Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Χαλβάς!

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ..ΕΚΑΝΑ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΒΡΗΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΓΙΝΕ !!


ΥΛΙΚΑ

ΕΚΑΝΑ 2 ΔΟΣΕΙΣ ,ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΗ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ.

ΣΙΡΟΠΙ

10 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ

4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΚΟΥΠΑ ΜΕΛΙ

ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ ΣΚΟΝΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ

ΛΙΓΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Κ ΕΝΑ ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

ΒΑΛΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ,

ΧΑΛΒΑΣ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ

2 1\2 ΛΑΔΙ ΚΟΥΠΕΣ

ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΛΙΓΟ ΣΚΟΥΡΟΣ..ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΙΓΑΝΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ Κ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ..ΜΟΛΙΣ ΣΚΟΥΡΗΝΕΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ,ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΠΥΡΩΤΟΣ .ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ ΚΑΠΑΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Κ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΚΑΝΕΛΛΙΤΣΑ .ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ!!ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ..ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ !! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σαρδέλα στο φούρνο και μπρόκολο !

ΥΛΙΚΑ
1κιλο σαρδέλες
1πιπερια πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1κρεμμυδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
λαδάκι
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε την σαρδέλα και κόβουμε κ τα κεφάλια,την πλένουμε καλά και την τοποθετούμε στο ταψακι στην σειρά,από πάνω βάζουμε τα λαχανικά ,λάδι αλάτι πιπέρι και καθόλου νερό .Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς γίνονται πεντανόστιμες!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Πλένουμε αφού το χωρίσουμε σε μπουκετάκια καλά το μπρόκολο,σε  ένα μπολ βάλτε νερό και ξίδι και βάλτε το μέσα για λίγα λεπτά μετά ξεπλύνετε το καλά και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με νερό που θα βράζει  ρίξτε κ λίγο αλάτι
 
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να διατηρήσει καταπράσινο το χρώμα του να αφήνετε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα  Καλή όρεξη !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