Απίθανες τηγανίτες πατάτας με ντιπ της στιγμής !!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!
Υλικά για 10 τηγανίτες
2 μεγάλες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη .
Τις βάζουμε σε μπολ και τις σκεπάζουμε με παγωμένο νερό για 15 λεπτά.
Αμέσως μετά τις στραγγίζουμε σφίγγοντάς τες με τις παλάμες μας να στεγνώσουν να στραγγίξουν εντελώς .
Τις ξαναβάζουμε στο μπολ ρίχνουμε από πάνω αλάτι πιπέρι και το 1 αυγό και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
Βάζουμε στο τηγάνι ελάχιστο λάδι και παίρνουμε κουταλιές τις τοποθετούμε και τις πατάμε λίγο από πάνω αλλά και γύρω γύρω να γίνουν πλατιές κι ομοιόμορφες.
ΚΟΛΠΑΚΙ
Δεν τις γυρίζουμε αν δεν ψηθούν καλά από την μία πλευρά .
Τις γυρνάμε ΜΟΝΟ με φαρδιά σπάτουλα .
αν δεν το κάνουμε αυτό μπορεί να διαλυθούν .
θέλουν περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά .
Οταν τηγανιστούν και δεν μας ικανοποιεί το χρώμα μπορούμε πλέον αφού έχουν ψηθεί κι από τις δυο πλευρές να τις γυρνάμε πάντα με σπάτουλα .
Κάθε φορά που θα βάλουμε τις καινούργιες σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και πάντα βάζουμε λίγο λάδι .
Το τηγάνι να είναι αντικολλητικό .
Αυτά ..φτιάξτε τες και απολαύστε τες με ντιπ γιαουρτιού του λεπτού.
ΝΤΙΠ
Με το μάτι τα υλικά ..περισσότερο γιαούρτι λίγη μουστάρδα και λίγη μαγιονέζα ...αν θέλετε προσθέστε και λίγο λεμόνι -εγώ δεν έβαλα -καλό ανακάτεμα κι έτοιμο να απολαύσετε τηγανοπατάτες βουτώντας στο μείγμα !!! Καλή επιτυχία και προσοχή στο γύρισμα !!!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