Πρασόπιτα !!!
Η ποιο εύκολη αλλά η ποιο νόστιμη Πρασόπιτα είναι αυτή!!!!
Υλικά Ζύμης φύλλου:
1 κ.γ.αλατι,
400 ml νερό μικρό ποτήρι χλιαρό,
800 γρ μεγάλο ποτήρι αλεύρι για πίτες +100 για άνοιγμα των φυλλων(θέλουμε ζύμη πολύ αφρατη όχι όπως κάνουμε την ζύμη την κανονικιά σαν πίτα!
Εάν δυσκολεύεστε προσθέτετε αλεύρι σιγα_σιγα)!
Γέμιση Υλικά:
1 κιλό πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες,
1 κρεμμύδι τριμμένο,
20ml ελαιόλαδο,
αλάτι,
μαυροπιπερο,
κοκκινοπιπερο!
Εκτέλεση Ζύμης:
Βάζουμε το αλάτι στην λεκανιτσα και ρίχνουμε το νερό!
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα σταματάμε και αρχιναμε να ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη να μην κολλάει!!!!
Την σκεπάζουμε για 10 λεπτά!
Στην συνέχεια αλευρωνουμε τον πάγκο βάζουμε την ζύμη πάνω και την κοβουμε σε 8 ίσα μέρη!
Αυτά τα φτιάχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 10 λεπτά!!!
Κάθε μπαλιτσα την ανοίγουμε με την βοήθεια των 100 γρ αλεύρι που κρατήσαμε σε μικρά φυλλαράκια!
Λαδωνουμε ένα πιάτο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο λαδωνοντας τα καλά!
Τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για 20 λεπτά!
Κάνουμε την γέμιση:
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το κρεμμύδι να αχνιστει!!!
Προσθέτουμε τα πράσα το αλατι_πιπερια κλείνουμε το καπάκι ανακατεύοντας όμως κατά διαστήματα να μαλακώσουν!
Και στην συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσουν!!!
Και αρχιναμε:
Λαδωνουμε τον πάγκο και παίρνοντας δύο φυλλαράκια μαζί τα ανοίγουμε με τα χέρια ένα μεγάλο φύλλο!
Βάζουμε στην άκρη γεμιση και κλείνουμε ρολαροντας!
Αυτό το ρόλο το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί φούρνου!
Κάνουμε όλη την διαδικασία ίδια !!
Από κάθε φύλλο που ανοίγουμε βγάζουμε 2 ρολά
Μόλις τα τελειώσουμε με ένα πινέλο τα περνάμε με λάδι και την ψήνουμε στους 200 β μέχρι να κοκκινίζει καλά!
Η Συνταγη είναι από φίλη Σεφ της Αραβίας!!!!!
Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!