Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Μπισκότα Κανέλας !!!

Μυρωδάτα Μπισκότα Κανέλας  !!!


ΣΥΝΤΑΓΗ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
2 κ.γ.κανελα
Γύρω στα 800 γρ.αλευρι γ.ο.χ.

Ολα τα υλικά σε μπολ τελευταίο το αλεύρι.
Κόβουμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα βουτάμε στην ζάχαρη και τα
ψήνουμε στους 180 βαθμούς γύρω στα 15_20 λεπτά!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 
 

Μπατόν σαλέ καρότου !!!

Μπατόν σαλέ καρότου εύκολα και με πολύ λίγα υλικά!!!

Υλικά:

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    200 ml σπορέλαιο
    150 γρ. καρότα
    150 ml νερό χλιαρό
    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ.γ. αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=1l0gfnmmjvw&t=61s
 

Ζαμπονοτυροπιτάκια του Λεπτού που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά !!!

Ζαμπονοτυροπιτάκια του Λεπτού που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά...Το πιο εύκολο σνακ για όλες τις ώρες!!!💯Λίγα Υλικά Οτι πιο εύκολο Υπάρχει😋

ΥΛΙΚΑ
🔪3 τορτίγιες
🔪250 γρ. Χωριάτικο Λευκό Τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ
🔪70 γρ. ζαμπόν
🔪Λίγο μαϊντανό
🔪Πιπέρι
🔪Λίγο ελαιόλαδο
--
🔪1 μέτριο αυγό
🔪70 γρ. Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=2q6T1grykpc


 

ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ! Συνταγή για ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ στο Air Fryer !!!

ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ! Συνταγή για ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ στο Air Fryer - Air Fryer Sausage Rolls!!!

Συνταγή για πεντανόστιμα Λουκανικοπιτάκια στο Air Fryer Χωρίς μίξερ! Ένα γρήγορο σνακ που ειδικά τα παιδιά σας θα λατρέψουν!

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
100 γρ. γάλα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
100 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
15-20 λουκάνικα κοκτέιλ
1 αυγό
σουσάμι

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γάλα, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και ανακατέβουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-20 κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με το χέρι και βάζουμε μέσα ένα λουκάνικο.

Βάζουμε στον κάδο του Air Fryer, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στο Air Fryer στους 190 για περίπου 15' ή σε προθερμασμένο φούρνος στους 180-200 στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=xP3HplUAG8o
 
 

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Καρυδόπιτα με φρυγανιά φανταστική !!!

Εύκολη καρυδόπιτα με φρυγανιά!!!

Μια εύκολη συνταγή με φρυγανιά που σίγουρα θα σας αρέσει!!!

υλικά -  Ingredients
-6 αυγά -6 eggs
-1κουπα ζάχαρη - 1 cup of sugar
-1κούπα φρυγανιά τριμμένη - 1 cup breadcrumbs
-2κτσ. αλεύρι - 2tbsp Flour
-20γρ μπεικιν πάουτερ - 20gr baking powder
-2κτγ κανέλλα - 2tsp cinnamon
-1/2κτγ γαρύφαλλο - 1/2tsp clove grated
-1 1/2κούπα καρύδια - 1 1/2 cup walnuts

For the syrup
-3κούπες νερό - 3 cup of water
-3κούπες ζάχαρη - 3 cup of sugar
-1κτσ χυμό λεμονιού - 1tbsp fresh lemon juice
-3κτσ. κονιακ - 3tbsp brandy (cognac)

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/w8f4ApuUJnE?si=KQSGnxPgX6Y0Q7Do
 

Πίτσα με ελάχιστα υλικά μέσα σε 5 μόλις λεπτά!!!

Συνταγή για υπέροχη πίτσα με ελάχιστα υλικά μέσα σε 5 μόλις λεπτά!!!

Υλικά:

2 τορτίγιες
σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
παρμεζάνα
μοτσαρέλα


Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη μία τορτίγια.

Βάζουμε παρμεζάνα και μοτσαρέλα σε κομμάτια.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 250 στον πάτο του φούρνου μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=2gUbrg4d6DM
 
 

Τα Ωραιότερα Μεθυσμένα Γεμιστά με γέμιση !!!

