Υλικά:
600γρ. χοιρινό μπούτι,λαιμό ή σπάλα
300γρ. μανιτάρια λευκά
200ml μπύρα
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. αλεύρι γ.οχ.
1 φλκ. ελαιόλαδο
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=Ft__xkLroZs
Υλικά
250 γραμ σπανάκι -έβαλα κατεψυγμένο ..Μπορείτε κ με φρέσκο.
4 αυγά
2 κουτ σούπας γάλα εβαπορέ
1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες να πιάσει όλο το ταψάκι η το τηγάνι ανάλογα που θα την φτιάξετε
1 μικρή σκελίδα σκόρδου τριμμένη
ελάχιστο αλάτι -πιπέρι
2 με 3 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουτ τυρί που λιώνει -εγώ είχα κεφαλογραβιέρα κ έβαλα .
Ανάβετε τον φούρνο στους 180 β.4
Ξεπαγώνετε το σπανάκι αν βάλετε κατεψυγμένο το ρίχνετε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει κ το σουρώνετε .
Αν βάλετε φρέσκο πάλι το ζεματάτε στον ίδιο χρόνο και το σουρώνετε .
Οπως και να επιλέξετε θα το στύψετε μετά καλά.
Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με πιρούνι μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτετε το σπανάκι το κρεμμύδι το σκόρδο το γάλα τον μαιντανό το πιπέρι .
Τα ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε πολύ ελαφρά ένα πυρέξ ή μικρό ταψάκι -μέγεθος πίτσας -και ρίχνετε το μείγμα που ετοιμάσατε.
Στολίζετε την επιφάνεια με τις φέτες τις ντομάτας κ πασπαλίζετε με το τυρί.
Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πήξει η ομελέτα κ να ροδοκοκκινίσει.
Στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι
Εγώ για να μην ανάψω φούρνο έβαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λάδι -μόνο το λάδωσα -
Εστρωσα τις φέτες τις ντομάτας σε όλη την επιφάνεια κ μαγείρεψα για λίγα λεπτά .
.
Αμέσως μετά έριξα το μείγμα κ σιγομαγείρεψα μέχρι να ψηθεί .-σήκωσα λίγο με ένα πιρούνι να δω -
Με ένα μεγάλο πιάτο αναποδογύρισα έριξα από πάνω το τριμμένο τυρί σκέπασα κ μαγείρεψα για λίγα λεπτά να ψηθεί από κάτω..και την έβαλα σε πιατέλα .
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .. Συνταγή από φίλη μου διατροφολόγο.
Υλικά
1 μισή κιλό χοιρινη σπάλα κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 -5 πιπεριές πράσινες (κέρατο) χοντροκομμένες
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κ.σ πελτέ
250 γρ ντοματοχυμο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
300 ml κόκκινο κρασί ημίγλυκο
2 κ.γ γεμάτα πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο γλυκό
1κ.γ κύμινο
Αλάτι πιπέρι
Τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεπκενω και στεγνωνω καλά το κρέας μου.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το λαδακι μου να κάψει και σοταρω το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το σκόρδο και τις χοντροκομμένες πιπεριές , την πάπρικα και το κύμινο.
Ανακινω ελαφρώς λίγο λίγο κάθε φορά , προσέχοντας να μην διαλύσω τις πιπεριές και σοταρω μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Προσθέτω τον πελτέ , ανακινω και πάλι και σβήνω με το κρασί.
Τέλος προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα το ντοματοχυμο, αλατοπιπερωνω το φαγητό , προσθέτω λίγο νεράκι ίσα που να σκεπάσει το κρέας και αφήνω να σιγοβρασει σκεπασμένο μέχρι να γίνει λουκουμακι το κρέας και να μελώσει η σαλτσουλα.
Μπορώ να γαρνίρω με φετουλα προεραιτικα και να σερβίρω με πατατουλες τηγανιτές , ρυζακι η ακόμα και με μακαρόνια.
Καλή μας όρεξη!!!!!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Τζέλα Αντωνοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σημερινό ... Μακαρόνια με σάλτσα από ψημένα ντοματίνια κ φέτα ..Γίνετε μία πολύ γευστική σάλτσα χωρίς καθόλου κόπο που δεν σταματάς στο ένα πιάτο με τίποτα!!!Πολύ εύκολα ,πολύ γρήγορα,Πάρα μα πάρα πολύ νόστιμα !!!
Εγώ σήμερα έψησα τα ντοματίνια στο Air Fryer στους 160 βαθμούς μέχρι που όταν τα πατήσω με το πιρούνι να λιώνουν σε χρόνο.
Η συνταγή παρακάτω είναι στον φούρνο όπου σας βολεύει το φτιάχνετε .
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ντοματίνια περίπου κιλό
250 γραμ φέτασε κομμάτι
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο -λίγο και προαιρετικά -
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε μακρόστενα κομάτια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πακέτο μακαρόνια ..έβαλα Νο 10
Πλένουμε και ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα σε ταψί κ τααλατίζουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κ τα σκόρδα.
Ανακατεύουμε .
.΄.
.
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο: 700γρ.αλευρι, 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
1 κ.γλ. μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες)
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
4-5 κρεμμυδακια
1 ξερό κρεμμυδι
Ανιθο μισό ματσακι και
Μαιδανο, πιπερι
600 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
2 αυγα
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σοταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρω ελαφρώς (ελάχιστα) όλα τα χορταρικά ίσα να μάραθουν με λίγο λαδι.
Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τα αυγά και τη φέτα, που τα βάζω αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο τώρα, χώρισα τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια και ανά τέσσερα τα βουτύρωσα και τα άφησα για μια ώρα στο ψυγείο.
Άνοιξα μετά δύο φύλλα (κάθε φύλλο από 4 δλδ) ένα φύλλο για κάτω κι ένα φύλλο για πάνω απ τη γέμιση.
Την περναω με λαδάκι, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ,Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΉ:
Φτιάχνω πρώτα την ΚΡΕΜΑ:
Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
6 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλεύρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο!
Εκτέλεση:
Βάζω λίγο γάλα σε ένα μπολ:
Ρίχνω μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι και τα ανακατεύω!
Βάζω το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνω το μείγμα κορν-αλευρι και ανακατεύω στο χαμηλό μέχρι να πήξει!
Την κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω μέσα την βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια!
Αφήνω να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια την ανακατεύω!
Βάζω πάνω την διάφανη μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει!
Ετοιμάζω και την ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάω 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 50 γρ ζαχαρη άχνη!
Και ξεκινάω ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:
Παίρνω το πυρέξ!
Ανοίγω τα Σφολιατινια!
Βάζω στον πάτο του πυρέξ μια σειρά Σφολιατινια!
Ρίχνω την κρύα κρέμα αφού προηγουμένως την αφρατευω με το μίξερ!
Κλείνω με μια σειρά Σφολιατινια!
Τέλος βάζω απαλά την σαντιγύ και τρίβω πάνω Σφολιατινια
!Και το βάζω στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
.
Παιρνουμε ανα δυο μπισκοτα και τα ενωνουμε βαζωντας ενδιαμεσα μερεντα.
Τα βουταμε στο γαλα απο ολες τις πλευρες οχι για πολυ τοσο οσο και τα τυλιγουμε με ινδοκαρυδο.
Τα τοποθετουμε στα χαρτακια.
Χτυπαμε την σαντιγί και με κορνε την βαζουμε απο επανω .
Εαν θελετε τρίβετε λιγο σοκολατα οτι εχετε απο επανω η ξηρους καρπους.
Βαζουμε στο ψυγειο κ απολαμβάνουμε.
Ειναι σουπερ γευστικα και ελαφρια.😋😋😋.
Εκτέλεση φωτό από κ. Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γίνεται εξ ίσου νόστιμη με ό,τι φύλλο επιθυμεί ο καθένας. Είτε με έτοιμο φύλλο για πίτες, είτε σφολιάτα, είτε με σπιτικό φύλλο.
Εγω την κάνω με δικό μου σπιτικό φύλλο.
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) 600γρ.αλευρι, 1 μικρό ποτηράκι κρασιού λάδι, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι, 1κ.γλ.μπέικιν και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
3 αυγα
1/2 ποτ.σιμιγδαλι ψιλο
1&1/2 ποτ.γαλα φρεσκο
70 γρ.βουτυρο
500 γρ. Φετα
Πιπέρι κ αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδαλι με τα αυγά με το σύρμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά με το σιλιγδαλι.
Τα ξαναγυρνάμε πάλι στο κατσαρόλα, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα καλά.
Αποσύρουμε, βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βάζουμε την φετα τριμμένη με το χέρι, πιπέρι κι αν χρειάζεται αλάτι.
Στήνουμε την πίτα κι αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα ή έτοιμο φύλλο, χτυπάμε ένα αυγουλακι με λίγες σταγόνες νερό κι αλείφουμε με ένα πινέλο.
Αν είναι σπιτικό το φύλλο, τότε εγώ βάζω μόνο λάδι, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα.
Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Γίνεται σαν μπουγάτσα με τυρί. Πολύ νόστιμη😋
Η συνταγή είναι από κ. Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πρώτος τρόπος
Χτύπησα 7 αυγά με λίγο γάλα μισό φλιτζάνι λίγο αλάτι και βούτηξαν μέσα φέτες από ζυμωτό ψωμί τηγάνισα σε ελαιόλαδο!
Δεύτερος τρόπος
Μουλιάζεις αρκετά σε γάλα τις φέτες λίγες λίγες με λίγη ζάχαρη και μια βανίλια .
Μετά τις στραγγίζεις τις περνάς από αυγό και τηγανίζεις σε μέτρια θερμοκρασία και βάζεις ζάχαρη κανέλλα,
Αν τις θες αλμυρές καθόλου ζάχαρη αλλά τρώγονται με τυρί.
Συνταγή από κ.Stamatia Mihou κ Μαρία Κοκοράβα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ
ΥΛΙΚΑ
5 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Άνηθο
Μαϊντανό
Λίγο δυόσμο έβαλα
2αυγα
150γρ τριμμένο μιξ τυριών
Φέτα
λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι δεν έβαλα γιατί έχει τυρί
Αλεύρι φαρίνα και λίγο καλαμποκαλευρο μέχρι να γίνει όχι πολύ σφιχτό το μείγμα.
.
Στύβουμε τά λαχανικά αφού πρώτα τα έχουμε τρίψει και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε 200°μέχρι να πάρουνε χρώμα!!
Η συνταγή είναι από κ. 'Αννα Αννούλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