Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές φανταστικές !!!





Υλικά
8 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες  σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό,η 1 φλιτζάνι τσαγιού πουμαρό ντομάτα
200 γρα.φέτα
300 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σοτάροντας μέχρι να μαραθούν Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό σοτάρουμε λίγο ακόμα και αμέσως τον κιμά πατώντας με το πιρούνι να γίνει διαλυθεί να γίνει σαν κόκκος .
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ μέσα σε 1/2 ποτήρι του νερού νερό.
Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το ρύζι την ζάχαρη,το αλάτι,και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μόνο ,
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι .
Ανακατεύουμε καλά.







Έχουμε πλύνει τις πιπεριές Φλωρίνης κόβουμε τα καπάκια και βγάζουμε τους σπόρους .
Γεμίζουμε τις πιπεριές ,τις βάζουμε στο ταψί βάζουμε και λίγες πατατούλες αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε τις πιπεριές.
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε  λίγο νερό μαζί και λίγο λάδι ,ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω από το φαγητό μας .[προσοχή λίγο νερό]
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν πατάτες και πιπεριές.
Σημείωση
Αν περισσέψει γέμιση γεμίζουμε και άλλες πιπεριές ότι έχουμε σπίτι ,η βάζουμε στο πλάι σκέτη την γέμιση να ψηθεί μαζί με τις πιπεριές .Εγώ εδώ είχα λίγες πράσινες πιπεριές και κίτρινη και τις γέμισα ,ωραιότατες κι αυτές.Καλή σας Όρεξη !!!!Είναι θαυμάσιο φαγητό !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Μπορούμε να παραλέιψουμε τον κιμά και να τις φτιάξουμε και σκέτες με ρυζάκι μόνο όπως λέει η συνταγή τα υπόλοιπα.



Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Aθερίνα στο τηγάνι,Ετσι την φτιάχνουν και στην Σάμο !!



Υλικά
Αθερίνα όση επιθυμείτε 500 γραμ,η 1 κιλό.
κρεμμυδάκι κομμένο σε φετούλες μακρόστενες
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε την αθερίνα και την στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι
Την αλατίζουμε .
Την τοποθετούμε μέσα σε μία σακούλα καθαρή από σούπερ μάρκετ η σε σακουλάκι μεγάλο μιας χρήσεως,ρίχνουμε μέσα και το κομμένο κρεμμύδι καθώς και το αλεύρι [μπόλικο]
Κουνάμε την σακούλα να αλευρωθεί η Αθερίνα και τα κρεμμυδάκια μας .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει λίγο παίρνουμε με την χούφτα μας την Αθερίνα ,την τινάζουμε μέσα στην σακούλα και την τοποθετούμε στο ζεστό λάδι.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσει ολο το τηγάνι η επιφάνειά του .
Μόλις καταλάβουμε οτι έχει πάρει χρώμα [το βλέπουμε σηκ΄΄ωνοντας λίγο την άκρη ] με την βοήθεια ενός μεγαλύτερου πιάτου από το τηγάνι μας την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και να ροδίσει και από αυτήν την επιφάνεια.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια  προσθέτοντας λάδι.
Σερβίρουμε με σαλάτα του γούστου μας .Γίνονται πεντανόστιμα .Καλή Ορεξη !!!


Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια πεντανόστιμο πιάτο!!!




Υλικά (για 4-6 μερίδες):
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό χοιρινό, ψαχνό
  • ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό αρετσίνωτο κρασί
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 4 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες (1.5 εκ).
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα.
 Ροδίζουμε το κρέας καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. 
 Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί.
 Όταν εξατμιστεί το αλκόολ, προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας. 
 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. 
Αν χρειαστεί, αντί για νερό, προσθέτουμε λίγο κρασί.
30 λεπτά  περίπου πριν είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τα μαρούλια.
 Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτοντας εάν χρειαστεί, περισσότερο νεράκι.
Αβγοκόβουμε:
 Χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρεμμώδη και να πήξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια (με σύρμα). Με μια κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σε  πολύ σιγανή ροή – χτυπώντας. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές.
Σβήνουμε την φωτιά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον άνιθο, ρίχνουμε το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο. Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας 
ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σουτζουκάκια με σάλτσα !! Η γεύση τους φοβερή !!!





Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
7 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό  και στιμμένες καλά[μπορούμε και μπαγιάτικο ψωμί 2-3 φέτες]
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
2 κουτ.σούπας ούζο 
3/4 κουτ.του γλυκού κίμινο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
ελαιόλαδο για να   τηγανίσουμε



Σάλτσα
1 ντομάτα ώριμη ψιλοτριμμένη
2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ ντομάτας
αλατι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
Το ελαιόλαδο από το τηγάνι που θα περάσουμε τα σουτζουκάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ τον κιμά, τις φρυγανιές ,το σκόρδο,το κρεμμύδι,το αυγό .το ούζο,[μυστικό γιαγιάς μου ]αλάτι,πιπέρι,το κίμινο ,το λάδι ,και ζημώνουμε καλά .Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μίγμα  και να δέσουν τα υλικά.
Πλάθουμε σε μακρόστενα τα σουτζουκάκια μας τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρώς .




Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και μέσα στο λάδι προσθέτουμε την ψιλοτριμένη φρέσκια ντομάτα ,μαζί με τον πελτέ και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα να λιώσουν .
Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι την ζάχαρη [εγω προσθέτω ξανα και μία κουταλιά ακόμα σούπας ούζο]και 1 ποτήρι νερού νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε  τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρύζι μερίδες 4 με 5
2 ποτήρια του νερού ρύζι βγια πιλάφι [το ελαφρώς κίτρινο]
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
6 ποτήρια νερού νερό
Αλάτι-λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει .
Προσθέτουμε το ρύζι και καβουρντίζουμε για λίγο να σκουρήνει ελαφρώς.
Αμέσως προσθέτουμε το νερόι ,το αλάτι λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να το δούμε να πιεί όλο το νερό και να κάνει σαν τρυπούλες από πάνω [όπως στην φωτογραφία]
η επιτυχία του με αυτές τις αναλογίες είναι 100% να μας γίνει σπυρωτό .
Σημ.
Τα σουτζουκάκια συνοδεύουν και πατάτες τηγανιτές,η και πουρέ .










Πατάτες ψητές στο αλουμινόχαρτο τέλειες σε γεύση !!!!



Υλικά
Πατάτες ομοιόμορφες σε σχήμα
αλουμινόχαρτο
αλάτι
βούτυρο για ψωμί

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και τρίβουμε με ένα βουρτσάκι τις  πατάτες.
Τις τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο αφού πρώτα τις σκουπίσουμε πολύ καλά.
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς ακουμπώντας τες στην σχάρα του φούρνου θέση σχάρας μία πάνω από το τέλος του φούρνου μας [δεν αργούν] χρόνος ψησίματος ανάλογα τον φούρνο .
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να τις τρυπήσουμε ,αν δούμε και το πιρούνι μπαίνει εύκολα είναι έτοιμες .
Τις σερβίρουμε αμέσως σε πιατάκι με το αλουμινόχαρτο .
Ξετυλίγουμε ανοίγουμε στην μέση και όπως είναι καυτή ρίχνουμε λίγο αλάτι και βούτυρο ανακατεύουμε μέσα στην πατάτα  και ..Καλή Ορεξη !!!!
Πολλοί την τρώνε και με το φλούδι αν έχει πλυθεί πολύ καλά είναι πεντανόστιμες και χορταστικές !!!
Σημ.
Οσοι διαθέτουν τζάκι ας ψήσουν !!!

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τιραμισού εύκολο !!!




Υλικά

4 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ βανίλια σοκολάτα

500 γρ. τυρί κρέμα, μασκαρπόνε

1 λίτρο κρύα κρέμα γάλακτος  χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή

200 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

1 κρόκο αβγού

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ξύσμα

Για το σιρόπι καφέ:

5 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ξύσμα

250 γρ. νερό

50 γρ. ζάχαρη

150 γρ. λικέρ Αμαρέτο

150 γρ. λικέρ Καλούα

κακάο για επικάλυψη

Eκτέλεση για κρέμα

 Σε μπολ χτυπάμε το αβγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη για 5'-6' με μίξερ χειρός ώστε να αφρατέψει και να κρεμώσει. Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μετά τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά.

Για το σιρόπι καφέ

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τα δύο λικέρ.
Ανακατεύουμε καλά.



Πως το φτιάχνουμε

Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ και κάνουμε στρώσεις μπισκότα-κρέμα-ξύσμα σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε πάντα με κρέμα τις στρώσεις.

 Παγώνουμε το γλυκό το λιγότερο για 2-3 ώρες. Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια. Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.

Όσο πιο πολύ μείνει το τιραμισού στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο γίνεται.

