Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Τυρόπιτα γρήγορη και πεντανόστιμη !!!

 Υλικά για ταψάκι μεγέθους πίτσας
για το φύλο
  2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  3 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλυτζάνι  χλιαρό νερό [οσο πάρει το ρίχνουμε σιγά σιγά]

Γέμιση

500 γραμ.φέτα
Για την επιφάνεια της τυρόπιτας
3 η 2 αυγά
1 ποτήρι  νερού γάλα φρέσκο η αραιωμένο νουνού

Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και το νερό σιγά σιγά στο οποίο έχουμε αραιώσει μέσα το αλάτι,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας ελαστικό.Το χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια μέγεθος μικρού μήλου τα σκεπάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση

Εκτέλεση τυρόπιτας

]Λαδώνουμε την επιφάνεια σε ένα ταψάκι μέγεθος πίτσας .
Ανοίγουμε το πρώτο φύλο προσθέτοντας και στην επιφάνεια που θα το ανοίξουμε αλλά και επάνω στο μπαλάκι ζύμης αρκετό αλεύρι μην κολλήσει στον πλάστη και να γίνει και λεπτό .
Το στρώνουμε στο ταψάκι μας προσέχοντας να εξέχει από το ταψί μας για  να  κλείσουμε στο τέλος την πίτα μας ,το λαδώνουμε όλο στην επιφάνεια και προσθέτουμε  την μισή  φέτα την τρίβουμε με το χέρι μας να πάει παντού.
Ξαναπροσθέτουμε άλλο ένα φύλο το οποίο αν είναι λίγο μεγλύτερο από το ταψί μας  το βάζουμε μόνο μέσα στην επιφάνεια του ταψιού σουρωτό Βάζουμε λάδι ξανά σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί φέτα
Ανοίγουμε  το τρίτο φύλο με την ίδια διαδικασία και σκεπάζουμε την τυρόπιτα .
Λαδώνουμε τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί μας δηλαδή την πιό κάτω και την πιό επάνω για να γίνουν τραγανές και στρίβουμε με το χέρι λοξά.
Χαράζουμε την πίτα μας, και σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω στην τυρόπιτά μας  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να ψηθεί και να ροδίσει .Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Τα φύλα να ανοίγονται με λεπτό πλάστη τα θέλουμε λεπτά
ΑΠΟ Μαγειρική και Συνταγές 








Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Κιμαδόπιτα εύκολη και πολύ νόστιμη!!!



Υλικά
για το φύλο
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλυτζάνι  χλιαρό νερό
Γέμιση
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε καρέ
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
3 αυγά
Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και το νερό σιγά σιγά στο οποίο έχουμε αραιώσει μέσα το αλάτι,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας ελαστικό.Το χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια μέγεθος μικρού μήλου τα σκεπάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση
Εκτέλεση γέμισης 
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι ,και το κιμά και με ξύλινη κουτάλα πατάμε το κιμά και ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι συνέχεια περίπου για 20 λεπτά να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός .Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά περίπου αποσύρουμε το τηγάνι απο την φωτιά και μόλιςκρυώσει λίγο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε


