Μερίδες: 3
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
|
4 καρότα σε φετούλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομμάτια
3 πατατούλες ολόκληρες
4 κολοκυθάκια σε φετούλες
1 ντομάτα μέτρια κομμένη κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
5 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας λάδι
Ψεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου το ψάρι [μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο μπακαλιάρο] και το ξεπλένουμε καλά
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα λαχανικά τα σκεπάζουμε με 6-7 φλυτζάνια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε και τον μπακαλιάρο μέσα ,χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου .
Αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι βράζουμε από την μία πλευρά και γυρίζουμε προσεχτικά κι από την άλλη .
Οταν έχει βράσει κι έχει μείνει πολύ ζουμί αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστει σε δυνατή φωτιά για λίγο ,προσθέτουμε στο τέλος το λάδι .Βγάζουμε το ψάρι σε πιατέλα μαζί μέ όλα τα λαχανικά .Σουρώνουμε το ζουμί για τυχόν κόκκαλα και περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά.
Μπορούμε να περάσουμε τα λαχανικά κι από τον μύλο των χόρτων .
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα λαχανικά τα σκεπάζουμε με 6-7 φλυτζάνια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε και τον μπακαλιάρο μέσα ,χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου .
Αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι βράζουμε από την μία πλευρά και γυρίζουμε προσεχτικά κι από την άλλη .
Οταν έχει βράσει κι έχει μείνει πολύ ζουμί αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστει σε δυνατή φωτιά για λίγο ,προσθέτουμε στο τέλος το λάδι .Βγάζουμε το ψάρι σε πιατέλα μαζί μέ όλα τα λαχανικά .Σουρώνουμε το ζουμί για τυχόν κόκκαλα και περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά.
Μπορούμε να περάσουμε τα λαχανικά κι από τον μύλο των χόρτων .