Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα μπύρας!!!

 Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μπύρας!!!Ο συνδυασμός του χοιρινού, της σάλτσας μπύρας και των μανιταριών δημιουργεί ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και αρώματα που θα λατρέψουν οι αγαπημένοι σας. Είναι μια οικονομική, εύκολη και ταυτόχρονα γρήγορη επιλογή, που προσφέρει την τέλεια λύση για να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους και να την απολαύσετε καθημερινά ή σε ξεχωριστές στιγμές. 🥰

Υλικά:
600γρ. χοιρινό μπούτι,λαιμό ή σπάλα
300γρ. μανιτάρια λευκά
200ml μπύρα
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. αλεύρι γ.οχ.
1 φλκ. ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=Ft__xkLroZs
 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Λατρεμένος Μωσαϊκό ή Κορμό !!!



 Το Λατρεμένο Μωσαϊκό ή Κορμό το γνωρίζετε, το Παγωτό Μωσαϊκό όμως;;; Ορίστε Λοιπόν!
Ενα Εκπληκτικό Μωσαϊκό στην Παγωμένη εκδοχή του, Πεντανόστιμο  απλά, Πανεύκολο με λίγα υλικά,δεν γίνεται πέτρα, δεν πανιάζει στην Κατάψυξη και πραγματικά θυμίζει Παρφέ Σοκολάτας. Όλοι θα σας ζητάνε και 2 Κομμάτι!!

Παγωτό Μωσαϊκό Θεϊκό!!!

125 γρ Γάλα πλήρες
1 βανίλια
3 Κρόκοι Αυγών
100 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα Λιωμένη
260 γρ Κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
1 Πακέτο Μπισκότα ΠτιΜπερ

Για το Γλασο Σοκολάτας
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
1 κουτ γλυκού Λάδι Καρύδας
Σπασμένα Μπισκότα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ  https://youtu.be/Hu5YtuPjfDM?si=OP8yvvMaJpyWRHoW
 

Σπανάκι ομελέτα !!!


 

Σημερινό ...Ελαφρύ φαγάκι γρήγορο κ νόστιμο ..Σπανάκι ομελέτα !!!

Υλικά

250 γραμ σπανάκι -έβαλα κατεψυγμένο ..Μπορείτε κ με φρέσκο.

4 αυγά

2 κουτ σούπας γάλα εβαπορέ

1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες να πιάσει όλο το ταψάκι η το τηγάνι ανάλογα που θα την φτιάξετε 

1 μικρή σκελίδα σκόρδου τριμμένη 

ελάχιστο αλάτι -πιπέρι 

2 με 3 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο 

6 κουτ τυρί που λιώνει -εγώ είχα κεφαλογραβιέρα κ έβαλα .


 Για τον φούρνο .

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 β.4

Ξεπαγώνετε το σπανάκι αν βάλετε κατεψυγμένο το ρίχνετε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει κ το σουρώνετε .

Αν βάλετε φρέσκο πάλι το ζεματάτε στον ίδιο χρόνο και το σουρώνετε .

Οπως και να επιλέξετε  θα το στύψετε μετά καλά.

Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με πιρούνι μέχρι να αφρίσουν.

Προσθέτετε το σπανάκι το κρεμμύδι το σκόρδο το γάλα τον μαιντανό το πιπέρι .

Τα ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε πολύ ελαφρά ένα πυρέξ ή μικρό ταψάκι -μέγεθος πίτσας -και ρίχνετε το μείγμα που ετοιμάσατε.

Στολίζετε την επιφάνεια με τις φέτες τις ντομάτας κ πασπαλίζετε με το τυρί.


Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πήξει η ομελέτα κ να ροδοκοκκινίσει.



 Στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι

Εγώ για να μην ανάψω φούρνο έβαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λάδι -μόνο το λάδωσα -

Εστρωσα τις φέτες τις ντομάτας σε όλη την επιφάνεια κ μαγείρεψα για λίγα λεπτά .

.


Αμέσως μετά έριξα το μείγμα κ σιγομαγείρεψα μέχρι να ψηθεί .-σήκωσα λίγο με ένα πιρούνι να δω -

Με ένα μεγάλο πιάτο αναποδογύρισα έριξα από πάνω το τριμμένο τυρί σκέπασα κ μαγείρεψα για λίγα λεπτά να ψηθεί από κάτω..και την έβαλα σε πιατέλα .

