Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Κοτόπουλο πεντανόστιμο με πατάτες στην κατσαρόλα !!!

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα!!! Ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους σας; Αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή! Με λίγα και απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, μπορείτε να φτιάξετε ένα χορταστικό και πεντανόστιμο φαγητό σε ένα μόνο σκεύος. Το κοτόπουλο μαγειρεύεται τέλεια, ενώ οι πατάτες απορροφούν όλη τη νοστιμιά του ζωμού, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα.

Ακόμα κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα, μην ανησυχείτε! Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή και εύκολη που θα σας κάνει να νιώσετε σαν επαγγελματίας σεφ. Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε ένα φαγητό που θα γίνει γρήγορα το αγαπημένο σας!!

Υλικά:
4 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 πατάτες μέτριες
2 καρότα μέτρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλ.κ. κρασί λευκό
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα
αλάτι & πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=O0lnlcmRGj4
 

Εύκολα και νόστιμα σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο!!!

Εύκολα σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο!!!Σήμερα θα σας παρουσιάσω πώς να φτιάξετε τα πιο εύκολα και νόστιμα σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο. Μια απλή συνταγή που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν χρειάζεστε ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ.

Αυτή η εύκολη συνταγή με απλά υλικά σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας και δεν θα σταματάτε να τη φτιάχνετε!!!

Υλικά:
200γρ. αλεύρι γ.οχ.
100γρ. γιαούρτι στραγγ.
100γρ. τυρί φέτα
50γρ. τυρί γκούντα
50γρ. φρέσκο σπανάκι (φύλλα)
1 αυγό μεσαίο
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. άνηθο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για άλειμμα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=bA8o_o4gTmM
 

Δροσερή πολυχρωμη σαλάτα με σως !!!

Πολύχρωμη σαλάτα με λαχταριστή σως !!!Αυτή η δροσερή πολυχρωμη σαλάτα είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής, γεμάτος με φωτεινά χρώματα και αρώματα, είναι μια πραγματική εμπειρία γεύσης και ομορφιάς.

Η λαχταριστή παρουσία της στο τραπέζι κάνει την σαλάτα αυτή ιδανική για κάθε περίσταση. Σαν συνοδευτικό με το γεύμα προσθέτει μια φρεσκάδα που αναδεικνύει τα υπόλοιπα πιάτα. Ως κυρίως πιάτο είναι πολύ νόστιμη και χορταστική και γεμίζει τον ουρανίσκο με πλούσιες γεύσεις. Για επίσημα γεύματα η σαλάτα αυτή είναι μια κομψή και γευστική επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Η αρμονική συνύπαρξη των χρωμάτων και των γεύσεων κάνει αυτήν την σαλάτα να τραβάει τα βλέμματα και δημιουργεί μια αίσθηση ενθουσιασμού και ανυπομονησίας να την δοκιμάσεις.

Υλικά:
1 κούπα λάχανο ψιλοκομμ.
1 κούπα μαρούλι ψιλοκομμ.
1 πατάτα βραστή
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 πιπεριά φλωρίνης
1 φλκ. αγγουράκι τουρσί
1 φλ.κ. καλαμπόκι
2 αυγά βραστά

Υλικά για τη σως:
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγ.
3 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=7GG4jSH-Osw

 

Μπατόν σαλέ καρότου !!!

Μπατόν σαλέ καρότου με πολύ λίγα υλικά !!!Τα μπατόν σαλέ καρότου είναι μια ελαφριά και θρεπτική επιλογή που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές. Φτιαγμένα με φρέσκα καρότα και πολύ λίγα υλικά, προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό γεύσης και θρεπτικών συστατικών.

Αυτά τα μπατόν σαλέ είναι ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στο σχολείο ή σε μια εκδρομή, καθώς προσφέρουν μια εύκολη και βολική λύση για υγιεινό σνακ. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική επιλογή για τις μέρες που θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και θρεπτικό χωρίς πολύ κόπο.

Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι
  που φουσκώνει μόνο του
- 200 ml σπορέλαιο
- 150 γρ. καρότα
- 150 ml νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=1l0gfnmmjvw
 

Λαχταριστές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας φέτα κ μπεσαμέλ γιαουρτιού !!!


 
 Σημερινό ...Λαχταριστές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας φέτα κ μπεσαμέλ γιαουρτιού !!! Πολύ ωραίο 

ιδιαίτερο κ ελαφρύ !!! 

.


