Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Κουρκουμπίνια !!!



ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ!!!


ΥΛΙΚΑ :
500γρ φύλλο κρούστας για γλυκά BELLA
300γρ.μαργαρίνη BELLA              
BITTER VEGAN RITO'S FOOD για το γαρνίρισμα


Για το σιρόπι:
500γρ ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό (400ml)
1 βανίλια
λίγες σταγόνες λεμονιού


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε την μαργαρίνη.
Έπειτα, απλώνουμε τα φύλλα και παίρνουμε ένα μπροστά μας. Το βουτυρώνουμε  ελαφρά και βάζουμε ένα δεύτερο από πάνω, το βουτυρώνουμε  και αυτό και βάζουμε  ένα τρίτο.
Τυλίγουμε ρολά με το χέρι οσο πιο σφικτά μπορούμε.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα βάζουμε στο ψυγείο για  20 λεπτά για να κοπούν καλύτερα. Παίρνουμε ένα ρολό και το κόβουμε  στα τρία ελαφρώς διαγώνια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί που τα χωράει ακριβώς (να μην είναι πολύ μεγαλύτερο για να σιροπιαστούν καλύτερα μετά), περιχυνουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη μαργαρίνη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Πρέπει να ροδίσουν χωρίς να καούν.
Όταν περάσουν 30 λεπτά ψησίματος   ετοιμάζουμε το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και βράζουμε  για 6-7 λεπτά. Πρέπει να έχει την πυκνότητα σιροπιού μπακλαβά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε όλο το σιρόπι μέσα στις άκρες όχι από πανω σε 1 ωρα θα έχουν ρουφήξει σχεδόν όλο το σιρόπι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
*****Tip: Δε χρειάζονται ψυγείο και διατηρούνται καλύτερα στο ταψί, αντιθέτως σε τάπερ μαλακώνουν.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ...  Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.