Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κρέμα πατισερί !!


Φτιάξτε την για γέμισμα γλυκών όπως  Μιλφέιγ - ΤρίγωναΠανοράματος- ανάμεσα σε κέικ -για τούρτα- για Σου γέμιση-ή φάτε την έτσι !!!
Υλικά
800 πλήρες γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ
1 στικ βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε
τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά
και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι. Αλλάζουμε
σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η
κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με
κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απο Αρτοποιεία και Συνταγές  ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Γιώργο!!!

Κουλουράκια Μπριός .

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ καρότου.


ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


Υλικά
Για το κέικ
100 γρ. κούπα καρυδόψιχα μέτρια κομμένη
350 γρ. καρότα τριμμένα
280 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
4 αυγά
300 γρ. Ζάχαρη
1,5 κουταλάκι κανέλα
240 ml ηλιέλαιο
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

Για τη γέμιση


60 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. Άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Ξύσμα ενός αράντιστου λεμονιού




Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε το λάδι σε συνεχή και μικρή ροή και στη συνέχεια την εσάνς βανίλιας. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί (μην το παραχτυπήσετε). Τέλος προσθέτετε τα τριμμένα καρότα και την καρυδόψιχα και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Πριν το βγάλετε δοκιμάζετε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί, αλλιώς το ψήνετε περισσότερο.Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει. Το βγάζετε από το ταψί σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.Χτυπάτε, σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο με το τυρί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά – σιγά την άχνη ζάχαρη και όταν γίνει αφράτο το μείγμα, προσθέτετε την βανίλια και το ξύσμα. Χωρίζετε το κέικ σε 2 ή 3 δίσκους. Βάζετε τον έναν στην πιατέλα, απλώνετε από πάνω λίγη κρέμα, τοποθετείτε τον δεύτερο δίσκο, απλώνετε κρέμα και τελειώνετε με τον τρίτο δίσκο. Με την υπόλοιπη κρέμα τυλίγετε το κέικ ολόγυρα.


Καλαμπόκια βραστά

Καλαμπόκια !!!!
Πλένουμε τα καλαμπόκια αν είναι φρέσκα κόβουμε τα μουστάκια,αν είναι κατεψυγμένα τα βάζουμε παγωμένα όπως είναι στην κατσαρόλα νασκεπάζονται από το νερό
Τα βράζουμε περίπου 1,5 ώρα να τα τρυπήσουμε με πηρούνι και να ειναι μαλακά .
Μετά τα βάζουμε σε πιάτο τα περνάμε με λίγο βούτυρο και λίγο αλάτι και καλή όρεξη!!!

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μούς σοκολάτας με μπανάνα



ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
3 μπανανες κομενες σε φετες
Βανιλια φρεσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή
και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
2.Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο
βρασμού μαζι με την βανιλια. Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε
τη βανιλια. Περιχύνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα
ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει
λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει
η σοκολάτα.
3.Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη - λίγη ανακατεύοντας απαλά
τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει
απαλό και ομοιόχρωμο.
4.Ψιλοκόβουμε σε φετες τις μπανανες και τα προσθέτουμε στη μους.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να σκεπαστουν με την μους.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Μολις σερβιρουμε κοβουμε σε φετες μια μπανανα και στολιζουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι

 ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τριίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  6 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά,

Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες,η ρύζι πιλάφι,η πουρέ,η μακαρόνια




Μοσχάρι με πιλάφι


 
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  6 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα [προαιρετικα]
ΡΥΖΙ
1 1\2 ποτήρι ρυζι για πιλάφι

4 ποτήρια νερό
Αλάτι πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
ΡΥΖΙ
Βάζουμε  το νερό στην κατσαρόλα και λίγο πιπέρι,μόλις πάρει βράση ρίχνουμε  το ρύζι,ανακατεύουμε  και σκεπάζουμε  την κατσαρόλα.

 Μαγειρεύουμε  περίπου 20 λεπτά  μέχρι να απορροφήσει ολο το νερό και να παραμείνη σπυρωτό . 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ρολάκια με μερέντα ,μπανάνα,μπισκότο ,στο φούρνο ,φανταστικά!!!





Υλικά
για 13 ρολάκια
1 πακέτο φύλλο κρούστας το ψιλό
1 βούτυρο Φλώρα 250 γραμ.
1 μπανάνα κομμένη σε λεπτά ψιλά κομματάκια
8 μπισκότα Μιράντα 
1 Μερέντα μεγάλη [περισσεύει αρκετή ]


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας σε μεγάλη επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 3 λωρίδες .
Βουτυρώνουμε με πινέλο  όλη την επιφάνει της λωρίδας βάζουμε ι κουταλιά μερέντα λίγη μπανάνα και λίγο μπισκότο που το τρίβουμε εκείνη την στιγμή από πάνω.
Κλείνουμε δεξιά κι αριστερά  τα 2 φύλλα γιατί το ένα λιώνει και ανοίγει και τυλίγουμε σε ρολό .
Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολα την βουτυρώνουμε με το πινέλο και τα τοποθετούμε στην σειρά.
Τα περνάμε με λίγο βούτυρο λιωμένο με το πινέλο απο πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς προσέχοντας μην αρπάξουν γιατί χρειάζονται πολύ λίγη ώρα .
Σημείωση
Πιστεύω να καταλάβατε ότι τυλίγουμε ανά 2 φύλλα έτσι όπως το έχουμε κόψει δεν χρειάζετε βουτύρωμα το δεύτερο ..Ειναι φανταστικά !!!!!!!!