Τι κάνουμε

Κόβουμε τις 3 μελιτζάνες σε φέτες τις βάζουμε στο  ταψί με λαδόκολλα τις ραντίζουμε με λάδι αλάτι πιπέρι κ λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν 180 βαθμούς περίπου για 15 με 20 λεπτά ..εγώ τις έψησα στο ρομποτάκι.

.


Σάλτσα

Βάζουμε λίγο λάδι κρεμμύδι σκόρδο και σοτάρουμε να μαραθούν

Προσθέτουμε πάπρικα αλάτι πιπέρι ντομάτα πελτέ 1 κουτ σούπας λίγο ντομάτα κονκασέ κ ενα φλιτζάνι νερό λίγη φρέσκια αν έχετε ρίγανη κ σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πήξει κ να δέσει η σάλτσα.

.

Είχα 1 αυγό θέλει 2 !!!


Μπεσαμέλ γιαουρτιού

Βάζουμε σε μπολ 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2 αυγά αλάτι πιπέρι κ ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση

Παίρνουμε το ταψάκι κ ρίχνουμε λίγη ντομάτα σε όλη την επιφάνεια .Από πάνω στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες τρίβουμε λίγη φετούλα κ από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας παντού .

Ξανά μελιτζάνες λίγη φέτα κ την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας .

..

,
.

.
Εγώ έριξα από πάνω λίγο μιξ τυριών που υπήρχε δεν είναι υποχρεωτικό .

.

.

Τέλος ρίχνουμε την  μπεσαμέλ γιαουρτιού κ την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα .

Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από Σταύρος Βαρθαλίτης Εκτέλεση φωτογραφίες από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρμελάδα Φραγκόσυκο με Χρυσαφένιο χρώμα !!!



Ξέρω οτι Λατρεύετε τις Μαρμελάδες, τέτοια Μαρμελάδα με 3 Υλικά ΜΟΝΟ όμως σίγουρα δεν έχετε ξανά φάει!
Μαρμελάδα Φραγκόσυκο με Χρυσαφένιο χρώμα, Υπέροχη Γεύση και Υφή που σίγουρα θα την φτιάξετε ώστε να την έχετε όλο τον χειμώνα!! Επίσης Φουλ Θρεπτικό, Πέρα από τη βιταμίνη C και τις αντιοξειδωτικές ουσίες, το φραγκόσυκο είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και χαλκού. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, με μία μερίδα φραγκόσυκου να καλύπτει το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών για τους άνδρες και το 21% για τις γυναίκες!Επίσης σας δείχνω βήμα βήμα πως να τα ξεφλουδιστε με Ασφάλεια!!!

Μαρμελάδα Φραγκόσυκο Μοναδική !!!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ Φραγκόσυκα καθαρισμένα η Σάρκα μόνο
130 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ Χυμό Λεμονιού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/L2ud2rcRG2s?si=_4NLlx1D4KUgrXxB
 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Τραχανάς γλυκός σπιτικός κ ο τρόπος που τον φτιάχνουμε !!!

 Έτοιμος και φέτος ο τραχανάς μας της φίλης μας Άννας Λαμπροπουλου. Έτσι όπως τον έμαθε και τον φτιάχνει κάθε χρόνο.

Υλικά

 Για 5κιλα γλυκό τραχανά.

✔️2.5 κιλά αλεύρι λευκό από το φούρνο

✔️ 2 κιλά κίτρινο αλεύρι σκληρό

 ✔️ 500γρ σιμιγδάλι ψιλό

✔️ 10 αυγά

✔️ 2 κ. σ. αλάτι

✔️ 2.5 λίτρα γάλα από τον παραγωγό

 ✔️ 1γρ. κρόκο Κοζάνης.

.



Εκτέλεση

1️⃣ Από το προηγούμενο απόγευμα φτιάχνω το ζυμάρι.

2️⃣ Έχω σουρωσει και βράσει το γάλα. Το αφήνω νά έρθει σ. θ. δ. Από το ζεστό γάλα παίρνω 1 κούπα και εκεί διαλυω τον κρόκο. Το αφήνω και αυτό νά έρθει σ. θ. δ. Σε ένα μπολ χτυπάω τά αυγά καί εκεί ρίχνω το αλάτι.

3️⃣ Σέ μία μεγάλη λεκάνη κοσκινίζω α άλευρα ρίχνω και το σιμιγδάλι τα ανακατεύω και στην συνέχεια ρίχνω τά αυγά καί το γάλα ΌΧΙ όλη την ποσότητα γιατί αυτό εξαρτάται από τά άλευρα. Να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης και γυαλισει είναι έτοιμη η ζύμη.

