Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo. Υπέροχο!! Γεύση-Θεική !!!!





Yλικά

 2 πακέτα μπισκότα oreo σοκολάτα
1 πακέτο βούτυρο 250 γραμ.[προτιμώ Κερκύρας ]
2 κούπες ζάχαρη άχνη
3/4 κούπα φυστικοβούτυρο
2 μικρές κρέμες γάλακτος σαντιγί
Γλάσο
1 κουβερτούρα  [μπορείτε και 2 ανάλογα πόσο πολύ σοκολάτα θέλετε ]
1/2 κουτάκι μικρό σαντιγί
1 μικρό κουτάκι  κρέμα τυρί Φιλαδέλφεια



  Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα στο μίξερ , η στο μούλτι και τα πολτοποιούμαι να γίνουν σαν σκόνη και τα τοποθετούμε στο ταψάκι μεγέθους τούρτας. [κρατάμε στην άκρη λίγο τριμμένο μπισκότο για πασπάλισμα στο τέλος 2 με 3 κουταλιές τις σούπας ]
Λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι μας και η βάση είναι έτοιμη .
Βάζουμε στο μίξερ την σαντιγί και τα 2 κουτάκια αφού έχουμε φροντίσει να είναι παγωμένα και προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δούμε την σαντιγί να στέκεται .
Αμέσως προσθέτουμε το τυρί κρέμα  και το φυστικοβούτυρο  δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενσωματωθούν  τα υλικά.
Στρώνουμε την κρέμα επάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα.
Από πάνω λιώνουμε το γλάσο σοκολάτας το ρίχνουμε στην επιφάνεια πασπαλίζουμε και με τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε κρατήσει και  το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  






Εκτέλεση γλάσο
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαίν μαρί ,η στο φούρνο μικροκυμάτων .
Την αποσύρομαι ,ρίχνουμε μέσα και την  κρέμα γάλακτος κατ ευθείαν από το κουτάκι ανακατεύουμε και περιχύνουμε το γλυκό μας .


Πραγματικά η γεύση του,η νοστιμιά του και ο χρόνος που ετοιμάζετε , θα σας ξετρελάνει και θα το φτιάξετε πολλές φορές !!





Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Mούς Φράουλας !!

Υλικά

  • 500 γραμμ. φρέσκες φράουλες
  • 2 φύλλα ζελατίνα
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  •  
  • Εκτέλεση
Μουλιάζουμετη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10΄ να φουσκώσει.
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Τις πολτοποιούμε στο μίξερ και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄.
 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Τόσο χτύπημα να είναι σαν αραιό γιαούρτι.
Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι στην κρέμα και με το σύρμα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
Σε κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το χυμό πορτοκάλι και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη φουσκωμένη ζελατίνα (αφού τη στραγγίσουμε καλά με το χέρι). Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
 Τέλος ρίχνουμε το χυμό με τη ζελατίνη στις πολτοποιημένες φράουλες και λίγο λίγο ρίχνουμε τον πολτό φράουλας στο χτυπημένο με τη σαντιγί γιαούρτι.
Ανακατεύουμε απαλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.
Γαρνίρουμε με φράουλες τα ποτήρια.

Μαρμελάδα φράουλα!!


Υλικά

1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1/2 χυμό λεμονιού
1/2 μήλο τριμμένο



Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι. Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας τες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Τις πασπαλίζουμεμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και το τριμμένο μήλο.Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Τότε προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ' αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε.

Κούκις μαλακά με σοκολάτα !

Υλικά

3 και ¾ φλιτζάνια (480γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και ¼ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 και ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 2/3 φλιτζανιού (300γρ) βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια (280 γρ) καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας (230 γρ) ζάχαρη κρυσταλλική
2  αβγά
3 βανίλιες
450γρ σοκολάτα κουβερτούρα τουλάχιστον 60% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια (ή «σταγόνες» κουβερτούρας για διευκόλυνση)
Λίγο αλάτι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ κι αφήστε το στην άκρη.
 Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχετε ένα πολύ άσπρο και αφράτο μίγμα. 
Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν πρώτα στο μίγμα πριν ρίξετε το επόμενο.
 Ρίξτε και τη βανίλια. Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέστε το μίγμα αλευριού ώστε μόλις να ανακατευτεί με τα άλλα υλικά (μόλις 5-10 δευτερόλεπτα).
  Ρίξτε και τα κομματάκια σοκολάτας φροντίζοντας με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μίγμα. Καλύψτε τη ζύμη πολύ καλά με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 24 ώρες (μην παραλείψετε το βήμα!).
 Μπορείτε να κρατήσετε τη ζύμη στο ψυγείο έως και 3 μέρες πριν την ψήσετε.