Λαδώνουμε την επιφάνεια σε ένα ταψάκι μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από πίτσας .
Ανοίγουμε το πρώτο φύλο προσθέτοντας και στην επιφάνεια που θα το ανοίξουμε αλλά και επάνω στο μπαλάκι ζύμης αρκετό αλεύρι μην κολλήσει στον πλάστη και να γίνει και λεπτό .
Το στρώνουμε στο ταψάκι μας προσέχοντας να εξέχει από το ταψί μας για  να  κλείσουμε στο τέλος την πίτα μας ,το λαδώνουμε όλο στην επιφάνεια και ξαναπροσθέτουμε άλλο ένα φύλο το οποίο αν είναι λίγο μεγλύτερο από το ταψί μας  το βάζουμε μόνο μέσα στην επιφάνεια του ταψιού σουρωτό Βάζουμε λάδι ξανά σε όλη την επιφάνεια και προσθέτομε και στρώνουμε ομοιόμορφα την μισή γέμιση κιμά.
Ανοίγουμε  το τρίτο φύλο με την ίδια διαδικασία το στρώνουμε επάνω στο μίγμα του κιμά το λαδώνουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση κιμά.
Ανοίγουμε το τέταρτο φύλο το στρώνουμε λαδώνουμε .ανοίγουμε και το πέμπτο φύλο  το οποίο  πρέπει να περισσεύει από το ταψί μας για να κάνουμε το σχέδιο γύρω γύρω και να κλείσουμε την πίτα μας.
Λαδώνουμε τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί μας δηλαδή την πιό κάτω και την πιό επάνω για να γίνουν τραγανές και στρίβουμε με το χέρι λοξά.
Χαράζουμε την πίτα μας λαδώνουμε την επιφάνεια ραντίζουμε με το χέρι μας λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να ψηθεί και να ροδίσει .Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Τα φύλα να ανοίγονται με λεπτό πλάστη τα θέλουμε λεπτά
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πατάτες φούρνου με μουστάρδα !!


Yλικά Μερίδες 3

7 πατάτες μέτριες
χυμό από 2 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα...
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
δενδρολίβανο φρέσκο [προαιρετικά ]
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Τις τοποθετούμε στο ταψάκι και ρίχνουμε όλα τα υλικά από πάνω .μαζί με την μουστάρδα που την έχουμε αραιώσει με 1 ποτήρι του νερού νερό .Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς σκεπάζουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 3 τέταρτα περίπου .Βγάζουμε το χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν .Αν σας αρέσει η γεύση του δενδρολίβανου κόψτε λίγο φρέσκο και πασπαλίστε το πιάτο .Καλή  όρεξη !!!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Tortilla [ομελέτα] !!!


Εύκολη ομελέτα πολύ νόστιμη
Μερίδες 2
Υλικά
5 αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο καρέ ψιλό
3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες .
Τηγανίζουμε για 10 λεπτά μόνο να μαλακώσουν.
Στα 5 λεπτά τηγανίσματος προσθ'ετουμε και το κρεμμύδι μαζί προσέχοντας να μην ξεροψηθούν απλά να μαλακώσουν,
Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο
Σε βαθύ μπόλ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα .προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας ελαφρώς.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και περιμένουμε να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ελαφρά ανασηκώνοντας λίγο την κάτω πλευρά,
Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα την ξαναβάζουμε στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω να ψηθεί η τορτίγια.Σερβίρουμε κόβοντάς την στα δύο η σαν πίτσα



Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Πίτα με πιπεριές Φλωρίνης ,κολοκυθάκια,και φέτα!!!


Yπέροχη πίτα που η γεύση της θυμίζει πίτσα !!
Ανετα την φτιάχνουμε και με έτοιμο χωριάτικο φύλλο .

Υλικά
5 πιπεριές Φλωρίνης
6 κολοκυθάκια μέτρια
3 κρεμμύδια ξερά
400 γραμ φέτα
αλάτι πιπέρι
Ζύμη
4 φλυτζάνια αλεύρι
1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
1 κουταλιά σούπας αλάτι
3 κουταλιές σούπας  ξύδι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο




Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το  φύλο ,σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι το λάδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι,
Ζυμώνουμε συγχρόνως μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη [αν χρειαστεί προσθέτουμε η λίγο χλιαρό νερό ακόμα,η αλεύρι αναλόγως]
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 6 μπαλάκια μεγέθους μανταρινιών και την αφήνουμε να ξεκουραστείί σε ζεστό μέρος .
Ετοιμάζουμε την γέμιση
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια αφού τα πλύνουμε καλά πρώτα,πιπεριές,κολοκυθάκια,κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και την φέτα τριμμένη ,το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά
Λαδώνουμε το ταψί ,και στρώνουμε 3 φύλα κάτω λαδώνοντας το καθένα χωριστά.Απλώνουμε την μισή  γέμιση ,ξαναβάζουμε  1 φύλο .την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2 δεν ξεχνάμε κάθε φύλο και λάδωμα.
Χαράζουμε την πίτα μας μ ένα μαχαίρι ,βάζουμε σε όλη την επιφάνεια λάδι ραντίζουμε και με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς αντίσταση αρχη και λίγο αέρα πάνω κάτω  τέλος για ωραίο χρώμα !Καλή απόλαυση !!!
.
Πολύ ωραίο  τραγανό φύλλο μπορείτε να φτιάξετε πατώντας εδώ να το δείτε βήμα βήμα
πατήστε ΕΔΩ  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






















Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μελιτζάνες φούρνου !!


Μερίδες 3
Υλικά
5 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
ελαιόλαδο
μαιντανό
άλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
1 κύβο κνορ μοσχάρι
φέτα
3 ντομάτες ώριμες
Εκτέλεση
Πλένουμε σκουπίζουμε και χαρακώνουμε στην μέση τις μελιτζάνες στην μέση χωρίς να τις χωρίσουμε μέχρι κάτω  ,επίσης μ ένα πιρούνι τις τρυπάμε σε ορισμένα σημεία.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις ψεκάζουμε με λίγο λάδι,
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 3 τέταρτα.[δοκιμάστε μία αν μαλάκωσε κι αν την τρυπάει το πιρούνι εύκολα είναι έτοιμες]
Τις βγάζουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν τις χωρίζουμε στην μέση και τις τοποθετούμε στην σειρά ομοιόμορφα στο ταψί μας .
Γέμιση
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τα κομμένα κρεμμύδια,σκόρδα .πιπεριές και τα σοτάρουμε να μαραθούν .Προσθέτουμε και τις λιωμένες ώριμες ντομάτες λίγη ζάχαρη αν είναι ξινές οι ντομάτες ,ένα κύβο για νοστιμιά μοσχάρι, το αλατοπίπερο κι ελάχιστο νεράκι .μαγειρεύουμε για 20 λεπτά να ψηθούν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα,τότε αφού το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε και χοντροκομμένη φέτα σε κομματάκια.
Πατάμε λίγο τις μελιτζάνες που έχουμε στρώσει στο ταψί και με προσοχή τις γεμίζουμε .Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Οταν βγάλουμε το ταψί προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα .Σ ευχαριστώ μαμά για την συνταγή σου !!!



Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Γαλοπούλα φιλέτο με πατάτες !!

 Υλικά
μερίδες 3-4
3 φιλέτα γαλοπούλας
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι αλεσμένο στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο αλεσμένο μαζί με το κρεμμύδι
αλάτι πιπέρι
1ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
χυμό από ένα δύο λεμόνια
5 πατάτες μεγάλες κυδωνάτες κομμένες

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο,σωτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα φιλέτα σωτάρουμε όλα μαζί να δούμε να σκουρίνει ,όχι να καεί το κρεμμύδι ,αμέσως τα σβήνουμε με το κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε αλατοπίπερο και ζεστό νερό να σκεπάζει το φαγητό μας .Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου ,αν σωθεί το ζουμάκι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό .Συγχρόνως περνάμε τις καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες πατάτες από το τηγάνι να πάρουν χρώμα και τις προσθέτουμε μέσα στο φαγητό αφού προσθέσουμε όπως προανέφερα παρά πάνω λίγο ζεστό νεράκι .
Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και έχουμε αραιώσει την μία κουταλιά νισεστέ σε λίγο νεράκι σε μισό φλυτζανάκι του καφέ το ρίχνουμε μέσα και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε .Ετοιμο το φαγάκι μας και με το νισεστέ αποκτά αυτομάτως μία βελούδινη υφή .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Μπιφτέκια είναι τα καλύτερα σαν συνταγή !!!