4️⃣ Έχω στρώσει καθαρά σεντόνια στα κρεβάτια και κόβω σέ μικρά κομμάτια την ζύμη όλη. Τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο. Ανοίγω και το παράθυρο νά αρχίσουν να στεγνώνουν. Όταν ξυπνήσω την νύχτα τά γυρίζω από την άλλη πλευρά. Το πρωί έχουν στεγνώσει και είναι έτοιμα για τρίψιμο.

5️⃣ Βάζουμε μια ποσότητα μέσα στο (αριλογο) Είναι ένα κόσκινο που σ'αυτο τρίβουν τον χειροποίητο τραχανά.

6️⃣ Παίρνουμε τα ζυμαράκια που βγαίνουν από κει και τα στρώνουμε πάνω στα κρεβάτια. Έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα νά αεριζωνται και κατά συνέπεια νά στεγνώσουν. Τά αφήνω 3 μέρες μέσα στο σπίτι κάπου - κάπου τά ανακατεύω. Μετά τα βάζω σέ υφασμάτινες θήκες και τις βγάζω για άλλες 4 μέρες στον ήλιο. Και έτσι έχουμε τον δικό μας τραχανά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Και για τις πίτες μας βεβαίως βεβαίως.

Συνταγή από κ. Αννα Λαμπροπούλου ! Από το blog =ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ !!!
 

Σκόρδο σε λάδι για τα φαγητά !!!

Η λύση για να έχεις πάντα σκόρδο για τις συνταγές σου.

Πως θα το κάνεις :

➖Διάλεξε σκληρά και φρέσκα Σκορδά. Καθάρισε τα ξεχώρισε δηλαδή τις σκελίδες και καθάρισε τα ένα ένα.

➖Βάλε σε καθαρά, πλυμένα και στεγνά βάζα.

➖Ρίξε ελαιόλαδο να σκεπάζονται οι σκελίδες.

➖Βάλε απο πάνω 1 κγ αλάτι και 4-5 κόκκους πιπέρι.

➖Κλείσε και αποθηκεύσε σε δροσερό και σκιερό μέρος.

➖Αν τα βάλεις στο ψυγείο να ξέρεις πως το ελαιόλαδο παγώνει, απλά εσύ βγάλε τις σκελίδες που θέλεις και βάλε ξανά στο ψυγείο.

➖Αλλά και εκτός ψυγείου να μείνουν δεν παθαίνουν τίποτα.

➖Το λάδι που θα μένει αφού τελειώσουν τς σκόρδο εννοείται και δεν το πετάμε, το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε τα φαγητά μας.

➖Στο λάδι κρατάνε αρκετό καιρό, μετά απο 1 μήνα θα δεις πως θα οι σκελίδες παίρνουν ενα σκούρο χρωμα, μην τις φοβάσαι, δεν έπαθαν τίποτα. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ !!!!
 

Πως να συντηρήσετε τις πιπεριές στην κατάψυξη !!!

Πως να καταψύξετε τις πιπεριές:

Ενα καλό πλύσιμο, στέγνωμα για αρκετή ώρα, σακούλες κατάψυξης και έτοιμες για αποθήκευση. Κρατάνε μέχρι 1 χρόνο.

Πως τις κάνουμε

-Διαλέγουμε τις πιο σκληρές, φρέσκιες με ζωηρά χρώματα πιπεριές κατσίκες ή χοντρές για γεμιστά.

-Πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά

-Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια. Το εσωτερικο μέρος της χοντρής πιπεριά το κρατάμε για τα γεμιστά.

,




-Αφού στεγνώσουν καλά, τις βάζουμε με τη σειρά μαζί με τα καπάκια τους σε σακούλες κατάψυξης. Κλείνουμε αεροστεγώς και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

-Βάζουμε και κομμένες πιπεριές σε οτι σχήμα θέλουμε με τον ίδιο τρόπο.

-Οταν χρειαστεί να τις μαγειρέψουμε δεν θα τις αποψυξουμε αλλά θα τις βάζουμε έτσι παγωμένες οπως είναι στο φαγητό ή στο τηγάνι.

Για τα γεμιστά, τις γεμίζουμε έτσι παγωμένες και βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο. Αλλιώς χάνουν τη φρεσκάδα και την τρυφερότητα τους και είναι για πέταμα.

-Με αυτό τον τρόπο έχουμε πάντα φρέσκες πιπεριές για γεμιστά ή για τηγάνι όλο το χρόνο.

