Υλικά
1 Φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψυχα
1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
η βιτάμ
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε στο μπλέντερ ΄χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι και το ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μίγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψυχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο 50 [μέγεθος μεγάλης τούρτας ]
ρίχνετε μέσα το μίγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επι 40 λεπτά περίπου.
Οταν κρυώσε κοσκινίζετε επάνω σε όλη την επιφάνεια ζάχαρη ά.χνη
Μην ξεχάστε το νόμισμα!!Τυλίξτε σε ένα κομματάκι αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο . Και του χρόνου με υγεία!!!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