Τα πιο Γλυκά Νηστίσιμα Κεράσματα με Ινδοκάρυδο ή και χωρίς που απλά έχουν κάνει Θραύση παντού!!
Τα Ωραιότερα Μεθυσμένα Γεμιστά με γέμιση απλά Συγκλονιστική, με Ζύμη τόσο πανεύκολη και αρωματική και φυσικά Σιροπιαστά που απλά απογειώνουν την γεύση τους. Καλύψτε τα με Ινδοκάρυδο ή άχνη και είμαι σίγουρος οτι δεν υπάρχει κάποιος που μόλις τα δοκιμάσει δεν θα πάθει ΣΟΚ!!

Νηστίσιμα Μεθυσμένα με Ινδοκάρυδο του Ονείρου

Για το Σιρόπι
415 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
224 γρ Νερό
1 φέτα Λεμόνι
1 Βανίλια

Για την Γέμιση
200 γρ Μαρμελάδα Ροδάκινο
100 γρ Καρύδια Χονδροκομενα
Ξύσμα απο μισό Πορτοκάλι
1/2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/3 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη

Για την Ζύμη
190 γρ Ρετσίνα
360 γρ Ηλιέλαιο
50 γρ Ζάχαρη άχνη
800 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
Λίγο αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/GUz68B_HdKE?si=6pE3VYxHXbD2KW2y
 

Μωσαικό τούρτα με βελούδινη κρέμα !!!

Τούρτα μωσαικό με βελούδινη κρέμα --Υπέροχη !!!

Υλικά
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανιλετα
1 κουταλιά κονιάκ η λικέρ
250 γρ.βουτυρο ότι έχετε
1,5 συσκευασία πτι μπερ
1 κουβερτουρα σοκολάτα

Επικάλυψη
1 κουτί ερμολ χτυπημένο με λίγο γάλα και λίγη ζάχαρη άχνη η 400 ml σαντιγύ
2 κουταλιές Μερέντα μαλακή
Τρούφα για διακόσμηση η ότι άλλο έχετε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=i_f8c9I7_GI
 

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη σε 5 λεπτά με ΜΟΝΟ 3 υλικά!!!

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ! Τρουφάκια με 3 ΥΛΙΚΑ σε ΜΟΝΟ ΛΕΠΤΑ - Sugar Free 3 Ingredients Truffles  !!!

Φανταστική συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη σε 5 λεπτά με ΜΟΝΟ 3 υλικά!


Υλικά:

225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
150 γρ. Κεφίρ Φράουλα ΟΛΥΜΠΟΣ
250 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη


Αλέθουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το Κεφίρ Φράουλα ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη.

Πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=OUnB31FbDls
 

Υγιεινό κέικ με βρώμη κ μήλα !!!


 Υγιεινό κέικ βρώμης  με μήλα χωρίς μίξερ πολύ νόστιμο του λεπτού  --Εγώ το έψησα στο Air fryer στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .!!! Φανταστικό !!!

ΥΛΙΚΑ

3 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια  

3 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κουτ σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κοφτή κουτ σούπας κανέλα

2 μασουράκια βανίλια

΄Προαιρετικά έβαλα κ κοματάκια σοκολάτας υγείας που υπήρχε σπίτι

Για γλυκαντικό οι οι επιλογές ..ή 3 κουταλιές σούπας μέλι --ή 3 κουτ σούπας στέβια --ή 4 κουτ ζάχαρη μαύρη ή λευκή ...εγώ έβαλα κανονική ζάχαρη .

8 κουτ σούπας αλεύρι βρώμης η μπορείτε να αντικατασήσετε με 4 κουτ βρώμη με 4 αλεύρι βρώμης η 8 κουτ σκέτη βρώμη 

.



Σε μπολ βάζω τα αυγά με το γιαούρτι και ανακατεύω καλά .

Αμέσως μετά προσθέτω το μπέικιν την κανέλα την βανίλια την ζάχαρη -οτι προτιμάτε για γλυκαντικό -και ανακατεύω .

