Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα τέλεια εύκολη πεντανόστιμη !!!





Υλικά
 1 Φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψυχα
1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
η βιτάμ
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε  στο μπλέντερ ΄χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και  το αλάτι και το ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μίγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψυχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο  50 [μέγεθος μεγάλης τούρτας ]
 ρίχνετε μέσα το μίγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επι 40 λεπτά περίπου.
Οταν κρυώσε κοσκινίζετε επάνω σε όλη την επιφάνεια  ζάχαρη ά.χνη
Μην ξεχάστε το νόμισμα!!Τυλίξτε σε ένα κομματάκι  αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο . Και του χρόνου με υγεία!!!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


















Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός!!!




  Υλικά

Για το παντεσπάνι
3 αυγά
75 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
25 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο

Για τη γέμιση
250 γραμμάρια πουρές από κάστανο
200 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη
2 κουταλάκια γλυκού λικέρ κρέμα

Για τη κρέμα σοκολάτας
125 γραμμάρια βούτυρο
225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 - 2 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη ή σοκολάτα για ρόφημα
Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Γκι και ου για τη διακόσμηση



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι : Βάζετε τα αυγά με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε το μίγμα για 10 λεπτά ή ώσπου να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. (Σ΄ αυτό το στάδιο το χτύπημα είναι απαραίτητο για να αποκτήσει το μίγμα πολύ «αέρα» , ώστε το παντεσπάνι να γίνει πολύ αφράτο).

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο στο μίγμα και ανακατεύετε πολύ προσεκτικά, για να μην «ξεφουσκώσει». Όταν ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε το μίγμα σε τετράγωνο ταψί (20,5 x 20,5 εκ.) σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 10 λεπτά ή ώσπου να γίνει σπογγώδες όταν το πιέζετε.

Απλώστε ένα μεγάλο χαρτί ψησίματος σε επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Ξεφορμάρετε επάνω το παντεσπάνι. Σκεπάζετε με υγρή πετσέτα και αφήνετε να κρυώσει. Αυτό θα εμποδίσει το παντεσπάνι να «στεγνώσει» και θα τυλιχθεί ευκολότερα σε ρολό χωρίς να σπάσει).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το λικέρ κρέμα. Αλείφετε τον πουρέ κάστανου επάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω - γύρω και σκεπάζετε με την αρωματισμένη κρέμα γάλακτος. Χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος διπλώνετε το παντεσπάνι σε ρολό από την πιο μικρή πλευρά. (Το παντεσπάνι δεν θα σπάσει - αλλά και αν σπάσει δεν πειράζει, γιατί θα καλυφθεί). Το γυρίζετε έτσι ώστε η ένωση να είναι προς τα επάνω.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας
Χτυπάμε το βούτυρο, ώσπου να μαλακώσει, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και χτυπάτε, να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε 1 -2 σταγόνες από το καυτό νερό για να αραιώσει ή αν θέλετε χρησιμοποιείτε καυτό γάλα και χτυπάτε. (Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτό, γιατί θα στεγνώσει και δεν θα κόβεται μαζί με το παντεσπάνι).

Σκεπάζετε το παντεσπάνι με μπόλικη κρέμα από το κακάο, ώσπου να καλυφθεί πολύ καλά. Χρησιμοποιώντας τη ράχη από το πιρούνι κάνετε σχέδια κυματιστά σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζετε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και διακοσμείτε με φύλλα γκι και ου ή με άλλη διακόσμηση της επιλογής σας. Αφήνετε το ρολό να «σφίξει» για μερικές ώρες πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 
Συνταγή και φωτογραφία από την φίλη τις σελίδας Meri Peristeri την ευχαριστώ πολύ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μανταρινάκι γλυκό κουταλιού μυρωδάτο !!!!



Yλικά
1 κιλό μανταρίνια μικρά
•1.250 γρ. ζάχαρη
•λίγο λεμόνι
•2 βανίλιες
•2 κούπες νερό
1 φλυτζ.τσαγιού αμύγδαλα
γαρύφαλα όσα τα μανταρίνια
Εκτέλεση
•Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό μία μέρα να φύγει η πολύ πίκρα τους και στη συνέχεια τα βράζουμε 3 φορές πετώντας το νερό τους μέχρι να δοκιμάσουμε λίγο και να δούμε αν έφυγε η πικράδα τους και αν τσιμπιούντε με το πηρούνι.
•Βάζουμε σε κάθε μανταρίνι από ένα γαρύφαλο στην μέση  Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη,και τα αμύγδαλα  το λεμόνι και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σερβίρουμε μαζί με μερικά αμυγδαλάκια .Καλή επιτυχία !!!!




Παστίτσιο Θεικό !!!!



ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




    1πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
    1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
    βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
    4 αυγά
    1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
    500γρ κιμά μοσχαρίσιο
    1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
    2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    λίγη ζάχαρη
    ελαιόλαδο
    μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού)
    12 κουταλιές σούπας αλεύρι  περίπου



 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βράζουμε τα μακαρόνια. Έχουμε  σπάσει τα αυγά, κρατάμε  τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζουμε  (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, βάζουμε  τα μακαρόνια στο ταψί. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε  ωραία και από πάνω ρίχνουμε μπόλικο τυρί τριμμένο.


Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε  βάλει τον κιμά στην φωτιά με 1 ποτήρι νερό, τον έχουμε  λιώσει με τα χέρια (Φοράμε γάντι μιας χρήσεως  αν θέλετε )τον δουλεύουμε  να διαλυθεί, τον αφήνουμε  10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνουμε  κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε  το κιμά πάνω στα μακαρόνια.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

(την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι από .συνήθεια)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει αρκετή  κρέμα, ρίχνουμε  μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνουμε το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύουμε γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους.
Γρήγορο ανακάτεμα συνέχεια, το μυστικό να μην σβολιάσει, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και μια χούφτα τυρί, ανακατεύετε μην αρπάξει γρήγορα και μόλις  πήξει την ρίχνουμε πάνω στο κιμά. Στο τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και λίγη γαλέτα και βάζουμε σαν φουντουκάκια εδώ και εκεί λίγο βούτυρο. Αυτό είναι!! Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο θέλει αφού όλα είναι ψημένα!! Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας απλά Θεικό !!


Υλικά:
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη λευκή ή 1 και 1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
 2 βανίλιες
5 αυγά
3 συσκευασίες κουβερτούρας
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό βραστό

Για την επικάλυψη:
2 συσκευασίες κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλάκι βούτυρο ή μαργαρίνη
2/3 κούπας γάλα

Εκτέλεση:

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη κουβερτούρα σε κομματάκια σε φούρνο μικροκυμάτων για ευκολία ή σε μπεν μαρί. Το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπήστε στο μίξερ τ' αυγά, τη ζάχαρη,το αλάτι ,τη σόδα,  τις 2 βανίλιες μέχρι ν'αφρατέψουν σε δυνατή ταχύτητα. Ενσωματώνετε τη λιωμένη κουβερτούρα λίγη-λίγη , χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα και τελευταίο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ σιγά σιγά και αυτό σε χαμηλή ταχύτητα. Τελευταίο ρίχνετε το βραστό νερό.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά καλά ένα τετράγωνο ταψάκι  ρίχνετε το μίγμα μέσα και το ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά  Στα 35 λεπτά βάλτε ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή οδοντυγλυφίδα και αν βγουν στεγνά είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα του φούρνου να στεγνώσει.
Σ'ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το γάλα, το βούτυρο και τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια να λιώσουν και περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο. 
Σερβίρουμε και με παγωτό!!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Kεμπάπ τα πιό νόστιμα & ζουμερά !!!


 Υλικά
1 κιλο κιμά αρνί ,η μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαιντανό
2 κουτ.σούπας ξύδι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κουτ.σούπας πάπρικα
λίγο νερό
1 κουτ.σούπας πιπέρι καγιέν
1κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ [τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια ]
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια,  το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.  Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη σχάρα.Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες  βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί ,επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο,ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.



Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πολίτικο γλυκό με μαστίχα & κρέμα. Θεικό !!!!





Yλικά
500 γραμ  (είναι ένα ολόκληρο πακέτο ) σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω να μην είναι σφιχτό το μίγμα αλλά όπως στα κέικ  )
1/2 κ.σ μπέικιν
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι
2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
2 φλ/ τσαγιού νερό
Για την κρέμα
 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
600ml γάλα


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέκιν πάουντερ  και το γάλα με την σόδα
αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,
βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Η Σαλάτα της ευτυχίας !!

Υλικά
1 σαλάτα Λόλα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα με το χέρι
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 χούφτα κράνμπερι
1 χούφτα μαύρη σταφίδα
1 ακτινίδιο ψιλοκομμένο
5 κάσιους
2 κουταλιές τις σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα σε φλύδα
5 κουταλιές της σούπας  βαλσάμικο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπόλ σαλάτας και κόβουμε όλα τα παραπάνω σε  κομμάτια με το χέρι εκτός το αβοκάντο την παρμεζάνα και το ακτινίδιο.
Τα περιχύνουμε με το λάδι και το βαλσάμικο και την ραντίζουμε με λίγη παρμεζάνα .Καλή όρεξη !!!

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Λαχανοντολμάδες ορφανοί ή με κρέμα αυγολέμονο !!!



