Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι η συνταγή της γιαγιάς. Μία φορά το μήνα τουλάχιστον έφτιαχνε τρεις δόσεις και μας τα μοιραζε!Δεν υπάρχουν γευστικότερα και πιο μαλακά η και τραγανά κουλουράκια!!!Γι," αυτό και εγώ συνεχίζω την παράδοση!❤️
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκελαιο,
1ποτηρι ζάχαρη,
1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
1 φακ.μπεικιν,
2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού
800 με 900γρ αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει για όλες τις χρήσεις!
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντίσταση αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά!
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!
Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)!
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!
Έφτιαξα 50 κομμάτια!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!