Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κουλουράκια με πορτοκάλι φανταστικά!!!

Υλικά (για 100 κουλουράκια)
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κιλό ζάχαρη
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1300-1400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά κοφτή μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
1.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 7 λεπτά,να γίνουν σαν κρέμα.
2.Προσθέτουμε τα αυγά,το ξύσμα,τις βανίλιες,τη μαστίχα και το αλάτι
και χτυπάμε ακόμα λίγο.
3.Πάνω από το μπολ της ζύμης ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με τη
σόδα και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
4.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη
να μην κολλάει στα χέρια ή στο μπολ.Την αφήνουμε 1/2 ώρα στον
πάγκο της κουζίνας να "ξεκουραστεί".
5.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς,στρώνουμε λαδόκολλα
στις λαμαρίνες και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
6.Ανακατεύουμε έναν κρόκο,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό και αλείφουμε
τα κουλουράκια.
7.Ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά
Πηγή:η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,στον "Καφέ με την Ελένη"