 Τα ωραιότερα μπιφτέκια που θα φτιάξετε εγγυημένα !!!
 Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
6 φρυγανιές απλές πχ elite
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
λίγη ρίγανη ,η δυόσμος,η μαϊντανό  ανάλογα τι προτιμάτε
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά τις φρυγανιές τις μουλιάζουμε λίγο σε νερό  και αφού τις στίψουμε καλά τις προσθέτουμε μέσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 5-10 λεπτά είναι κι αυτό ένα σύν για πιό ωραία μπιφτέκια .Τα αφήνουμε για ένα τεταρτάκι στο ψυγείο .
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και βάζουμε το ειδικό μαντεμένιο αντικολλητικό τηγάνι που βλέπετε να κάψει .Χαϊδεύουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένο χέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι σχάρα .Τα γυρίζουμε μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά πάντα σε δυνατή φωτιά ,μόλις πάρουν κι από την άλλη πλευρά ,χαμηλώνουμε 2 βαθμούς την ένταση της θερμοκρασίας σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοψήνομαι πατώντας τα λίγο από πάνω με μία σπάτουλα να ψηθούν καλά και μέσα ,γυρνώντας τα συχνά με προσοχή .Σε 15 με 20 λεπτά είναι έτοιμα φουσκωτά όπως τα βλέπετε και ζουμερά ζουμερά και φυσικά πεντανόστιμα .
Σημείωση
Το μπέικιν τα κάνει φουσκωτά και αφράτα συν ζουμερά μην το παραλείψετε .
Αν δεν υπάρχει  τηγάνι σχάρας μαντεμένιο ψήνονται και στο γκρίλ η στα κάρβουνα.
Μπορείτε να προσθέσετε κατ επιλογήν και κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο και σκόρδο ανάλογα τις προτιμήσεις .Εδώ εγώ τα έχω κάνει ακριβώς όπως σας δίνω την συνταγή σκέτα χρησιμοποιώ όσα χρειάζομαι και τα υπόλοιπα τα πλάθω μπιφτέκια τα τυλίγω σε αλουμινόχαρτο τα βάζω κατάψυξη κι όταν χρειαστώ τα βγάζω κι ακολουθώ την διαδικασία από το τηγάνι στην φωτιά όπως είναι παγωμένα.Επιτυχία σίγουρη !! .
Συνοδεύονται  με ρύζι ,με πατάτες ,με πουρέ, με σαλατούλα .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






Μηλόπιτα στο τσάκ μπάμ με παγωτο !!

 Υλικά
 ζύμη
μισό πακέτο βούτυρο μισολιωμένο [150 γραμ.]
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να το δείτε να στερεοποιηθεί
2 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες
3 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι αντικολητικό  σε μέγεθος  τούρτας στρώνουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα .
Τα πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το βούτυρο τις 3 κουταλιές ζάχαρη και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι δουλεύοντας το με το χέρι μας .Μόλις δούμε ότι ενώθηκαν τα υλικά και η ζύμη στέκεται όταν την πλάθουμε σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι .
Παίρνουμε την ζύμη λίγο λίγο και την στρώνουμε με την παλάμη μας επάνω από τα μήλα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια .
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1/2 ώρα να πάρει χρώμα .
Σερβίρετε θαυμάσια με παγωτό κι είναι πανεύκολο και του λεπτού !!







Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ρεβύθια μαγειρεμένα με διαφορετικό τρόπο χωρίς ξάφρισμα !!!



