Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Γαρίδες με μακαρόνια !!!






1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
6-7 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1/3 από ένα πακέτο μακαρόνια

















Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μπάμιες αρέσουν πολύ !!







1 πακέτο μπάμιες κατεψυγμένες του ενός κιλού
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φετούλες μακρόστενες
4 κλωναράκια μαιντανό
3 πολύ ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
πιπέρι αλάτι ζάχαρη



Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για λίγο .
Προσθέτουμε τις μπάμιες και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε ,η ανακατεύουμε με προσοχή μόνο στην αρχή με ξύλινη κουτάλα Σοτάρουμε για 5 λεπτά ,προσθέτουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες ,αλάτι,πιπέρι,τον πελτέ ,το ξύδι .και 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά κουνώντας πέρα δώθε την κατσαρόλα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει και σιγομαγειρεύουμε .
Μόλις πιεί όλο το νερό είναι έτοιμες ,
\Αν χρειαστεί λίγο νεράκι προσθέστε ,αν έχουν πάλι μαγειρευτεί κι έχουν πολύ ζουμί αφήστε για λίγο την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να πήξει η σάλτσα του .\
Συνοδεύονται με πατατούλες τηγανιτές .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Χοιρινά σνίτσελ ρολό με πιπεριές και τυρί super!!















 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


1 κιλό σνίτσελ χοιρινά
4 φύλλα κρούστας
1 κόκκινη πιπεριά κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
τυρί γκούντα κομμένο σε λωρίδες μακρόστενες
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Μπέικον [προαιρετικά ]

Σημείωση
Στην συνταγή μας χρειαζόμαστε τα 2 η 3 φύλλα να τυλίξουμε σε περίπτωση που μας ανοίξει τυλίγουμε με τα υπόλοιπα ,Φροντίζουμε το κρέας να είναι στεγνό και τυλίγουμε στα γρήγορα δεν το αφήνουμε να μας μουλιάσει το φύλλο.






Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ
Στρώνουμε σε μία επιφάνεια τα 2 φύλλα κρούστας τοποθετούμε τα σνίτσελ στην σειρά ομοιόμορφα [με γρήγορες κινήσεις μην μουλιάσει και μας ανοίξει το φύλλο,αν μας συμβεί αυτό το τυλίγουμε σε ρολό ,και προσθέτουμε άλλα 2 φύλλα απ΄έξω ,το ξανατυλίγομαι δηλαδή]
Στρώνουμε από πάνω τις πιπεριές ομοιόμορφα και το τυρί μας και τυλίγουμε σε ρολό .αν μας ανοίξει κάντε αυτό που σας είπα παραπάνω .
Το τοποθετούμε σε ταψί,το περιχύνουμε με λίγο λάδι,το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες περίπου .
Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει ,και οταν ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε φετούλες .

ΠΡΟΣΟΧΗ
Τις πατατούλες τις ψήνουμε μόνες τους σε άλλο ταψάκι ,για να συνοδέψουν το ρολό δεν μπαίνουν όλα μαζί γιατί θα μουλιάσει το φύλλο .

Συνοδεύετε ωραία με πατατούλες φούρνου κομμένες σε μικρά κομματάκια δηλαδή κυδωνάτες και κομμένες ξανά στην μέση,πασπαλισμένες με αλατοπίπερο,ρίγανη,λεμόνι.και ελαιόλαδο ,και 1 ποτήρι νερό στο οποίο μέσα αραιώνουμε 1 γενναία κουταλιά τις σούπας μουστάρδα  [δεν είναι πολύ η πατάτα το πίνει κατά το ψήσιμο] τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς .

Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε το φαγητό μας σε γεύση προσθέτουμε και λίγο μπέικον ανάμεσα στις πιπεριές και το τυρί.
Δειτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Παγωτό βανίλια souper !!




1 κουτί σαντιγί φυτική παγωμένη
1 εβαπορέ γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες



Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την παγωμένη σαντιγί περίπου για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας συνέχεια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε και το εβαπορέ μαζί με τις βανίλιες .
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το ξαναχτυπάμε άλλη μία φορά και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη .
Μόλις παγώσει σερβίρουμε .
Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι ,κι ότι άλλο
μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα ,2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,2 κουταλάκια του γλυκού νες  καφέ για γεύση μόκα,4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού ,ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένος ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο .
Ένα ωραίο που κάνουμε είναι να  λιώσουμε λίγη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο νερό να το κάνουμε καραμέλα μετά την ρίχνουμε σε βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε κομμάτια και την ανακατεύουμε με το παγωτό πριν το βάλουμε κατάψυξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταλιατέλες με πράσο και κιμά!!




Ποιος δεν λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά; Εδώ μία διαφορετική απολαυστική συνταγή με πράσο!!!!
1 κουτί ταλιατέλες
3 πράσα κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ.τσαγιού κουκουνάρι καβουρντισμένο σε λίγο ελαιόλαδο
200 γραμ. κιμά χοιρινό
200 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 ποτήρι νερού ζωμό από τις βρασμένες ταλιατέλες
αλάτι -πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
λίγο ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος το μικρό μέγεθος
μαιντανός ψιλοκομμένος
τυρί τριμμένο




Βράζουμε τις ταλιατέλες ,τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από το νερό αυτό που βράσανε .
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και τα πράσα ,τα σοτάρουμε για λίγο,προσθέτουμε και τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα τον πατάμε να χωρίσει σε κοματάκια ,σοτάρουμε μέχρι να καφετίσει ,προσθέτουμε το καβουρντισμένο κουκουνάρι,το ξυλάκι κανέλας , ανακατεύουμε και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ποτήρι με το ζουμί από τις ταλιατέλες προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό .
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε περίπου για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες στο μείγμα μας ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό και τυράκι .

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης ,η παραδοσιακή συνταγή !






Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης 

 




Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ.τυρί φέτα
1 κλωνάρι δυόσμο
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι -πιπέρι





Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια ,το δυόσμο,το αλεύρι ,τις ντομάτες [να τις στίψετε μην έχουν πολλά υγρά] το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει .
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητ'η κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.Τους έφτιαξα όπως βλέπετε και έγιναν πολύ νόστιμοι !!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από την φίλη μου
Χριστίνα Μακρή Από Σαντορίνη

Kάροτ κέίκ απίστευτη γεύση !!!








                                                               η παρεούλα μου ..........το ΓκουντάκΙ  μου ..........

 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη




 

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.
ΓΛΑΣΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Συνταγή του Μάνου Βρινυχάκη

Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει