Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
- 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ
- 6-7 κουταλιές σούπας λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
- τυρί τριμμένο
Τον κιμά τον φτιάχνω με δικό μου τρόπο
και γίνεται πολύ ωραίος, σπυρωτός, εύκολα και φυσικά πεντανόστιμος.
Δοκιμάστε το και εσείς!
Βαζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά, ρίχνουμε 2 ποτήρια του νερού κρύο νερό και με τα χέρια τον ζυμώνουμε να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα ή ολόκληρο και την σκελίδα σκόρδου. Ανοίγουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη (εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και διάφορα μπαχαρικά, κανέλα ξύλο ή μπαχάρι ή δάφνη)
και αν χρειάζεται και λίγο νερό ακόμα. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά να δέσει η σάλτσα! Δοκιμάστε το κι έτσι!!
Τα μακαρόνια τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους.
Βαζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά, ρίχνουμε 2 ποτήρια του νερού κρύο νερό και με τα χέρια τον ζυμώνουμε να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα ή ολόκληρο και την σκελίδα σκόρδου. Ανοίγουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη (εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και διάφορα μπαχαρικά, κανέλα ξύλο ή μπαχάρι ή δάφνη)
και αν χρειάζεται και λίγο νερό ακόμα. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά να δέσει η σάλτσα! Δοκιμάστε το κι έτσι!!
Τα μακαρόνια τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους.