Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τυρόψωμα φούρνου !!



Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 φακ μαγιά
λίγο αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
 χλιαρό νερό όσο πάρει .

Για τη γέμιση :

μισό κιλό φέτα τριμμένη
200 g gouda τριμμένο
100g παρμεζάνα ανακατεμένα.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη και όταν φουσκώσει παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε φετουλες ζύμης να χωράει στην παλάμη μας και ρίχνουμε λίγο γέμιση τυριών και σκεπάζουμε με άλλο φυλλαράκι και το γυρίζουμε με το χέρι γύρω γύρω να μη φύγει η γέμιση παίρνουμε κι άλλη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω όταν τα φτιάξουμε τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου και τα ψήνουμε στους 200 β για μια ώρα.
 Aristea Mpesiri-οι κουζινίστας

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μπακλαβού ,παραδοσιακό γλυκό Μυτιλήνης



Υλικά για μισή δόση

φύλα κρούστας λεπτά όσο πιο λεπτά γίνεται..χρησιμοποιείστε το φύλο Βηρυτού του Κανάκη στην μοβ συσκευασία η φρέσκο ντόπιο από καταστήματα που φτιάχνουν τέτοιου είδους φύλα. μισό κιλό...

250 γραμμάρια βούτυρο Γάλακτος λιωμένο κρύο

250 γρ.αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

σιρόπι

1,5 κούπα ζάχαρη

1,5 κούπα νερό

χυμό μισού μικρού λεμονιού

2-3 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου η

λίγες σταγόνες ανθόνερο

εκτέλεση

σιρόπι

ρίχνομαι όλα τα υλικά του σιροπιού σε ενα κατσαρόλι και το βράζομαι χωρίς να ανακατέψουμε περίπου 10 λεπτά από την στιγμή που θα βράση.να γίνει σιροπάκι δεμένο.κλείνομαι το μάτι και ρίχνομαι μέσα την εσάνς η λίγο ανθόνερο.αφήνομε στην άκρη να κρυώσει.



Μπακλαβού

λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ σιγανή φωτιά

παίρνομαι να ταψάκι μακρόστενο μικρού μεγέθους.το μικρο ορθογώνιο πυρέξ  και το βουτυρώνομαι.

παίρνομε τα φύλα και τα ανοίγομε τελείως.βάζουμε από πάνω το ταψί μας και τα κόβομαι από την έξω μεριά ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού..πρέπει να έχομε περίπου 20φυλα.τα κομμάτια που περίσσεψαν τα χρησιμοποιούμε κι αυτά και τα βάζουμε στην μέση του γλυκού.

έχουμε χοντροκόψει το αμύγδαλο στο μούλτι.

παίρνομε ένα ένα φύλο ,το βουτυρώνομαι και το στρώνομε όμορφα μέσα στο ταψί μας.

βάζουμε 5 φύλα.σκορπίζομε από πάνω το 1/3 της γέμισης.ξαναβάζομε 5 φύλα βουτυρωμένα,γέμιση,πάλι 5 φύλα βουτυρωμένα, την υπόλοιπη γέμιση,και τελειώνομε με 5 φύλα.χρησιμοποιούμε στα μεσαία φύλα τα κομμάτια που μας περίσσεψαν από το κόψιμο των φύλων.βουτυρώνομαι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο λίγο να παγώσει να μπορέσομε να το κόψομε.περίπου μία ώρα.
όταν το γλυκό έχει παγώσει το κόβομαι σε μακρόστενα κομμάτια και ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για μισή ωρα να φουσκώσουν τα φύλα και να ροδίσει..χαμηλώνομε τον φούρνο στους 140 βαθμούς και ψήνομε άλλη μισή ώρα...βγάζομε από τον φούρνο αφήνομαι λίγο να ηρεμήσει το γλυκό και σιροπιάζομε με κρύο η χλιαρό σιρόπι προσεκτικά με μια κουτάλα..αφηνομε μερικές ,ώρες να τραβήξει ξεσκέπαστο και κόβουμε σε κομμάτια...καλή επιτυχία
και σερβίρομε.
Σημείωση
Η γέμιση είναι ΜΟΝΟ αλεσμένα αμύγδαλα 
Roula's sweet corner

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Εύκολο κέικ μερέντας με 3 ΜΟΝΟ υλικά!!