 Υλικά
4 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια
3-4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε  μακρόστενο σχήμα όπως βλέπετε στην φωτογραφία
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 δαφνόφυλλο [προαιρετικά]
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια στο νερό ρίχνοντας και 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλάτι και τα αφήνουμε όλη νύχτα μέχρι το πρωί.
Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε .
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τα ρεβύθια και όλα μαζί τα σωτάρουμε περίπου για 15 λεπτά [μην φοβάστε δεν θα τσιγαριστούν] ανακατεύοντας τακτικά.
Αμέσως προσθέτουμε το αλατοπίπερο την πάπρικα [δαφνόφυλλο προαιρετικά ]
και ζεστό νερό ΜΟΝΟ να σκεπαστούν περίπου 2-3  δάχτυλα.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 60 λεπτά .Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσέχουμε να μήν σωθεί το ζουμί τους αν συμβεί αυτό το ενισχύουμε μόνο με ζεστό νερό .Πρός το τέλος του μαγειρέματος κι αφού τα αφήσουμε με το επιθυμητό ζουμάκι ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού.Αν έχουν μαγειρευτεί κι έχουν αρκετό ζουμί ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο δυνατό για λίγα λεπτά και χυλώνουν αμέσως .Καλή όρεξη !!
Σημείωση
Η συνταγή είναι από την Σίφνο με μικρές δικές μου παρεμβάσεις και  είναι πεντανόστιμη κι όπως θα είδατε δεν βγάζουμε αφρούς !!!




Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πατατοριγανοκεφτέδες η τέλεια γεύση !!



 Υλικά
4 πατάτες
1 αυγό
2 φλυτζάνια τσαγιού κοφτά τυρί φέτα
3 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά κοφτή σούπας ρίγανη,η,αν υπάρχει γλαστράκι με φρέσκια  ένα ματσάκι ψιλοκομμένο
αλάτι ελάχιστο αν η φέτα είναι αλμυρή και πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες,
Μόλις μπορούμε να τις πιάσουμε  τις ξεφλουδίζουμε .
Τις βάζουμε σε ένα μπόλ πρέπει να είναι χλιαρές και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε να γίνουν σαν πουρές  .
Προσθέτουμε την φέτα,το αυγό,την ρίγανη,αλατοπίπερο και αλεύρι και τα δουλεύουμε όλα μαζί ,
Κάνουμε το μείγμα μία μπαλίτσα  και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά
Βάζουμε λάδι να ζεσταθεί καλά στο τηγάνι ,πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά τα αλευρώνουμε .τινάζουμε το πολύ αλεύρι  και τα πατάμε λίγο στην μέση να γίνουν πατητά για καλύτερο τηγάνισμα και τηγανίζουμε με προσοχή μέχρι να δούμε να χρυσαφίσουν.Προσοχή τα γυρνάμε μόλις είναι έτοιμη η μία πλευρά να μην τα ταλαιπωρήσουμε και διαλύσουν .Μεζεδάκι πρώτο για ουζάκι ,η μπυρίτσα ,η συνοδευτικό ,καλή όρεξη! .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Φασολάκια με κρέας !!








Μερίδες: 6
Xρόνος: 90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    
 800 γραμ .μοσχαρίσιο ποντίκι ,η σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 1/2 φασολάκια κατεψυγμένα ,η φρέσκα
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκιαλεπτά
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε τετράγωνα κομματάκια
 [μπορούμε να την παραλείψουμε]
4 κλωνιά μαιντανό  ψιλοκομμένα
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας λάδι
ελάχιστο αλατοπίπερο
print
 Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και το κρέας και σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια τα κατεψυγμένα [δεν τα ξεπαγώνουμε ]
Αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε πρώτα και τα πλένουμε καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες το καρότο, τον άνηθο ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο ,και τις πατατούλες.
Ανακατεύουμε ελαφρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40  λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα του .
Λίγα λεπτά πρίν το κατεβάσουμε  από την φωτιά ρίχνουμε το λάδι .Γινετε φανταστικό σε γεύση !! καλή όρεξη!!
Σημ.
Εγώ μαζί με το αλατοπίπερο προσθέτω και μία πράζα κίμινο του πάει πολύ !!  [ελάχιστο στην μύτη του κουταλιού]

Φασολάκια λαδερά με πατάτες !!

1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]