 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Mακαρονάκι βίδα με κιμά ,τυριά στο φούρνο

 Υλικά
1 πακέτο μακαρονάκι βίδες [στριφτό]
500 γραμ, κιμά
1 κρεμμυδάκι τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
3 ντομάτες ώριμες   στον τρίφτη
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
ένα φλυτζάνι mix τυριών,η,ότι υπάρχει  σπίτι
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Βράζουμε  τα μακαρόνια με τις οδηγίες που υπάρχουν  πάνω στην συσκευασία,και τα στραγγίζουμε
Βάζουμε σε κατσαρολάκι  το λάδι το  κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε ελαφρώς πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός
Σβήνουμε με το κρασί .
Μόλις σωθεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη ,το αλατοπίπερο, την σκόνη σκόρδου,και λίγο νεράκι ,κατεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε  μέχρι να πιεί την σάλτσα δεν θέλουμε ζουμί παρά ελάχιστο.περίπου 20 λεπτά.
Βουτυρώνουμε  ένα ταψάκι  σε όλη την επιφάνειά του το μέγεθος το υπολογίζουμε να γίνουν 2 στρώσεις τα μακαρόνια.
Ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια ,προθέτουμε από πάνω ομοιόμορφα το κιμά  και ρίχνουμε΄λίγο τυρί τριμμένο
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω και χτυπάμε σε μπολάκι τα αυγά με το  γάλα εβαπορέ  καλά και το ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια με τα μακαρόνια.
Ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καταπληκτικό φαγητό ,Καλή όρεξη !!!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές








Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Γεμιστά Ντόνατς

ΥΛΙΚΑ
25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
1 ποτήρι νερό χλιαρό
100 γραμμάρια ανθόγαλα
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
75 γραμμάρια Βούτυρο
1 αυγό

Για τη γέμιση
μαρμελάδα
μερεντα
Για την επικάλυψη
ζάχαρη άχνη, ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό
με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
2.Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το
αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα.
Τα στρώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να
φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
3.Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να
ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Με κορνέ τα γεμίζουμε ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε
στη ζάχαρη αχνη. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!


Ντόναντς φανταστικά !!!!



ΥΛΙΚΑ
Αλευρι Δυνατο 1500γρ
Αλευρι μαλακο 1500γρ
Αλατι 45γρ
Αυγα 3
Γαλα 200γρ
Βουτυο 300γρ
Ζαχαρη 300γρ
Μαγια 200γρ
Βανιλια 1 κ.γ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι 4 λεπτα στην πρωτη ταχυτητα
και 4 λεπτα στην δευτερη. Βγαζουμε το ζυμαρι στον παγκο
κοβουμε σε μπαλες 2κιλες και το αφηνουμε να γινει για 30λ.
στην συνεχεια ανοιγουμε με τον πλαστη σε λεπτο φυλο και
κοβουμε με κουπατ, και με ενα μικροτερο στην μεση ωστε να
κανουμε κουλουρι. Σε μια λαμαρινα με εν αντικολητικο φυλο
αραδειαζουμε και τα βαζουμε καταψυξη. την επομενη μερα
βγαζουμε οσα χρειαζομαστε τα αραδειαζουμε σε λαμαρινα με
αντικολητικο, στοφαρουμε για 45λ. και τα τγανιζουμε σε κατσαρολα
με ηλιελαιο για 2λ απο καθε πλευρα. μολις τα τηγανισουμε τα
αφηνουμε να στραγγισουν 5λ και τα ανακατευουμε σε ενα μπολ
που εχουμε βαλει ζαχαρη και ζαχαρη αχνη μιση μιση.
Καλη σας επιτυχια!!!

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Γλώσσες με παντζάρια τι πιό ωραίο !!!



Για τις γλώσσες

1 πακέτο του κιλού γλώσσες κατεψυγμένες εδώ
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο
Λεμόνι

Για τα παντζάρια

1κιλό παντζάρια
αλάτι
ελαιόλαδο
ξύδι ,προτιμώ το μηλόξυδο
1  σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο [προαιρετικά]

Γλώσσες

Ξεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου τις γλώσσες τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι .
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί αρκετά και τηγανίζουμε με προσοχή ,για να μην μας διαλύσουν περιμένουμε να ψηθεί η μία πλευρά και με σπάτουλα κουζίνας γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Τοποθετούμε για λίγο τις γλώσσες σε χαρτί κουζίνας να  νααποροφηθούν τα τυχόν περιτά λάδια.

