Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Γουακαμολέ.

             


Υλικά
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κύμινο
1 ντομάτα
10 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένα
2 κλαδιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. φιστίκια Αιγίνης σπασμένα όχι τριμμένα (προαιρετικά)


Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Οδηγίες
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση οριζόντια περιμετρικά του κουκουτσιού. Με τα χέρια στρίβουμε το αβοκάντο και το χωρίζουμε στα δυο.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι σπάμε το αβοκάντο. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε και μερικά χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τα σπόρια και κόβουμε σε κυβάκια 2x2 εκ.
Τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μπολ με το αβοκάντο.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ψημένες λεπτές πίτες. και κόκκινες πιπεριές..
Ένα ωραίο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ...