Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

--Ροδάκινο γλυκό τέλειο & πανεύκολο !!





                                   


Υλικά

2 1\2 κιλά ροδάκινα

2 κιλά ζάχαρη

3 φλυτζάνια νερό

1 δόση βανίλια

1\2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την φλούδα από τα ροδάκινα τα κόβουμε στην μέση και  βγάζουμε το κουκούτσι.
Τα βάζουμε  σε μια πιατέλα τα περιχύνουμε  με το χυμό του λεμονιού [κρατάμε μία κουταλιά] και τα αφήνουμε για μία ώρα.
Βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο .
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα τοποθετούμε σε βάζο μόνο τα ροδάκινα.
Μέσα στο σιρόπι ρίχνουμε 1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι και την βανίλια να το προσέξουμε να δέσει.
Μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο με τα ροδάκινα κι έχουμε ένα ωραιότατο γλυκό.
Συνταγή από την φίλη τις σελίδας κυρία Ελένη Λάσκαρη από Σέρρες .Ευχαριστώ πολύ !!!



ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΤΑΚΙΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1\2 κιλο αλευρι

2 κ σ λαδι

1 ποτηρι ρακι ηηη 1\2 στιμμενο λεμονι

αλατι

1ποτηρι χλιαρο νερο

1\2 ποτηρακι λαδι για τηγανι



ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1\2 κιλο ξινομυζηθρα

~~μελι για το γαρνιρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμαζουμε την ζυμη ανακατευοντασ το αλευρι το αλατι το λαδι και τη ρακη [η το λεμονι]σιγα σιγα προσθετουμε κ το χλιαρο νερο μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη.την αφηνουμε για μιση εως μια ωρα να ξεκουραστει'μετα παιρνουμε ζυμη οσο ενα καρυδι μεγαλο και την ανοιγουμε σε λεπτο φυλοβαζουμε στην μια ακρη μια κουταλια ξινομυζηθρα και την κλεινουμε σαν μισοφεγγαρο ,προσεχουμε να ειναι λεπτο για να τηγανιζετε ευκολα τις τηγανιζουμε με το μισο ποτηρακι λαδι να χρυσοκοκκινησουν κι απο τις δυο πλευρες οταν τελειωνει το λαδι που τηγανιζουμε θα προσθετουμε καθε φορα μολις τις βγαλουμε απο το τηγανι τις περιχυνουμε με μελι κ σερβιρουμε!

Κεφτεδάκια!!

ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1\2 κιμας χοιρινος περασμενος 2 φορες απο την μηχανη κομμενος

2 κουταλιες αλευρι

απο μισο κουταλακι .ριγανη,μπαχαρι,κιμινο,αλατι και πιπερι

4 ποτηρια ζεστο νερο για το μαγειρεμα

1\2 κουπα λαδι

1 κουταλια σουπας πελτε

1 κγ κοκκινο γλυκο πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΑΖΟΥΜΕ Σ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΚΙΜΑ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ [ΜΕΣΑ]ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ ,ΤΟ

ΠΙΠΕΡΙΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΙΓΟ

ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ

ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΛΑΔΙ .ΤΟΥΣ ΨΗΝΟΥΜΕ

ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 Β ΝΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ

ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ

ΣΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ Η ΜΕ ΡΥΖΙ,Η ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Τζιζ κέικ τούρτα φανταστική !!!




 
Υλικά για 10 κομμάτια

Για την γέμιση
200 γρ κουβερτουρα παυλιδης
1 φλυτζ τσαγιου κρεμα γαλακτος
1\2 φλυτζ τσαγιου αχνη ζαχαρη
400 γρ τυρι φιλαδελφεια
2 κ σ μαργαρινη
1 βανιλια
100 γρ φιστικια Αιγινης χοντροκομμενα

Για την βάση

250 γρ μπισκοτα ολικης αλεσεως αλεσμενα στο μιξερ
4 κ σούπας μαργαρινη σε θερμοκρασια δωματιου
1 κ σούπας ζαχαρη

Για την διακόσμηση
τρούφα σοκολάτας

Για το γλασάρισμα
200 γρ κουβερτουρα παυλιδης
1 φλυτζανι κρεμα γαλακτος

Εκτέλεση βάσης
Σ ενα μπολ ανακατευετε τα υλικα τις  βασης τριβοντας με τα δαχτυλα να ενωθουν στρωνετε το μειγμα σε μια φορμα με αποσπωμενα [τσέρκι] καλο θα ηταν πλαινα ..πιεστε με τις παλαμες σας να δημιουργηθει μια βαση συμπαγης

Ετοιμασια γεμισης
Στο μπολ του μιξερ βαλτε το τυρι κρεμα, το βουτυρο, και τη ζαχαρη χτυπηστε μεχρι να αφρατεψουν,λιωστε την κουβερτουρα στο φουρνο μικροκυματων κ η σε μπαιν μαρι, την βγαζετε κ προσθετετε την κρεμα γαλακτος λιγη λιγη ανακατεψτε να γινει ένα το μειγμα  κ αφηστε να κρυωσει λιγο Το ριχνετε οταν γινει πλεον χλιαρο στο μιγμα τυριου κ προσθεστε κ την βανιλια κ χτυπηστε το σε χαμηλη ταχυτητα για λιγο στο μιξερ ριξτε κ τα φιστικια ανακατεψτε κ αδειαστε το μεσα στη φορμα με την βαση. βαλτε το στο ψυγειο κ διακοσμειστε με φιστικι απο πανω .
Η το σταματατε εδω η το συνεχιζετε  με το παρακατω τροπο .. φτιαχνουμε γλασσο με 200 γρ κουβερτουρα παυλιδης, την οποια θα ανακατεψετε κ 1 φλ κρεμα γαλακτος περιχυνετε με το γλασο την τουρτα αφου την εχετε ξεφορμαρει , γύρω γύρω στολιζετε με τρουφα και με ένα κορνε κανετε σχεδιακια ππως στην φωτογραφια και  μετα ψυγειο ..κι αμα αρχισετε να τρωτε δεν θα σταματατε ..την εχω κανει πολλες φορες ειναι κι ευκολη κ τελεια!!!

