Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ριγκατόνι,πολύ ωραίο πιάτο !!!!










 

Μερίδες: 7
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 1 κουτί ριγκατόνι
1 τόνο rio mare σε ελαιόλαδο στραγγισμένο
1 φλυτζάνι μαγιονέζα
1 πιπεριά φλωρίνης μεγάλη κομμένη σε πολύ λεπτές λωριδίτσες
1 κουταλιά βούτυρο ,η λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ



 Βράζουμε τα ριγκατόνι περίπου 15-20 λεπτά ,κι όχι 11 λεπτά που γράφει στην συσκευασία ,να τα δοκιμάσετε .
Τα στραγγίζουμε .
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλη θερμοκρασία να μην μας καούν,αλλά να μαραθούν .
Βάζουμε σε βαθύ μπόλ ,η μέσα στην κατσαρόλα τα ριγκατόνι ,ρίχνουμε τις πιπεριές,την μαγιονέζα ,τον στραγγισμένο τόνο ,και ανακατεύουμε πολύ καλά .Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό .
Οσοι θέλουν κατά προτίμηση μπορούν να προσθέσουν από πάνω και τυρί τριμμένο ,είναι θέμα γούστου .Καλή μας όρεξη !!!


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Yγρό κέικ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας!!Ενα γλυκό πολύ ωραίο που θα ξετρελάνει όλους !!



















ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Μερίδες: 12
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 200 γραμ.βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι κακάο
2 φλυτζάνια κοφτά φαρίν απ [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του]
3 αβγά
2 βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμ.βούτυρο
λίγη κουβερτούρα ,η σταγόνες Γιώτης

  Για να φτιάξουμε την καραμέλα
τοποθετούμε το κουτί από το ζαχαρούχο αφού πρώτα βγάλουμε το χαρτί  συσκευασίας σε μία  κατσαρόλα ,το σκεπάζουμε με νερό [κλειστό δεν το ανοίγουμε ]και το βράζουμε για 2 ώρες . [τελικά το έβρασα 1 ώρα και μου βγήκε καραμέλα ]
Όταν η στάθμη του νερού κατεβαίνει προσθέτουμε ζεστό να το σκεπάζει το κουτί .
ΠΡΟΣΟΧΗ
όταν το βγάλουμε από την κατσαρόλα δεν το ανοίγουμε αμέσως γιατί θα καούμε ,περιμένουμε να κρυώσει .
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο ,με την ζάχαρη ,τα βάζουμε στην φωτιά μέτρια και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσουν .
Έπειτα τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο ,και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τις βανίλιας με τα αβγά να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε .Τέλος προσθέτουμε κ το αλεύρι σιγά σιγά και αναμειγνύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι καλά ,αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ,
Έπειτα αφού κρυώσει εντελώς φτιάχνουμε την κρέμα .
Ανοίγουμε το ζαχαρούχο το αδειάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα .
Τέλος αλείφουμε όλη την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με κουβερτούρα .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Φτιάξτε την καραμέλα από την προηγούμενη μέρα .Μόλις το φτιάξουμε θέλει ψυγείο να σφίξει ,κι αν θέλουμε το κόβουμε και σε μι΄ρά παστάκια,ιδανικό για παιδικά πάρτη ,κι όχι μόνο ..
Την συνταγή αυτήν  την ζήτησα από φίλη που με κέρασε και μου άρεσε πολύ ,την είδε και την έφτιαξε από το περιοδικό στείλε την συνταγή σου και την έχει στείλει η Ελένη Μπουσουνάκη .Πραγματικά πανεύκολο και τέλειο !!

Σνίτσελ γαλοπούλας ,φαγάκι που αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά !! [μικρά & μεγάλα]






 Σνίτσελ γαλοπούλας και πατάτες τηγανιτές !

   

Μερίδες: 2



 2 σνίτσελ μεσαίου μεγέθους ,.η 1 μεγάλο που θα το μοιράσουμε στην μέση μετά το τηγάνισμα από γαλοπούλα.

αλεύρι

φρυγανιά

1 αβγό

αλάτι,πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνι


 Πλένουμε τα σνίτσελ τα τινάζουμε να φύγουν τα πολλά νερά ,τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ,τα αλατοπιπερώνουμε κι από τις 2 πλευρές.

Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο αλεύρι και με το χέρι μας σκεπάζουμε όλο το σνίτσελ,το ίδιο κάνουμε κι από την άλλη πλευρά .

Έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ το αβγό και βάζουμε μέσα όλο το σνίτσελ ,το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το αβγό για 2 -3 λεπτά.

Το βγάζουμε από το αβγό και το τυλίγουμε όλο με την γαλέτα [τριμμένη φρυγανιά].

Έχουμε βάλει να ζεσταθεί το λάδι ,ρίχνουμε μέσα το σνίτσελ και σε μέτρια θερμοκρασία το τηγανίζουμε  γυρνώντας το κι από τις 2 πλευρές .Λίγο πριν το τέλος  ανεβάζουμε την θερμοκρασία να ξεροψηθεί λίγο .

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Αν θέλουμε κόβουμε το σνίτσελ μας σε μπουκίτσες και το μαγειρεύουμε κατά τον ίδιο τρόπο ,με τον ίδιο τρόπο γίνονται όλα τα σνίτσελ ,χοιρινά,κοτόπουλο,η μοσχαρίσια .

Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ,πουρέ,ρύζι , βρασμένα λαχανικά,η ωμή σαλάτα με διάφορα λαχανικά και καλαμπόκι .

Eίναι και πάρα πολύ οικονομικά !!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ομελέτα με πατάτες,γάλα,και τυρί .Γρήγορη λύση και εύκολη ,αρέσει πολύ στα παιδάκια!








ομελέτα με πατάτες, γάλα, τυρί !


 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη



 3-4 αβγά
 4 πατάτες μέτριες  [τα παιδάκια θέλουν πατάτες ]
7 κουταλιές  σούπας γάλα εβαπορέ
αλάτι -πιπέρι 2-3
2-3 φέτες του τόστ  ένταμ  κομμένες σε ψιλά κομματάκια
μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



 Πλένουμε καθαρίζουμε και ξαναπλένουμε τις πατάτες .
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι .
Σπάμε τα αβγά σε ένα βαθύ μπολάκι ,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι ,τυρί ,και το γάλα ,τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι .
Στραγγίζουμε το πολύ λάδι από τις πατάτες που είναι ακόμα στην φωτιά αλλά έχουν πάρει χρώμα .
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι ,[κατά προτίμηση αντικολητικό] να πάει σε όλη την επιφάνεια με τις πατάτες .
Σε 6-7 λεπτά με παίρνουμε ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού και την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά,άλλα 5-6 λεπτά .
Σερβίρουμε  και πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Η ομελέτα με το γάλα γίνετε πολύ αφράτη,μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ομελέτα μας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,ζαμπόν,μπέικον ,μανιτάρια ,φέτα ,και ότι άλλο σας αρέσει .

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκάκια με ινδοκάρυδο & σοκολάτα πολύ εύκολο!









 4 ασπράδια αβγών
200 γραμ.καρύδα
250 γραμ .ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1-2 κουταλιές μέλι
50 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις





Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους .
Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ελαφρώς ζεστάνει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα,την καρύδα,την ζάχαρη,το μέλι,το αλεύρι,το αλάτι,τα ασπράδια,τις βανίλιες ,και ανακατεύουμε έχοντας το τηγάνι στην φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα  να ζεσταθεί το μείγμα .
Αφήνουμε το υλικό μας να κρυώσει και μετά κάνουμε μπαλάκια , όχι απαραίτητα ομοιόμορφα σχήμα κώνου.
Τα  τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα  που έχουμε στρώσει στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα κατά προτίμηση στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα ,
Θα τα δούμε να απλώνουν γι αυτό να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους .Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν ,και τα πλάθουμε ξανά κωνοειδή μπαλάκια ,
Είναι το ίδιο ωραία σκέτα ,αλλά και πολύ ωραία αν λιώσουμε κουβερτούρα και να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα μόνο την μισή πλευρά και τα πασπαλίσουμε με χρωματιστή τρούφα.Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν τα πασπαλίζουμε  και τα βάζουμε στην πιατέλα μας ,Διατηρούνται έξω από το ψυγείο το χειμώνα και κρατάνε για μέρες .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Για ευκολία χρησιμοποιήστε το φακελάκι σοκολάτας σε σταγόνες Γιώτης .
Εδώ στις φωτογραφίες μου  τα έβαλα κατ ευθείαν σε  αντικολλητικό  ταψάκι για δοκιμή , αλλά μην το επιχειρήσετε θέλει απαραιτήτως λαδόκολλα .

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ριγκατόνι πολύχρωμα με τυριά ! Η νόστιμη και εύκολη λύση της στιγμής !!!