-κατά τον ίδιο τρόπο κάνουμε και ντομάτες για γεμιστά

Εκτέλεση φωτό συνταγή από MPAXARI KAI KANELA  !!!

Πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και γέμιση γαλοπούλα Φιλαδέλφεια. Απλά εκπληκτικά!!!!


 

Πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και γέμιση γαλοπούλα Φιλαδέλφεια. Απλά εκπληκτικά!!Εύκολα με ζύμη γιαουρτιού. Γίνονται πολύ αφράτα και φτιάχνονται μέχρι να πεις κύμινο.Θα τα λατρέψετε!!!

Υλικά

✔️ 560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

✔️ 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν

✔️ 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

✔️ 180 γρ ηλιέλαιο

✔️ 100 ml γάλα φρέσκο

✔️ 1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

✔️ 150 γρ τυρί κρέμα

✔️ 8 φέτες γαλοπούλα

✔️ 1 ασπράδι αυγού

Για να αλείψουμε τα πιτάκια

✔️ 1 κρόκο αυγού

✔️ 2 κσ γάλα

Εκτέλεση

1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη Ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπεικιν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μήν κολλάει στα χέρια μας.

2️⃣ Απλώνουμε το ζυμάρι σε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε λεπτό φύλλο 40 ×45 και πάχος 1,5εκ και κόβουμε τη ζύμη με ενα μαχαίρι στη μέση κατά μήκος. 

.




3️⃣Απλώνουμε κατά μήκος τις φέτες γαλοπούλας και απο πάνω στρώνουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα.Με τη λαδόκολλα ρολαρουμε το φύλλο και κλείνουμε τις άκρες. Θα γίνουν δυο μπαστούνια.

4️⃣ Με ενα μαχαίρι κόβουμε σε ίσα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. 

.


5️⃣ Αλείφουμε απο πάνω με αυγό και γάλα αραιωμένο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ !!!

Τυροκούλουρα με πολύ ωραία ζύμη !!!!


Τυροκούλουρα  για πρωινό κ όχι μόνο.-

Υλικά -

1 κούπα γάλα φρέσκο χλιαρό

1/2 μισή κ σπορέλαιο

1/2 κ νερό χλιαρό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά,

1 σ  αλάτι

1 κ γ ζάχαρη

  1 αυγό κ κρατάμε λίγο κρόκο για άλλειμα

λίγο βούτυρο για τη ζύμη 150 γρ και

αλεύρι όσο πάρει.

.



ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Γάλα με μαγιά,νερό σπορέλαιο +,τα υπόλοιπα υλικά κ στο  τέλος το αλεύρι ζυμώνουμε πολύ καλά κ βάζουμε το βούτυρο.αφηνουμε να φουσκώσει.
Πατάμε να ξεφουσκώσει η ζύμη πλάθω μπαλάκια,βάζω ότι θέλω στη γέμιση και δίνω ότι σχήμα θέλω.
Εγώ έφτιαξα στρογγυλά σαν πίτα έβαλα τυρί κίτρινο κ ζαμπόν έκλεισα σαν ρολό τα τύλιξα κατά μήκος και έδωσα σχήμα στρογγυλό.
Στα υπόλοιπα έδωσα σχήμα μπαστουνιού και τα γέμισα μόνο με τυρί φέτα.
Άλειψα με αυγό που είχα προσθέσει λίγο γάλα φρέσκο και τυρί κεφαλοτύρι από πάνω.
Ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν καλά πάνω κάτω.Μολις τα έβγαλα έβαλα λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω.
*Γέμιση βάζουμε ότι θέλουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Παναγιώτα Καραγιάννη -Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σκεπαστή πίτσα με φύλλα σφολιάτας !!!

 

Έπρεπε να καταναλώσω αλλαντικά και τυριά όποτε έφτιαξα μια σκεπαστή πίτσα με φύλλο σφολιάτας όνειρο !!!

ΤΙ ΕΚΑΝΑ  

Την πρώτη σφολιάτα την άλειψα με μουστάρδα και κέτσαπ.

Εβαλα επάνω αλλαντικά ,τυριά ,πιπεριά ,ντομάτα και έκλεισα με το άλλο φύλλο ..

Πέρασα με αυγό και σουσάμι και έψησα στους 180 -Τόσο απλά εύκολα κ πολύ νόστιμα 🥰

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Παλμιρα Αριστου
 

Ωραίος μεζές !!! Χοιρινή τηγανιά !!!