 Υλικά
1 αυγό
1 κουτάκι μερέντα το μικρό μέγεθος 
1 κούπα τσαγιού αλεύρι φαρίνα 
1 βανίλια
1 κουτ.σούπας βιτάμ 
 Για περισότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό ,ρίχνουμε την μερέντα όλη και ακατεύουμε  σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε και το  αλεύρι και την βανίλια
ανακατεύουμε ελαφρώς.
Αλοίφουμε με 1 κουταλιά σούπας βιτάμ μία μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
Βάζουμε με το χέρι μας μέσα μερικά κομμάτια κουβερτούρα   γάλακτος η υγείας
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς .
 Gogo Samiou

Τυροκροκέτες πολύ σπέσιαλ !!!



 Υλικά

300γραμ γκούντα τυρί
2 αυγά
1 φακελάκι μπέκιν η 1 κουτ,σούπας
3 κουτ.σούπας αλεύρι
αλάτι
 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε περίπου μία ώρα στο ψυγείο να παγώσουν  και να σφίξουν.
[Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο  .Τρώγονται κι ζεστά.  
Gogo Samiou

Ψωμάκια Βρώμης !!!


Ψωμάκια Βρώμης !!!
1 κιλο αλεύρι χωριάτικο
500 γραμ αλεύρι βρώμης
1κσ μελασσα
1κσ ταχίνι
2 κγ κανελλα
1/2 κγ τσίλι
1κγ αλάτι
1 φακελάκι μαγια


Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Οδηγίες
 
Ανακατευουμε ολα τα υλικα ενω το ταχινι το διαλυουμε στο χλιαρο νερο και αρχιζουμε να ζυμωνουμε ριχνοντας λιγι λιγο το νερο μας οταν εχει γινει μια μαλακη ζυμη την βαζουμε 1 ωρα να ερθει να φουσκ'ωσει και κοβουμε μικρα κομματια πλαθοντας τα ψωμακια, τα πασπαλιζουμε με λιγη βρωμη αφου εχου λιγοβρεξει τα ζυμαρια για να κολησει και ψηνουμε για 30 ωρα στους 180 αερα
Μίλτος Σουλιώτης-οι κουζινίστας

Μηλόψωμο… μια πρωτότυπη ιδέα!



Υλικά

    Για τη ζύμη
    2.50 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    0.25 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
    2 1/4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
    0.50 κ. γ. αλάτι
    0.25 φλιτζάνι πλήρες γάλα
    4 κουταλιές της σούπας. ανάλατο βούτυρο
    3 μεγάλα αυγά
    1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας

    Για τη γέμιση
    0.25 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
    1 κ.γ. κανέλα
    0.25 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
    4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
    1 μήλο (κατά προτίμηση Golden)

    σάλτσα καραμέλας
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές


Εκτέλεση:

    Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο μπολ του μίξερ), χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Τοποθετήστε το γάλα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, 5 - 6 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά
    Προσθέστε το μίγμα γάλακτος στο μίγμα αλευριού, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια. Με το μίξερ σε χαμηλή, χτυπήστε μέχρι το μίγμα αλευριού να υγρανθεί. Αυξήστε την ταχύτητα στο μέσο και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, περίπου 6 λεπτά. Αφήστε τη ζύμη στο μπολ για να χαλαρώσει, στη συνέχεια καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μια πετσέτα. Αφήστε το μπολ σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 45 λεπτά
    Ενώ η ζύμη φουσκώνει, σκεπάστε ένα μικρό ταψάκι για ψωμί (20x8) με λαδόκολλα, αφήνοντας τη λαδόκολλα να προεξέχει περίπου 8 εκατοστά. Βουτυρώστε τη λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο. Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι
    Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και φτιάξτε ένα ορθογώνιο 30x45. Αν η ζύμη κολλάει, πασπαλίζουμε το κάτω μέρος με το αλεύρι. Βουρτσίστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στη ζύμη, και στη συνέχεια, πασπαλίστε με το μείγμα ζάχαρης
    Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια. Κόψτε τη ζύμη σταυρωτά σε έξι λωρίδες. Πασπαλίστε 1 λωρίδα με μερικά από τα μήλα, πιέζοντάς τα απαλά μέσα στη ζύμη. Σκεπάστε με μια άλλη λωρίδα ζύμης και μήλα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης και τα μήλα. Κόψτε το σε 6 ίσα μέρη. Τοποθετήστε τα κομμάτια στο ταψάκι με τις κομμένες πλευρές προς τα έξω. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει για 20 λεπτά
    Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε το καρβέλι μέχρι να πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα, 40 με 45 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Περιχύστε με τη σάλτσα καραμέλας
donna.gr/

Σιμίτια από την Πόλη !!!


