Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σπανακόρυζο.


Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
1 1/2 σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
5 κουτ.σούπας λάδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι πιπέρι 
print
 Καθαρίζετε το σπανάκι και το πλένετε πολύ καλά.
Το κόβετε σε κομμάτια .
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,μαζί και το σπανάκι και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό ,το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν γιά 15 λεπτά.
Προσθέτουμε και το ρύζι ,τον άνηθο,,κι αν χρειάζετε λίγο νερό ακόμα,ανακατεύουμε  ελαφρά χαμηλώνουμε την φωτιάκαι βράζουμε γιά 15 λεπτά ακόμα.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε γιά λίγη ώρα πρίν το σερβίρουμε .
Σε κάθε πιάτο περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Σημ.
Αν θέλουμε να το κάνουμε κοκκινιστό προσθέτουμε στήν κατσαρόλα πρίν ρίξουμε το ρύζι ,η 2 κουταλιές της σούπας πελτέ,η 1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας.

Τρουφάκια!!


Υλικά
η ινδοκάρυδο
1 βανίλια


print


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ,
το κακάο, την βανίλια, την καρυδόψιχα και τα αλεσμένα πτι-μπέρ .
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και μόλις παγώσει το πλάθουμε σε μικρά
μπαλάκια πασπαλίζοντας το με τρούφα η με ινδοκαρυδο και το
ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι από τα αρτοποιεία  συνταγές κι ευχαριστώ πολύ !


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Λαχανόρυζο!!


Μερίδες: 4
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1 1/2 λάχανο μεγάλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ξυσμένο στον τρίφτη
2 κύβοι κρέατος [δέν βάζουμε καθόλου αλάτι]
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
2 κουτ.σούπας πελτέ [προαιρετικά γίνετε και άσπρο με  αβγολέμονο]
3 κουταλ.σούπας λάδι
λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
print
 Σε μία κατσαρόλα κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα το λάχανο αφού το χωρίσουμε πρώτα σε κομμάτια και το ξελύνουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι,και 2 ποτήρια νερό .
Ρίχνουμε και τους κύβους και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Λειώνουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε και το πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά.Λίγο πρ΄ν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε και το λάδι ανακατεύοντας λίγο.
Οταν το σερβίρουμε προσθέτουμε και άφθονο χυμό λεμονιού.

Αβγολέμονο
Δέν βάζουμε τον πελτέ,και λίγα λεπτά πρίν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά χτυπάμε ένα αβγό ολόκληρο στο μούλτι η σε βαθύ πιάτο,ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα κουνόντας πέρα δώθε.

Μπουγατσάκια!!!

 

Μερίδες: 20
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
200  απλό βούτυρο γάλακτος
4 αβγά
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό [ειναι η δόση σχεδόν ένα ποτήρι του νερού λίγο λιγότερο ]
2 βανίλλιες [ η μαστίχα 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού.]
1 λίτρο γάλα φρέσκο
μισό ποτήρι ζάχαρη
κανέλα
ζάχαρη άχνη

print
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη και το μισό  βούτυρο και αφήνουμε να βράσει.
Σέ ένα μπόλ σπάμε τα αβγά ,προσθέτουμε τις βανίλιες ,η[ την μαστίχα για πιό ωραίο άρωμα] και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε καλά ,και  τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή  θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα μας .
Παίρνουμε τα φύλλα μας και τα κόβουμε κάθετα στη μέση σε λωρίδες , βουτυρώνουμε το μισό  και το διπλώνουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε ξανά και στην μέση  βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνουμε σαν πακέτο ,με το κλείσιμο από κάτω..Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και τα βάζουμε στην σειρά,Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς να ροδίσουν .
Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα!
Σημ.
Η δοσολογία είναι γιά αρκετά μπουγατσάκια ,την ίδια κρέμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στο γαλακτομπούρεκο στην ίδια δοσολογία γιά ένα μέτριο ταψάκι .

Φασολάδα!!

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1;/2 κιλό φασόλια ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4 καρότα κομμένα σε φετούλες
1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
6 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
print
 Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από βραδύς να μουσκέψουν .[να τα σκεπάζει]
Την άλλη μέρα τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν χωρίς να αλλάξουμε το νερό,άν το έχει πιεί προσθέτουμε περίπου 4 δάχτυλα πάνω από τα φασόλια.
Τα βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και πελτέ χυμό ντομάτας εκτός από το λάδι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου .
Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε αφήνοντας το να πάρει μία δύο βράσεις .

