Γλυκό φράουλα!!
Υλικά
500 γρ φράουλες
500 γρ ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 ποτ νερο
Βάζω σε ένα τάπερ στρώσεις τις φράουλες με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού .
Κλείνω και αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο να βγάλουν το ζουμί τους.
Την άλλη μέρα τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι που έβγαλαν και το μισό ποτήρι νερό να πάρουν μια βράση 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και βράζω το σιρόπι βγάζοντας τον αφρό που σχηματίζεται όταν αρχίζει να δένει το σιρόπι 7-8 λεπτά ξαναβάζω τις φράουλες μέσα και αφήνω να δέσουν όλα μαζί κουνώντας την κατσαρόλα δεν ανακατέυω για να μην διαλυθούν οι φράουλες 2-3 λεπτά ακόμα.
Βαζω σε αποστειρωμένο βάζο κλείνω το καπακι και γυρνάω ανάποδα. Αφήνω όλο το βράδυ έτσι να κρυώσει.
Καλη επιτυχία!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