Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης



Υλικά:
40 φύλλα κρούστας
500γρ. βούτυρο Lurpak ...
300γρ. φιστίκι Αιγίνης

Υλικά για το σιρόπι:
650γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
80γρ. γλυκόζη
3-4 φετες λεμονι

Προετοιμασία:
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε το φιστίκι
στο μπλέντερ σε σκόνη και οχι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε
τα φύλλα του μπακλαβά. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο
ταψί 30Χ45 εκ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις
διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο και
απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα.
Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα
υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα. Βάζουμε το
ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο
νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε
σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Καλη σας επιτυχια!!!
Aπό Αρτοποιεία και Συνταγές 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Λιόψωμο το πανεύκολο!!!
















Υλικά
2,5 κουτ.γλ. ξερή μαγιά
2 κούπες ζεστό νερό
Μισή κούπα μαύρες ελιές κομμένες
5 κούπας αλεύρι για ψωμί
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
Λίγο αλάτι
Eκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 2 είδη αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και αλάτι
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε τις ελιές και το δενδρολίβανο
Φτιάχνουμε μια μπάλα καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα
Ζυμώνουμε εκ νέου και αφήνουμε για ακόμα 50 λεπτά να φουσκώσει
Φτιάχνουμε μια φραντζόλα, τη χαράσσουμε και την ψήνουμε για περίπου μια ώρα



 τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.:






Σταφιδόψωμο αφράτο και γευστικό !!!



Μου έγινε υπέροχο μοσχομυριστό και αφράτο ..μου θυμίζει παιδικά χρόνια!!!


 Είναι και νηστίσιμο
Υλικά:
1 κούπα  του τσαγιού σπορέλαιο
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα του τσαγιού νερό
1/2 κούπα του τσαγιού μαύρες σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο
1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση: .
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού το νερό, την κανέλα και το γαρύφολλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από τη ζύμη του κέικ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Τη ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα  ραντισμένη με αλεύρι και τίναγμα το περιττό,ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Tρίγωνα Πανοράματος με υπέροχη γεύση στην κρέμα!!

 



Υλικά για την κρέμα 950 γρ. γάλα (700 + 250)
3 βανίλιες
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. κρόκος αυγού (περίπου 4)
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. άχνη 
Για το φύλλο 1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο για άλειμμα

Για το σιρόπι500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό

Για γαρνίρισμασαντιγί
αμύγδαλο φιλέ 
Εκτέλεση για το φύλλοΑνάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στο πλάι με ένα πινέλο. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και με το που πάρουν βράση τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα 10Χ10 και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια.Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας με την στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε νοητά σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες μαζί και τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Παίρνουμε μια λωρίδα και την απλώνουμε μπροστά μας. Με τη βοήθεια του πινέλου την πιτσιλάμε με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε και μια ακόμα που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινάμε και διπλώνουμε σαν να κάνουμε τρίγωνο πιτάκι.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο σε δυο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από το χαρτί. Αραδιάζουμε τα τριγωνάκια σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βουτυρώνουμε και από πάνω τα τρίγωνα και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα. Περίπου μισή ώρα είναι αρκετή. Αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. 
Για την κρέμαΒάζουμε τα 700 γρ γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε βρασμό. Ποτέ δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα πριν ζεσταθεί καλά έτσι ώστε να μην καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά και το ανακατεύουμε. Προσθέτου και το αλεύρι και με ένα σύρμα το κάνω μια πάστα με τα υγρά του μπολ.Όταν ζεσταθεί το γάλα με τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα από αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι. Αυτό το κάνουμε  για να πάρουν σιγά σιγά θερμοκρασία τα αυγά και να μην γίνουν ομελέτα. Αφού έχει ζεσταθεί το μείγμα με τα αυγά το αδειάζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα περιμένω να αρχίζει να πήζει.Προσέχω το μάτι να είναι σε μέτρια θερμοκρασία  και αφαιρώ από το μάτι όταν χρειάζεται αν βλέπω το μείγμα να πήζει και να μην το προλαβαίνω στο ανακάτεμα. Στην αρχή του ψησίματος η κρέμα θα έχει μια ελαφριά γεύση αλευριού αλλά καθώς ανακατεύω δοκιμάζω συχνά γιατί σε κάποια στιγμή ψήνεται πια το αλεύρι και φεύγει αυτή η μυρωδιά.Όταν συμβεί αυτό αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω τα 50 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να αφομοιωθεί και αδειάζω την κρέμα σε ένα ταψί. Από πάνω βάζω μεμβράνη που να εφάπτεται με την κρέμα και βάζω το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει. Τη μεμβράνη τη βάζω για να μην κάνει κρούστα η κρέμα. Ετοιμάζω μια ελαφριά σαντιγί με την κρέμα και την άχνη.Όταν κρυώσει η κρέμα στο ψυγείο τη βάζω στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτω την σαντιγί. Βάζω το μείγμα σε κορνέ και κρατώ στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστώ. Αν θέλω μπορώ να ετοιμάσω σαντιγί για να γαρνίρω τα τρίγωνα, καθώς επίσης αμύγδαλο φιλέ ή λιωμένη σοκολάτα. Συναρμολογώ βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα και τα διακοσμώ αν θέλω με σαντιγί, αμύγδαλα ή σοκολάτα.
Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι του Άκη Πετρετζίκη

