Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024

Γλυκιά κολοκυθόπιτα σαν μπακλαβάς !!!

Γλυκιά κολοκυθόπιτα !!!
Είναι σαν μπακλαβάς αλλά έχει ένα επιπλέον υλικό την κολοκύθα την μεγάλη την κίτρινη!!


Υλικα:
1 φλυτζανα λαδι στο τσιγαρισμα του κολοκυθιου
6 φλυτζανες κολοκυθι βρασμενο στιμμενο και τσιγαρισμενο
5 φλυτζανες καρυδι
2 φλυτζανες  φρυγανια
2 φλυτζανες ζαχαρη
1 φλυτζανα λαδι μεσα
Μια κ.σ κανελλα
Μιση κ.σ γαρυφαλλο
4 αυγα
Εκτελεση
Με την σειρα οπως τα γραφω τσιγαριζω την βρασμενη και καλα στιμμενη  κολοκυθα πολυ καλα σε μετρια εως δυνατη φωτια προσοχη μην σας καει στεκεστε απο πανω!!
 Μολις κρυωσει προσθετομε τα υπολοιπα υλικα και στρωνομε σε ταψι Νο 38
4 φυλλα κρουστας κατω καλα λαδωμενα το μισο μιγμα 3 ενδιαμεσα λαδωμενα το  υπολοιπο μιγμα γυριζω προς τα μεσα ολα τα φυλλα λαδωνοντας τα  τα υπολοιπα 4 φυλλα  λαδωμενα κοβω τα εξεχοντα χαρασσω σε κομματια καρφωνω σε καθε κομματι ενα γαρυφαλλακι  και ραντιζω με νερακι ολο το γλυκο και  ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 170° για μια ωρα!!
Εν τω μεταξυ  βραζω το σιροπι με
6 φλυτζανες ζαχαρη
5  φλυτζανες νερο
Με ενα ξυλακι κανελλα
Μετρω 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου και σβηνω αφου προς το τελος προσθεσω 5 με 6 σταγονες λεμονι
Καυτο το γλυκο χλιαρο το σιροπι

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Κ. Μαίρη Καπνίση-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Πεντανόστιμα Σοκολατάκια με Φλούδες από πορτοκάλι!!!


Πανεύκολα Σοκολατάκια με Φλούδες από ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ με 3 ΜΟΝΟ υλικά !!!


Πεντανόστιμα Σοκολατάκια με Φλούδες από πορτοκάλι! Μια φανταστική συνταγή χωρίς να χρειαστεί να πετάξεις τίποτα!


Υλικά (Ingredients)

-φλούδες από 2 πορτοκάλια (peels from 2 oranges)
-430 γρ. νερό (430 g water)
-280 γρ. καστανή ζάχαρη (280 g brown sugar)
-200 γρ. κουβερτούρα (200 g chocolate)
-2 κ.σ. ηλιέλαιο (2 tbsp vegetable oil)
-20 γρ. φουντούκια σπασμένα, ψημένα (20 g chopped hazelnuts, roasted)

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει (Put water in a pot and let it boil)

Κόβουμε τις φλούδες από πορτοκάλια στα 4 (Cut the orange peels into 4)

Ρίχνουμε στο καυτό νερό τις φλούδες και βράζουμε για 20’ (Put the peels in the hot water and boil for 20’)

Στραγγίζουμε το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν (Drain the water and let them cool)

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, καστανή ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να βράσει (Put water, brown sugar in a pot and wait until it boils)

Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και βράζουμε για 10’ (As soon as it boils, add the peels and boil for 10’)

Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις απλώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν (Drain the peels and spread them on a baking sheet to cool)

Προσθέτουμε φουντούκια και ηλιέλαιο στη λιωμένη κουβερτούρα και βουτάμε μέσα τις φλούδες (Add hazelnuts and vegetable oil to the melted couverture and dip the peels in)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=B8ynJ1oSiZ8
 

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2024

Σπαράγγια ομελέτα !!!


 Μερίδες: 2
 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο
 8 πράσινα σπαράγγια
 Λίγο ελαιόλαδο
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
 Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών. 



Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο  (ξεφλουδιστήρι πατάτας) για να απομακρύνουμε τις ίνες, χωρίς να πειράξουμε τις κορυφές.

Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2 - 3 εκ.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι νερό (Να σκεπάζει τα σπαράγγια ), ρίχνουμε λίγο αλάτι και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σπαράγγια, κατεβάζουμε  τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
Στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι  και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες  και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Ρίχνουμε  από πάνω τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει ομελέτα .

Οταν  ροδίσει και ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και έχει σταθεροποιηθεί τη γυρίζουμε με ένα πιάτο με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα λίγα  λεπτά  μέχρι να ροδίσει και από κάτω, είτε την ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3 - 4 λεπτά.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα !

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Καρότο Χωρίς Μίξερ!!!

Θα πάθεις πλάκα με αυτό το αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Καρότο Χωρίς Μίξερ!!!
 


Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Καρότο Χωρίς Μίξερ !!!

Συνταγή για το πιο εύκολο νηστίσιμο κέικ. Δε χρειάζεται ούτε μίξερ και πραγματικά είναι τέλειο και αφράτο.

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
80 γρ. σταφίδες
150 γρ. καρότα, τριμμένα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το φρέσκο χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 22 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 30′-40′.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με άχνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=IS2iVCiHFbk

 

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024

Συκώτι που λιώνει στο στόμα !!!

Συκώτι σήμερα όπως το φτιάχνω και λιώνει στο στόμα..Εκτός την νοστιμιά  !!!

Εκτέλεση

Ο κρεοπώλης μου μου είπε πριν το μαγειρέψω να το βάλω σε νερό με ξύδι και να το αφήσω όσο περισσότερο γίνετε ,το έβαλα λοιπόν σε μπολ το σκέπασα με νερό έριξα μπόλικο μηλόξιδο  κ το άφησα αρκετή ώρα.

Εβαλα το αντικολλητικό τηγάνι στην εστία να κάψει .

Τοποθέτησα μέσα το συκώτι χωρίς να το ξεπλύνω και πρόσθεσα 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.

Το άφησα να σιγομαγειρευτεί γυρνώντας το ανα τακτά διαστήματα .

.


Μόλις πιεί όλο το νερό του με ένα μαχαίρι μυτερό το χαράσσω από την μία πλευρά οριζόντια  κάθε κομμάτι.

Ρίχνχ από πάνω ανθό αλατιού  -λίγη γλυκιά πάπρικα και φρέσκια ρίγανη από την γλάστρα μου -αν δεν έχετε βάλτε ξερή .

Ρίχνω και το λαδάκι -όσο θέλουμε -

Αρχίζω και το γυρίζω τακτικά μέχρι να ψηθεί -το κόβω λίγο να δω μην έχει αίμα-

Μόλις ψηθεί το σβήνω ή με ένα λεμόνι το χυμό ή με μηλόξιδο --εγώ το σβήνω και με τα δύο μαζί και κάνει πολύ ωραία σάλτσα την οποία μπορείς να σερβίρεις με πατάτες τηγανητές η με ρύζι .

Εγώ έφτιαξα σαλάτα συνοδευτικό με αισμπεργκ μαρούλι λόλα ρόκα καρύδι  ντοματίνια αγγούρι λάδι αλάτι μηλόξιδο .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Κουραμπιέδες με Ελαιόλαδο-Σούπερ Αρωματικοί-Τραγανοί και Πανεύκολοι !!!

Χριστουγεννιάτικοι Κουραμπιέδες με Ελαιόλαδο, Τέτοιους Κουραμπιέδες δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ!! 🎄

Ανακαλύψτε την πιο εύκολη και αρωματική συνταγή για κουραμπιέδες που είναι ταυτόχρονα τραγανοί, νηστίσιμοι και γεμάτοι αρώματα! Με τη μοναδική γεύση του ελαιολάδου, θα γεμίσουν το σπίτι σας με τη μαγεία των Χριστουγέννων.
 Όλα τα μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες, βήμα-βήμα! ✨
Από την ιδανική ζύμη, μέχρι το σωστό ψήσιμο και το τέλειο πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη, σας δείχνω όλα όσα χρειάζεστε για απόλυτη επιτυχία!!


Χριστουγεννιάτικοι Κουραμπιέδες με Ελαιόλαδο-Σούπερ Αρωματικοί-Τραγανοί και Πανεύκολοι Συνταγή Εγγύηση!!!

Απίστευτοι Κουραμπιέδες με Ελαιόλαδο (40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

200 γρ Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
400 γρ Ηλιέλαιο
200 γρ Ζάχαρη Άχνη
4 Βανίλιες
Χυμός απο 2 Πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 Πορτοκάλια
4 κουταλιές της σούπας Ανθονερο
1 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής
2 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
1100 γρ Αλεύρι Μαλακό
50 γρ Αμύγδαλα Φιλέ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=LKF_kSFIGsg


 
 

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024

Παξιμαδάκια πορτοκαλιού! Με απλά υλικά και απίθανη γεύση !!!

💯Νηστίσιμα Παξιμαδάκια Πορτοκαλιού που Λιώνουν στο Στόμα!!!😋

Ανακαλύψτε την πιο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για νηστίσιμα παξιμαδάκια πορτοκαλιού! Με απλά υλικά και απίθανη γεύση, αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για κάθε στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε τα και χαρίστε στον εαυτό σας και την οικογένειά σας μια γευστική απόλαυση!

Υλικά
🔪400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
🔪130 γρ. χυμό πορτοκάλι
🔪120 γρ. ζάχαρη
🔪110 γρ. ελαιόλαδο
🔪Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
🔪1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
🔪2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-----
🔪Σουσάμι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=OtDlCCwElMo

Η απόλυτη συνταγή για Αρακά Κοκκινιστό!!!

Πλέον Τρώω Τον Αρακά ΜΟΝΟ Έτσι! Η απόλυτη συνταγή για Αρακά Κοκκινιστό!!!


Αρακάς κοκκινιστός. Συνταγή για παραδοσιακό λαδερό αρακά, ιδανικό για τους χορτοφάγους και για όσους νηστεύουν!


30 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.γ. πελτες ντομάτα
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
50 ml κρασί
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κύβο ζωμό λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη
500 ml βραστό νερό
220 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κ.σ. άνηθος
1 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Προσθέτουμε το καρότο και την πατάτα Και σοτάρουμε για περίπου 1'-2'.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την σάλτσα, το ζωμό, το νερό, τη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τον αρακά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4, και σιγοβράζουμε για 30'-35' με σκεπασμένο καπάκι.

Μόλις περάσουν τα 30' προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=XmBKW0RkpBk
 

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα! Λιώνουν στο στόμα!!!


Τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα! Λιώνουν στο στόμα!!!   

Υλικά:

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,

2 αυγά,

2 βανιλιες,

200 γρ ζάχαρη άχνη,

360 γρ αλεύρι,

8 γρ μπέικιν,

160 γρ καρύδα!

 Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,τα αυγά,τις βανιλιες,την ζάχαρη και την καρύδα και τα δουλεύουμε! Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μπέικιν!

Πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 β  προθ αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Κ. ς Tzeni Tsanaktsidou -ΟΜΑΔΑ -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες κρέπες με απλά και αγνά υλικά!!!

Η Μοναδική Συνταγή Για Νηστίσιμες Κρέπες Που Χρειάζεσαι!!!

Συνταγή για νηστίσιμες κρέπες! Φτιάξτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες κρέπες με απλά και αγνά υλικά!!!


450 γρ. ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
40 γρ. ζάχαρη
1/3 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 βανιλίνη
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.


Ρίχνουμε σε μπολ το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, τη βανιλίνη, το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε το μείγμα σε άλλο μπολ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε φωτιά και λαδώνουμε κάθε φορά πριν βάλουμε τον χυλό.

Ψήνουμε τις κρέπες και από τις δύο πλευρές.

Γεμίζουμε τις κρέπες με νηστίσιμη πραλίνα, μέλι ή ό,τι μας αρέσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=k6nSNiu_zqg
 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024

Θεική Καρυδόπιτα με κρέμα!!!

 Καρυδόπιτα με κρέμα!!!


ΥΛΙΚΆ:

5 αυγά

2 κεσεδάκια ζάχαρη(400 γρ)

2 κεσεδάκια αλεύρι(260 γρ)

1 γιαούρτι στραγγιστό

200γρ καρύδι τριμμένο

1 κουταλάκι σόδα

3 κουταλάκια μπεικιν

1κουταλακι κανέλα

ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη (680 γρ)

3 κ μισό κεσεδάκια νερό (830 γρ)
Κρέμα

ΚΡΈΜΑ

1500 ml φρέσκο γάλα

5 κσ κορν φλάουρ

4 κσ άνθος αραβοσίτου (τη βραστή κρέμα)

1 κούπα ζάχαρη

2 κσ βούτυρο

ΣΑΝΤΙΓΊ

250 γρ κρέμα γάλακτος

200 γρ γάλα ζαχαρούχο 

.


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά ,προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σόδα,το μπεικιν ,την κανέλα ,το αλεύρι κοσκινισμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρυδιά και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεις 27×39.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά πάνω κάτω αντιστάσεις.Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και σιροπιάζουμε, ζεστό σιρόπι στην κρύο γλυκό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μια κατσαρόλακι ρίχνουμε το κρύο γάλα,τη ζάχαρη το κορν φλάουρ, το ανθός αραβοσίτου και με ένα σύρμα ανακατεύουμε, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχως μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να παγώσει

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα να σφίξει και την ενσωματώνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια της καρυδόπιτας. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε αφού πρώτα μπει λίγες ώρες στο ψυγείο!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από το Blog -MPAXARI & KANELA !!!
 

Νηστίσιμο Μπιφτέκι θα σε κάνει να μην καταλαβαίνεις ότι νηστεύεις!!!