Υλικά για 20 ντολμάδες

Φύλα λάχανου
5 κλωνιά μαιντανού ψιλοκομμένο
5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
5 φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξυσμένο
18 κοφτές κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1/2 χυμό λεμονιού
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση

Ζεματάμε τα φύλα του λάχανου .
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί ,στίβουμε και το χυμό του λεμονιού που κρατάει το ρύζι πιο σπυρωτό ,τα ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε ένα τα
φύλα βάζουμε από μία κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε σε ντολμάδες .
Τους βάζουμε στην σειρά στην κατσαρόλα τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ,λίγο λάδι,λίγο αλατοπίπερο ,και σιγομαγειρεύουμε  για 60 λεπτά.Καλή όρεξη!!!

Σημείωση

Αν θέλουμε και δεν νηστεύουμε τους περιχύνουμε με αυγολέμονο απλό η φτιάχνουμε πηχτή σάλτσα αυγολέμονο.Επίσης εγώ προσθέτω στην γέμιση αν δεν τους κάνω νηστίσιμους 5 φέτες του τοστ ψιλοκομμένες πολύ γαλοπούλα και 1 αυγό μέσα στην γέμιση και είναι πολύ ωραίοι κι έτσι  Δοκιμάστε τους !!!

Αν δεν νηστεύουμε κάνουμε και μία κρέμα --

 Κρέμα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κρόκους αυγών
ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
αλάτι


 Εκτέλεση Κρέμας
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο [προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία ]
Ρίχνουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα.
Ρίχνουμε το ζωμό από τους ντολμάδες κι αν πήξει πολύ αραιώνουμε η με λίγο νερό η λίγο αραιωμένο με νερό γάλα την θέλουμε ρευστή.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και τους 2 κρόκους αυγών ανακατεύοντας κι έτοιμη η σάλτσα αυγολέμονο .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Οτι βγάλουμε από το λάχανο περισσευούμενα δεν τα πετάμε φτιάχνουμε ωραίο λαχανόρυζο !!



Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κεμπάπ υπέροχα !!!







Υλικά
1 κιλο κιμά αρνί ,η μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαιντανό
2 κουτ.σούπας ξύδι
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κουτ.γλυκού κοφτή  πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
λίγο νερό
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι καγιέν
1κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ [τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια ]
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια,  το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.  Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη σχάρα.Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες  βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί ,επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο,ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Κεφτεδάκια με τόνο της μαμάς!! Φανταστική τραγανή γεύση !!

Υλικά

1 τόνο σε λάδι κονσέρβα στραγγισμένος από το λάδι λιωμένο με πιρούνι
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
6 κλωνιά άνηθο
6 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό  μπέκιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες ψωμί [μπορούμε και του τόστ ] πολύ καλά στυμμένο
αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί,τα ζυμώνουμε καλά ,αν το μείγμα είναι αραιό και δεν πλάθεται προσθέτουμε λίγο πολύ καλά στυμμένο ψωμί ακόμα.Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια ,τα αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι ,και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι . Είναι πραγματικά φανταστικά σε γεύση και συνοδεύονται με χορταρικά της αρεσκείας μας θαυμάσια !!!.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τσίζκέικ με Βατόμουρο !!! Θα το φτιάξετε πολλές φορές !!!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 τυρί τύπου philadelphia
1 μικρό βούτυρο Κερκύρας
300 γραμ.κρέμα  σαντιγί
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1  βαζάκι μαρμελάδα κατά προτίμηση βατόμουρο


Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μούλτι η μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω .
Το ανακατεύουμε με το χέρι να πάει παντού ΄.
Σε μία φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι αποσπώμενο αδειάζουμε το μίγμα
το πιέζουμε με το χέρι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 10λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί μαζί με τις 3 κουταλιές άχνη μέχρι να αφρατέξει και να δέσει .
προσθέτουμε και το τυρί κρέμα philadelphiaκαι χτυπάμε να ανακατευτεί καλά .
Στρώνουμε στο μπισκότο που έχει κρυώσει το μίγμα σαντιγί-τυρί ομοιόμορφα.
Με προσοχή στρώνουμε από πάνω την μαρμελάδα .
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να κόβετε 3-4 ώρες και καλοφάγωτο!!!
 Είναι πραγματικά Θεικό!!!!!
Σημείωση
Την μαρμελάδα αν είναι πηχτή την αραιώνουμε ρίχνοντας στο βαζάκι μέσα λίγο νερό και ανακατεύοντας καλά.\την θέλουμε λίγο ρευστή να την στρώσουμε εύκολα.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μαρμελάδα έχετε ,η ότι σας αρέσει  σε γεύση .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