Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
|
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο
1 κουνουπίδι
1 φέτα ψωμί 2 κλωναράκια μαιντανό
λεμόνι
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό καλά .[καλό είναι να αφήνουμε και τα κεφάλια επάνω ]
Τα στραγγίζουμε καλά και τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ,αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια μας .
Σημ.
Πολύ ωραία γίνετε η σαρδέλα και με λαδορίγανη στο φούρνο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει .
Ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι το οποίο το έχουμε χωρίσει σε μπουκετάκια και το έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Προσθέτουμε και την φέτα το ψωμί μαζί με τα κλωναράκια μαιντανού ,[έτσι αποφεύγουμε την άσχημη μυρωδιά που αφήνει το κουνουπίδι]
Συνήθως θέλει βράσιμο γύρω στα 20 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανό η λιωμένο το θέλουμε .
Μόλις βράσει το βγάζουμε αμέσως από το νερό και το βάζουμε σε μπόλ κι από εκεί σερβίρουμε .
Τα στραγγίζουμε καλά και τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ,αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια μας .
Σημ.
Πολύ ωραία γίνετε η σαρδέλα και με λαδορίγανη στο φούρνο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει .
Ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι το οποίο το έχουμε χωρίσει σε μπουκετάκια και το έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Προσθέτουμε και την φέτα το ψωμί μαζί με τα κλωναράκια μαιντανού ,[έτσι αποφεύγουμε την άσχημη μυρωδιά που αφήνει το κουνουπίδι]
Συνήθως θέλει βράσιμο γύρω στα 20 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανό η λιωμένο το θέλουμε .
Μόλις βράσει το βγάζουμε αμέσως από το νερό και το βάζουμε σε μπόλ κι από εκεί σερβίρουμε .