Σημ.
Αν ξαφνικά θέλουμε να μαγειρέψουμε φασόλια και δεν τα έχουμε μουσκέψει γίνετε με τον παρακάτω τρόπο .
Πλένουμε καλά τα φασόλια ,τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό 3 -4 δάχτυλα παραπάνω από τα φασόλια ,τα βράζουμε για 10 λεπτά .Τα αφήνουμε να  μείνουν 1 ώρα.Μετά τα βράζουμε ξανά μισή ώρα και μετά προσθέτουμε τα υλικά και μαγειρεύουμε σχεδόν για μία ώρα.
Δέν αλλάζουμε το νερό γιατί έτσι έχουν περισσότερες βιταμίνες .


Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Γλάσο σοκολάτας!!

print



Μερίδες: 19
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή τριμμένη,
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
1 κοφτό κουταλάκι βανίλια.


print

Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι
μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του
και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα
να γίνει λείο και γυαλιστερό και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, όχι
όμως να πήξει.
Καρφώνετε με πιρούνι τα μικρά σου, τα βουτάτε στη σοκολάτα και
τα βάζετε σε πυραμίδα πάνω σε πιατέλα (αν στο μεταξύ πήξει πολύ
η σοκολάτα, τη λιώνετε σε μπεν μαρί- πάνω από ένα κατσαρολάκι
με νερό που σιγοβράζει). Στο τέλος, τα περιχύνετε σιγά-σιγά με
την υπόλοιπη σοκολάτα, για να γίνουν διακοσμητικές γραμμές.

ευχαριστώ τα  αρτοποιεία & συνταγές για την συνταγή.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Παστίτσιο!!!!





Μερίδες: 9
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Εύκολη
 500 γραμ.μακαρόνια νο 2
3 τέταρτα κιμά
2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
1 ποτηράκι κρασί λευκό
2 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας  [μπορούμε και με φρέσκες ντομάτες 4-5 ψιλοκομμένες]
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
κρέμα μπεσαμέλ
6 -7 κουταλιές της σούπας βούτυρο
10 κουταλιές της σούπας  αλεύρι
2 κρόκους αβγών για την κρέμα
2 αβγά ολόκληρα για τα μακαρόνια
1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμα
τυρί τριμμένο
μοσχοκάρυδο


print
Βράζουμε τα μακαρόνια στο χρόνο που αναγράφετε στην συσκευασία .Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να περιμένουν
.
Σε κατσαρολάκι βαθύ βάζουμε τον κιμά με νερό τόσο όσο να το σκεπάζει ,με τα χέρια μας [καθαρά] λιώνουμε τον κιμά μέσα στο νερό να γίνει σπυρωτός και βάζουμε το κατσαρολάκι μας στην φωτιά .Μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ,η την ντομάτα την φρέσκια ,ανάλογα τι θα επιλέξουμε ,το αλατοπίπερο,το κρεμμύδι,το ελαιόλαδο και ελάχιστη ζάχαρη .Τα αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά να σιγομαγειρευτούν περίπου 20 λεπτά,10 λεπτά πριν το τέλος αποσύρουμε το καπάκι δυναμώνουμε την φωτιά  να πήξει η σάλτσα μας .

.Συγχρόνως αν θέλουμε ετοιμάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο  και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να λιώση πάντα σε μέτρια θερμοκρασία .Προσθέτουμε και το αλεύρι μονοκόματο όλο ανακατεύοντας γρήγορα ,Μόλις γίνει ένα μίγμα με το βούτυρο προσθέτουμε και το γάλα κατ ευθείαν από την συσκευασία του και ανακατεύουμε συνέχεια ,σε λίγα λεπτά θα μας πήξει ,αν δούμε κι είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε γάλα ανακατεύοντας μέχρι να έρθει να γίνει σαν την κρέμα για μωρά ,ούτε πολύ ρευστή ,αλλά ούτε πολύ πηχτή.
Αμέσως προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4 λεπτά ,προσθέτουμε λίγο αλάτι,μοσχοκάρυδο στην άκρη του κουταλιού  και τέλος 1 χούφτα τυρί τριμμένο,και ανακατεύουμε καλά ,την αποσύρουμε απο την φωτιά.