ΥΛΙΚΑ
200γρ ζεστο νερο
200γρ ζεστο γαλα
90γρ λαδι ελαφρυ
2κσ ζαχαρη
1κγ αλατι
1 φακελάκι μαγιά
Αλευρι όσο πάρει (περιπου 600γρ φαρινα)




 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλαθουμε ανοιγουμε με το χερι μας βαζουμε μεσα τυρι σαλαμι κλεινουμε φτιαχνουμε 1 κοτσιδες την ενωνουμε και το βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι τα βαζουμε πανω σε λαδοκολα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 λεπτα [ειναι πεντανοστιμα]


 Gogo Samiouοι κουζινίστας

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σνάκ με τυρί σπιτικά γαριδάκια !!



Υλικά

150γρ σκληρό τυρί τσένταρ [αυτό είναι που δίνει την χαρακτηριστική γεύση και χρώμα στα γαριδάκια]
3κσ βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια,
1/3κγ αλάτι,
1,2 κούπα αλεύρι για όλες της χρήσεις ανακατεμένο με 1/3 κγ μαγειρική σόδα,
λίγο πιπέρι,
1κσ γάλα ίσως και να χρειαστεί παραπάνω θα το δούμε στην διαδικασία..!!


Εκτέλεση

 Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το γάλα στο μούλτι τα αλέθουμε για λίγο και ρίχνουμε το γάλα και θα δούμε την ζύμη να μαζεύεται,
 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

 Μαζεύουμε την ζύμη σε μια μπάλα και ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι πάνω,αλευρώνουμε το πλάστη μας και ανοίγουμε λεπτά φύλλα κόβουμε με το μαχαίρι λεπτές λωρίδες κάνουμε μια τρύπα στην μέση για να μην μας φουσκώσουν τα μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολιτικό χαρτί και ψήνουμε 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς..!!

Gogo Samiou-Οι κουζινίστας


Αλμυρό κέικ με μυρωδικά και φέτα!!




 Νόστιμο, εύκολο, γρήγορο πρωτότυπο!!

Υλικά που θα χρειαστείς:

180 γρ. αλεύρι
100 ml ελαιόλαδο
3 αυγά
200 γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια
100 ml γάλα
100 γρ. τριμμένο έμενταλ
1 φακελάκι baking powder
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι άνηθος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύεις τα αυγά με το αλεύρι και τα χτυπάς καλά στο μίξερ για μερικά λεπτά. Προσθέτεις το ελαιόλαδο, το baking powder, το γάλα και το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύεις καλά για 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτεις τη φέτα, τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι, λαδώνεις μία στενόμακρη φόρμα για κέικ, αδειάζεις το μείγμα και ψήνεις σε προθερμασμένος φούρνο για 40 λεπτά.

*Έχεις προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς

 http://joytv.gr

Σοκολατένιο γλυκό με γεύση που ξετρελαίνει !!!


Αυτό το γλυκάκι μου κόστισε μόλις 5 ευρώ !!
 ΥΛΙΚΑ 
1πακετο μπισκότα με γεύση βανίλια ΟREO,
 2 κουβερτούρες ,
1 κρέμα γάλακτος 125ml,
 3 κουταλιές μαργαρίνη ,
1 κσ μέλι..
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε εδώ Μαγειρική και Συνταγές
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
\θρυμματιζουμε τα μπισκότα σε μουλτι 
Έχουμε λιώσει την μαργαρίνη και την ανακατεύουμε μαζί με τα μπισκότα τα στρώνουμε σε μικρό ταψάκι η σε ατομικά μπολάκια
 Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος της σοκολάτες και τέλος το μέλι το ρίχνουμε πάνω στο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
 Στην αρχή είναι πολύ αραιό μην σας τρομάζει μόλις μπει στο ψυγείο παγώνει εύκολα..!!!
Στολίζουμε από πάνω με σχεδίαση ότι μας αρέσει. Δοκιμάστε το είναι τέλειο γλυκάκι...!!! 
Gogo Samiou οι κουζινίστας



Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Γουακαμολέ.