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .. Συνταγή από φίλη μου διατροφολόγο.





Πεντανόστιμη υγιεινή σαλάτα !!!

Ενα διαφορετικό Βίντεο σήμερα!! Μαθαίνουμε Πως μια Πεντανόστιμη σαλάτα μπορεί να συμβάλει Θετικά στον οργανισμό μας  Φυσικά με την Βοήθεια της Anastasia Fountoukidou κλινικός διατροφολόγος !!

Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 200 ΜΛ

Υλικά👇
🔪2 βρασμένες πατάτες
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪6-7 ντοματίνια
🔪1 κόκκινη πιπεριά
🔪1 καρότο
🔪2 κτσ ελαιόλαδο
🔪2 πρέζες αλάτι
🔪πιπέρι
----
🔪200 γρ τυρί cottage
🔪2 κτσ μηλόξιδο
🔪4-5 φύλλα δυόσμου
🔪3-4 πίκλες αγγουράκι τουρσί

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=_vIjFVNePf4
 

Μπεκρή μεζέ !!!


ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ......του ονείρου ....!!!!
Ένα φανταστικό φαγακι με υπέροχα υλικά , μοσχοβολιστο  , σκέτο γλύκισμα!!!!!
Συνοδεύστε το  με μια καλά παγωμένη μπυριτσα και απολαύστε!!!
Ποιος μπορεί να αντισταθεί άραγε.....;;;;


Υλικά
1 μισή κιλό χοιρινη σπάλα  κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 -5 πιπεριές πράσινες (κέρατο) χοντροκομμένες
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κ.σ πελτέ
250 γρ ντοματοχυμο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
300 ml κόκκινο κρασί ημίγλυκο
2 κ.γ γεμάτα πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο γλυκό
1κ.γ   κύμινο
Αλάτι πιπέρι
Τριμμένη φέτα για το  σερβίρισμα ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεπκενω και στεγνωνω καλά το κρέας μου.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το λαδακι μου να κάψει και σοταρω το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το σκόρδο και τις χοντροκομμένες πιπεριές , την πάπρικα και το κύμινο.
Ανακινω ελαφρώς λίγο λίγο κάθε φορά , προσέχοντας να μην διαλύσω τις πιπεριές και σοταρω μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Προσθέτω τον πελτέ , ανακινω και πάλι και σβήνω με το κρασί.
Τέλος προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα το ντοματοχυμο, αλατοπιπερωνω το φαγητό , προσθέτω λίγο νεράκι ίσα που να σκεπάσει το κρέας και αφήνω να σιγοβρασει σκεπασμένο μέχρι να γίνει λουκουμακι το κρέας και να μελώσει η σαλτσουλα.
Μπορώ να γαρνίρω με φετουλα προεραιτικα  και να σερβίρω με πατατουλες τηγανιτές , ρυζακι η ακόμα και με μακαρόνια.
Καλή μας όρεξη!!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Τζέλα Αντωνοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ζυμαρικά με σάλτσα από ψημένα ντοματίνια κ φέτα !!!


 


Σημερινό ... Μακαρόνια με σάλτσα από ψημένα ντοματίνια κ φέτα  ..Γίνετε μία πολύ γευστική σάλτσα χωρίς καθόλου κόπο που δεν σταματάς στο ένα πιάτο με τίποτα!!!Πολύ εύκολα ,πολύ γρήγορα,Πάρα μα πάρα πολύ νόστιμα !!!

Εγώ σήμερα έψησα τα ντοματίνια στο Air Fryer στους  160 βαθμούς μέχρι που όταν τα πατήσω με το πιρούνι να λιώνουν σε χρόνο.

Η συνταγή παρακάτω είναι στον φούρνο όπου σας βολεύει το φτιάχνετε .

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί ντοματίνια περίπου κιλό

250 γραμ φέτασε κομμάτι

αλάτι

πιπέρι

μπούκοβο -λίγο και προαιρετικά -

ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε μακρόστενα κομάτια

2 σκελίδες σκόρδο

1 πακέτο μακαρόνια ..έβαλα Νο 10

Πλένουμε και ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα σε ταψί κ τααλατίζουμε.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κ τα σκόρδα.