Ευχαριστώ την φίλη τις σελίδας Μίνα για την συνταγή .

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Λαζάνια Ογκρατέν. Απίθανη γεύση!!!



Υλικά 4 άτομα
500 γραμ.λαζάνια Μisko
8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια
200 γραμ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γραμ.τυρί έμενταλτριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτάκι εβαπορέ μικρό
3 αυγά
5 κουτ,σούπας βούτυρο
αλάτι-πιπέρι







Εκτέλεση
Βράζουμε στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές βούτυρο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με τις 3 κουταλιές βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατ. περίπου .
Στρώνουμε ωραία τα λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα παντού το μπέικον με το βούτυρο.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα τυριά ,τα αυγά,το γάλα το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Στρώνουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό .Καλή όρεξη!!!

ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Mακαρόνια με κιμά αγαπημένο φαγητό !!



Υλικά    μερίδες 4

500 γραμ.σπαγγέτι Νο6
500 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2κουταλ.κοφτές σούπας πελτέ
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη [προαιρετικά]
Αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα



Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι  με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά
Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σπάσουν οι σβώλοι του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη ,και τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30λεπτά περίπου.
Παράλληλα βράζουμε και τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε .
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ρίχνουμε απόπάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.Καλή σας όρεξη !!!

 

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Κέικ Σοκολάτας κόλαση !!!!



Υλικά
 
225 γρ. βούτυρο
125 γρ. μαύρη ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
 
Για την επικάλυψη
 
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. φουντούκι, καβουρντισμένο και αλεσμένο
 
Εκτέλεση
 
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αλέθετε το φουντούκι. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος σιγά σιγά ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα η τετράγωνο ταψάκι και τη γυρίζετε ανάποδα για να στάξει το περιττό ελαιόλαδο ή λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα η το ταψάκι και αδειάζετε το μείγμα.
 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 55' περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνετε να σταθεί στη φόρμα για 20' για να κρυώσει. Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί, αλείφετε το κέικ τριγύρω, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και στολίζετε με γλυκό πορτοκάλι ,η κερασάκια  η ότι άλλο έχετε

Μαρμελάδα Μανταρίνι μυρωδάτη !!!!






Yλικά

2 κιλά μανταρίνια
  2 κιλά ζάχαρη
 1 λεμόνι (το χυμό του)



 Εκτέλεση

 1. Πλένετε σχολαστικά τα μανταρίνια, αφαιρείτε το κοτσανάκι τους και τα κόβετε στα τέσσερα (με το φλούδι).
2 .Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνετε μέσα τα φρούτα, τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα σουρώνετε.
3. Ξαναγεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και επαναλαμβάνετε το 2ο βήμα για να φύγει η πικρίλα των φρούτων.
4. Aφού σουρώσετε τα μανταρίνια, τα αφήνετε να κρυώσουν, και αν έχουν κουκούτσια, πιέζετε κάθε τέταρτο ελαφρά για να φύγουν.
5. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα μανταρίνια σε τετραγωνάκια.
6. Για κάθε φλιτζάνι μανταρίνια που ρίχνετε στην κατσαρόλα, υπολογίζετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Bάζετε, δηλαδή, εναλλάξ μανταρίνια και ζάχαρη.
7. Bάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα φρούτα το χυμό τους, ανακατεύοντας τακτικά.
8. Bράζετε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μαρμελάδα να «κάτσει» για 24 ώρες.
9. Tην επομένη, βάζετε τη μαρμελάδα να πάρει βράση για άλλα 5 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
10. Aποστειρώνετε τα βάζα και τα καπάκια τους περνώντας τα με άσπρο οινόπνευμα, τα γεμίζετε με την κρύα μαρμελάδα και τα κλείνετε καλά.


Αννούλα σ ευχαριστώ για την συνταγή και τις φωτογραφίες!!!

 

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Καγιανά,η Στραπατσάδα !!



Υλικά μερίδες 2
6 αυγά
7 ντομάτες ώριμες
Αλάτι-πιπέρι
1κουταλιά σούπας ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες σε κομματάκια ,-δεν τρίβουμε λιώνουν- και σιγομαγειρεύουμε πατώντας με ξύλινη κουτάλα να λιώσουν .
Μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε ότι η ντομάτες έχουν πιεί όλα τα υγρά τους και σχεδόν κολλάνε στα τοιχώματα κατσαρόλας βασικό αυτό για να μην μας νερώσει το φαγητό μας
Ρίχνουμε αμέσως το λάδι μας ποσότητα κατά προτίμηση το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη για να μην είναι ξυνή η στραπατσάδα.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σπάμε μέσα τα αυγά μάτια.
Ανακατεύουμε ξανά με την κουτάλα την ξύλινη ,σπάμε τα αυγά να γίνουν ένα με τις ντομάτες .
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δούμε ότι ψηθήκανε τα αυγά.
Περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με πιπέρι από πάνω και φέτα.Καλή Ορεξη!!



Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μπιφτέκια αφράτα ζουμερά σκέτα ,η με πατάτες ,αγαπημένο φαγητό !!





 


Υλικά συνταγής
Για τα μπιφτέκια 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
2 κρεμμύδια τριμμένα 
2 ντομάτες τριμμένες  
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο 
2 κ.σ.  Κρέμα Βαλσαμικού 
2 κ.σ.  ελαιόλαδο 
1 κ.σ.  ρίγανη 
2 κουτ σούπας μπέκιν πάουντερ
 αλάτι 
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Για τις πατάτες φούρνου 
8 πατάτες 
1 κ.σ.  Μουστάρδα Ρίγανη & θυμάρι
1 κ.σ.  ρίγανη 
2 λεμόνια (χυμός) 
½ φλ. τσαγιού  ελαιόλαδο 
2 φλ. τσαγιού  νερό 
 αλάτι 
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το μπέκιν πάουντερ με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα ψήνουμε
Μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες κυδωνάτες κομμένες που πρώτα τις ψήσουμε για 30 λεπτά και μετα πλάθουμε και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια από πάνω κα συνεχίζουμε το ψήσιμο

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου με μικρές παραλλαγές

Μανιτάρια με μπέικον ,μπρόκολο,Υπέροχο πάνω σε ζυμαρικά !!!!





 

 

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5 κ.σ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • ½ κιλό άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 6 μικρά μπουκέτα μπρόκολου βρασμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 Pummaro στο τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε  ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
    κι αμέσως μετά ρίχνουμε να σοτάρουμε  και το μπέικον.
  • 2 Ανακατεύουμε   για ένα λεπτό και ρίχνουμε  το σκόρδο, και τα μανιτάρια
  • 3 Άφήνουμε τα για λίγο να βράσουν στο ζουμί τους και μετά πρόσθεσε το Pummaro
    , το αλάτι και το πιπέρι.
  • 4 Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό και το μαϊντανό
  • 5 Συγχρόνως βράζουμε  τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό.
  • 6 Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε , προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε  πασπαλίζουμε  με την παρμεζάνα και Καλή Ορεξη !!

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Σαλάτα με ποικιλία !!!



Υλικά
1 σαλάτα Λόλα
4-5  κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα με το χέρι
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 χούφτα κράνμπερι
1 χούφτα μαύρη σταφίδα
1 λωτό κομμένο σε κυβάκια
1 χούφτα καρύδια
Τυρί γκούντα σε λεπτές φετούλες
Γαλοπούλα καπνιστή κομμένη κομματάκια
5 κουταλιές της σούπας  βαλσάμικο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπόλ σαλάτας και κόβουμε όλα τα παραπάνω σε  κομμάτια με το χέρι εκτός το αβοκάντο  το ακτινίδιο. το λωτό την γαλοπούλα και το τυρί με μαχαίρι
Τα περιχύνουμε με το λάδι και το βαλσάμικο  και είναι έτοιμη Καλή όρεξη !!!

Κοτόπουλο τραγανές κροκέτες !!





Yλικά

1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτόπουλο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
πάπρικα
3 αβγά
γαλέτα

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο σε 1 ½ λίτρο νερό αλατισμένο και όταν βράσει το ψιλοκόβουμε και το φυλάμε, όπως και το ζωμό.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό και το γάλα.
Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός, Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη πάπρικα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση, για να πήξει και να γίνει μπεσαμέλ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα αβγό συν έναν κρόκο, τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
 Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τρίτο αβγό με το ασπράδι που μας περίσσεψε.
Προσθέτουμε και ελάχιστο λάδι για να γυαλίσει το αβγό, τα χτυπάμε και το φυλάμε.
Όταν κρυώσει το μίγμα, πλάθουμε κροκέτες, τις περνάμε στο αβγό, στο αλεύρι και στη γαλέτα και τις ρίχνουμε σε ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι προσέχοντας να μην καούν, τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή όρεξη!
Ευχαριστω την φίλη Αναστασία Σταυριανού για την συνταγή που έστειλε .