Παντζάρια

Κόβουμε σαν αρχή τα κεφάλια από τα παντζάρια.
Τα πλένουμε καλά και κόβουμε  την ρίζα που έχουν.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα με ανάλογο αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει τα ρίχνουμε μέσα.
Βράζουμε πάνω από 1 ώρα μέχρι να τα τρυπάμε με το πηρούνι εύκολα .
Τα στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους τα κόβουμε σε στρογγυλές φετούλες και τα τοποθετούμε στο μπόλ .Τώρα θα ετοιμάσουμε τα κοτσάνια με τα φύλα πρώτα καθαρίζουμε τα κόβουμε στην μέση τα πλένουμε καλά
Βάζουμε συγχρόνως καινούριο νερό στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και μόλις αρχίσει να βραζει τα ρίχνουμε μέσα να βράσουν .
Αλλάζουμε το νερό και για να κρατήσουν την δική τους γεύση ,αλλά κατ αυτόν τον τρόπο θα τα έχουμε  στο πιάτο μας καταπράσινα  και λαχταριστά'
Τα βγάζουμε μόλις βράσουν με τρυπητή κουτάλα να στραγγίσουν καλά από τα νερά και τα βάζουμε στο μπόλ με τα κεφάλια.
Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και το ξύδι μας και αν μας αρέσει προαιρετικά ψιλοκομμένο σκορδάκι ανακατεύουμε καλά και Καλή όρεξη !!!!!


















Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο ψητό στο γκρίλ τηγάνι σαν στα κάρβουνα








1 κοτόπουλο κομμένο σε παιδάκια
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
ελάχιστο λάδι
Εκτέλεση
Χρειαζόμαστε για να γίνει σαν τα κάρβουνα το τηγάνι το μαντεμένιο με τις ραβδώσεις που είναι απίθανο !!
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε πλυμένα καλά και στραγγισμένα καλά τα κομμάτια απο το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε από πάνω την ρίγανη ,το αλάτι,το πιπέρι,το λεμόνι και λίγο λάδι .
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν,
Οσο πιό πολύ ώρα τόσο πιο μαλακό και νόστιμο.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά σκέτο να κάψει πολύ.Τοποθετούμε τα κομμάτια απο το κοτόπουλο τα αφήνουμε μέχρι να ξεκολλάνε από μόνα τους και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά πάντα σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν χρώμα χαμηλώνουμε την θερμοκρασίαστο μέτριο σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά γυρνώντας που και που τα κομμάτια .
Μόλις καταλάβουμε ότι ψήθηκε δυναμώνουμε την φωτιά και πάλι να τα δούμε να ξεροψηθούν .Είναι απλό μα θέλει κι αυτό την τεχνική του ,γίνονται  πεντανόστιμα σαν σε κάρβουνα ακριβώς !!

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μοσχάρι με κολοκυθάκια !!






Υλικά .

Μερίδες 6

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σπάλα
2 κιλά κολοκυθάκια μικρά πρός μέτρια άν θέλετε να τα βάλετε ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδοψιλοκομμένη
5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη

Εκτέλεση

Με μαχαίρι ξύνουμε λίγο την φλούδα των κολοκυθιών και κόβουμε τις ακρούλες .
Αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα ,η αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στην μέση.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λάδι και προαιρετικά αν θέλουμε τα τηγανίζουμε ελαφρώς ,μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και σκέτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο και το κρέας και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσέχουμε μην τρυπήσουμε το κρέας γιατί σκληραίνει.
Λειώνουμε τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα .
Διαλύουμε και τον πελτέ σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και το προσθέτουμε.
Σκεπάζουμε ,χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη, τον μαιντανό, και τα κολοκυθάκια.
Ανακατεύουμε ελαφρώς σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου για 1/2 ώρα ακόμα.
Λίγα λεπτά πρίν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα
να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τα κολοκυθάκια λίγο από το τηγάνι γίνονται νοστιμότερα !!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Φασολάκια λαδερά κατεψυγμένα.

 Υλικά  Μερίδες  3
1 πακέτο φασολάκια 500 γραμ.κατεψυγμένα
4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ [αν τα θέλετε πιο κόκκινα]
 αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα δουλεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τα φασολάκια τα κατεψυγμένα αφού πρώτα τα ξε\πλύνουμε με χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε και σε λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες καλ΄με το χέρι,και την κουταλιά τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού νερό [αν δεν βάλουμε πελτέ βάζουμε σκέτο νερό]
Προσθέτουμε και το αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη και νερό αν χρειάζεται τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 30 λεπτά δοκιμάζουμε κι όταν έχουν μαγειρευτεί βγάζουμε το καπάκι  δυναμώνουμε για λίγα λεπτά την φωτιά να πήξει η σάλτσα .Καλή όρεξη .
Σημείωση
Αν τα φασολάκια είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε τα πλένουμε και μαγειρεύονται κατά τον ίδιο τρόπο .Την ώρα που βάζουμε τις ώριμες ντομάτες αν θέλουμε προσθέτουμε και καμιά πατατούλα ,επίσης αν σας αρέσει βάζετε και 5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο .