ΣΑΡΑΓΛΙ Νηστίσιμο❤️
Υλικά
Ένα πακέτο κρουστα
300 gr αμύγδαλα χοντροκομμέν
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Στη μύτη του κουταλιού μαστίχα Χίου σε σκόνη
1 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ ( φλιτζάνι του τσαγιού)
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
Τρεις κούπες ζάχαρη σχεδόν γεμάτες
2 κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες καλό μέλι
Σταγόνες από λεμόνι
Και βράζετε αυτά για 5 λεπτά και αν χρειαστεί ξαφρίζετε.
Ανοίγετε το κάθε φύλλο της κρούστας.. ρίχνετε τη γέμιση που έχετε ανακατέψει τα παραπάνω μυρωδικά μέσα στο μίγμα και τυλίγετε αφού έχετε βάλει μέσα τη βέργα ...μόλις τελειώσει το στήριγμα στο κάθε φύλλο πιέζετε με τα δύο σας δάχτυλα δεξιά και αριστερά τις άκρες για να γίνει η σούρα και τραβάτε τη βέργα.. Τοποθετείται μέσα σε ένα τετράγωνο πυρέξ... Μόλις τελειώσετε όλη τη διαδικασία βάζετε να κάψει καλά το λάδι... Όταν αρχίζει να κοχλάζει περιχύνετε το σαραγλί με το καυτό λάδι.. αφήνετε να απορροφήσει τελείως το λάδι... ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί καλά ..να σφίξει και να ροδοκοκκινίσει... Αφήνετε το γλυκό να είναι ζεστό .. όχι καυτό ...Έχετε βράσει νωρίτερα το σιρόπι για 5 λεπτά και το έχετε και αυτό να είναι ζεστό.. ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό (όχι να είναι καυτά και τα δύο)
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