Για το ψήσιμο:
 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C, στον άερα. 
Καλύψτε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
 Πάρτε με το κουτάλι λίγη-λίγη ζύμη και ζυγίστε «μπάλες» των 50γρ, που δίνουν cookies διαμέτρου περίπου 8εκ. 
Τοποθετήστε τις μπάλες πολύ αραιά πάνω στη λαμαρίνα (με τουλάχιστον 8εκ απόσταση μεταξύ τους), γιατί θα απλώσουν με το ψήσιμο. 
Δεν χρειάζεται να δώσετε πλακουτσωτό σχήμα στα cookies, θα το πάρουν από μόνα τους με το ψήσιμο. Επίσης, είναι σημαντικό να ζυγίσετε τη ζύμη, γιατί διαφορετικά θα καταλήξετε με ανομοιόμορφα cookies που θα χρειάζονται διαφορετικό χρόνο ψησίματος!
Σπρώξτε στη ζύμη κομμάτια σοκολάτας που μπορεί να προεξέχουν, πασπαλίστε την επιφάνεια της κάθε μπάλας με λίγο αλάτι και ψήστε μέχρι να γίνουν χρυσαφί γύρω γύρω, αλλά να είναι ακόμη μαλακά, που σημαίνει για 13-15 λεπτά περίπου (ανάλογα φυσικά με την ένταση του φούρνου σας).
Περιμένετε να κρυώσουν (γιατί θα είναι πολύ μαλακά) και μεταφέρετέ τα με μια σπάτουλα προσεκτικά πάνω στη σχάρα του φούρνου σας (ώστε να αερίζονται κι από την κάτω πλευρά) μέχρι να κρυώσουν τελείως. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, αλλά μην ακουμπήσετε τις νέες μπαλίτσες πάνω σε καυτό ταψί γιατί θα σας καούν από κάτω. Θα πρέπει να αφήσετε το ταψί σας να κρυώσει και να στρώσετε νέο χαρτί ψησίματος. Τα μπισκότα παραμένουν μαλακά, αν τα αποθηκεύσετε σε ένα κλειστό δοχείο, για 2-3 μέρες. Μετά αρχίζουν και στεγνώνουν, αλλά είνια εξίσου νόστιμα
Την συνταγή την έστειλε η κυρία  Μαίρη Περιστέρη .Ευχαριστώ !

Kέικ βανίλια με κομμάτια μαύρης σοκολάτας!!


Υλικά

  • 1 πακέτο Flora και 30 γρ. για την επάλειψη της φόρμας
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη φαρίνα(500 γρ.)
  • 2 βανίλιες
  • 260 ml γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι για την επάλειψη της φόρμας
Εκτέλεση 

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την συνταγή μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το Flora ώσπου να γίνει αφράτο και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με κουτάλα προσθέτοντας σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι και τις βανίλιες (ιδανικά, για να γίνει πολύ-πολύ αφράτο, κοσκινισμένο)με το γάλα. Όταν δούμε ότι το μείγμα είναι ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα, αλευρωμένη και αλειμμένη με Flora. Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε. Για το ξεφορμάρισμα του κέικ μια πολύ καλή πρακτική είναι να αφήσουμε να κρυώσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο και να χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης. Καλή επιτυχία!

Συνταγή  Της Τριάδας Κουσουνή











3.0000 5 2 2 user reviewΣυγκεντρώνουμε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την συνταγή μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το Flora ώσπου να γίνει αφράτο και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με κουτάλα προσθέτοντας σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι και τις βανίλιες (ιδανικά, για να γίνει πολύ-πολύ αφράτο, κοσκινισμένο)με το γάλα. Όταν δούμε ότι το μείγμα είναι ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα, αλευρωμένη και αλειμμένη με Flora. Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε. Για το ξεφορμάρισμα του κέικ μια πολύ καλή πρακτική είναι να αφήσουμε να κρυώσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο και να χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης. Καλή επιτυχία!