Τζιζ κέικ με άσπρη κρέμα. Υπέροχο γλυκό !!


Υλικά
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα Digestive
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Για την κρέμα
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
280 γρ. γιαούρτι σακούλας (σε θερμοκρασία δωματίου)
350 γρ. σοκολάτα λευκή
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
μπισκότα χοντροκοκομμένα
ζάχαρη άχνη
{εδώ φρέσκα φρούτα εποχής}
 Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ή με μία μαρίζ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένο χώμα.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 - 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Έπειτα την στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια και τη βάζουμε να λιώσει σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε καλά ώστε να χλιαρύνει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε έπειτα τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε ξανά.Τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε απαλά, κατά προτίμηση με μαρίζ, για να ενσωματωθεί η κρέμα χωρίς να χάσει τον όγκο της.Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και το στρώνουμε με μία σπάτουλα. Aφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που την φτιάχνω και είναι φυσικά τέλεια!!

Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα !!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές τις σούπας κακάο
1 κούπα μαργαρίνη βούτυρο μαλακό
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 φάκελα κουβερτούρα Γιώτης




Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο των 2 φακέλων νιφάδες κουβερτούρας.
Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
Σε ένα μπολ σπάζετε τα μπισκότα και τ ανακατεύετε με τα καρύδια .
Ενώνετε το μίγμα σοκολάτας με το μίγμα βουτύρου και το προσθέτετε στα μπισκότα .Ανακατεύετε πολύ καλά και βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα .
Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες

 Υλικά για επικάλυψη

1κουτί μικρό  κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα και άνω)
2  μαύρεςσοκολάτες
1 λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα έως ώτου λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας.
Αφήνουμε να παγώσει εκτός ψυγείου  και επικαλύπτουμε την τούρτα μας.






Τραχανόπιτα τις μαμάς !!

 Yλικά
1 πακέτο φύλα κρούστας για πίτες
350 γραμ φέτα
3 αυγά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
1  1/2 ποτήρι του νερού νερού τραχανά γλυκό σταρένιο

Εκτέλεση
Βράζουμε το τραχανά βάζοντας σε μία κατσαρόλα νερό 4 ποτήρια του νερού [αν χρειαστεί παραπάνω κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε μόνο ζεστό νερό ]
Τον κατεβάζουμε από την φωτιά μόλις ετοιμαστεί προσέχοντας να μην είναι νερουλός.
Προσθέτουμε μόλις κρυώσει αλάτι,πιπέρι,την φέτα τριμμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια ,τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίο μέγεθος και στρώνουμε 4 φύλα βάζοντας λάδι σε όλη την επιφάνεια στο καθένα χωριστά όπως κάνουμε και στα κάτω φύλα.
Ρίχνουμε το μείγμα του τραχανά και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλα λαδώνοντας το καθένα ένα ένα.
Την  κλείνουμε γύρω γύρω στρίβοντας το περίσσευμα με υγρά χέρια με νερό για να κολλήσει και να γίνει τραγανή.
Ραντίζουμε με το χέρι όλη την επιφάνεια με νερό ,έτσι γίνετε τραγανό το φύλο και λαδώνουμε όλη την επιφάνεια,
Χαράσσομαι σε κομμάτια και για περισσότερη νοστιμιά βάζουμε λίγο βούτυρο [κομματάκια ] εδώ κι εκεί και καθώς ψήνετε και λιώνει νοστιμίζει τη πίτα μας
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,περίπου 40 λεπτά θα την δούμε να ροδίζει .
Σημείωση
Αν θέλετε να την φτιάξετε με ωραίο εύκολο τραγανό παραδοσιακό σπιτικό φύλο γράψτε  τον παρακάτω σύνδεσμο σύνδεσμο η πατήστε στο blog http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html



Τούρτα τύπου Μόκα φανταστική !!!

Υλικά:
 3 πακέτα μπισκότα digestive
3 κουτ..σούπας . νες καφέ
250 γραμ. φυτική σαντιγί
300 γραμ ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
1 κούπα τσαγιού  γάλα εβαπορέ
σιρόπι σοκολάτας σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ερμόλ στο ψυγείο για να παγώσει καλά
.Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει.
Λιώνουμε  σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε  το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε  καλά  μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε  ανακατεύοντας τον καφέ.
Προσθέτουμε  σιγά σιγά το χτυπημένο ερμόλ, ανακατεύοντας πολύ  καλά.
Βουτάμε  μέσα στο εβαπορέ τα μπισκότα πολύ γρήγορα ίσα να βραχούν όχι να μουλιάσουν και τα βάζουμε σαν βάση στρώνοντας τα σε πυρές στρογγυλό μεγέθους τούρτας .
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα Μόκας και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει καλά ,τουλάχιστον 4 με 5 ώρες Διακοσμούμε με γραμμές από σοκολάτα ρευστή κι αν θέλουμε με λίγη σαντιγί
Σημείωση
Την βάση μπορούμε να την κάνουμε και με πτί μπέρ μπισκότα χρησιμοποιούμε 2 πακέτα .
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την βάση και κατ αυτόν τον τρόπο .
Αλέθομαι τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το  βούτυρο 250 γραμ.και αφού βάλουμε τα αλεσμένα μπισκότα στο πυρέξ η ταψάκι που θα το φτιάξουμε ,ρίχνουμε το βούτυρο το λιωμένο το ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μείγμα και στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα .Συνεχίζουμε με την κρέμα όπως αναγράφετε παραπάνω
Εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα πτι μπέρ ολικής αλέσεως ,


Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Παγωτό με Nutella γρήγορο!


Υλικά

1 κουτί φυτική σαντιγί τύπου  (Ermol)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βάζο Nutella των 375 γρ.
2 κουτιά εβαπορέ γάλα παγωμένο
φουντούκια ,η αμύγδαλα η καρύδια  κατά προτίμηση η και σκέτο με σιρόπι σοκολάτας ,βύσσινο


Εκτέλεση
Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο (παγωμένο) και την Nutella και αφού χτυπηθούν καλά, ειδικά η πραλίνα μας, προσθέτουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε προσεκτικά το χτύπημα.  Τοποθετούμε στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε, προσθέτουμε και τα φουντουκάκια και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη. μετά από μία ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ,το κάνουμε δύο - τρεις φορές και απολαμβάνουμε  το παγωτάκι μας.

Ζελεδάκια εύκολα !!

 Τα υλικά
4 κουταλιές σούπας ζελατίνη σε κόκους ( είναι περίπου 6 φάκελοι)
1 φλιτζάνι κρύο νερό
1 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα γεύση σαν λεμόνι ή μέντα ,η κεράσι.η ότι σας αρέσει
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (Θα χρησιμοποιηθεί για τέσσερα η περισσότερα  χρώματα αν θέλουμε χρωματιστά )
επιπλέον ζάχαρη για την επικάλυψη

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για πέντε λεπτά.
Ανακατέψτε σε βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Ανακατέψτε τη  ζάχαρη μέσα .
Αφήστε το να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύετε συνεχώς.
Ρίχνουμε το μείγμα σε 4 μικρά δοχεία 
1-2 σταγόνες χρώμα των τροφίμων σε κάθε μπωλ.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ανακατευτούν.
Καλύψτε τη κατσαρόλα  και τη νύχτα στο ψυγείο.
Κόψτε μίγμα ζελατίνης σε 3/4 ίντσας κύβους χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι που βυθίζεται σε ζεστό νερό.
Κυλάμε  κύβους και ρολό σε ζάχαρη μέχρι να επικαλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Τοποθετήστε σε χαρτί και αφήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ημέρες για να κρυσταλλωθούν.


Ενα μείγμα μπαχαρικών που δίνει νοστιμιά απίστευτη σε όλα τα φαγητά μας!!


Το χρησιμοποιούμε  παντού σε όσπρια,1 κουταλιά κοφτή της σούπας  μόνο είναι αρκετή.  η νοστιμιά που δίνει είναι απίστευτη .
Σε όλα τα κρεατικά ,κοκκινιστά ,ψητά,σε κιμά, μπιφτέκια κεφτεδάκια κ.τ.λ τρίψτε τα με το μείγμα μπαχαρικών,και θα καταλάβετε την διαφορά στο πιάτο σας.
Σε σάλτσες και όλοι θα ξετρελαίνονται με την νοστιμιά έστω μιας απλής σάλτσας.
Τα μπαχαρικά γενικά κάνουν καλό εκτός από την νοστιμιά που δίνουν στο φαγητό μας ,χρησιμοποιώντας έστω το συγκεκριμένο μπαχαρικό ελαττώνουμε στο ελάχιστο ως  καθόλου το αλάτι που μόνο κακό κάνει στον οργανισμό μας.
Προσωπικά το χρησιμοποιώ χρόνια  και χωρίς αυτό δεν μαγειρεύω σωστά κάτι μου λείπει!!
Δοκιμάστε το κι εσείς και θα με θυμηθείτε δεν στοιχίζει και αξίζει !!
Μόνο μην προσθέσετε τίποτα άλλο.να το φτιάξετε όπως σας το λέω ,έχω κάνει πολλές δοκιμές με διάφορα μπαχάρια.
Αυτός είναι ο καλύτερος και νοστιμότερος  συνδυασμός !!!



Προσοχή
Η ανάμειξη των μπαχαρικών  πρέπει να γίνει με όλα τα είδη σε ίδια γραμμάρια π.χ φακελάκι των 200 γραμμαρίων κουρκουμά,φακελάκι των 200 γραμμαρίων όλα εκτός από την ρίγανη ,θα προσθέσετε την μισή ποσότητα σε γραμμάρια.
Σας συνιστώ να αγοράσετε σε μεγάλη ποσότητα φακελάκια  έρχεται πιο οικονομικά και βγαίνουν αρκετά βάζα,να δωρίσουμε κι όλας στην μαμά ,φίλους ,η να το φυλάξουμε δεν παθαίνει τίποτα.



Υλικά για το μείγμα μπαχαρικών

Μουστάρδα σε σκόνη ένα φακελάκι
κουρκουμά σε σκόνη
σκόρδο σε σκόνη
ρίγανη τριμμένη
πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
τζίντζερ σε σκόνη
λίγο πιπέρι βάζω κόκκινο
λίγο αλάτι -μπορείτε να το αφαιρέσετε και να βάζετε στο φαγητό σας κατ ευθείαν όσο εσείς θέλετε.

