Μου γίνονται ΤΕΛΕΙΑ! ❤️ Πάσχα χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται!!! Γι’αυτό κι εγώ θα σας πω μία υπέροχη συνταγή για αφράτα τσουρέκια!!!Πεντανόστιμα μαλακά σαν ζαχαροπλαστείου, που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε!!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ:
Για το προζύμι:
150 γρ νωπή μαγιά,
2 κ.σ.ζαχαρη,
200 ml νερό χλιαρό,
200 γρ αλεύρι σκεπασμένο για 40 λεπτά!
Για τα τσουρέκια:
2,200 γρ αλεύρι,
700 γρ ζάχαρη,
2 φακ μαχλεπι,
2 βανιλιες,
ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
480 γρ γάλα φρέσκο ζεστό,
6 αυγά,
200 ml χυμό πορτοκαλιού,
300 γρ βούτυρο ζεστό λιωμένο,
Βάζουμε στο μίξερ η στην λεκάνη την ζάχαρη,τα αυγά χτυπημένα,το γάλα χλιαρό προς ζεστο χυμό τα μυρωδικά αλεύρι σιγά σιγά την μαγιά και το βούτυρο λιωμένο ζεστό σιγά σιγά και τα ζυμωνουμε σε ζύμη ελαστική να μην κολλάει!
2 ώρες σκέπασμα!
Μετά χωρίζουμε σε μπαλάκια τα οποία σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Τέλος πλάθουμε τα σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Χτυπάμε αυγά με λίγο νερό αλοιφουμε ρίχνουμε σουσάμι η αμύγδαλο και ψήνουμε στους 180 β για 45 λεπτά αντιστασεις
Χρησιμοποίησα αλεύρι για Τσουρέκια!
Έβαλα βούτυρο αγελαδινό Δωδωνης!
Οι φόρμες είναι καλές μιας χρήσεως(όχι από σούπερ κ.τλ) που έβαλα μέσα λαδόκολλα!
Έψηνα ανά 3 στον φούρνο!
Έκανα με αυτό το μέγεθος 10 τσουρέκια!
Τα αυγά είναι χωριάτικα!
Η μαγιά νωπή της Ζαναε!
Τα έφτιαξα στο Μίξερ με μεγάλο κάδο!
Το γάλα αγελαδινό!
Εκτέλεση φωτο συνταγή από κ Tzeni Tsanaktsidou Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!