Υλικά
-500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-1 ζαχαρούχο γάλα
-50gr κακάο
-1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/8aWM86kdQhE
ΣΥΝΤΑΓΗ :
Βαζουμε σε μεγαλο βαθυ μεγαλο τηγανι 100 ml ελαιολαδο,100 ml σπορελαιο,1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,1 κ.γ.κανελα και στο πολυ χαμηλο ανακατευουμε διαρκως μεχρι να παρει χρωμα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 100 γρ σταφιδες!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 μιση ποτηρια ζαχαρη με 3 μιση ποτηρια νερο ,1 κ.σ.μελι 1 ξυλακι κανελας 2 λεπτα!
Στην συνεχεια ριχνουμε με την κουταλα λιγο λιγο σιροπι στο σιμιγδαλι!
Αφου το ριξουμε ολο ξαναβαζουμε στην εστια με κλειστο καπακι να βρασει ισα να πιει το σιροπι!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για 1 ωρα!
Και στην συνέχεια γεμίζουμε τα φορμακια βάζοντας μέσα στην μέση παγωτό παγωτό οταν είναι να σερβίρουμε!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
250 ml γαλα ζεστο φρεσκο,
20 γραμμαρια μαγια.νωπη,
80 ml σπορελαιο,
20 γραμμαρια ζαχαρη
2 αυγα,
1 βανιλια,
600 γραμμαρια αλευρι φαριναπ!!!
Βαζουμε στο μπολ γαλα-μαγια και ανακατευουμε με.πιρούνι!
Ριχνουμε το σπορελαιο-αυγα-αλατι και ανακατευουμε με πηρουνι!
Ριχνουμε τα 30Ο γραμμαρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 250 γραμμαρια αλευρι χουφτα χουφτα και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για.1 ωρα!
Στην συνεχεια βάζουμε τα 50 γραμμαρια αλευρι στον παγκο βάζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε ελαφρως περνωντας το λιγο λιγο!
Ανοιγουμε την ζυμη σε παχυ φυλλο και με το στομιο ενος ποτηριου κοβουμε δισκακια και τα τοποθετουμε στο ταψι!
Κανουμε και στο καθενα τρυπα με καπακι απο αναψυκτικο!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!!!
Εαν θελουμε τα.ψηνουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους.προθερμασμενο μεχρι να κοκκινησουν απλα να γνωριζετε οτι εχουν μεγαλη διαφορα με τα τηγανιτα συνηθως ντονατς λουκουμαδες στον φουρνο βγαινουν σαν ψωμακια δοκιμασμενο!!
Οποτε στο τηγανι βαζουμε 1 κιλο σπορελαιο μολις ζεσταθει τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες!
Και κατευθειαν σε.μπολ με ζαχαρη!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Αυτήν εδώ την τάρτα σου εγγυώμαι πως θα την κάνεις όλο το καλοκαίρι και θα ξετρελάνεις τους πάντες με αυτά τα λίγα ,απλά αλλά και πεντανόστιμα υλικά!!!
Για 1 τάρτα θα χρειαστείς
1 φρέσκο φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
2 κ.σ μαρμελάδα ντομάτας με μυρωδικά
150 γρ ντοματίνια
200 γρ φέτα
Μερικές ελιές
1 αυγό με 1 κ.σ νερό
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1
Ανοίγω την συσκευασία με τα φρέσκα φύλλα σφολιάτας Ζύμη Ψαχνών και ξεχωρίζω το ένα από τα δύο φύλλα. Φυλάω το άλλο καλά τυλιγμένο για να φτιάξω μια δεύτερη τάρτα ή κάποια άλλη λιχουδιά αργότερα.
2
Λαδώνω την βάση και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας περίπου 28 εκ.
3
Αναποδογυρίζω την σφολιάτα πάνω στην ταρτιέρα πιάνοντας την από την μεμβράνη της και με προσοχή πιέζω ελαφρά να κάτσει παντού.
4
Αφαιρώ την μεμβράνη της σφολιάτας και πιέζω είτε με το χέρι μου είτε με ένα μαχαίρι το χείλος της ταρτιέρας ώστε να κοπεί το ζυμάρι που προεξέχει.
5
Παίρνω αυτά τα κομμάτια σφολιάτας που έκοψα και καλύπτω οποιαδήποτε κενά έχω εσωτερικά στην ταρτιέρα.
6
Με ένα πιρούνι τρυπάω παντού την σφολιάτα, και τριγύρω όχι μόνο στην βάση.
7
Σε ένα μπολάκι σπάω το αυγό και ενώ το χτυπάω με το πιρούνι προσθέτω και το νεράκι.