σημείωση
ξεχάστε το χλιαρό γάλα.μια χαρά γίνετε έτσι ,καθώς καθώς και το τσιγαρισμένο κιμά ,ο τρόπος που σας προτείνω είναι δοκιμασμένος χρόνια και γίνετε ο κιμάς σπυρωτός και το παστίτσιο φανταστικό  κι εύκολο .

τι κάνουμε τώρα .
Παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε αδειάζουμε όλα τα μακαρόνια μέσα και σε ένα μπόλ βαθύ ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα και 1 με 2 αβγά ολόκληρα ,τα χτυπάμε με το πιρούνι και ρίχνουμε το μίγμα αυτό πάνω στα μακαρόνια μέσα στο ταψί ,ανακατεύουμε καλά [αυτό το κάνουμε για να μην είναι στεγνά τα μακαρόνια] και βγάζουμε τα μισά σε μία κατσαρόλα η μπόλ και αυτά που αφήσαμε μέσα στο ταψί τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο .
Μέσα στο κιμά τώρα προσθέτουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ της σούπας και ανακατεύουμε καλά .Μεταφέρουμε το κιμά πάνω από τα μακαρόνια και τον στρώνουμε ομοιόμορφα .Πασπαλίζουμε και την επιφάνεια του κιμά με τριμμένο τυρί.
Σκεπάζουμε το κιμά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και ρίχνουμε πάλι λίγο τυρί τριμμένο ,αμέσως επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε την κρέμα μας επάνω καιο να την στρώσουμε ωραία και ίσια ,πασπαλίζουμε με τυρί κι ελάχιστη τριμμένη φρυγανια σε όλη την επιφάνεια του.
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στούς 200 βαθμούς και το ψήνουμε πάνω κάτω η αντίσταση μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.,και αφού κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και καλή σας όρεξη !!

Μπακαλιάρος με λαχανικά.!!






Μερίδες: 3
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη    |    Νηστίσιμη
 1 κιλό  μπακαλιάρο [κατεψυγμένο]
4 καρότα σε φετούλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομμάτια
3 πατατούλες ολόκληρες
4 κολοκυθάκια σε φετούλες
1 ντομάτα μέτρια κομμένη κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
5 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας λάδι
print
 Ψεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου το ψάρι [μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο μπακαλιάρο] και το ξεπλένουμε καλά
Βάζουμε σε κατσαρόλα  όλα τα λαχανικά τα σκεπάζουμε με 6-7 φλυτζάνια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε και τον μπακαλιάρο μέσα ,χαμηλώνουμε την φωτιά και  βράζουμε για 25 λεπτά περίπου .
Αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι  βράζουμε από την μία πλευρά και γυρίζουμε προσεχτικά κι από την άλλη .
Οταν έχει βράσει κι έχει μείνει πολύ ζουμί αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστει σε δυνατή φωτιά για λίγο ,προσθέτουμε στο τέλος το λάδι .Βγάζουμε το ψάρι σε πιατέλα μαζί μέ όλα τα λαχανικά .Σουρώνουμε το ζουμί για τυχόν κόκκαλα και περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά.
Μπορούμε να περάσουμε τα λαχανικά κι από τον μύλο των χόρτων .

Κρέμα σεράνο με φράουλες και μπισκότα!!!



Ένα πεντανόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όπου και να το παρουσιάσετε.

Ποια υλικά χρειαζόμαστε:

Για την κρέμα σεράνο:
• 5 ασπράδια
• 50 γρ. ζάχαρη
• 80 γρ. κρέμα γάλακτος
• 20 γρ. κονιάκ
• 180 γρ. σοκολάτα υγείας
• 400 γρ. σαντιγί

Για το γαρνίρισμα
• Μπισκότα Μιράντα
• Φρέσκιες φράουλες
• Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
• Νες καφέ
• Λίγο κονιάκ

Πως το φτιάχνουμε:

Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε μια παχιά μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, ανακατεύοντας καλά με την σπάτουλα (όχι μίξερ). Στη συνέχεια προσθέτουμε την σοκολάτα, την οποία έχουμε πρωτίστως λοιώσει σε μπεν μαρί (να είναι χλιαρή). Τέλος, προσθέτουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα. Έτοιμη η κρέμα μας!