Ανακατεύουμε .

.΄.


Στην μέση ακριβώς τοποθετούμε την φέτα και ρίχνουμε επάνω της το μπούκοβο -λίγο γιατί καίει-το πιπέρι την γλυκιά πάπρικα και ελαιόλαδο περίπου θέλει λίγο λιγότερο μισό ποτήρι για να δημιουργηθεί η σάλτσα .

Ψήνουμε σε αέρα 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα ντοματίνια .

Συγχρόνως βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια.

Μόλις ψηθούν τα ντοματίνια βγάζουμε το ταψί και με ένα πιρούνι λιώνουμε την φέτα λιώνουμε και τα ντοματίνια κ ανακατεύουμε καλά .

.


Προσθέτουμε και τα μακαρόνια ανακατεύουμε πολύ καλά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό   και τι να σας πω από νοστιμιά ..πασπαλίζουμε κ με τυράκι τριμμένο αν θέλουμε !!! Φτιάξτε το αξίζει πολύ !!!!

Την συνταγή την εχω δει πολλές φορές στο instagram Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !

Σάλτσα ντομάτας σπιτική !!!


 
Σπιτική σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο το χειμώνα, για νόστιμα φαγητά !!!

Υλικά
Ντομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Αλάτι
Μία κουταλιά ζάχαρη
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια…

Κόβουμε την ντομάτα στη μέση και μετά τις διαλύουμε στο μπλέντερ…

Χρησιμοποιούμε πάντα την χύτρα μου που είναι 4 λίτρα …

Γεμίζουμε τη χύτρα μου με πολτό ντομάτας ξαφρίζουμε μόλις αρχίσει ο βρασμός και αφήνουμε να κατέβει αρκετά κάτω στην κατσαρόλα ο πολτός ντομάτας…
Όταν δω με το μάτι ότι αρχίζει να πήζει κόβουμε στο μπλέντερ 4 μεγάλα κρεμμύδια και ρίχνουμε και τέσσερις κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες αλάτι και μία ζάχαρη …

Αφήνουμε τη σάλτσα να γίνει καλά, δηλαδή σαν να μαγειρευτεί να μην έχει καθόλου υγρά μέσα…

Στο τέλος που θα έχει πήξει αρκετά ρίχνουμε καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα αποστειρωμένα..

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ελαφρύ από πάνω και σφραγίζουμε δυνατά…

Γυρίζουμε ανάποδα τα βάζουμε με προσοχή να μην καώ γιατί είναι όλα καυτά για κανένα δίωρο…

Θα τοποθετήσουμε σε ντουλάπι και σε σκιερό μέρος….

Κάθε βάζο που θα ανοίγουμε το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει

Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Gogo Samiou .
 

Χορτόπιτα με φέτα !!!


ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ!!!


ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο: 700γρ.αλευρι, 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
1 κ.γλ. μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες)
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
4-5 κρεμμυδακια
1 ξερό κρεμμυδι
Ανιθο μισό ματσακι και
Μαιδανο, πιπερι
600 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
2 αυγα
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σοταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρω ελαφρώς (ελάχιστα) όλα τα χορταρικά ίσα να μάραθουν με λίγο λαδι. 

Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τα αυγά και τη φέτα, που τα βάζω αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο τώρα, χώρισα τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια και ανά τέσσερα τα βουτύρωσα και τα άφησα για μια ώρα στο ψυγείο.
Άνοιξα μετά δύο φύλλα (κάθε φύλλο από 4 δλδ) ένα φύλλο για κάτω κι ένα φύλλο για πάνω απ τη γέμιση.
Την περναω με λαδάκι, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με  τον φούρνο φυσικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ,Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Σπέσιαλ μιλφέιγ !!!


 
ΣΠΈΣΙΑΛ ΜΙΛΦΕΙΓ για σήμερα! ❤️ ❤️ ❤️.                

 ΣΥΝΤΑΓΉ:

 Φτιάχνω πρώτα την ΚΡΕΜΑ:

Υλικά:

1 λίτρο γάλα φρέσκο,

6 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο!

Εκτέλεση:

Βάζω λίγο γάλα σε ένα μπολ:

Ρίχνω μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι και τα ανακατεύω!

Βάζω το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνω το μείγμα κορν-αλευρι και ανακατεύω στο χαμηλό μέχρι να πήξει!    

Την κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω μέσα την βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια!

Αφήνω να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια την ανακατεύω!

Βάζω πάνω την διάφανη μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει!                    

Ετοιμάζω και την ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάω 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 50 γρ ζαχαρη άχνη!

Και ξεκινάω ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:

Παίρνω το πυρέξ!

Ανοίγω τα Σφολιατινια!

Βάζω στον πάτο του πυρέξ μια σειρά Σφολιατινια!

Ρίχνω την κρύα κρέμα αφού προηγουμένως την αφρατευω με το μίξερ!

Κλείνω με μια σειρά Σφολιατινια!

Τέλος βάζω απαλά την σαντιγύ και τρίβω πάνω Σφολιατινια

!Και το βάζω στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

2 πατάτες λίγο τριμμένο τυρί κ 4 φέτες ζαμπόν κ τρώμε !!!!

Σημερινό ... Δεν ξέρω πως να το ονομάσω ..Αυτό που ξέρω να σας πω είναι ότι είναι φανταστικό πολύ εύκολο με λίγα υλικά κ με παγωμένη μπυρίτσα κ παρέα ιδανικό ... Αλλά κ κυρίως γεύμα χορταστικό !!!

Αν θέλετε μεζεδάκι  για μπυρίτσα για την παρέα αλλά κ σαν κυρίως φαγητό είναι καταπληκτικό γρήγορο οικονομικό χορταστικό με λίγες πατάτες ζαμπόν τυρί !!!

Πατάτες τόσες όσες να πιάσει όλο το τηγάνι δύο φορές για πάνω και για  σκέπασμα ..Εγώ τις καθαρίζω τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις τοποθετώ στο τηγάνι να δω πόσες χρειάζονται κ μετά τις βγάζω κ τις τηγανίζω μετά για να ξέρω πόσες θα χρειαστώ .

Αν θέλετε ψήστε τες στον φούρνο αλλά δεν αξίζει να ανάψουμε φούρνο.

Τις τηγανίζω λοιπόν με λίγο λάδι ..αν θέλετε τις ψήνετε στον φούρνο .. και αφού τηγανιστούν όλες βάζω μία σειρά στο τηγάνι χωρίς να αφήσω κενά .
Από πάνω ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο γκούντα και από πάνω από το τυρί στρώνω 4 φέτες ζαμπόν ότι θέλετε κ έχετε ,εγώ είχα καπνιστό ζαμπόν.
Από πάνω από το ζαμπόν ξανά λίγο τυρί τριμμένο.
.

Και τέλος σκεπάζουμε με τις πατάτες τις υπόλοιπες .

Σκεπάζουμε το τηγάνι ρίχνουμε λίγο τυράκι από πάνω και μαγειρεύουμε για 5 με 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει το τυρί .

.



Αναποδογυρίζουμε το φαγητό σε πιατέλα κόβουμε σαν πίτσα με μαχαίρι .. αφού λίγο κρυώσει ..εγώ το έκοψα ζεστό για να σας το δείξω .. κ το απολαμβάνουμε !!!! Πολύ ωραίο να το φτιάξετε και γρήγορο κ εύκολο κ πολύ γευστικό κ χορταστικό !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!

Cheesecake ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ σε 5'!!!

Συνταγή για Φανταστικό Cheesecake ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ σε 5'!!!

ΥΛΙΚΑ

-40 γρ. δημητριακά με μέλι
-90 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, λιωμένη
-600 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
-3 κ.γ. μέλι
-Πραλίνα Χωρίς Ζάχαρη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=iL3FvkiBdZU
 

Παστούλες του λεπτού σούπερ γευστικιές !!!



🌷Παστούλες στο τσακ μπαμ🌷.

Υλικα:
Ενα πακέτο μπισκοτα σαβαγιαρ
Μερεντα η οτι αλλο αλοιμα σοκολατας αγαπατε.
Λιγο γαλα μια κουπα του τσαγιου ειναι αρκετο
Ινδοκαρυδο
Σαντιγί την μικρη συσκευασια(εγω παιρνω την πρασινη με το χωνακι)
Χαρτακια για κεκακια .


