Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Τσουρέκια σιροπιασμένα γεμιστά με σοκολάτα!!!


Τσουρέκια σιροπιασμένα γεμιστά με σοκολάτα!!!Εύκολα και αφράτα χωρίς μίξερ!!!


Υλικά!
100 ml νερό χλιαρο
100 ml γαλα χλιαρο
1 κύβο νωπή μαγιά
5_6 Κ σ ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ κοφτό  μαστίχα τριμμένη
1 βανίλια
650 γρ  περίπου αλέυρι για τσουρεκι
120 γρ βουτηρο λιωμμένο
Μερεντα
1 κρόκος αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι 


Εκτέλεση
Βάζω το γάλα το νερό την μαγιά μια κ.σ από την ζάχαρη και 2 κ.σ από το αλεύρι και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθούν.Αφηνω 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια.
Σε ένα μπωλ βάζω τα αυγά την βανίλια την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα καλά να ομογενοποιηθούν αρχιζω μετά να προσθέτω το μείγμα της μαγιάς το αλεύρι και το βουτηρο και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να κολάει ελαφρώς στα χέρια! Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μετά χωρίζω την ζύμη σε 4 μπάλες.Παιρνω  με ελαφρως λαδωμένα χέρια μια μπαλίτσα ζύμης την ανοίγω απλώνω μερέντα στην επιφάνεια της και τυλίγω σε ρολό.Το ίδιο κάνω και για όλες τις υπόλοιπες.Παιρνω 2 ρολλά και τα τυλίγω.Τα βάζω σε βουτηρωμενες φόρμες.Εγω έβαλα το ένα σε φόρμα στρογγυλή του κέικ και το άλλο σε φόρμα μακροστενη σιλικόνης. Τα σκεπάζω και αφήνω ακόμα μια ώρα να φουσκώσουν.Τα αλοιφω με το αυγό που το έχω αραιώσει σε λίγο γάλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 17ο βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αν δω ότι παίρνει χρώμα από επάνω το καλύπτω με λαδοκολα.
Για το σιρόπι το βράζω 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Μόλις τα βγάλω από τον φούρνο τα τρυπαω  με οδοντογλυφίδα και σιροπιάζω σιγά σιγά  με το κρύο σιροπι!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