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κέικ με ινδοκάρυδο και ανανά γεύση εξωτική!!!

 :
Υλικά
110 γρ. μαργαρίνη
130 γρ. καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 γρ. κοκ. φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
100 γρ. καρύδα τριμμένη
8 φέτες ανανά από κονσέρβα σε κομμάτια 
Εκτέλεση
 :
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά .
 Κατεβάζουμε  το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε τις βανίλιες , το μισό αλέυρι και το γιαούρτι . Συνεχίζουμε το χτύπημα με το υπόλοιπο αλεύρι και όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας κι έχουμε μια ομοιόμορφη , παχύρρευστη ζύμη , σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε την καρύδα με σπάτουλα και τελευταία τα κομμάτια ανανά . Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη ή λαδωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σκάλα για 50 λεπτά περίπου .. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα . Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει , το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα . Η γεύση του δεν περιγράφεται… Την επόμενη μέρα , μάλιστα που έχει ωριμάσει είναι ακόμα καλύτερο!
Το κέικ αυτό είναι συνταγή του Άκη Πετρετζίκη…
Καλή επιτυχία!
Σημείωση.
Το συγκεκριμένο στην φωτογραφία έχει αντί για τριμμένη καρύδα ανανά σε γλυκό κουταλιού.

Κρουασάν με nutella!!!



250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 ml χλιαρό γάλα
120 ml χλιαρό νερό
70 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
80 γρ.ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1 βανίλια (προαιρετικά)
8 κουταλιές σούπας μερέντα

Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα, το νερό και την μαγιά και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.   Προσθέτουμε λίγο λίγο τα δύο είδη από το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μιάμιση ώρα, περίπου, σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.
Χωρίζουμε σε τέσσερα όμοια κομμάτια και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα.

Ευχαριστουμε τη φιλη μας Μαρφη για τη συνταγη


Δειτε το βιντεο πως να το φτιαξουμε https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/videos/964547623564721/

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη σοκολάτας



Υλικά για δύο τσουρέκια:
200 γρμ. γάλα
70 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
4 αυγά
240 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μαχλέπι
140 γρμ. βούτυρο αγελάδος
800 γρμ. αλεύρι σκληρό 
60 γρμ. μαγιά μπύρας
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για τη γέμιση πραλίνας φουντουκιού:
120 γρμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
200 γρμ. πραλίνα φουντουκιού 
100 γρμ. φουντούκια χοντροκομμένα
4 κουτ. σ. γάλα 

Για την επικάλυψη (γλάσο):
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55 % κακάο τεμαχισμένη
130 γρμ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουτ. σ. μέλι
λευκή κουβερτούρα λιωμένη 

Εκτέλεση γλάσου:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, και την ζεσταίνουμε καλά να κάψει. Ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε και το μέλι.



Εκτέλεση ζύμης:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα. Ρίχνουμε μέσα την πραλίνα φουντουκιού, και τα χοντροκομμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά, και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
Ζεσταίνουμε το γάλα, (χλιαρό) και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει.
Στο μίξερ με τον αναδευτήρα χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, και το μαχλέπι, Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε για λίγο, και προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και τη μαγιά, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, και αναδεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και αφράτη ζύμη. Την βάζουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί, περίπου 3 ώρες. Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 3 κομμάτια, και τα πλάθουμε σε 3 μακρόστενα φύλλα ενός εκ. πάχος περίπου. Απλώνουμε στην άκρη και κατά μήκος το ένα τρίτο της γέμισης πραλίνας φουντουκιού, και τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό, (μπαστούνι) Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα μπαστούνια. Ενώνουμε και τα τρία μπαστούνια στην μία άκρη, και πλέκουμε μία πλεξούδα. Τοποθετούμε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί, η με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, και να διπλασιαστεί. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 40' περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει. 
 Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το γλάσο μας. Τοποθετούμε το τσουρέκι σε μία σχάρα, και περιχύνουμε με το ζεστό (όχι καυτό) γλάσο. Αφήνουμε να στραγγίξει, Το αφήνουμε να σφίξει καλά η κουβερτούρα σε δροσερό μέρος. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το φιλέ αμυγδάλου, αφού έχει σφίξει καλά το γλάσο, παίρνουμε την λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και σχηματίζουμε λεπτές γραμμές πάνω στο τσουρέκι μας για φινίρισμα.Μαγειρική και Συνταγές

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Κοτόπουλο κεφτέδες!!

