Υλικά 👩🍳
* 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 200γρ. φαρίν-απ
* 1/2 κτγ αλάτι
* 170γρ. βούτυρο
* 200γρ. καστανή ζάχαρη
* 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
* 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
* 1 αβγό
* 1 κρόκος
* 50γρ. σοκολάτα γάλακτος
* 50γρ. κουβερτούρα
Προετοιμασία 🥄
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και έπειτα τα αφήνετε στην άκρη.
2. Λιώνετε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρι.
3. Σε ένα μπολ βάζετε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες.
4. Προσθέτετε τα αβγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο.
5. Στο τέλος βάζετε το μίγμα των άλευρων και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη).
6. Χωρίζετε την ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός κουταλιού του γλυκού.
7. Σε ένα ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα και βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
8. Κόβετε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζετε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργείτε μικρά cookies.
9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά.
10. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Nancy Michalakou!