Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Γαλακτομπούρεκο φανταστικό !!!!!








Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι,  ανακατεύουμε καλά να λιώση η ζάχαρη και μετά δεν το ξαναπειράζουμε ,Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει σε 10 λεπτά το κλείνουμε.το αφήνουμε στην άκρη οταν θα έρθει η στιγμή να σιροπιάσουμε αφαιρούμε την κανέλα κ τη λεμονόφλουδα. 
.Σε ένα κατσαρολΆκι βάζουμε και τα 200 γρ βούτυρο να λιώση και το κρατάμε για το να περάσουμε τα φύλλα  με ένα πινελάκι
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε καλά  και αφήνουμε να σιγοβράσει ..Σε ένα μπόλ  σπάμε τα αυγά βάζουμε 2 βανίλιες και το σιμιγδάλι  και ανακατεύουμε .. ρίχνουμε όλο αυτό το υλικό μέσα στο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ..Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε φύλλο και βουτύρωμα με το πινέλο  .φύλλο και βουτύρωμα 6 φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσεύουν  για να μπορούμε να το κλείσουμε βάζουμε την κρέμα  και βάζουμε πάλι τα υπόλοιπα φύλλα ,μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε κάθε φορά[ το μυστικό της νοστιμιάς].το κλείνουμε με μια σπατουλίτσα γύρω γύρω τα φύλλα στο ταψάκι να μπούν μέσα μ ενα κοφτερό μαχαίρι το χαράσουμε όχι μέχρι κάτω το χάραγμα . αλείβουμε πάλι το τελευταίο φύλλο με βούτυρο με το πινελάκι πάντα για να είναι λίγη η ποσότητα ,Βρεχουμε το χέρι μας και το ραντίζουμε μια φορά για  να μην σηκωθούν τα φύλλα και το ψήνουμε, όχι στον αέρα ..στους 180 βαθμούς.Αν έχει κρυώσει το σιρόπι εντελώς το περιχύνουμε ..το ένα πρέπει ζεστό και το  άλλο κρύο .. τέλειοο!!καλή επιτυχία!!!





Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Σουφλέ με φέτες ψωμί του τόστ ,πατάτα και τυρί !!! Φανταστικό !!!



Υλικά
1 μικρό πακέτο ψωμί του τόστ κατά προτίμηση χωρίς κόρα
300 γραμ .τυρί τριμμένο κασέρι ,η γκούντα ,ή ότι άλλο διαθέτουμε στο ψυγείο μας
4 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
3 πατάτες μεγαλούτσικες βρασμένες και τριμμένες στο τρίφτη στο χοντρό μέρος
αν υπάρχει κι αν θέλετε λίγη γαλοπούλα,η ζαμπόν ,η μπέικον ψιλοκομμένο
βούτυρο για το  ταψάκι μας
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέγεθος να χωράει 6 φέτες ψωμί του τόστ
Στρώνουμε από πάνω τις φέτες του τόστ.
Σε ένα μπόλ βάζουμε  το γάλα το αλάτι το πιπέρι και τα αυγά και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Περιχύνουμε τις φέτες του τόστ με μερικό από το μίγμα αυγών -γάλα
Στρώνουμε από πάνω τις τριμμένες πατάτες ομοιόμορφα και αμέσως από πάνω τυρί τριμμένο
και περιχύνουμε με λίγο μίγμα γάλα αυγών
Στρώνουμε ξανά τις υπόλοιπες άλλες 6 φέτες ψωμί του τόστ τις περιχύνουμε όλες με λίγο από το μίγμα γάλα αυγών κρατώντας λίγο για το τέλος ,τώρα αν έχουμε κι αν θέλουμε  βάζουμε μικρά κομματάκια από το ζαμπόν ,γαλοπούλα,η μπέικον ,γεμίζουμε ξανά την επιφάνεια όλη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα γάλα αυγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.Ροδίζει ,φουσκώνει και γίνετε φανταστικό !!! Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σουφλέ με σπανάκι τέλειο !!!


 

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο ζύμη σφολιάτα
1 κρέμα γάλακτος το μεσαίο μέγεθος
1 κιλό σπανάκι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
300γρ φέτα
250 γρ τυρί ένταμ,η,γκούντα
πιπέρι
καθόλου αλάτι
7 φέτες Μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδωμένο  το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε στην άκρη και αφού  καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά το σπανάκι το βάζουμε στην κατσαρόλα να πιεί όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε το Μπέικον ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Το ανακατεύουμε και αφήνουμε  να ψηθεί καλά ,δεν βάζουμε καθόλου λάδι,βγάζει το Μπέικον.
Αφού τ μαγειρέψουμε και δούμε να μην έχει καθόλου υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά και  προσθέτουμε τριμμένη με το χέρι την φέτα [η με  ένα πιρούνι την λιώνουμε ] το στρώνουμε το μίγμα μας αυτό  επάνω στην ψημένη σφολιάτα.
 Αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με το ένταμ η, το γκούντα τριμμένο ρίχνουμε και  την κρέμα γάλακτος παντού και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 20 Κως 30 λεπτά,σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς .Καλή όρεξη!! Να το φτιάξετε είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο!!!! 
πραγματικά τέλεια γεύση !!!

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πιροσκί φανταστικά και εύκολα !!

 
 
 
 




Υλικά
Γέμιση
500 γραμ.κιμά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
7 κουταίες σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του ΄νερού κρασί λευκό
1 χούφτα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Ζύμη
500 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κιμάς 
Βάζουμε  στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά μαζί τα σοτάρουμε πατώντας τον κιμά με ξύλινη σπάτουλα να γίνει σπυρωτός περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο κι ανακατεύουμε
Σβήνουμε  με κρασί και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί
Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία  ανακατεύοντας .
Ο κιμάς πρέπει να είναι εντελώς στεγνός, αν στα 20 λεπτά έχει ζουμάκι δυναμώνουμε την φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά του.
Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ζύμη
Σε μπόλ βάζουμε το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα στην μέση ,προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι,και την μαγιά αραιωμένη και διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι χλιαρό [όχι καφτό προσοχή ] νερό.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό τόσο όσο να γίνει μία ζύμη μαλακή ελαστική να πλάθετε.
Κάνουμε μπάλα την ζύμη την βάζουμε σε ένα άλλο καθαρό μπόλ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος να την  δούμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε με το χέρι μέσα στην παλάμη μας βάζουμε στην μέση μία κουταλιά γέμιση το κλείνουμε καλά το πλάθουμε σαν μπαλίτσα να κολλήσουν οι άκρες καλά του δίνουμε με το χέρι το τελικό σχήμα σαν φραντζολάκι κι αφού  τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μπόλικο να σκεπάζει το μισό και παραπάνω πιροσκί και τηγανίζουμε σε μέτρια στην αρχή φωτιά να ψηθούν καλά μέσα και δυναμώνουμε στο τέλος για να πάρουν το χρυσό χρώμα .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο πριν τα σερβίρουμε .Καλή επιτυχία!!!!
Σημείωση
Μπορούμε να βάλουμε μέσα ότι μας αρέσει π.χ λουκανικάκια μικρά κοκτέιλ








 

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Παπουτσάκια μπουκιά και συγχώριο !!!


Τα λόγια εδώ είναι περιττά !!!

 Υλικά
6 μελιτζάνες ομοιόμορφες φλάσκες
500 γραμ.κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
5 κλωνιά μαϊντανό
3 ντομάτες ώριμες στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη-λίγη κανελίτσα προαιρετικά
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό


Κρέμα
5 κουταλιές φυτίνη βούτυρο
8 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 χούφτα τυρί τριμμένο
αλάτι λίγο


Εκτέλεση
Μελιτζάνες
Πλένουμε ,κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες αφού κόψουμε τα κοτσάνια ,τις σκάβουμε λίγο  στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού κι ένα μαζί κουταλάκι για να τις γεμίσουμε με το κιμά και την κρέμα τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ιδρώσουν έτσι δεν τραβάνε λάδι πολύ και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ΄
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην σειρά.


Κιμάς
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκορδάκι,το μαϊντανό,και το κιμά μαζί και σοτάρουμε πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός .
Ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι.κανελίτσα,ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι  νερό και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζομαι να πήξει εντελώς ο κιμάς τον θέλουμε σχεδόν στεγνό.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί με το κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα να βάλουμε την κρέμα.
Κρέμα μπεσαμέλ
Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία [βασικό] το βούτυρο ,μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη [σύρμα]Μόλις γίνει σαν μάζα  μαζί με το βούτυρο ρίχνουμε το γάλα [δεν το ζεσταίνουμε από το μπουκάλι κατ ευθείαν ]ανακατεύουμε συνέχεια ,μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτουμε το ελάχιστο αλάτι ,τους κρόκους αυγών ,και μία χούφτα γεμάτη τυρί τριμμένο ,ανακατεύουμε για λίγο κι έτοιμη !
Βάζουμε επάνω σε κάθε μελιτζάνα κρέμα να σκεπάσει το κιμά ,ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσει η κρέμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες .Καλή όρεξη !!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .
.




Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Mωσαικό η κορμός με πολύ εύκολο τρόπο !!








Υλικά
1 και 1/2 πακέτα μπισκότα πτί  μπέρ
1 ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές κονιάκ η ρούμι
250 γραμ.βούτυρο μαργαρίνη [1 κυπελάκι]
7 κουταλιές σούπας κακάο
1 χούφτα φουντούκια
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία [προσοχή να λιώσει μόνο όχι να κάψει ]το βούτυρο ,
προσθέτουμε και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από την  φωτιά
Προσθέτουμε την ζάχαρη ,ανακατεύουμε ,κι αμέσως το ζαχαρούχο γάλα
Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα προσθέτουμε και τα φουντούκια μαζί με το κονιάκ ανακατεύουμε και στρώνουμε σε επιφάνεια μεμβράνη βάζουμε το μίγμα στην μέση σαν σε σχήμα φραντζόλας τυλίγουμε και το τοποθετούμε στη κατάψυξη .Όταν παγώσει το κόβουμε εύκολα σε κομμάτια ,διατηρείτε στην κατάψυξη .Τέλειο !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μπουγάτσα πανεύκολη και φανταστική !!!


Υλικά
 Περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Φύλλο κρούστας
1,5 λίτρο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι
1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο
κανέλα
ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
 Εκτέλεση
Λιώνετε πρώτα το βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλετε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.μεγέθος τούρτας
Στο μεταξύ θα κάνετε την κρέμα: βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