 
 Υλικά
1/2 κιλό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
Μαϊντανό και κόλιαντρο
Αλάτι + πιπέρι + μπαχαρικά ανάμεικτα (κοτόπουλο μπαχαρικά που βρήκα)
Καυτό πιπέρι ,η απλό,κατά προτίμηση  + κρεμμύδι ψιλοκομμένο  + 3 σκελίδες ψιλοτριμμένο

Φρυγανιά τριμμένη γαλέτα
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε μπολ,προσθέτουμε τον  μαϊντανό, και μπαχαρικά καθώς και το κόλιαντρο το  αυγό, αλάτι, το σκόρδο  και ανακατεύουμε καλά και αν το μείγμα δεν πλάθετε προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη [γαλέτα] τόση ώστε να πλάθονται και ανακατέψτε

Στη συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 1/2 ώρα.

Τα πλάθουμε σε μπαλάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν  το λάδι, στη συνέχεια, βάζουμε φύλα από μαρούλι  στην πιατέλα και σερβίρουμε  με πατάτες τηγανητές.

Μπιφτέκια Λαχανικών με σάλτσα γιαουρτιού!

Υλικά

2 μέτριες πατάτες
1/2 κιλό κολοκυθάκια 
1 κρεμμύδι,  μικρό
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι,

1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
Μια χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμος, ψιλοκομμένα
Λάδι για το τηγάνισμα


Σάλτσα γιαουρτιού


1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κλάδους της μέντας, η άνηθου, ψιλοκομμένο
Αλάτι, ανάλογα με το γούστα


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, στη συνέχεια τις βράζουμε λίγο να μαλακώσουν τόσο όσο να λιώσουν με το πιρούνι.

 Κατά τη διαδικασία του βρασμού πατάτες τρίβουμε τα κολοκυθάκια και κρεμμύδια στον τρίφτη   Στη συνέχεια τα στοίβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους .
Μεταφέρουμε  τις πατάτες και το κολοκύθι και το κρεμμύδι στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι.
 Το λάδι πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι σε μεγάλο  βαθμό. 
Αν δούμε τον καπνό από αυτό θα πρέπει να το αφαιρούμε τον από τη φωτιά και περιμένουμε  μέχρι να κρυώσει. 
Βάζουμε  1 κουταλιά σούπας από το μείγμα στο τηγάνι επίπεδη. 
Συνεχίζουμε  να κάνουμε  αυτό ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
 Μόλις τηγανιστούν από την μία πλευρά γυρνάμε κι από την άλλη με την βοήθεια μίας σπάτουλας . Συνεχίζουμε το  τηγάνισμα μέχρι να χρυσαφίσουν.
 Αφού αφαιρέσετε το Μπουρεκάκια από το τηγάνι τοποθετούνται σε ειδικό χαρτί για να απορροφήσει το πολύ  λάδι.
Συνεχίζουμε  αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. 

Σερβίρεται με σάλτσα γιαουρτιού:
Βάζουμε όλα τα υλικά  σε ένα μικρό μπολ. Και καλή σας όρεξη!

Μπάρμπεκιου με μαρινάδα!

Kεμπάπ κρέας ψητό.

Υλικά
Κρέας κομμένο σε  κύβους 1 ίντσας
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ξίδι
½ κουταλάκι νιφάδες κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού, αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

-Βάζουμε το κρέας σε μία σακούλα [Σούπερ μάρκετ αγορά]

Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά, κλείστε την σακούλα  και ανακινήστε καλά.
Τα αφήνουμε έτσι η για όλο το βράδυ,η για 2-4 ώρες.

-Αφαιρούμαι  το κρέας και το ψήνουμε στο μπάρμπεκιου σουβλάκια, η και σχάρα 10 λεπτά ανά πλευρά.Καλή Όρεξη!

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Της σχάρας ψητό!