Πρόταση σερβιρίσματος:

Σερβίρεται καλύτερα σε μπωλ με μεγάλο στόμιο ή σε ποτήρι με ψηλό πόδι. Σπάμε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια και τα καταβρέχουμε καλά με το κονιάκ. Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, έτσι ώστε να δέσει καλά η κρέμα μας. Λίγο πριν σερβίρουμε, , τρίβουμε την λευκή κουβερτούρα πάνω από κάθε ποτήρι και πασπαλίζουμε με λίγο νες καφέ. Τέλος, στολίζουμε με τα μπισκότα και τις φράουλες και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Προσοχή! Η κρέμα πρέπει να τοποθετηθεί σε ποτήρι ή μπωλ και μετά στο ψυγείο, αμέσως μόλις την ετοιμάσετε, γιατί διαφορετικά θα νερουλιάσει.

Καλή σας επιτυχία.


Τήν συνταγή την έστειλε η φίλη Viota Vasileiou ευχαριστώ πολύ!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μοσχάρι με πατάτες φούρνου!




Μερίδες: 6
Xρόνος: 90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
1 1/2 μοσχάρι άπαχο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1/2 ελαιόλαδο
πατάτες
λεμόνια
αλάτι πιπέρι
ρίγανι,σκόρδο [προαιρετικά]
print
 Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να κάψει σκέτη ,τοποθετούμε μέσα το κρέας και το γυρνάμε και από τις δύο λευρές μέχρι να κοκκινήσει ,αμέσως προσθέτουμε ένα ολόκληρο καθαρισμένο κρεμμύδι και τα καρότα καθαρισμένα ολόκληρα .κι αυτά.
Τα γυρίζουμε λίγο και προσθέτουμε πιπέρι και ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει την κατσαρόλα .Το βράζουμε για 1 ώρα περίπου και λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι αφήνοντας το να πάρει 4 -5 βράσεις.Ν α κοιτάξουμε να έχει ζουμάκι .
Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες ,τις ρίχνουμε στο ταψί και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι.ελαιόλαδο ,και το χυμό από 2-3 λεμόνια ,τα ανακατεύουμε καλά και κάνουμε στην άκρη τις πατάτες,στην μέση τοποθετούμε το κρέας και περιχύνουμε τις πατάτες με τον ζωμό από το κρέας,και το ελαιόλαδο  ,Αν δεν είναι αρκετός προσθέτουμε μόνο ζεστό νερό να μην σφίξει το κρέας μας .Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ,η κλείνουμε με το καπάκι την γάστρα και ψήνουμε στούς 200 βαθμούς περισσότερο από 1 ώρα. Λίγο πρίν το τέλος ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και βάζουμε τον διακόπτη του φούρνου στον αέρα να ροδοψηθεί ..Καλή μας όρεξη !!

σημ. το κρεμμύδι δεν το χρησιμοποιούμε στο ταψί το αφαιρούμε ,μπορούμε να προσθέσουμε και ρίγανη στις πατάτες και σκόρδο κατά προτίμηση 

Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο!




Μερίδες: 6
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 6-7 μελιτζάνες πλυμμένες και κομμένες σε στρογγυλές φετούλες
2 -3 κρεμμύδια κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φετάκια
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια λεπτά
αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη
ελαιόλαδο
φέτα τριμμένη με το χέρι γιά το τέλος 
print
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες .
Τις στρώνουμε στο ταψί .
Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο ,Αν δέν έχει μείνει λάδι προσθέτουμε λίγο.
Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε και τα δύο είδη ντομάτας ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μπόλικο να σκεπαστούν και να βράσουν ,προσθέτουμε και το αλάτι ,πιπέρι και ζάχαρη ,και μαγειρεύουμε περίπου τόσο όσο να έχουν ψηθεί τα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις μελιτζάνες και προσθέτουμε από πάνω τριμμένη  με το χέρι φέτα και ελάχιστο λαδάκι  .Ψήνουμε στο φούρνο στούς 200 βαθμούς να πήξει η σάλτσα του ,κι έτοιμο .Καλή όρεξη !!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συμβουλή
Μπορούμε  αντί να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες ,να τις περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο και να τις .ψήσουμε στο φούρνο ,τηγανιτές όμως γίνονται πιό νόστιμες .