Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ρολό χοιρινό γεμιστό με μείγμα πιπεριών,χαλούμι και μπέικον!!!




Προσοχή το μαχαίρι μας πρέπει να είναι πολύ ακονισμένο και να κόβουμε παράλληλα έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα
  Ανοίγουμε το κομμάτι έτσι ώστε να έχουμε ένα λεπτό φιλέτο διότι στο τύλιγμα θα μας ψηθεί καλύτερα

Το πατάμε για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς ανηφοροκατηφόρες
 Μείγμα πιπεριού άσπρο,πράσινο,ροζ,με περισσότερο το ροζ,σκόνη μουστάρδας,πάπρικα καπνιστή,ρίγανη,αλάτι ημίχ

ονδρο

 Απλώνουμε τις φέτες από ζαμπόν & Μπέικον

 Επιλέγουμε τυρί όπως το χαλούμι το οποίο στην φωτιά δεν θα μας λιώσει και πέσει

 τυλίγουμε σφιχτά

 Δένουμε με κέρινο σπάγκο
Περνάμε καλαμάκια από σουβλάκι για να κρατηθεί και να κοπεί



  Περνάμε τα σουβλάκια και κόβουμε τα ρολά

 Τα ρολά μας έτοιμα για ψήσιμο


Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών και στις δυο πλευρές

  Και ψήνουμε !!!!



Μίλτος Σουλιώτης

Ψάρια με λαχανικά στον φούρνο !!



Τα ψαράκια μας κάνουν νανάκια 
 Υλικά 
3 μέτρια ψάρια
3 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες

2 κρεμμύδια σε ροδέλες
4 πιπεριές κερατά σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι τον χυμό
θυμάρι
αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο




 Εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψαράκια μας τα αλατοπιπερόνουμε
και τ' αφήνουμε για λιγάκι στην άκρη!
στρώνουμε το κρεβατάκι στα ψαράκια μας με τις ντομάτες τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και βάζουμε τα ψαράκια μας επάνω τους!

 
σε ένα σεικερ χτυπάμε λεμόνι μουστάρδα και ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε.
τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθούν αφού στον μισό χρόνο τα γυρίζουμε μα μια σπάτουλα!!!
τα συνοδεύουμε με σαλάτα κουνουπίδι με βρασμένα καρότα!


 Γιαγια Μαιρη εν δραση-

Κέικ βανίλια -πορτοκάλι-σοκολάτα!!!


Υλικά
500 γραμ φαριναπ (4 κουπες)
250 γραμ. μαργαρινη (1 κ 1/4 κουπα)
250 γραμ. γαλα αναμεικτο με χυμο πορτοκαλιου (1 κ 1/4 κουπα)
2 βανιλες
4 αυγα
400 γραμ. ζαχαρη (2 κουπες)

Οδηγιες
χτυπαμε πρωτα το βουτυρο σκετο να ασπρισει, ριχνουμε τη ζαχαρη και χτυπαμε να ενωθουν πολυ καλα. ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες, το γαλα-χυμο και τελος το αλευρι.
αν θελουμε να το κανουμε μαρμπρε, αδειαζουμε το 1/3 του χυλου σε αλλο σκευος και του ριχνουμε μεσα 5 γεματες κουταλιες κακαο και 1 βανιλια και το ανακατευουμε πολυ καλα. μετα στη φορμα ριχνουμε πρωτα το λευκο χυλο, σκορπιες κουταλιες σοκολατενιο και παλι σκορπιες κουταλιες λευκο χυλο μεχρι να τελειωσουν.
βοτυρωνουμε και αλευρωνουμε ελαφρα τη φορμα αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 1 ωρα ακριβως. ξεφορμαρουμε αφου κρυωσει. στολιζουμε αναλογα με τα γουστα μας! φυσικα και σκετο ειναι πεντανοστιμο αλλα μπορουμε να το πασπαλισουμε μα αχνη ή με γκαναζ σοκολατα!
 Christine Yiovanoydi--ΟιΚουζινίστας

Γαρίδες ψητές μαριναρισμένες


Υλικά
½ κιλό γαρίδες (μεγάλες)
λάδι 150ml
1 λεμόνι
φρέσκια ρίγανη (4-5 κλωναράκια)
φρέσκο δενδρολίβανο (4-5 κλωναράκια)
λίγο αλάτι 

