1 ΠΑΚΕΤΟ 250 ΓΡ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
3\4 ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
1 1\2 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
4 Κ Σ ΛΑΔΑΚΙ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΛΑ
1 1\2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΡΕΓΚΑΤΟ Η , ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ,Η, 4 ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
2 ΑΥΓΑ ΣΦΙΧΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
3 Κ Σ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.
ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ Κ 1 Κ Σ ΠΕΛΤΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι,μαζί με το κιμά.το σβήνουμε με το κρασί,
προσθέτουμε την κανέλα,αλατοπίπερο και τις ντοματούλες ψιλοκομμένες.το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.πρέπει όταν είναι έτοιμο ,να έχει πιει καλά το ζουμί του όλο.Μόλις μισοκρυώσει προσθέτουμε κ το τριμμένο τυρί το 1 φλιτζάνι κ τα 2 αβγά ψιλοκομμένα .ανακατεύουμε και αρχίζουμε και γεμίζουμε σφιχτά τα κανελόνια με το κιμά,τα βάζουμε στη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο καλό είναι αν έχετε πυρέξ μην αφήνετε κενά
Εχετε ετοιμάσει την σάλτσα ...[σοτάρεται το βουτυρομε το σκορδακι μόλις ξανθίσει προσθέστε την ντομάτα αλατοπίπερο ζάχαρη,κ 1 ποτήρι νερό βράστε την σάλτσα το λιγότερο 1 τέταρτο]σε σιγανή φωτιά. μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια τα περιχύνουμε με την σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή να τα καλύπτει τελείως.αν είναι λιγότερη προσθέστε στο πυρέξ ,η,στο ταψάκι χλιαρό νεράκι να σκεπάσουν τελειως προσθεστε προαιρετικά 5 κ σούπας κρέμα γαλακτος πασπαλιζετε κ με το τυρί κ το σκεπάζετε πολύ καλά με το αλουμινόχαρτο ώστε να μην μπαίνει καθόλου αερας .γιατι τα κανελόνια δεν τα εχουμε βρασει κ πρέπει να ψηθουν καλά,προθερμενετε το φουρνο στους 200`C επι 40 λεπτά βγαζουμε το αλουμινόχαρτο σβήνουμε το φουρνο κ το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά μέσα ...δεν έχω να πω λογια γι αυτό το φαγητο !! θα περιμενω να το φτιαξετε κ να μου πειτε !! καλή επιτυχια!!
3\4 ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
1 1\2 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
4 Κ Σ ΛΑΔΑΚΙ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΛΑ
1 1\2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΡΕΓΚΑΤΟ Η , ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ,Η, 4 ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
2 ΑΥΓΑ ΣΦΙΧΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
3 Κ Σ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.
ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ Κ 1 Κ Σ ΠΕΛΤΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι,μαζί με το κιμά.το σβήνουμε με το κρασί,
προσθέτουμε την κανέλα,αλατοπίπερο και τις ντοματούλες ψιλοκομμένες.το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.πρέπει όταν είναι έτοιμο ,να έχει πιει καλά το ζουμί του όλο.Μόλις μισοκρυώσει προσθέτουμε κ το τριμμένο τυρί το 1 φλιτζάνι κ τα 2 αβγά ψιλοκομμένα .ανακατεύουμε και αρχίζουμε και γεμίζουμε σφιχτά τα κανελόνια με το κιμά,τα βάζουμε στη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο καλό είναι αν έχετε πυρέξ μην αφήνετε κενά
Εχετε ετοιμάσει την σάλτσα ...[σοτάρεται το βουτυρομε το σκορδακι μόλις ξανθίσει προσθέστε την ντομάτα αλατοπίπερο ζάχαρη,κ 1 ποτήρι νερό βράστε την σάλτσα το λιγότερο 1 τέταρτο]σε σιγανή φωτιά. μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια τα περιχύνουμε με την σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή να τα καλύπτει τελείως.αν είναι λιγότερη προσθέστε στο πυρέξ ,η,στο ταψάκι χλιαρό νεράκι να σκεπάσουν τελειως προσθεστε προαιρετικά 5 κ σούπας κρέμα γαλακτος πασπαλιζετε κ με το τυρί κ το σκεπάζετε πολύ καλά με το αλουμινόχαρτο ώστε να μην μπαίνει καθόλου αερας .γιατι τα κανελόνια δεν τα εχουμε βρασει κ πρέπει να ψηθουν καλά,προθερμενετε το φουρνο στους 200`C επι 40 λεπτά βγαζουμε το αλουμινόχαρτο σβήνουμε το φουρνο κ το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά μέσα ...δεν έχω να πω λογια γι αυτό το φαγητο !! θα περιμενω να το φτιαξετε κ να μου πειτε !! καλή επιτυχια!!