Υλικά
ζύμη
μισό πακέτο βούτυρο μισολιωμένο [150 γραμ.]
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να το δείτε να στερεοποιηθεί
2 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες
3 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι αντικολητικό σε μέγεθος τούρτας στρώνουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα .
Τα πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το βούτυρο τις 3 κουταλιές ζάχαρη και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι δουλεύοντας το με το χέρι μας .Μόλις δούμε ότι ενώθηκαν τα υλικά και η ζύμη στέκεται όταν την πλάθουμε σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι .
Παίρνουμε την ζύμη λίγο λίγο και την στρώνουμε με την παλάμη μας επάνω από τα μήλα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια .
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1/2 ώρα να πάρει χρώμα .
Σερβίρετε θαυμάσια με παγωτό κι είναι πανεύκολο και του λεπτού !!
ζύμη
μισό πακέτο βούτυρο μισολιωμένο [150 γραμ.]
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να το δείτε να στερεοποιηθεί
2 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες
3 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι αντικολητικό σε μέγεθος τούρτας στρώνουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα .
Τα πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το βούτυρο τις 3 κουταλιές ζάχαρη και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι δουλεύοντας το με το χέρι μας .Μόλις δούμε ότι ενώθηκαν τα υλικά και η ζύμη στέκεται όταν την πλάθουμε σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι .
Παίρνουμε την ζύμη λίγο λίγο και την στρώνουμε με την παλάμη μας επάνω από τα μήλα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια .
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1/2 ώρα να πάρει χρώμα .
Σερβίρετε θαυμάσια με παγωτό κι είναι πανεύκολο και του λεπτού !!