Προσθέτω το αλεύρι βρώμης ανακατεύω κ προσθέτω τα μήλα .

.



Ανακατεύω κ τσαλακώνω σε μπαλίτσα μία λαδόκολλα  για να σταθεί στο ταψάκι κ αδειάζω το μείγμα .

Ψήνουμε στον φούρνο  180 βαθμούς προθερμασμένο περίπου 35 λεπτά ..Κάντε την δοκιμή με το μαχαίρι ,αν βγεί στεγνό είναι έτοιμο !!!

Είναι πάρα πολύ ωραίο να το φτιάξετε !!!

Το έφτιαξα σε μέγεθος στο ταψάκι που αγοράζουμε πχ γαλακτομπούρεκο από το ζαχαροπλαστείο .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Κοκκινιστό Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα!!!

Συνταγή για το απόλυτο Κοκκινιστό Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα! Συνοδεύστε το με πουρέ η ρύζι και απολαύστε το πιο νόστιμο μαγειρευτό φαγητό!!!


Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι
αλάτι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μαυροπίπερο
1 κ.γ. θυμάρι
100 ml κόκκινο κρασί
500 ml νερό
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κύβο ζωμό βοδινό
2 φύλλα δάφνης


Αλατίζουμε το μοσχαρίσιο ποντίκι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε μια χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1'.

Ρίχνουμε μαυροπίπερο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2'-3' μέχρι να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο βοδινό, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.

Καπακώνουμε με το καπάκι της χύτρας και περιμένουμε μέχρι να σηκωθεί η δεύτερη γραμμή της βαλβίδας.

Μόλις σηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45'.

Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας θα καπακώσουμε την κατσαρόλα και θα σιγοβράσουμε για περίπου 2 ώρες.

Ρίχνουμε τη θερμοκρασία της χύτρας με τη βοήθεια του νερού ώστε να φύγει ο αέρας.

Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι και απολαμβάνουμε.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=L6sWHeAtwow
 

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΣΠΕΣΙΑΛ Ροξάκια!!!!


Τα ποιο νόστιμα ΣΠΕΣΙΑΛ Ροξάκια!!!!  

Συνταγή:

 Έβρασα πρώτα το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη,

900 ml νερό,

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 ξυλάκι κανέλας για 10 λεπτά!

Το κατέβασα και το άφησα να κρυώσει!  

 Ετοίμασα την ζύμη:

Έβαλα στο μπολ 1 φακελάκι ξερή μαγιά έριξα πάνω της 1 κ.σ.ζάχαρη και έβαλα 200 ml. γάλα φρέσκο χλιαρό!

Τα ανακάτεψα!

Συνέχισα έριξα 150 ml λάδι ελαφρύ,2 αυγά,1/2 κ.γ.μπεικιν,1 πορτοκάλι τον χυμό του,1/2 κ.γ.κανέλα,ξύσμα 1 πορτοκαλιού,και σιγα-σιγα 600 γρ αλεύρι με μια πρέζα αλάτι!

Τα ζύμωσα σε αφράτη ζύμη και την σκέπασα για 40 λεπτά!    

Στην συνέχεια έβαλα την ζύμη στον πάγκο και την έκοψα σε δύο κομμάτια ,το ένα λίγο μικρότερο από το άλλο!

Έβαλα το μικρό κομμάτι σε ένα μπολ έριξα 3 κ.σ.κακάο,2 κ.σ.γάλα και τα ζύμωσα!

 Έφτιαξα την σκούρα ζύμη κορδόνι!

Άνοιξα και την λευκή ζύμη σε φύλλο!

Εβαλα την σκούρα ζύμη στην άκρη του φύλλου και το έκλεισα σε ρολό!

Έκοψα ίσα κομμάτια και τα έβαλα στην λαδόκολλα στο ταψί φούρνου!

 Τα σκέπασα για 20 λεπτά!

Τέλος τα εψησα μέχρι να κοκκινίσουν στους 180 β αντιστ προθερμ !

Μόλις τα έβγαλα τα σιρόπιασα με το κρύο σιρόπι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Μιλφειγ Αφρός ❤️

Μιλφειγ Αφρός ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Πάρα πολύ Εύκολο και γρήγορο με 3 Υλικά !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Χρειαζόμαστε σφολιατίνια,

κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφειγ

κρέμα γάλακτος!   

Φτιάχνουμε την κρέμα όπως αναγράφει στην συσκευασία!

Βάζουμε μια σειρά σφολιατίνια κομμένα το καθένα στην μέση τους στο σκεύος!

Ρίχνουμε την κρέμα!

 Και κλείνουμε με την ίδια διαδικασία σφολιατινια!

Χτυπάμε και κρέμα γάλακτος με άχνη ζάχαρη και 1 βανίλια την βάζουμε πάνω!

Και τελειώνουμε ρίχνοντας πάνω τριμμένα σφολιατίνια και άχνη ζάχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 
 

Η viral συνταγή για σουφλέ με Φιστίκι Αιγίνης που θα αγαπήσεις!!!

Φτιάξε το Viral Σουφλέ με Φιστίκι Αιγίνης που Θα Λατρέψεις - Η διάσημη Συνταγή !!!

Η viral συνταγή για σουφλέ με Φιστίκι Αιγίνης που θα αγαπήσεις! Είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Η διάσημη Συνταγή !!!


Υλικά:

60 γρ. λευκή σοκολάτα
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. Πραλίνα Φιστίκι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
2 αυγά
30 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.


Βάζουμε σε ένα μπολ τη λευκή σοκολάτα, το βούτυρο, την πραλίνα με Φιστίκι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και λιώνουμε στα μικροκύματα.

Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το μείγμα της πραλίνας, το αλεύρι και συνενίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε το μείγμα σε 4 βουτυρωμένα φορμάκια μιας χρήσης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 για 10'.

Γαρνίρουμε με λίγη έξτρα λιωμένη Πραλίνα Φιστίκι, τριμμένα Φιστίκια και απολαμβάνουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=wBUIYOWP5lA
 

Xοιρινό κότσι στην γάστρα λουκούμι !!!

Xοιρινό κότσι στην γάστρα σιγοψημένο κι έγινε λουκούμι !!!

 
Υλικά

✔️ 3 χοιρινά κότσια

✔️ Αλάτι

✔️ Πιπέρι

✔️ Θυμάρι

✔️ Δενδρολίβανο

✔️ 2 κσ μουστάρδα

✔️ 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

✔️ Χυμός απο 1 λεμόνι

✔️ Χυμός απο 1 πορτοκάλι

Για τις πατάτες

✔️ 1 κιλό πατάτες

✔️ Αλάτι

✔️ Πιπέρι

✔️ Ρίγανη

✔️ Ελαιόλαδο

✔️ 2 ντομάτες ώριμες κομμένες φέτες

✔️ 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

✔️ 2 πιπεριές Φλώρινης κομμένες χοντρά κομμάτια

✔️ 2 καρότα κομμένα

Εκτέλεση

Απο την προηγούμενη μέρα :Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά το ελαιόλαδο και τους χυμός. Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.

2️⃣ Προθερμαινουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις αέρα. Σε μια μεγάλη γάστρα να χωράνε τα κότσια, αραδιάζουμε τα κότσια.

3️⃣ Στο μπολ με τη μαριναδα ρίχνουμε τα μπαχαρικά για τις πατάτες προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τα καρότα και τις ντομάτες να πάρουν γεύση απ τα μυρωδικά και τους χυμούς που μένανε στο μπολ.

4️⃣ Ρίχνουμε ενα τελευταίο ανακάτεμα, σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2μιση με 3 ώρες.

5️⃣ Στο τελευταίο μισάωρο ανοίγουμε το καπάκι και αυξάνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φαγητό.

6️⃣ Αν δεν έχετε γάστρα με καπάκι, βάλτε σε ταψί και σκεπάστε με λαδόκολλα καλά, ελέγξτε ανά διαστήματα τα υγρά, θέλουμε να έχει υγρά το φαγητό, να μην ψηθεί και στεγνώσει.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog MPAXARI & KANELA