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τηγανίτες !!!

 
 
 
ΥΛΙΚΑ


4 αυγα

200 γρ γιαουρτι

300 γρ φετα

1 κουπα λαδι

6 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1 κουταλια σουπας μπεκιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

θρυματιζετε το τυρι προσθεστε γιαουρτι,λαδι κ αυγα.οταν ενωθουν μεταξυ τους προσθεστε μπεκιν παουντερ λιγο λιγο το αλευρι θα γινει μια ζυμη μαλακια .βαλτε το λαδι να καψει κ μ ενα υγρο κουταλι παιρνετε κουταλιες απο το μιγμα το τηγανιζετε πολυ γρηγορα να μην μαυρισουν ,,καλη ορεξη !!

Γιουβαρλάκια!!



ΥΛΙΚΑ

μισο κιλο κιμα

1 αυγο

μισο ποτηρακι κρασι ασπρο

μισο ποτηρακι νερο

1 καροτο τριμμενο

1 κρεμμυδι τριμμενο

4 κ σουπας ρυζι

κλωναρακια μαιντανο

αλατι πιπερι

σαλτα 3 κουταλιες γλυκου κορν φλαουρ{αν δεν εχετε αλευρι2 κροκους αυγων

λεμονι αναλογα το πως το θελετε εγω το θελω ξυνουλι εβαλα 2!!

λιγο νερο 3 δαχτυλα σ ενα ποτηρακι ,και θα σας πω παρακατω τι θα κανετε για να μην σας κοβει ποτε!! το αυγο.

Ι ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σ ενα μπολ βαζουμε το κιμα ριχνουμε ,,το αυγο ,το ρυζι,το μαιντανο ψιλοκομμενο.αλατι.πιπερι.,καροτο κρεμμυδι τριμμενο .τα ζυμωνουμε και προσθετουμε το κρασακι κ το νερακι ξαναζυμωνουμε ελαφρα ,ετσι?και τα αφηνουμε να ενωθουν τα υλικα ωσπου να ..... βαλουμε νερο 4 ποτηρια στην κατσαρολα και να αρχισει να βραζει ..τοτε ριχνουμε ελαχιστο αλατι τις 2 κ σ βουτυρο κ πιπερακι ,παιρνουμε το μπολ διπλα στην κατσαρολα κι αρχιζουμε κ πλαθουμε μπαλακια με τα δυο χερακια [κ λιγο χιουμορ] και με προσοχη μην πιτσιλιστητε τα βαζετε στην σειρα ..ευκολο ειναι δεν καιγεστε κ το μεγεθος αρχιζει απο ενα καρυδι κι οσο θελετε εσεις ,τα αφηνουμε να σιγοβρασουν 20 λεπτα .μολις περασουν τα 20 λεπτα αποσυρωμε την κατσαρολα και,,,σ ενα πιατο η μπολακι σπαμε τα αυγα κ κραταμε μονο τους κροκους,ριχνουμε και το λεμονι ,κ χτυπαμε μ ενα πηρουνι ελαφρα ,εντωμεταξυ μεσα στα 3 δαχτυλα νερο εχετε διαλυσει το κορν φλαουρ η το αλευρι το ριχνετε κι αυτο μεσα στα αυγα χτυπατε λιγο ,ξαναβαζετε την κατσαρολα στο ματι και ριχνετε το υλικο αυτο κ με το ενα χερι σερνεται περα δωθε την κατσαρολα [κουνατε]να ανακατευτει ..θα παρει 2 βρασεις και αποσυρετε απο την φωτια ειναι ετοιμο!! μ αυτον τον τροπο να κανετε αυγολεμονα δεν κοβει ποτε το αυγο !1 οταν σερβιρετε πασπαλιστε με φρεσκοψιλοκομμενο μαιντανο το πιατο ...ειναι τελειο να το φτιαξετε και να μου πειτε !!! καλη επιτυχια!!!

Μπακαλιοροκροκετίτσες !!

ΥΛΙΚΑ


1 φυλο ξερό  μπακαλιάρο

1\2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη  πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι

πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ

1\2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ

100 γρ βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

1 κούπα γάλα

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα βάλετε το μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες να ξαλμυρισθεί,το νερό θα πρέπει να το αλλάξετε πολλές φορές .
Στραγγιζετε τον μπακαλιάρο τον καθαρίζετε και  τον κόβετε σε κύβους,ψιλοκόβετε τις πιπεριές το κρεμμύδι,και τα βάζετε μαζί με τον μπακαλιάρο αφού τον πιπερώσετε,στην συνέχεια χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για το χυλό και τα ανακατεύετε με το μπακαλιάρο,Σε  'ένα τηγάνι βάλτε μπόλικο λάδι και  αφού κάψει παίρνετε με το κουτάλι από το μίγμα και τηγανίζετε,Σερβίρετε αν θέλετε το μπακαλιάρο με σκορδαλιά της αρεσκείας σας!! Ειναι φανταστική η συνταγή !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