Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μανιτάρια με μπέικον ,μπρόκολο,Υπέροχο πάνω σε ζυμαρικά !!!!





 

 

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5 κ.σ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • ½ κιλό άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 6 μικρά μπουκέτα μπρόκολου βρασμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 Pummaro στο τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε  ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
    κι αμέσως μετά ρίχνουμε να σοτάρουμε  και το μπέικον.
  • 2 Ανακατεύουμε   για ένα λεπτό και ρίχνουμε  το σκόρδο, και τα μανιτάρια
  • 3 Άφήνουμε τα για λίγο να βράσουν στο ζουμί τους και μετά πρόσθεσε το Pummaro
    , το αλάτι και το πιπέρι.
  • 4 Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό και το μαϊντανό
  • 5 Συγχρόνως βράζουμε  τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό.
  • 6 Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε , προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε  πασπαλίζουμε  με την παρμεζάνα και Καλή Ορεξη !!