Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΡεβΙθοκεφτέδες οι παραδοσιακοί !!!

Σαμιώτικη συνταγή από την γιαγιάκα μου !!!


ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. ρεβίθια
2 πράσα ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένα
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κύμινο
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό το μείγμα μας για όλες τις χρήσεις
λάδι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

[για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές ]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό ,το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μούλτι να λιώσουν ελαφρώς ,ας μείνουν μερικά και ολόκληρα
[αν θέλετε λίγο για 20 λεπτά τα βράζετε και μετά τα πολτοποιείτε εγώ τα φτιάχνω όπως η γιαγιά μου άβραστα κι έχουν πιό ωραία γεύση]
Αφού τα πολτοποιήσουμε ελαφρώς τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι
Τα ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι καλά και αμέσως προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να δούμε ότι στέκεται το μείγμα μας κι έχει σφίξει΄.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο  στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά προσεκτικά μην μας αρπάξουν λίγο τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και μετά...εξαφανίζονται!!!! ..Καλή μας όρεξη !!!!
*Το καλαμποκέλαιο τους δίνει ωραίο χρώμα και γίνονται πιο τραγανοΊ!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σαρδέλες πλακί στο φούρνο !!




 ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)
  • ½ κ. σαρδέλες
  • 3 – 4 ντομάτες μέτριες
  • 3 κρεμμύδια μέτρια
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Ρίγανη ξερή & φρέσκια
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα
χόρτα της αρεσκείας μας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aφαιρουμε απο την σαρδέλες το κεφάλι,τα εντόσθια ,και το κόκαλο.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Επίσης κόβουμε και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από πάνω στρώνουμε φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, φύλλα δυόσμου ολόκληρα και από πάνω τις σαρδέλες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνεται το φαγητό μας, ανά 3 λεπτά πρέπει να βρέχουμε τις σαρδέλες με τα ζουμάκια από το ταψί για να μην ξεραθούν. 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με ζυμαρικό στο φούρνο ,υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό !!!

 ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες [γίνετε και με ολόκληρο]
3 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [πάντα Κύκνος η καλύτερη]
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
μακαρονάκι της αρεσκείας σας ,η κριθαράκι
τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το ταψί ,καλύτερα γάστρα άν υπάρχει ,πλένουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο τα τοποθετούμε μάσα στην γάστα και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει κρύο.
Σε ένα ποτήρι νερου βάζουμε νερό χλιαρό και αραιωνουμε τον πελτέ.
Το ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο ,ρίχνουμε και το σκόρδο ολόκληρο για να το αφαιρέσουμε κατά το σερβίρισμα ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και με καθαρά χέρια η με κουτάλα τα ανακατεύουμε .
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε για 45 λεπτά κλειστή .
Την ανοίγουμε τσιμπάμε το κοτόπουλο  με ένα πηρούνι να δούμε αν έχει μαλακώσει και προσθέτουμε το ζυμαρικό'
10 λεπτά ακριβώς και κλείνουμε το κουμπί του φούρνου αφήνοντας το φαγητό μέσα να δέσει η σάλτσα του'
Σερβίρουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό με μπόλικο τυράκι τριμμένο.Καλή όρεξη !!!  .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκιες ώριμες ντομάτες αντί για πελτέ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα !!!


ΥΛΙΚΑ
1 ΄Κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο τρίφτη
3 αυγά
2-3 κρεμύδια τριμμένα
αλεύρι όσο πάρει περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας
αλάτι -πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φύλο που ανοίγουμε αν θέλουμε μόνοι μας η συνταγή υπάρχει στο blog[πως φτιάχνουμε φύλο]
μπορούμε να το αντικατσατήσουμε  με φύλο κρούστας χωριάτικο του εμπορίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα και με τα χέρια μας την πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
Την βάζουμε σε λεκανίτσα και προσθέτουμε τα αυγά,τα κρεμύδια ,αλάτι -πιπέρι [αν σας αρέσει η γεύση προσθέστε και λίγη κανελίτσα εγώ δεν βάζω]
Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο ΄το αλεύρι ,τόση ποσότητα ώστε η γέμιση να είναι αραιή αλλά όχι ρευστή περίπου 2 κουταλιές σούπας
Ανακατεύουμε καλά ,στρώνουμε ένα φύλο σε λαδωμένο ταψι,στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και σκεπάζουμε κλείνοντας καλά  τις άκρες στριφτά το άλλο φύλο
Με το χέρι λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μακαρόνια με γαριδούλες !




Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


YΛΙΚΑ

1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες  [στο συγκεκριμένο φαγητό]
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1/2 ποτήρι νερού ούζο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι-λιγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι σκόρδο και σοτάρουμε λίγο .
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε ακόμα λίγη ώρα .
Προσθέτουμε και τις γαρίδες μαζί και το ούζο κα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί ολο.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες με το πελτέ ,αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ,λίγο πρίν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον μαιντανό .
Εχουμε βράσει κα τα μακαρόνια συγχρόνως και όταν ετοιμαστούν οι γαρίδες΄τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά.Νοστιμότατο , εύκολο ,και σχετικά οικονομικό .Καλή όρεξη !!
Μαγειρική και Συνταγές 




Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με μπύρα ,φανταστικό !!!!


 ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο στα 6
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
3-4 σκελίδες  σκόρδο ψιλοτριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
1 κουτί μπύρα μεγάλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι  και κρεμμύδι σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγο .
Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το  γυρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει παντού .
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,και την ρίγανη ανακατεύουμε και προσθέτουμε αμέσως και την μπύρα .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.
Αν χρειαστεί [σπάνιο] προσθέτουμε λίγο νεράκι .
Σερβίρουμε με πιλάφι ,με πατάτες τηανιτές ,η ότι άλλο μας αρέσει.Καλή όρεξη γι αυτό το υπέροχο φαγητό !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Μελιτζάνες στο φούρνο ,η νοστιμιά τους δεν περιγράφετε !!





 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 7  ΜΕΡΙΔΕΣ

10  μελιτζάνες φλάσκες
8 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτλιά τις σούπας πελτέ
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια κομένα σε μακρόστενο σχήμα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πατάτες κομένες σε στρογγυλό  σχήμα [φέτες σχετικά λεπτές]
1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοτριμμένη φέτα
2 φλυτζάνια τυρί μαλακό για το τελείωμα του φαγητού
ελαιόλαδο για το τηγάνι [χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο ]
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε ,καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές σχετικά φέτες τις μελιτζάνες .
Τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι να φύγει το περιττό λάδι.
Συγχρόνως με το τηγάνισμα να μην χάνουμε χρόνο ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε μία βαθιά κατσαρόλα.
Την τοποθετούμε στην φωτιά και μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος να πιεί λίγα υγρά προσθέτουμε ,τον μαιντανό,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τον πελτέ ντομάτας ,αλάτι ,πιπέρι.ζάχαρη,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 15 λεπτά περίπου προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο.να εχει λίγο ζουμάκι όταν το κλείσουμε .
Βάζουμε τις μελιτζάνες στην σειρά στο ταψάκι  μαζί και τις τηγανισμένες πατάτες  , πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί  και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μας .Βάζουμε την φέτα στην επιφάνεια .πασπαλίζουμε με το τυρί  και ψήνουμε για  με 20 λεπτά,Καλή όρεξη !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αποφεύγουμε το τηγάνι λαδώνοντας και ψήνοντας τις μελιτζάνες,,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πήλινα  βάζοντας 2 πατάτες,μελιτζάνες ,φέτα και τριμμένο τυρί ,,και γίνονται μούρλια !!!!





Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σαλάτα του chef !!


Σαλάτα του chef .
ΥΛΙΚΑ
μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
ντοματίνια
καλαμπόκι ...
κρουτόν
τυρί ένταμ σε κοματάκια μικρά
και σως Chef έτοιμη στην οποία προσθέτουμε μικρά ψιλοκομμένα κοματάκια ζαμπόν .
η την φτιάχνουμε μόνοι μας όπως θα σας πώ  χρειαζόμαστε τότε
μαγιονέζα
κέτσαπ
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι σε ένα μπόλ ανακατεύουμε και καλή μας όρεξη .Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αυγό βραστό σε κοματάκια .
Σως εγω την φτιάχνω μόνη μου με 3 μέρη μαγιονέζα κι ενα κέτσαπ πχ 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ,1 κοφτή κουταλιά της σούπας κέτσαπ . λίγο χυμό από λεμόνι ανακατεύω καλά προσθέτω και το ζαμπόν κι έτοιμη .



Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πατάτες στον τρίφτη και αυγουλάκι !!


Καθαρίζουμε πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες από το χοντρό μέρος του τρίφτη .
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι ,ρίχνουμε τις τριμένες πατάτες όταν κάψει , απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού
και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία .
Μόλις καταλάβουμε ότι έχουν ψηθεί ανεβάζουμε την θερμοκρασία να πάρουν χρώμα και με την βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
Αναποδογυρίζουμε με προσοχή στο πιάτο αλατίζουμε ελαφρώς και τηγανίζουμε και ένα αυγουλάκι μάτι και σερβίρουμε μαζί με σαλάτα και φέτα ..πεντανόστιμο ,οικονομικό΄,γρήγορο ,και χορταστικό !!!! 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Mακαρόνια με κιμά από Σόγια απίστευτη γεύση !!!


 ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας
λίγο ελαιόλαδο ,η βούτυρο για το κάψιμο
ΚΊΜΑΣ
1 συσκευασία σόγια κιμάς
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκες ώριμες
1 κουταλιά κοφτή πελτέ ντομάτας
1 ξύλο κανέλα
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη
τυρί τρμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ αφήνουμε μέσα σε ένα μπόλ την σόγια σκεπασμένη με νερό
Το πρωί την πιέζουμε καλά με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά .
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδάκι [αν σας αρέσει] και τα σωτάρουμε γιά λίγη ώρα ,προσθέτουμε και την σόγια ανακατεύουμε και αμέσως τον πελτέ τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι την κανέλα [αν σας αρέσει]το αλάτι και το πιπέρι ζάχαρη
Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Κλασικά βράζουμε τα μακαρόνια τα  καίμε με λάδι η βούτυρο και σερβίρουμε με την σόγια και τριμμένο τυράκ .Καλή όρεξη


Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μελιτζάνες στην κατσαρόλα με φέτα ...τέλειο !!!!






ΥΛΙΚΑ        μερίδες 4
6 μελιτζάνες
3 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
5 κλωνιά μαιντανό
200 γραμ.φέτα
πιπέρι
ελάχιστο ως καθόλου αλάτι
λίγη ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε στργγυλές φέτες πάχους ενός δαχτύλου
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και τις ψιλοτηγανίζουμε να πάρουν λίγο χρώμα τις τοποθετούμε σε πιάτο με αποροφητικό χαρτί κουζίνας
Αδειάζουμε το λάδι από την κατσαρόλα και βάζουμε στο μούλτι τις ντομάτες με το πελτέ να λιώσουν ,τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα .βάζουμε στο μούλτι και το κρεμύδι με στα σκόρδα να ίώσουν κι αυτά ,τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με την ντομάτα προσθέτουμε λίγο αλάτι ,ζάχαρι,πιπέρι και μισό ποτήρι νερό,μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο .
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες το ψιλοκομμένο μαιντανό και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά να δούμε ότι έδεσε η σάλτσα .
Με το χέρι θρυματίζουμε την φέτα και την προσθέτουμε από πάνω εν ώρα βρασμού ,περιμένουμε 2-3 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε ,σβήνουμε κι έτοιμο το λαδερό φαγάκι μας ,είναι τέλειο σε γεύση !!! Καλή όρεξη !!

σημ.
Τηγανίζω στην κατσαρόλα για να μην λερώνω πολλά μαγειρικά σκεύη .μπορούμε και σε τηγάνι

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

** ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙ **






Υλικά

* 5 ασπράδια φρέσκων αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
... * 1 πρέζα αλάτι
* 1 φλιτζάνι γεμάτο ζάχαρη
* 500 γραμμάρια ινδοκάρυδο
* 1/2 κουτί κορν φλάουρ
* 2 βανίλιες
* κερασάκια φρουί γλασέ

Εκτέλεση1. Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσουν. Βροχηδόν, κι ενώ χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη.

2. Βάζουμε σε μπολ την καρύδα, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα.

3. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και τα πλάθουμε στρογγυλά. Τα πλαταίνουμε ελαφρά και πατάμε βαθούλωμα με το δάχτυλο. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160 C για 35΄, να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τοποθετούμε στο καθένα από ένα κεράσι.


Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

•ΠΑΓΩΤΟ ΝΤΟΝΤΟΥΡΜΑΣ•




 Υλικά
...
• 1 λίτρο γάλα πρόβειο
• 8 αυγά
• 1 1/4 ποτηριού ζάχαρη, κατά προτίμηση άχνη
• λίγη μαστίχα σε σκόνη
• 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο


Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και το βάζουμε λίγο στη φωτιά χωρίς να πάρει βράση.
Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα και τη μαστίχα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει (στην κατάψυξη) και μετά από δύο ώρες το ξαναχτυπάμε στο μίξερ.
Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε μόνο μια φορά.
Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή βύσσινο κατά τον παραδοσιακό τρόπο, ή με γλυκό φιστίκι, σύμφωνα με τη σύγχρονη γαστρονομία

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

*ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ...Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση που πρέπει να το δοκιµάσετε οπωσδήποτε -




Yλικά
 5 κρόκους αυγών
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 250 ml γάλα φρέσκο
• 1 κουταλιά σούπας μέλι θυμαρίσιο
• 2 κουταλιά σούπας ανθόνερο
• 250 ml κρέμα γάλακτος (κρύα και χτυπημένης σε παχύρρευστη μορφή)
• Φιστίκια Αιγίνης ωμά για το σερβίρισμα
• Άχνη και ανθόνερο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Με µίξερ χειρός χτυπάµε τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ µέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουµε το γάλα στην κατσαρόλα. Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουµε το ζεστό γάλα στα αυγά.
Ξαναβάζουµε το µείγµα στην κατσαρόλα.
Σε µέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, αφήνουµε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό.
Εάν έχετε θερµόµετρο, στους 70οC είναι έτοιµο. Αλλιώς, όταν µένει ελαφριά στρώση κρέµας στην κουτάλα το µείγµα είναι έτοιµο.
Προσοχή, δεν βράζουµε το µείγµα!
Αποσύρουµε την αραιή κρέµα από τη φωτιά.
Προσθέτουµε το µέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο.
Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει καλά.
Τότε προσθέτουµε την χτυπηµένη κρέµα και απαλά διπλώνουµε το µείγµα µε σπάτουλα.
Αν έχουµε παγωτοµηχανή, χτυπάµε σε αυτήν το παγωτό, αλλιώς βάζουµε το µείγµα στην κατάψυξη και µόλις αρχίσει να κάνει σώµα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάµε µε µίξερ να αφρατέψει.
Ξαναπαγώνουµε.
Επαναλαµβάνουµε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.
Σερβίρουµε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουµε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.


Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σοκολατίνα Τούρτα η τέλεια !!





Υλικά

* 6 αυγά
* 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
* 400 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
* 250 ml κ

kρέμα γάλακτος κρύα
* 80 ml λικέρ πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρευστη μορφή.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει.

 Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν.
Ρίχνουμε στα αυγά λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το λικέρ.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μίγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου).
Ψήνουμε στους 170οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια. 

Φτιάχνουμε γλάσο σοκολάτας και καλύπτουμε όλη την σοκολατίνα τούρτα και την στολίζουμε με φράουλες η κερασάκια η σαντιγί






Για τη σάλτσα φράουλας αν θέλετε προαιρετικά για στόλισμα
Υλικά
* 250 γραμμάρια φράουλες
* 40 γραμμάρια ζάχαρη


Εκτέλεση σάλτας φράουλας 

 Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε.
Παγώνουμε τη σάλτσα και καλύπτουμε την τούρτα σοκολάτας  





Για σκέτο γλάσο για επικάλυψη
Υλικά 
2 συσκευασίες κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλάκι βούτυρο ή μαργαρίνη
2/3 κούπας γάλα

Εκτέλεση Γλάσου

Σ'ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το γάλα, το βούτυρο και τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια να λιώσουν και περιχύνουμε την τούρτα σοκολάταςμε το γλάσο.