Αυτό Το Νηστίσιμο Μπιφτέκι Θα Σε Κάνει Να Ξεχάσεις Το Κρέας!!!

Αυτή η συνταγή για Νηστίσιμο Μπιφτέκι θα σε κάνει να μην καταλαβαίνεις ότι νηστεύεις!

Υλικά:

1/2 κουνουπίδι μικρό βρασμένο
125 γρ. ρεβύθια βρασμένα
170 γρ. βρώμη
1/2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. κύμινο ή κόλιανδρος
1/2 κ.σ. μέλι

Για το πανάρισμα:

αλεύρι γ.ο.χ.
νηστίσιμη κρέμα γάλακτος + 2 κ.σ. μουστάρδα + 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
δημητριακά καλαμποκιού σπασμένα

Αλέθουμε τη βρώμη, τα ρεβύθια, το κουνουπίδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 15'.

Πλάθουμε 6 μπιφτέκια των 110 γρ. και τα βουτάμε στο αλεύρι, στο μείγμα της νηστίσιμης κρέμας γάλακτος και στα δημητριακά.

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- ttps://www.youtube.com/watch?v=5DsotAeJj-c

Κέικ με cranberry απίστευτα αφράτο!!!!


Κέικ νηστίσιμο με σταφίδες και cranberry !!! Απίστευτα αφράτο!!!!Και πάνω απ όλα πεντανοστιμο και ψημένο σαν το κέικ με αυγά ... Αξίζει να το δοκιμάσετε. Αν θέλετε βάλτε καρύδι αμύγδαλο ή ότι άλλο σας αρέσει μέσα. Εγώ είχα μόνο αυτά τα δύο που έβαλα....


Υλικά :
5 κούπες τσαγιού αλεύρι γοχ
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες πορτοκαλάδα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κγ κανέλα
1/3 κούπας κονιάκ ή λικέρ
3 κγ μπεϊκιν
1/2 κούπας σταφίδες
1/2 κούπας cranberry 


Εκτέλεση
Χτυπαμε στο μίξερ το λαδι με τη ζάχαρη για λίγο και προσθέτουμε την πορτοκαλάδα το λικέρ την κανέλα και τέλος το αλεύρι με το μπεϊκιν. Τα αποξηραμένα φρούτα τα βάζουμε στο τέλος..
Λαδώνουμε το πυρέξ ή τη φόρμα που έχουμε, αλευρωνουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας και να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς πάνω κάτω. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog -MPAXRI & KANELLA !


 

Υπέροχα κρεμώδη ζυμαρικά με σκόρδο, μπούκοβο και κρέμα γάλακτος!!!

Αυτά Τα Πεντανόστιμα Κρεμώδη Ζυμαρικά Θα τα Φτιάχνεις Κάθε Μέρα !!!

Συνταγή για υπέροχα κρεμώδη ζυμαρικά με σκόρδο, μπούκοβο και κρέμα γάλακτος!!!

-250 γρ. Fusilli Barilla
-2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
-Αλάτι
-Πιπέρι
-1 πρέζα ζάχαρη
-½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-4 φύλλα βασιλικού
-200 ml κρέμα γάλακτος
-½ κούπα νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν
-Γραβιέρα ή παρμεζάνα

Βράσζουμε τα ζυμαρικά Fusilli Barilla σε αλατισμένο νερό 2’ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ½ κούπα από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπούκοβο, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 3’.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για ακόμα 2’-3’.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα βασιλικού και βράζουμε για περίπου 1’-2’.

Προαιρετικά αλέθουμε τη σάλτσα στο μούλτι.

Βάζουμε τα Fusilli Barilla στο τηγάνι, προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγο νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν, λίγη γραβιέρα και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=JDw83vXagcM
 

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Αφράτο και μυρωδάτο Κέικ με καρύδια και κουβερτουρα στο ταψί!!!


Κέικ με καρύδια και κουβερτούρα στο ταψί!Είναι πολύ αφράτο και μυρωδάτο!!!

Υλικά
1 ποτ ζάχαρη
1 ποτ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 ποτ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μπέικιν
1 πακέτο φαρίνα
1 κουβερτουρα ψιλοκομμένη
1 φλ καρυδια αλεσμένα

Εκτέλεση
Χτυπάω καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτω το λάδι και εναλλάξ το αλεύρι (που μέσα έχω προσθέσει το αλάτι και το μπεικν) μαζί με τον χυμό προσθέτω και την κανελα σταματάω το μίξερ και προσθέτω την κουβερτούρα και το καρύδι.Ανακατεύω με την μαριζ και ρίχνω σε λαδωμένο ταψάκι 24 εκ .Ψήνω στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40-45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Είναι πολύ αφράτο και μυρωδάτο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Κ.Αλεξάνδρα Κυριάκη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