8
Με ένα πινέλο αλείφω με αυγό όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
9
Πασπαλίζω όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με την τριμμένη παρμεζάνα ώστε να κάνω μια λεπτή στρώση που θα λιώσει στον φούρνο και θα κάνει κρούστα.
10
Βάζουμε την ταρτιέρα στον φούρνο και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου ώστε να ροδίσει καλά.
Σε περίπτωση που στον φούρνο αρχίσει να φουσκώνει η ζύμη, ανοίγετε τον φούρνο και τρυπάτε ελαφρά σε δύο διαφορετικά σημεία με ένα μαχαίρι ώστε να φύγει ο αέρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώστε να ροδίσει.
11
Στο μεταξύ κόβουμε τα τοματίνια και αφαιρούμε τα πολλά σπόρια από μέσα για να μην βγάλουν ζουμιά στην ζύμη.
12
Αφού έχει ροδίσει η τάρτα στον φούρνο και έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε και ακουμπάμε στον πάγκο.
13
Ιδανικά δεν σβήνουμε τον φούρνο γιατί θα ξαναψήσουμε αφού βάλουμε τα τελευταία υλικά.
14
Αλείφουμε πάνω στην ψημένη τάρτα την μαρμελάδα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με φέτα ,βάζουμε τα ντοματίνια και Τις ροδέλες ελιάς και ξαναβάζουμε με προσοχή στον φούρνο για άλλα 7 λεπτά κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
15
Αφού βγάλουμε κόβουμε σερβίρουμε και δοκιμάζουμε.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από valianos.com/category/%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b1/
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τελευταίο το αλεύρι προσθέτοντας στο ζύμωμα κ 2½ κουταλιές βούτυρο.
Το σκεπάζουμε κ το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Αλευρωνω τον πάγκο κ χωρίζω το ζυμάρι στα 4.
Ανοίγω στρογγυλό φύλλο το βάζω σε αντικολλητικό χαρτί κ κόβω με τον κόφτη της πίτσας στα 8 κομμάτια σκεπάζω με πετσέτα κ το αφήνω 30-40 λεπτά.
Σε ζεστό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία τηγανίζω τα ντόνατς τα οποία τα μεταφέρω με το χαρτί κ μετά το αφαιρώ κ έτσι δεν ξεφουσκώνουν 😉
Πασπαλιζω με κρυσταλλική ζάχαρη η γεμίζω με μερεντα η μαρμελάδα. ♥️♥️
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !
Συνταγή -Υλικά-Εκτέλεση
Για μία δόση 1κουπα βούτυρο, περίπου 200με 250 γραμ.
1κουπα γάλα,
2ποτηρ νερού άχνη,
4 αυγά,
2βανιλες
Περίπου 2 πακέτα φαριναπ .
Ολα τα υλικά σε μπολ με τελευταίο το αλεύρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια .
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Τα αλοιφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά περίπου.
Είναι πάρα πολύ αφράτα... Μπισκοτέ απ έξω κ μαλακά μέσα!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Roula Kontou-Ομάδα- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Υλικά -Εκτέλεση
Κολοκυθάκια γύρω στα 8 κομμένα στην μέση -Ανάλογα το μέγεθος =
Λίγο κιμά 150 γραμμάρια
150 γραμμάρια ρύζι και το ξύσμα από τα 2 κολοκυθάκια.
Τσιγάρισα τον κιμά ,με κρεμμύδι ,σκόρδο και τζίντζερ, το έβρασα με λίγο νεράκι, έριξα λίγο μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό, μάραθο και άνηθο, αλατοπίπερο, κουρκουμά ,κύμινο και κόλιανδρο και ξύσμα από λεμόνι.
.
Έβαλα και το ξύσμα από τα δύο κολοκυθάκια και στο τέλος που σώθηκε το νερό έριξα το ρύζι να πάρει βράση για 2 λεπτά περίπου.
Καθάρισα τα κολοκυθάκια όπως βλέπετε στη φωτογραφία το γέμισα τα έβαλα να βράσουν με λάδι και νερό.
Έφτιαξα αυγολέμονο 2 ασπράδια του αυγού ξεχωριστά με λίγο μία κουταλιά της σούπας νερό.
Το χτύπησα με τη ράβδο εν τω μεταξύ είχα λιώσει σε χυμό από λεμόνι μία κουταλιά του γλυκού αλεύρι έριξα τους κρόκους στο ασπράδι μετά έριξα το αλεύρι με λίγο άνηθο αν υπάρχει και το ζωμό από το φαγητό τα χτύπησα στη ράβδο και τα άπλωσα στο φαγητό.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Elena DiamantiΟμάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!