Οδηγίες 
προτιμήστε φρέσκιες γαρίδες, τις οποίες να πλύνετε καλά χωρίς να βγάλετε το κέλυφος από το επάνω μέρος . τις αφήνετε για λίγο να στραγγίσουν. τις μαρινάρουμε μέσα στα μυρωδικά που ετοιμάζουμε με το λαδολέμονο το δενδρολίβανο και την ρίγανη .ώσπου να ανάψετε τα κάρβουνα στην ψησταριά να έχει το χρόνο να αρωματισθεί απ’ το δενδρολίβανο και την ρίγανη και τα υπόλοιπα .
κατά την διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζουμε 2-3 φορές και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε απ’ την σχάρα στο πιάτο και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο και τα φρέσκα μυρωδικά μας (ρίγανη, δενδρολίβανο) και σερβίρουμε. σερβίρονται και σκέτες χωρίς προσθήκη από πάνω λαδολέμονου .
αν δεν έχουμε ψησταριά τις ψηνουμε σε γκριλ η ψηστιέρα η σε ειδικό μαντεμένιο τηγάνι με ρίγες
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ψωμάκι & φλογέρες γεμιστές με την ίδια ζύμη !!!!






το ψωμάκι το φτιάχνω με προζύμι που κρατάω πάντα  και το ανανεώνω κάθε εβδομάδα!!!! Προζύμι μπορείτε να βρείτε και από τον φούρνο 

Υλικά για 2 ψωμάκια μεγάλα και για φλογέρες 
3 κιλά αλεύρι
1 λίτρο και κάτι νερό
αλάτι






Οδηγίες για το ψωμί .
 Διαλύω το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλευράκι έως ότου γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
Το αφήνουμε τουλάχιστον σε ζεστό μέρος για 6 ώρες για να γίνει το προζύμη.

 
 Βάζω σε λεκανίτσα το προζύμη ,ρίχνουμε χλιαρό νερό περίπου στο κιλό και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά,να μην κολλάει στα χέρια ,αν κολλάει προσθέστε αλεύρι.
Το ζυμώνουμε καλά για λίγο και την χωρίζουμε την ζύμη  σε ότι θέλουμε να φτιάξουμε αμέσως  πχ σε μπαλίτσες για καρβελάκια η φραντζόλες η μέσα σε ταψάκι.
 
Λαδώνουμε όπου είναι να ψήσουμε η στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε ενώ τα έχουμε πλάσει σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν  το πολύ 2-3 ώρες.
Πρίν τα βάλουμε στο φούρνο τα ραντίζουμε με νερό και τα χαράζουμε για να φουσκώσουν ωραία .
Φουρνίζουμε στους 250 βαθμους στο πρώτο τέταρτο και υπόλοιπα 40 λεπτά στους 180 με 200 ανάλογα τον φούρνο στον αέρα .

Φλογέρες 

Υλικά 
Το ίδιο ζυμάρι  που θα κρατήσουμε από το ψωμί 
ζαμπόν  σε φέτες κομμένες στα δύο  
τυρί γκούντα κομμένο στα δύο 
ποσότητα υλικών ανάλογα με τις φλογέρες που θα φτιάξουμε .

Οδηγίες 
Αλευρώνουμε τον πάγκο βάζουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε μπαλίτσες .
Το ανοίγουμε αλευρώνοντας συνέχεια χέρια και πάγκο δίνοντας σχήμα βαρκούλας και βάζουμε στην μέση τις φετούλες ζαμπόν τυρί .
Υγραίνουμε τα πλαινά και τα κλείνουμε για να κολλήσουν .
Το κυλάμε ξανά σε αλευρωμένο πάγκο για να δώσουμε το τελικό μακρόστενο σχήμα και τα  τηγανίζουμε σε μέτρια πρός καυτή θερμοκρασία να ροδίσουν με καλαμποκέλαιο  καλύτερα .Καλή επιτυχία !!!








Φλογέρες
Ανοίγω λίγο λίγο από την φουσκωμένη ζύμη που την άφησα κάνα 3ωρω να γίνει μαζί με τα ψωμιά...ανοίγω λοιπόν ένα στενόμακρο ζυμαράκι βάζω μέσα μια φέτα ζαμπόν κομμένο στα 2 και 1 φέτα γκούντα κομμένη και αυτή και βρέχω τις άκρες για να μην ξεκολλήσει...και το γυρνάω κάνοντας το σχήμα της φλογέρας...τηγανίζω σε μέτρια έως λίγο δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές!!
\



Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τυροκροκέτες !!! Απολαύστε τες !!!


Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Συστατικά:

- 200 γρ μοτσαρέλα

- 100 γρ τυρί ρεγκάτο

- 100 g κεφαλοτύρι

- 100 γρ Philadelphia

- ξύσμα από ένα λεμόνι

- 1 φλιτζάνι ζαμπόν, ψιλοκομμένο

-1 αυγό

- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

- 1 πρέζα πιπέρι

- Λάδι για τηγάνισμα
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τα 1 χτυπημένο αυγό και την φρυγανιά

Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια , βουτάτε σε αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν.