 Με παγωμένο κρασάκι ή μπύρα ο καλύτερος μεζές !!!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Αρχικά την βράζουμε λίγο στο τηγάνι που θα την φτιάξουμε .

Οταν πιει το νεράκι ρίχνουμε  λαδακι αλατο πίπερο ρίγανη και σβήνουμε με λευκό κρασί η λεμόνι ❤️

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ Κ Παλμιρα Αριστου.
 

Τα πιροσκί μας ζεστά και μμμμ νόστιμα!!!

Έτοιμα τα πιροσκί  μας ζεστά και μμμμ νόστιμα!!!

ΥΛΙΚΑ
750 γραμμάρια αλεύρι,

2 κουταλιές λάδι,

1 φακελακι μαγια ,

αλάτι

νερό χλιαρό όσο χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ολα τα υλικά μαζί τελευταίο το αλεύρι .

Αφήνουμε τη ζύμη μας μια ώρα να φουσκωσει και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε και τηγανιζουμε σε χαμηλή φωτιά με ελαφρύ λάδι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αννα Μπουρτζα-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!
 

Τυροπιτάκια των παιδικών μου χρόνων !!!


 Σήμερα έφτιαξα τα τυροπιτάκια ακριβώς όπως μας τα έφτιαχνε η γιαγιά μου οταν είμαστε μικρά κ τρώγαμε κ δεν σταματούσαμε !!!!-Η γιαγιά έφτιαχνε θυμάμαι μεγάλη δόση κ πηγαίναμε εμείς φέρναμε λαμαρίνες από τον φούρνο εκείνες τις μεγάλες μαύρες κ τα έβαζε εκεί κ μετά τα πηγαίναμε στον φούρνο  κ περιμέναμε πως κ πως να τα πάρουμε ψημένα !!! Αμοιβή μας .. Να φάμε παραπάνω τυροπιτάκια !!!! Τα ωραία αξέχαστα παιδικά χρόνια ...!!!! Πολύ καλά κ για τα παιδάκια κολατσιό στο σχολείο !!!

---Μην μου πείτε για το Βιτάμ γιατί σας  τα λέω όπως μας τα έφτιαχνε ... Αν δεν σας αρέσει βάλτε ελαφρύ λάδι ένα περίπου κεσεδάκι -μετρήστε το από του γιαουρτιού.


ΥΛΙΚΑ

1 βιτάμ soft λιωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου αν έχει ζέστη ,ή λιωμένο σε φωτιά αν είναι παγωμένο

400 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο αλάτι

1 ασπράδι αυγού-τον κρόκο τον κρατάμε για από πάνω

1 κυπελάκι γιαούρτι πρόβειο

ΓΕΜΙΣΗ

Τυρί φέτα

1 αυγό  

Λίγο πιπέρι

--------------------------

Εγώ πρόσθεσα στην γέμιση κ 2 κουτ σούπας γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ

 Ολα τα υλικά μαζί τελευταίο το αλεύρι λίγο λίγο κ ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει μια μαλακή ζύμη να πλάθετε .

ΓΕΜΙΣΗ

Ολα τα υλικά μαζί την φέτα την τρίβουμε με το χέρι κ ανακατεύουμε .

ΕΤΟΙΜΑΣΊΑ

Με το χέρι κόβω μπαλάκια το ανοίγω με την παλάμη επάνω σε κάποια επιφάνεια κ κόβω με ένα μεγάλο φλιτζάνι τσαγιού στρογγυλά τεμάχια --Αυτό που περισσεύει το γύρω γύρω από τον κύκλο το ξαναρίχνω στην ζύμη κ το ενσωματώνω με το ζυμαράκι .

.


Βάζω ένα κουταλάκι γλυκού από την γέμιση στην μία άκρη και σκεπάζω με το άλλο μισό και πιέζω τις άκρες με το χέρι να κολλήσουν κ να κλείσουν  .

Στρώνω λαδόκολλα σε ταψί φούρνου τα βάζω στην σειρά --δεν μεγαλώνουν να κολλήσουν - και ανακατεύω τον κρόκο που κρατήσαμε με 1 κουτ σούπας νερό κ τα περνάω από πάνω .κ ψήνω στους 180 αέρα περίπου στον δικό μου φούρνο 20 λεπτά --θα τα δείτε να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.




Πανεύκολα κ πάααρα πολύ ωραία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελάτε στην παρέα μας αν θέλετε πατώντας εδώ κ μετά πατήστε το ακολουθήστε -- https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/?epa=SEARCH_BOX

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ !!!