Πώς το φτιάχνουμε πως το διατηρούμε
Σε  ένα μεγαλούτσικο μπολ αδειάζουμε όλα τα μπαχαρικά μας .
Ανακατεύουμε με τα χέρια  [απίστευτη η μυρωδιά τους θα το νιώσετε ]
Αδειάζουμε το μείγμα σε βάζα ,τα κλείνουμε καλά τα διατηρούμε σε ντουλάπι και δεν ξεχνάμε να βάζουμε από μία κουταλιά  σε όλα μας τα φαγητά!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τρίτη 19 Μαΐου 2015

-Κοκάκια μπουκίτσες πεντανόστιμες.


 Yλικά
 Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.γλυκ. κορν φλάουρ
1 κουτ.γλυκ. μπέκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι

 για την κρέμα
2 1/2 λίτρα γάλα
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
3  κροκάδια η και ολόκληρα τα αυγά κατά προτίμιση
2-3 βανίλιες

Για την επικάλυψη:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Σιρόπι
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
    1½ φλυτζ. τσαγιού νερό
  1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

  Για να το αρωματίσουμε προαιρετικά
   1 κουτ. σούπας μέλι
  1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεκιν πάουντερ  και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, πολύ καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι όχι με μίξερ για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα ζάχαρη, αυγά και κορν φλάουρ  και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει χωρίς να φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

 Επικάλυψη
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το μέλι.
 Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει λίγο ώστε να στέκεται πάνω στο παντεσπάνι.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το βρέχουμε με το σιρόπι λίγο με ένα κουτάλι τις σούπας και με κούπα κάνουμε το σχέδιο. Βάζουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με το παντεσπάνι. Από πάνω τα περιχύνουμε με  το γλάσο σοκολάτας η αν δεν θέλουμε να τα καλύψουμε ολόκληρα τα βουτάμε από το πάνω μέρος μόνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία επιφάνεια.
Σημείωση
Αν δεν σας αρέσει το σιρόπι μπορείτε να το αφαιρέσετε  δεν το επηρεάζει .

Κέικ Μαμπρέ!



Yλικά
180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
230 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γρ. γάλα πλήρες + 1½ κουτ. σούπας επιπλέον, χλιαρό
30 γρ.  κακάο
Οδηγίες:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με τη 1½ κουταλιά ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 25 x 11 εκ. Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρομαι.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο και την φτιάχνω πολύ συχνα !Είναι τέλεια !!!

Κάροτ.κέικ με γλάσο σοκολάτας !!

Υλικά
4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα

Περισσότερες συνταγές  πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
 Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
 Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.



Γλάσο
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή τριμμένη,
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
1 κοφτό κουταλάκι βανίλια
Εκτέλεση.
Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι
 μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του
 και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα
 να γίνει λείο και γυαλιστερό και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, όχι
 όμως να πήξει.\
Το απλώνετε ομοιόμορφα επάνω στο κέικ στολίζετε με λίγα αμύγδαλα κομμένα κομματάκια










 












 



Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Mπισκοτογλυκό διαφορετικό!!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές τις σούπας κακάο
1 κούπα μαργαρίνη βούτυρο μαλακό
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 φάκελα κουβερτούρα Γιώτης
Επικάλυψη
ι κουτάκι σαντιγί.
2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο των 2 φακέλων νιφάδες κουβερτούρας.
Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
Σε ένα μπολ σπάζετε τα μπισκότα και τ ανακατεύετε με τα καρύδια .
Ενώνετε το μίγμα σοκολάτας με το μίγμα βουτύρου και το προσθέτετε στα μπισκότα .Ανακατεύετε πολύ καλά και βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα .
Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες .
Ξεφορμάρετε το γλυκό και γαρνίρετε με την χτυπημένη σαντιγί.
Μπορείτε να παραλείψετε την σαντιγί και να πασπαλίσετε το γλυκό με τρούφα η νιφάδες σοκολάτας.