Παιρνουμε ανα δυο μπισκοτα και τα ενωνουμε βαζωντας ενδιαμεσα μερεντα.

Τα βουταμε στο γαλα απο ολες τις πλευρες οχι για πολυ τοσο οσο και τα τυλιγουμε με ινδοκαρυδο.

Τα τοποθετουμε στα χαρτακια.
Χτυπαμε την σαντιγί και με κορνε την βαζουμε απο επανω .

Εαν θελετε τρίβετε λιγο σοκολατα οτι εχετε απο επανω η ξηρους καρπους.

Βαζουμε στο ψυγειο κ απολαμβάνουμε.

Ειναι σουπερ γευστικα και ελαφρια.😋😋😋.

Εκτέλεση φωτό από κ.   Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυρόπιτα με διαφορετική κρέμα !!!


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΈΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ/ΤΥΡΙΟΎ!!!


Γίνεται εξ ίσου νόστιμη με ό,τι φύλλο επιθυμεί ο καθένας. Είτε με έτοιμο φύλλο για πίτες, είτε σφολιάτα, είτε με σπιτικό φύλλο.
Εγω την κάνω με δικό μου σπιτικό φύλλο.
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) 600γρ.αλευρι, 1 μικρό ποτηράκι κρασιού λάδι, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι, 1κ.γλ.μπέικιν και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
3 αυγα
1/2 ποτ.σιμιγδαλι ψιλο
1&1/2 ποτ.γαλα φρεσκο
70 γρ.βουτυρο
500 γρ. Φετα
Πιπέρι κ αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδαλι με τα αυγά με το σύρμα.

 Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά με το σιλιγδαλι. 

Τα ξαναγυρνάμε πάλι στο κατσαρόλα, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα καλά.

 Αποσύρουμε, βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

 Βάζουμε την φετα τριμμένη με το χέρι, πιπέρι κι αν χρειάζεται αλάτι.
Στήνουμε την πίτα κι αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα ή έτοιμο φύλλο, χτυπάμε ένα αυγουλακι με λίγες σταγόνες νερό κι αλείφουμε με ένα πινέλο.
Αν είναι σπιτικό το φύλλο, τότε εγώ βάζω μόνο λάδι, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. 

Ανάλογα με  τον φούρνο φυσικά.
Γίνεται σαν μπουγάτσα με τυρί. Πολύ νόστιμη😋

Η συνταγή είναι από κ. Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Αυγοφέτες !!!

 

 Πρώτος τρόπος

Χτύπησα 7 αυγά με λίγο γάλα μισό φλιτζάνι λίγο αλάτι και βούτηξαν μέσα φέτες από ζυμωτό ψωμί τηγάνισα σε ελαιόλαδο!

 Δεύτερος τρόπος

Μουλιάζεις αρκετά σε γάλα τις φέτες λίγες λίγες με λίγη ζάχαρη και μια βανίλια .

Μετά τις στραγγίζεις τις περνάς από αυγό και τηγανίζεις σε μέτρια θερμοκρασία  και βάζεις ζάχαρη κανέλλα,

Αν τις θες αλμυρές καθόλου ζάχαρη αλλά τρώγονται με τυρί.

Συνταγή από κ.Stamatia Mihou κ  Μαρία Κοκοράβα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου !!!


Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με τζατζίκι !!!!

ΥΛΙΚΑ
5 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Άνηθο
Μαϊντανό
Λίγο δυόσμο έβαλα
2αυγα
150γρ τριμμένο μιξ τυριών
Φέτα
λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι δεν έβαλα γιατί έχει τυρί
Αλεύρι φαρίνα και λίγο καλαμποκαλευρο μέχρι να γίνει όχι πολύ σφιχτό το μείγμα.

.



Τρίβουμε τα κολοκυθάκια κ αφήνουμε σε στραγγιστηρι  με λίγο αλάτι για 30 λεπτά.

Στύβουμε τά λαχανικά αφού πρώτα τα έχουμε τρίψει και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Τα βάζουμε σε λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε 200°μέχρι να πάρουνε χρώμα!!

Η συνταγή είναι από κ. 'Αννα Αννούλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