Υλικά
1 κιλό σπανάκι
Ι ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
ενα ματσάκι άνηθο
ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι λίγο ..βάζω κ λίγη πάπρικα ..
πιπέρι
2 κουπάκια μικρά του καφέ ρύζι Καρολίνα -μπορείτε κ 1 κουπάκι
Για το σερβίρισμα λεμονάκι
Καθαρίζω πλένω το σπανάκι και το κόβω στην μέση .
Το βάζω στην κατσαρόλα να πιεί ολο το νερό που θα βγάλει .
Μόλις κάτσει το σπανάκι προσθέτω λαδάκι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια κ την ψιλοκομμένη ντομάτα .
Ανακατεύω λίγο και προσθέτω 1 ποτήρι του νερού νερό .
Προσθέτω αλάτι πιπέρι πάπρικα τον άνηθο ψιλοκομμένο και αφήνω να μαγειρευτεί για 10 λεπτά .
Προσθέτω λίγο νερό ακόμα κ μόλις πάρει να βράζει προσθέτω το ρύζι και σιγομαγειρεύω μέχερι να μελώσει κ να μαγειρευτεί το ρύζι .
Σερβίρω με φέτα κ μπόλικο λεμονάκι !
Η ντομάτα είναι προαιρετική αλλά του δίνει νοστιμιά .
Εκτέλεση φωτό συνταγή Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