Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Καλαμαράκια γεμιστά!

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια


200 γρ γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 λεμόνι χυμό

λάδι

 1\2 ποτηρι ουζο

300 γρ ρύζι καρολίνα

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα .Ψιλοκόβω μόνο τα πλοκάμια και  τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαραθούν Προσθέτω τις γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες το μαιντανό ολα μέσα στα πλοκάμια Αφήνω να βράσουν 5 λεπτά και τα σβήνω με το ούζο και  το χυμό λεμονιού Προσθέτω το ρύζι αλάτι πιπέρι, και τα βράζω  για 5-10  λεπτά.
  Με την γέμιση αυτή γεμίζω  τις κουκούλες των καλαμαριών ,τις βάζω  σε  ένα ταψί προσεκτικά την μία δίπλα στην άλλη βάζω λίγο νερό στο ταψάκι και ψήνω  σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου προθερμασμένο.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!!!

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΠΙΑΤΟ!!


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

13 Αγκιναρες

χυμο λεμονιων

4 καροτα σε ροδελλες

10 μικρες πατατες

5 φρεσκα κρεμυδακια [σε ροδελλες]

1 ματσακι ανηθο [ψιλοκομμενο]

1 φλυτζανι τσαγιου ελαιολαδο

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

καθαριστε τις αγκιναρες οπως ολοι ξερουμε και να τις ριχνετε σε μια λεκανη με νερο και στιμμενο λεμονι κ λιγο αλευρι μεσα για να μην μαυρισουν,

ζεσταινεται το λαδι στην κατσαρολα κ τσιγαριζετε τοσο να μαραθουν τα κρεμυδια,προσθετετε τις πατατουλες και ανακατευετε για λιγα λεπτα μετα βαλτε και τις αγκιναρες καροτα ανηθο και τον υπλοιπο χυμο λεμονιου .αλατοπιπερωνω και οταν χρειαστω να προσθεσω νερακι μονο ζεστο πρεπει να σκεπαζονται οι αγκιναρες,σκεπαζετε το φαγητο και σιγοβραζετε μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα.το φαγητο πρεπει να μεινει με το λαδι του ..οταν τελειωσω το βρασιμο βαζω σε ενα ποτηρακι του κρασιου λ μεχρι την μεση νερο απο την βρυση και μεασ η μια κ σουπας κορν φλαουρ η μια κουταλια αλευρι το ιδιο ειναι το δυαλυω καλα κ το ριχνω μεσα στην κατσαρολα ενω την κουναω ..δενει ετσι η σαλτσα του ..!!!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ!!

ΥΛΙΚΑ


1 ΚΟΥΤΙ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

1 ΚΟΥΤΙ 400 ΓΡ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

1 ΚΟΥΤΙ 400 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ

10 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ

4 ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ]

4 ΚΟΥΠΕΣ ΤΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ.ΓΚΟΥΝΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

100 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΣΤΕ ΤΗΣ,ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΦΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΕ Κ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ Κ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΤΟΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ,Σ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΡΩΣΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΡΙΞΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΑΛΤΕ Κ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ,ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΕ,.ΨΗΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΥΨΤΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!

--Ροδάκινο γλυκό τέλειο & πανεύκολο !!





                                   


Υλικά

2 1\2 κιλά ροδάκινα

2 κιλά ζάχαρη

3 φλυτζάνια νερό

1 δόση βανίλια

1\2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την φλούδα από τα ροδάκινα τα κόβουμε στην μέση και  βγάζουμε το κουκούτσι.
Τα βάζουμε  σε μια πιατέλα τα περιχύνουμε  με το χυμό του λεμονιού [κρατάμε μία κουταλιά] και τα αφήνουμε για μία ώρα.
Βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο .
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα τοποθετούμε σε βάζο μόνο τα ροδάκινα.
Μέσα στο σιρόπι ρίχνουμε 1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι και την βανίλια να το προσέξουμε να δέσει.
Μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο με τα ροδάκινα κι έχουμε ένα ωραιότατο γλυκό.
Συνταγή από την φίλη τις σελίδας κυρία Ελένη Λάσκαρη από Σέρρες .Ευχαριστώ πολύ !!!



ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΤΑΚΙΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1\2 κιλο αλευρι

2 κ σ λαδι

1 ποτηρι ρακι ηηη 1\2 στιμμενο λεμονι

αλατι

1ποτηρι χλιαρο νερο

1\2 ποτηρακι λαδι για τηγανι



ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1\2 κιλο ξινομυζηθρα

~~μελι για το γαρνιρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμαζουμε την ζυμη ανακατευοντασ το αλευρι το αλατι το λαδι και τη ρακη [η το λεμονι]σιγα σιγα προσθετουμε κ το χλιαρο νερο μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη.την αφηνουμε για μιση εως μια ωρα να ξεκουραστει'μετα παιρνουμε ζυμη οσο ενα καρυδι μεγαλο και την ανοιγουμε σε λεπτο φυλοβαζουμε στην μια ακρη μια κουταλια ξινομυζηθρα και την κλεινουμε σαν μισοφεγγαρο ,προσεχουμε να ειναι λεπτο για να τηγανιζετε ευκολα τις τηγανιζουμε με το μισο ποτηρακι λαδι να χρυσοκοκκινησουν κι απο τις δυο πλευρες οταν τελειωνει το λαδι που τηγανιζουμε θα προσθετουμε καθε φορα μολις τις βγαλουμε απο το τηγανι τις περιχυνουμε με μελι κ σερβιρουμε!

Κεφτεδάκια!!

ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1\2 κιμας χοιρινος περασμενος 2 φορες απο την μηχανη κομμενος

2 κουταλιες αλευρι

απο μισο κουταλακι .ριγανη,μπαχαρι,κιμινο,αλατι και πιπερι

4 ποτηρια ζεστο νερο για το μαγειρεμα

1\2 κουπα λαδι

1 κουταλια σουπας πελτε

1 κγ κοκκινο γλυκο πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΑΖΟΥΜΕ Σ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΚΙΜΑ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ [ΜΕΣΑ]ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ ,ΤΟ

ΠΙΠΕΡΙΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΙΓΟ

ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ

ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΛΑΔΙ .ΤΟΥΣ ΨΗΝΟΥΜΕ

ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 Β ΝΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ

ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ

ΣΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ Η ΜΕ ΡΥΖΙ,Η ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Τζιζ κέικ τούρτα φανταστική !!!




 
Υλικά για 10 κομμάτια

Για την γέμιση
200 γρ κουβερτουρα παυλιδης
1 φλυτζ τσαγιου κρεμα γαλακτος
1\2 φλυτζ τσαγιου αχνη ζαχαρη
400 γρ τυρι φιλαδελφεια
2 κ σ μαργαρινη
1 βανιλια
100 γρ φιστικια Αιγινης χοντροκομμενα

Για την βάση

250 γρ μπισκοτα ολικης αλεσεως αλεσμενα στο μιξερ
4 κ σούπας μαργαρινη σε θερμοκρασια δωματιου
1 κ σούπας ζαχαρη

Για την διακόσμηση
τρούφα σοκολάτας

Για το γλασάρισμα
200 γρ κουβερτουρα παυλιδης
1 φλυτζανι κρεμα γαλακτος

Εκτέλεση βάσης
Σ ενα μπολ ανακατευετε τα υλικα τις  βασης τριβοντας με τα δαχτυλα να ενωθουν στρωνετε το μειγμα σε μια φορμα με αποσπωμενα [τσέρκι] καλο θα ηταν πλαινα ..πιεστε με τις παλαμες σας να δημιουργηθει μια βαση συμπαγης

Ετοιμασια γεμισης
Στο μπολ του μιξερ βαλτε το τυρι κρεμα, το βουτυρο, και τη ζαχαρη χτυπηστε μεχρι να αφρατεψουν,λιωστε την κουβερτουρα στο φουρνο μικροκυματων κ η σε μπαιν μαρι, την βγαζετε κ προσθετετε την κρεμα γαλακτος λιγη λιγη ανακατεψτε να γινει ένα το μειγμα  κ αφηστε να κρυωσει λιγο Το ριχνετε οταν γινει πλεον χλιαρο στο μιγμα τυριου κ προσθεστε κ την βανιλια κ χτυπηστε το σε χαμηλη ταχυτητα για λιγο στο μιξερ ριξτε κ τα φιστικια ανακατεψτε κ αδειαστε το μεσα στη φορμα με την βαση. βαλτε το στο ψυγειο κ διακοσμειστε με φιστικι απο πανω .
Η το σταματατε εδω η το συνεχιζετε  με το παρακατω τροπο .. φτιαχνουμε γλασσο με 200 γρ κουβερτουρα παυλιδης, την οποια θα ανακατεψετε κ 1 φλ κρεμα γαλακτος περιχυνετε με το γλασο την τουρτα αφου την εχετε ξεφορμαρει , γύρω γύρω στολιζετε με τρουφα και με ένα κορνε κανετε σχεδιακια ππως στην φωτογραφια και  μετα ψυγειο ..κι αμα αρχισετε να τρωτε δεν θα σταματατε ..την εχω κανει πολλες φορες ειναι κι ευκολη κ τελεια!!!