             


Υλικά
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κύμινο
1 ντομάτα
10 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένα
2 κλαδιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. φιστίκια Αιγίνης σπασμένα όχι τριμμένα (προαιρετικά)


Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Οδηγίες
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση οριζόντια περιμετρικά του κουκουτσιού. Με τα χέρια στρίβουμε το αβοκάντο και το χωρίζουμε στα δυο.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι σπάμε το αβοκάντο. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε και μερικά χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τα σπόρια και κόβουμε σε κυβάκια 2x2 εκ.
Τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μπολ με το αβοκάντο.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ψημένες λεπτές πίτες. και κόκκινες πιπεριές..
Ένα ωραίο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ...

Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στην γάστρα!!


υλικά
3/4 κιλού ρεβίθια

4 καρότα τα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και τα άλλα 2 ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
6 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ντοματοπολτό
2 φύλλα δάφνης
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι


 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
 
εκτέλεση
καθαρίζουμε πλένουμε και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τα ρεβίθια μας από το προηγούμενο βράδυ!!! το πρωί τα σουρώνουμε βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αν θέλετε τα βάζετε στην χύτρα 15 με 20 λεπτάκια! όταν είναι έτοιμα βάζουμε όλα τα υλικά στην γάστρα εκτός από το αλατι που το βάζετε την τελευταία ωρίτσα, 



ριχνουμε και τα ρεβίθια μας στην γάστρα και 2 ποτήρια βρασμένο νεράκι και τα βάζουμε στον φούρνο για 3 ώρες στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και από την δεύτερη ώρα και μετά στους 180 κάθε μια ωρίτσα ριχνουμε μια ματιά στο φαγάκι μας!!!!
 Γιαγια Μαιρη εν δραση

Υπέροχα μαλακά κουλουράκια!!!!



Και μουστοκούλουρα και
Υπέροχα μαλακά κουλουράκια!!!
 
υλικά

500 γραμ μούστο
400 γραμ ζάχαρη
350 χυμό πορτοκάλι
400 σπορέλαιο
4 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 φακελάκια μπεικιν
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αν θέλετε να γίνουν σκουρούτσικα αφαιρείτε 4 κουταλιές αλεύρι και βάζετε 4 κουταλιές κακάο.......






 
εκτέλεση
σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη στο τέλος ρίχνετε και το αλεύρι!!! θέλουμε να εχουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας!!! την αφήνουμε μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και πλάθουμε σε ότι σχήμα και σχέδιο θέλουμε τα κουλουράκια μας!!!!






 Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
 αν θέλετε να βάλετε μαρμελάδα θα κάνετε μικρά κεφτεδάκια που στο κέντρο θα τα πιέζετε με το δάχτυλο σας για να γίνει λακούβα για την μαρμελάδα!!!! ψήνονται στους 200 για 12 με 15 λεπτάκια καλή σας επιτυχία!!!!!
 Γιαγια Μαιρη εν δραση
 

Σεκέρ Παρέ τέλεια γεύση !!!!!!




Υλικά


Βούτυρο 250 γρ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας
Ινδική καρύδα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Αυγά 2
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 4 ποτήρια περίπου
Βανίλια 1
Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι του γλυκού
Φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης για το στόλισμα

 
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 ποτήρια
Νερό 4 ποτήρια
Λεμόνι 1 μικρό τον χυμό του
Οδηγίες
Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ, την άχνη, το σιμιγδάλι, την καρύδα, τα αυγά,
το μπέικιν, την βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε το αλεύρι όχι όλο μαζί,
όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη. Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη.


{Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ  Μαγειρική και συνταγές }
Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί
φουσκώνουν και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν
το ένα με το άλλο και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1 αιγίνης και το πιέζουμε λίγο.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσουν (15-20 λεπτά είναι αρκετά δεν θέλουμε να ξεροψηθούν).
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε
με το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά όλο το σιρόπι.


Γιαγια Μαιρη εν δραση-οι κουζινίστας