Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ντόναντς γεμιστά !!

ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ
25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
1 ποτήρι νερό χλιαρό
100 γραμμάρια ανθόγαλα
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
75 γραμμάρια Βούτυρο
1 αυγό

Για τη γέμιση
μαρμελάδα
μερεντα
Για την επικάλυψη
ζάχαρη άχνη, ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό
με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
2.Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το
αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα.
Τα στρώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να
φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
3.Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να
ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Με κορνέ τα γεμίζουμε ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε
στη ζάχαρη αχνη. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σού. Ο τρόπος που τα φτιάχνουμε .



Ζύμη για σού

Υλικά

125 γραμ. γάλα
125 γρ. Νερό
110 γρ. Βούτυρο
5 γρ. Αλάτι (1 πρέζα)
5 γρ. Ζάχαρη (1 πρέζα)
140 γρ. Αλεύρι
250 γρ. Αυγό (5 μεσαίου μεγέθους αυγά)

Εκτέλεση 


 1.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο,
το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε
το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 1
λεπτό περίπου για να γίνει σαν ζύμη.
2.Την αφήνουμε για 20-30' να πέσει η θερμοκρασία.
3.Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή
ταχύτητα με το ανταλλακτικό που λέγεται «φτερό», όχι με το
σύρμα, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία
και μαλακιά ζύμη, και συνεχίζουμε έως να ανακατευτεί και η
ζύμη να γίνει βελούδινη.
4.Στη λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε αντικολητικό χαρτί και
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200β.
5.Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα και σχηματίζουμε ορθογώνια και
στρογυλά σχήματα για τα Σου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200οC για 30-40λ.
6.Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και είναι
προτιμότερο να ψήσουμε σε συμβατικό φούρνο όχι σε αέρα γιατί
ο αέρας τα παραμορφώνει. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε
να κρυώσουν για μερικές ώρες και να στεγνώσουν.
Μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση να βάλουμε μία μπαλίτσα παγωτό και να περιχύσουμε χλιαρό σιρόπι σοκολάτας
Καλή επιτυχία !!!!



Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Γλάσο .

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ

ΥΛΙΚΑ
500γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, τα
ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε
συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν το μίγμα βράσει, και το
προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη χωρίς
να ανακατεύουμε, ώσπου η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει.
Αρχίζουμε τότε να ανακατεύουμε, ξεκινώντας από το κέντρο προς
τα έξω, ώσπου να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το ανακατεύουμε ελαφρά κάθε 5
λεπτά, ώσπου το μίγμα να παγώσει ελαφρώς, και να αποκτήσει ένα
πιο ανοικτό χρώμα.
Μία φανταστική σοκολατένια κρέμα που μπορούμε να την φάμε σκέτη,
ή να την χρησιμοποιήσουμε σε τάρτες, κέικ, ή για επικάλυψη τούρτας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Κριτσίνια με τυρί !!



ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
  • 1 κρόκος αβγού αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος
  • αλάτι, πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, και το τυρί, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και ανκατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα  μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
  3. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα. Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψι στρωμμένο  με λαδόκολλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού,και τα ραντίζουμε με λ'ιγπ τριμμένο τυρί  και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.



Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Βλήτα..{Πως παραμένουν τα χόρτα καταπράσινα όταν τα βράζουμε}

 Για να παραμείνουν τα χόρτα μας  καταπράσινα και λαχταριστά η διαδικασία είναι η παρακάτω
Βάζουμε νερό σε μεγάλη  κατσαρόλα σε ποσότητα ανάλογα με τα χόρτα π.χ  για ένα κιλό χόρτα μία  κατσαρόλα με 3-4  δάχτυλα πιο πάνω από την μέση
Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και μόλις αρχίσει πάλι να βράζει ρίχνουμε τα χόρτα αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά,
Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις δοκιμάσουμε και μας ικανοποιεί το βράσιμο με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε  αμέσως
Σημείωση
Δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα ,σκουραίνουν ,και δεν τα αφήνουμε ποτέ μέσα στο νερό ,σκουραίνουν , δεν τα αφήνουμε ποτέ μόνα να βράσουν ,είμαστε κοντά για τον λίγο χρόνο που χρειάζονται να βράσουν και τα ανακατεύουμε   με μία πιρούνα ,

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο ψημένο σε μπουκάλι μπίρας !!!

Η διαδικασία είναι η  εξής:
Αγοράζουμε ενα γυάλινο μπουκάλι μπίρα του μισού λίτρου, το πλένουμε καλά αφαιρούμε και τις ετικέτες.
Πίνουμε λίγο από την μπίρα η την αδειάζουμε (περίπου το 1/3) και την τοποθετούμε  στο κέντρο ενός ταψιού.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο , αλατοπιπερώνουμε το πασπαλίζουμε με μουστάρδα να πάει παντού ,λεμόνι  και το τοποθετούμε όρθιο στο μπουκάλι της μπίρας.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά από πέντε λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς  και ψήνουμε για μία ώρα.
Προσοχή το κοτόπουλο να πατάει σταθερά στο μπουκάλι το οποίο το τοποθετούμε μέσα σε ταψάκι για να συγκρατεί  τα ζουμιά από τπο κοτόπουλο καθώς ψήνετε
Το αποτέλεσμα είναι ωραίο τραγανό απ έξω κοτόπουλο και νόστιμο εσωτερικά !!
Σημείωση
Το μπουκάλι μπίρας μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μεταλικό κουτάκι μπίρας αφαιρώντας πάλι την μισή ποσότητα μπίρας

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο φιλέτο μπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές !!!






Υλικά 
Μερίδες 5
3 φιλέτα κοτόπουλο
  κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο 
1/2 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο ψιλοκομμένο και όλες τις πιπεριές κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και τα σωτάρουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες από κοτόπουλο ,ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ,ρίχνουμε το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χλιαρό νερό όπου έχουμε αραιώσει μέσα την μουστάρδα .
Μαγειρεύουμε περίπου για 30 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε 5 -10 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από την φωτιά .Γίνετε πολύ νόστιμο και σερβίρετε και με ρύζι,πουρέ,πατάτες τηγανιτές η μακαρόνια .Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