Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ μαγιά
λίγο αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χλιαρό νερό όσο πάρει .
Για τη γέμιση :
μισό κιλό φέτα τριμμένη
200 g gouda τριμμένο
100g παρμεζάνα ανακατεμένα.
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ μαγιά
λίγο αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χλιαρό νερό όσο πάρει .
Για τη γέμιση :
μισό κιλό φέτα τριμμένη
200 g gouda τριμμένο
100g παρμεζάνα ανακατεμένα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη και όταν φουσκώσει παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε φετουλες ζύμης να χωράει στην παλάμη μας και ρίχνουμε λίγο γέμιση τυριών και σκεπάζουμε με άλλο φυλλαράκι και το γυρίζουμε με το χέρι γύρω γύρω να μη φύγει η γέμιση παίρνουμε κι άλλη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω όταν τα φτιάξουμε τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου και τα ψήνουμε στους 200 β για μια ώρα.
Aristea Mpesiri-οι κουζινίστας
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη και όταν φουσκώσει παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε φετουλες ζύμης να χωράει στην παλάμη μας και ρίχνουμε λίγο γέμιση τυριών και σκεπάζουμε με άλλο φυλλαράκι και το γυρίζουμε με το χέρι γύρω γύρω να μη φύγει η γέμιση παίρνουμε κι άλλη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω όταν τα φτιάξουμε τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου και τα ψήνουμε στους 200 β για μια ώρα.
Aristea Mpesiri-οι κουζινίστας