Σάλτσα κρέατος !!
Συστατικά:

4 k "κρέας" κομμένο σε λεπτές φέτες η μπριζόλες 

4 κουταλιές σούπας  απλό γιαούρτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά της αρεσκείας σας
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
½ κουταλιά σούπας αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Μέθοδος:

Βάλτε το κρέας σε ένα γυάλινο βάζο ή μια πλαστική τσάντα

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τις μπριζόλες

το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες ή όλη την νύχτα

το ψήνουμε στην σχάρα η στο γκρίλ η στα κάρβουνα πάνω από 10 λεπτά ανά πλευρά

Σπανακόπιτα!


 Υλικά
 Για τη ζύμη 
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 500 ml νερό 
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
2 κουτ. σούπας ξίδι
 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για το λάδωμα τον φύλλων
 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο 
50-80 ml ελαιόλαδο
 Για τη γέμιση 
500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο 
αλάτι 
φέτα τριμμένη, κατά βούληση 
ελαιόλαδο 
3 αυγά, χτυπημένα για να περιχύνουμε τη γέμιση 
Για το άλειμμα της επιφάνειας
 βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο 



 Εκτέλεση
 Ζύμη 
1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Η ζύμη που θα προκύψει ζυγίζει 1,5 κιλό και είναι ελαστική. Τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» μισή ώρα.
 2.Αφού περάσει ο χρόνος, κόβουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες που να χωράνε στο παλάμη μας. Χρησιμοποιούμε τις 12 ζυμαρένιες μπάλες στην αρχή και τις υπόλοιπες 4 τις αφήνουμε στην άκρη. 
 3.Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε μπάλα (από τις 12 ) με έναν πλάστη, σε ένα μικρό φύλλο, σε μέγεθος περίπου ενός μικρού πιάτου και αλείφουμε το κάθε ένα με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε 3 φύλλα (δίσκους), το ένα πάνω στο άλλο και τα κολλάμε με το χέρι μας, να ενωθούν. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να φτιάξουμε 4 χονδρά φύλλα, (που το καθένα αποτελείται από τα 3 λεπτότερα φύλλα). Ανοίγουμε το κάθε χονδρό φύλλο με τον πλάστη, σε 4 λεπτά φύλλα, διαμέτρου περίπου 40 – 45 εκ. όσο δηλαδή η διάμετρος του ταψιού μας. 4.Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, στον πυθμένα και στα τοιχώματα, αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν. Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο, σκορπίζουμε λίγο από τη φέτα και απλώνουμε το δεύτερο φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα και περιχύνουμε με τα αυγά. Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε το τρίτο φύλλο, το λαδώνουμε, σκορπίζουμε λίγη φέτα και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο. Γυρίζουμε και στρίβουμε τις άκρες του φύλλου που προεξέχουν προς τα μέσα
. 5.Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Αυγά Πασχαλινά κι ο τρόπος που τα βάφουμε.

 

Πως βάφουμε τα Πασχαλινά αυγά μας!
Βγάλτε νωρίτερα τα αβγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Μπορείτε να τα βγάλετε το πρωί αν πρόκειται να τα βάψετε το απόγευμα ή από το προηγούμενο βράδυ.





  •  Πλύνετε τα προσεκτικά ώστε να τα καθαριστούν από κάθε βρωμιά και να σιγουρέψετε ότι η επιφάνεια τους θα είναι λεία για το βάψιμο.
  • Στρώστε καθαρό μαλακό βαμβακερό πανάκι σε κατσαρόλα με πλατύ πάτο.
  • Τοποθέτησε μια μικρή στρώση στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους και να αποφευχθεί το σπάσιμο.
  • Σκεπάστε με το καπάκι και βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να έρθει το νερό λίγο πριν το σημείο βρασμού, δηλαδή πριν αρχίσει να κοχλάζει και χτυπιούνται τα αυγά, στο τσακ πριν τους 100 βαθμούς. Σβήστε την εστία. Αφήστε τα αυγά να μείνουν στο καυτό νερό για 13 λεπτά αν είναι μέτρια, για 15 λεπτά αν είναι μεγάλα και για 18 λεπτά αν είναι extra large.
  •  
  • Βγάλτε τα και αφήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.
  • Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα σε αυτήν.
  •  Στη συνέχεια βγάλε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα. Στεγνώστε τα και από το περιττό χρώμα.
  • Μόλις στεγνώσουν γυαλίστε τα με ελαιόλαδο.
  •