Υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα!
Υλικά Κρέμας:
100 γρ βούτυρο,
120 γρ αλεύρι,
1 λίτρο γάλα,
1 κ.γ.υγρη βανίλια!
Υλικά Καραμέλας:
1 κ σ κορν φλαουρ,
200 ml νερό,
90 γρ ζάχαρη!
Εκτέλεση Κρέμας:
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το λιώνουμε!
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστει!
Προσθέτουμε το γάλα σε 5 δόσεις ανακατεύοντας το! Τέλος ρίχνουμε την βανίλια!
Την κατεβάζουμε και την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!
Μόλις κρυώσει την αφρατευουμε με το μίξερ και την βάζουμε στο πυρέξ 26 ν!
Κάνουμε και την Καραμέλα:
Λιώνουμε σε ένα μπολακια το κορν με το νερό!
Βάζουμε την ζάχαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει χρώμα Καραμέλας και ρίχνουμε 10 ml νερό! Προσθέτουμε και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε!
Όταν την κατεβάζουμε την ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρέμα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!