Τοποθετήτε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί, αφήνετε να κρυώσουν για 3 λεπτά πριν

από το σερβίρισμα.

Απολαύστε το.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ομελέτα φούρνου με πράσο και μανιτάρια!!!! Φτιάξτε την !!!



Είναι ένα πιάτο με τις μισές θερμίδες της κις λορεν και πλούσιο σε πρωτεΐνες,ασβέστιο και φώσφορο. -Μού άρπαξε εδώ λίγο  -ξεχάστηκα,,εσείς να την επιβλέπετε ..-

Υλικά για 4 άτομα:
4 αυγά,
2οοml φρέσκο γάλα,
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο,
100 γρ. ανθότυρο,
1/2 κούπα πράσο ψιλοκομμένο,
1 κούπα μανιτάρια,
1κ.σ εστραγκόν ή δυόσμος,
τριμμένο παξιμάδι η' φρυγανιά,αλατοπίπερο
 Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το πράσο με 1κ.σ νερό και λίγο αλάτι μέχρι να μαραθεί.
προσθέτουμε τα  μανιτάρια,δυναμώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε για 4 λεπτά να Μαραθούν.
Αποσύρουμε  από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά.μετά βάζουμε το εστραγκόν ή τον δυόσμο με το ανθότυρο και ανακατεύουμε.λαδώνουμε το ταψί καλά.
Πασπαλίζουμε το τριμμένο παξιμάδι καλά καλά και αδειάζουμε το μείγμα.μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.σε ένα μπολ,
 Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά μαζί με αλάτι-πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και το ρίχνουμε από πάνω να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε για 1 λεπτό να σταθεί και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Johny Bilinis

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα κέικ με σταφίδες !! Για το καφεδάκι μας ωραιότατο !!


Υλικά 
500 γραμ,φαρίν απ
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1,5 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κούπα πορτοκάλι
1 κούπα γάλα
ξύσμα από πορτοκάλι
2 βανίλιες
κανέλα
σταφίδες
4 μήλα
μαρμελάδα βερύκοκο



Εκτέλεση 
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρημέχρι να λιώσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,
το χυμό,το ξύσμα ,και τις βανίλιεςκαι τέλος εναλάξ το γάλα με την φαρίνα.
Ρίχνουμε στο μείγμα κανέλα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί 32 εκ, διαμέτρο.
Αφού έχουμε μουλιάσει τις σταφίδες  τις ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τα κομμένα σε μικράκομμάτια μήλα '
Από πάνω ρίχνουμε κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο πασπαλίζουμε λίγη κανέλα ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 αέρα για 50 λεπτά.
Οταν το βγάλουμε αλοίφουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμα μαρμελάδα βερίκοκο κι όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .Καλή επιτυχία !!


Η συνταγή είναι τις φίλης 
Μαρια Ζαραβελλα
και την εφτιαξε  η φίλη
Eva Horiatiοι κουζινίστας

Κέικ βανίλια -σοκολάτα χωρίς βούτυρο !!! Τέλειο !!!



 Υλικά


5 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ ή 1 φακελάκι
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο +2 κ.σ. αλεύρι


Οδηγίες

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το κακάο και 2 κ.σ. αλεύρι και τα χτυπάμε για 4 λεπτά. Η ζύμη θα είναι σχετικά αραιή και περίπου 7 κούπες.
Κρατάμε στην άκρη 2, 5 κούπες από το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε το υπόλοιπο 4,5 κούπες λευκό μείγμα μέσα στο μπολ του μίξερ.
Στο μείγμα που βάλαμε στο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και στο λευκό μείγμα τις 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε ξεχωριστά. Έτσι έχουμε ένα μπολ με καφέ μείγμα και ένα με λευκό μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 26 αρα με σούστα ή ταψάκι
Παίρνουμε από το λευκό μείγμα ¾ της κούπας και ρίχνουμε στο κέντρο της φόρμας και αυτό θα απλώνει μόνο του (μην επέμβετε εσείς).
Παίρνουμε μετά μισή κούπα από το μείγμα κακάο και το ρίχνουμε πάνω από το λευκό στο κέντρο πάλι . Περιμένουμε λίγο να απλώσει. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα με ηρεμία και χωρίς βιασύνη. Θα το επαναλάβουμε 5 φορές με τη μισή κούπα κακάο και 6 φορές με τα ¾ της κούπας λευκό μείγμα, ρίχνοντας πάντα κέντρο του ταψιού ή της φόρμας και περιμένοντας λίγο για να απλώσει. Τελειώνουμε με λευκό μείγμα.
Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε για λίγο στη φόρμα και μετά το βάζουμε σε πιατέλα. Μπορούμε να το φυλάξουμε και στην κατάψυξη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιώ δοσομετρικές κούπες.


Αrgiro Porpatoneli




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