Φτιάξτε το λαχανόρυζο όπως το φτιάχνω και θα γλύφεται και το πιάτο από την νοστιμιά γλύκισμα σκέτο ..αγαπημένο μας !!!!
Υλικά
1/2 λάχανο μεγαλούτσικο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κύβο ζωμό κρέατος
2 φλιτζανάκια κοφτά του καφέ ρύζι Καρολίνα
2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ ντομάτας -προαιρετικά εγώ βάζω --
ελάχιστο αλάτι πιπέρι
1 κοφτό κουτ γλυκού ζάχαρη αν βάλετε πελτέ
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
λίγα ψιλοκομμένα φυλλαράκια ή βασιλικό ή δυόσμο φρέσκο ..υπέροχο άρωμα κ γεύση του δίνει .
Βγάζετε το εξωτερικό φύλλο από το λάχανο ,κόβετε το σκληρό ολο το κοτσάνι και το πετάτε.
Ξεχωρίζετε τα φύλλα του λάχανου και τα πλένετε ένα ένα καλά.
Μετά το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια .
Ξύνετε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το λάχανο .
Προσθέστε 2 ποτήρια νερού νερό μέσα στο οποίο στο ένα ποτήρι έχετε λιώσει τον κύβο .
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 15 λεπτά περίπου.
Λιώνετε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερο προσθέτετε και το πιπέρι ανακατεύετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε ελαφρώς και μαγειρεύετε άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνετε το ρύζι και το δυόσμο ψιλοκομμένο ή βασιλικό -εδώ εγώ προσθέτω και άλλο μισό ποτήρι νερό ζεστό --και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .
Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτετε το λάδι ανακατεύοντας ελαφρά .
Το μαγειρεύετε να δέσει η σαλτσούλα του να μελώσει ..θα το δείτε με το μάτι .
Στο σερβίρισμα το περιχύνετε με άφθονο χυμό λεμονιού και φετούλα μαζί !!!
Παραλλαγή
Μπορείτε να μην βάλετε πελτέ ντομάτας και να κάνετε το φαγητό αυγολέμονο ως εξής..
Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά χτυπάτε ένα αυγό σε βαθύ πιάτο .
Ρίχνετε σιγά σιγά το χυμό από 1 ή 2 λεμονιών ανακατεύοντας συνέχεια .
Αδειάζεται το μείγμα στην κατσαρόλα πάνω από το φαγητό και την κουνάτε πέρα δώθε να πάει παντού το αυγολέμονο και κατεβάζετε από την φωτιά !!!! Τέλειο κι έτσι !!!
Εκτέλεση συνταγή φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!