 




 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 1 κουτί ριγκατόνι με 3  χρώματα ,σπανάκι,καρότο ,η ντομάτα,και κλασικό .
1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ [μπορείτε και με κρέμα γάλακτος ]
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρεγκάτο τριμμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ένταμ ,η  άλλο μαλακό τυρί τριμμένο 




 Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχει στο κουτί .νερό ,αλάτι ,βράσιμο καλό γιατί είναι σκληρά  [να τα δοκιμάσετε και να τα σουρώσετε εκεί που σας ικανοποιεί το βράσιμο ].
Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε το γαλατάκι εβαπορέ όλο ,η την κρέμα γάλακτος ,προσθέτουμε και τα δύο ειδών τυριά ανακατεύουμε καλά .
Σερβίρουμε ζεστά παπαλίζοντας με λίγο τυρί τριμμένο .
Συνοδεύετε πολύ ωραία με την σαλάτα με ανθότυρο και προσούτο που θα την βρείτε εδώ στην σελίδα μας .
Είναι πολύ απλή συνταγή αλλά τόσο πολύ νόστιμη !!!!! 







Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Λουκουμάδες παραδοσιακοί που αρέσουν σε όλους μας !!!








Λουκουμάδες παραδοσιακοί !!




 

Μερίδες: 15
Xρόνος: 30' λεπτάBαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά [από τα souper market]
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού  περίπου αλάτι
νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει ένα ελαστικό μίγμα
μέλι κανέλα
σέ όσους αρέσει και σοκολάτα σε νιφάδες ένα σακουλάκι λιωμένο
καλαμποκέλαιο για το τηγάνι 




 Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι,το αλάτι,και την μαγιά ,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό [προσοχή νά είναι χλιαρό γιατί ζεστό θα κόψει η μαγιά και δεν θα φουσκώσουν].
Προσθέτουμε τόσο νερό ,ώστε να γίνει το μίγμα μας παχύρευστο,το σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει .
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι πολύ λάδι σχεδόν το μισό μπουκάλι και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά .
Με το χέρι βουτάμε μέσα στο μίγμα το κλείνουμε και αυτό που θα βγεί από πάνω το παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι ,έτσι γίνετε μπαλάκι .
Εχουμε κοντά μας ένα ποτήρι με νερό να βουτάμε μέσα το κουτάλι μας  να μην κολάει και μία τρυπητή κουτάλα να τους γυρνάμε γρήγορα και να τους βγάλουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας .
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ,η ,αν σας αρέσει λιώνετε σοκολάτα από τα έτοιμα φακελάκια σε σταγόνες και ρίχνετε από πάνω ,εδώ πρόσθεσα πάνω από την σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκοτάκι !!!Οπως και να τους φτιάξουμε είναι φανταστικοί !!! και με το μελάκι ακόμα πιό ωραίοι !!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κέικ δίχρωμο αγαπημένο όλων !!












 200 γραμ. βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
300 γραμ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [περίπου 3 φλυτζάνια τσαγιού]
3 κουταλίες σούπας κακάο κοσκινισμένο
για την φόρμα
βούτυρο και αλεύρι
γιά στόλισμα
άχνη ζάχαρη




 Βουτυρώνουμε την φόρμα  και την πασπαλίζουμε με αλεύρι ,ανάβουμε και το φούρνο στους 180 βαθμούς .

Στο  μπόλ μίξερ βάζουμε το βούτυρο  [σε θερμοκρασία δωματίου ] την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα σε γρήγορη ταχύτητα .Αν δεν υπάρχει μίξερ μεγάλο μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το μίξερ χειρός .

Προσθέτουμε .ενα ένα τα αβγά ,τις βανίλιες ,και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα .Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι .Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά .

Αδειάζουμε από το μίξερ το μισό από το μίγμα στην φόρμα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο  [Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και μένα μικρό σουρωτήρη  π.χ. αυτό που χρησιμοποιούμε για το τσάι ,κοσκινίζουμε τις 3 κουταλιές κακάο και πέφτει μέσα στο μίξερ και γίνετε  ένα σοκολατί μίγμα το οποίο το αδειάζουμε πάνω από το μίγμα της φόρμας .

Βυθίζουμε ένα πιρούνι μέσα στην ζύμη το στριφογυρίζουμε ,έτσι ώστε η ζύμη με το κακάο να δημιουργήσει διάφορα σχέδια .

Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .