Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κρέπες με γλάσο σοκολάτας και παγωτό.




Υλικά για κρέπες

2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο καλό
λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά  ,προσθέτουμε και το γάλα ,το αλάτι το βούτυρο,και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας  να γίνει χυλός .Τον σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά προσθέτουμε ανά 2 κρέπες 2-3 σταγόνες λάδι,και με ένα φλυτζανάκι του καφέ παίρνουμε από το μείγμα,το ρίχνουμε στο τηγάνι το κουνάμε πέρα δώθε να σχηματιστεί στρογγυλή κρέπα και μόλις ψηθεί από κάτω την γυρνάμε και από πάνω πλευρά να ψηθεί.
Τις βγάζουμε τοποθετώντας την μία πάνω από την άλλη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε.

Υλικά για γλάσο:200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση για γλάσο:Ετοιμάστε το γλάσο σε μπέν μαρί  ενώνοντας την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος
Αλείφουμε τις κρέπες με το γλάσο και λίγο τριμμένο φουντούκι τις κλείνουμε καλά  σαν βεντάλια η σαν χωνί κι από πάνω βάζουμε μία μπαλίτσα παγωτό.
Αν θέλουμε κάνουμε το αντίθετο,μέσα παγωτό κι από πάνω ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ\
Η συνταγή για τις κρέπες είναι και για γλυκές και αλμυρές η ίδια.



 

Τόστ πεντανόστιμο, υπέροχο σε γεύση με μία μικρή αλλαγή, ένας ωραίος μεζές !!

Υλικά
6 φέτες τυρί του τόστ
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί γκούντα σε λωρίδες κομμένο λίγο παχιές
3 αβγά
      2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
λίγο βούτυρο για άλειμμα
λάδι για το τηγάνισμα  {καλαμποκέλαιο}
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα πλάστη και λεπταίνουμε τις φέτες του τόστ.
Τις αλείφουμε βούτυρο και βάζουμε επάνω από μία φέτα τυρί του τόστ , μία φέτα ζαμπόν.και το γκούντα  τυρί στην  μέση .
Αυτό το κάνουμε σε όλες τις φέτες και τις τυλίγουμε σε ρολό.
Με μία οδοντογλυφίδα που περνάμε ανάμεσά τους τα σταθεροποιούμε μην ανοίξουν.
Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τα αυγά και σε άλλο μπολ έχουμε την φρυγανιά,Τα βουτάμε πρώτα πολύ καλά να ποτίσουν στο χτυπημένο αυγό ,και μετά  τα  περνάμε πολύ καλά με φρυγανιά να γεμίσουν γύρω γύρω .

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι .Τοποθετούμε ένα ένα ρολό και τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές,
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Τα σερβίρουμε η ολόκληρα η κομμένα.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι τα ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  η βουτυρωμένο ελαφρώς σκέτο ταψί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν .

Την συνταγή την έστειλε η φίλη τις σελίδας μας Meri Peristeri που την φτιάχνει συχνά και είναι υπέροχη και σαν φαγητό και σαν μεζεδάκι ,Την ευχαριστώ πολύ !!

Κέικ λεμονιoύ γεμιστό ,η σκέτο ,είναι απόλαυση !!


Υλικά

    125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    200 γραμμ. ζάχαρη
    3 μικρά αυγά
    2 λεμόνια (ξύσμα)
    125 ml φρέσκο γάλα
    2 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
    250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 πρέζα αλάτι

    Για την κρέμα λεμονιού:
    200 ml νερό
    70 γραμμ. ζάχαρη
    1 μέτριο λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
    2 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
    1 κ.σ. βούτυρο
    1/4 κ.γλ. κουρκουμά

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε ψιλή σήτα. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό που αναμειγνύουμε το κέικ χτυπάμε το μείγμα για 3΄-4΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε το μείγμα να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τινάζουμε τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170οC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί 10΄ στη φόρμα.
Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού.
Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.
Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας. Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.
Χωρίζουμε το κέικ οριζόντια με κοφτερό μαχαίρι.
Αλείφουμε με την κρέμα λεμονιού και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι κέικ, σαν σάντουιτς.
Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες.
Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου την φτιάχνω κι είναι πολύ ωραία αρέσει σε όλους !!!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Κρουασανάκια με μαρμελάδα.!!!



Υλικά
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας
Μαρμελάδα τις αρεσκείας μας
λίγο λικέρ
Ζάχαρη άχνη
Για από πάνω στο φούρνισμα
2 κρόκους  αυγού αραιωμένο σε λίγο γάλα.

Εκτέλεση
Βάζουμε την μαρμελάδα μας σε ένα κατσαρολάκι και με λίγο λικέρ την αραιώουμε ανακατεύοντας ,να μην βράσει απλά να μην είναι ούτε πολύ σφιχτή,αλλά ούτε πολύ αραιή..
Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγουμε με τον πλάστη το φύλο σφολιάτας σε στρογγυλό σχήμα με τον πλάστη,αν δυσκολεύεστε γίνονται και ρολάκια κόβοντας τετράγωνες λωρίδες.
Βάζουμε σε κάθε άκρη όπως δείχνει το σχέδιο από μία κουταλιά τις σούπας μαρμελάδα και τυλίγουμε μέχρι να φτάσουμε στην άκρη .
Τα περνάμε με το πινελάκι από πάνω με το αυγό και το γάλα  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς προσεκτικά μην αρπάξουν ίσα να ροδίσουν .
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

 

Τραγανές -τραγανές μπρουσκέτες !!

Υλικά  για 12 μπρουσκέτες

Λεμοντσέλο ,απλά τέλειο!!


   500 γρ. νερό

10 βιολογικά λεμόνια κατά προτίμηση

1 λίτρο αλκοόλ

500 γρ. ζάχαρη    

Εκτέλεση            

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.

 Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε.

Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Γαύρος μαρινάτος και ένα καραφάκι ουζάκι !! Εκλεκτό μεζεδάκι!!

 Υλικά
1 κιλό γαύρο
1 ματσάκι άνηθο ,η θυμάρι,η μαιντανό ,κατά προτίμηση
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι χοντρό θαλασσινό σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί όλος ο γαύρος
Ξύδι πολύ καλής ποιότητας [βασικό αυτό] σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί ο γαύρος όλος
Ελαιόλαδο σε ποσότητα να σκεπαστεί όλος ο γαύρος
 



 Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβοντας το κεφάλι εντελώς, και χωρίζοντάς το στα δύο για να βγάλουμε το κόκκαλο από την μέση όλο.
Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος τον καθαρισμένο γαύρο αφού τον έχουμε πλύνει καλά,ρίχνουμε από τα αρωματικά φυτά της επιλογής μας από πάνω ,και τα καλύπτουμε με το χοντρό αλάτι όλα πολύ καλά σκεπασμένα.

Τα αφήνουμε 3 τέταρτα έτσι ,τα βγάζουμε στην συνέχεια ,τα ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει όλο το αλάτι και τα ξαναβάζουμε στο γυάλινο σκεύος αφού το έχουμε ξεπλύνει από την πρώτη χρήση του .
Αμέσως μετά τον καλύπτουμε με το πολύ καλής ποιότητας ξύδι βασικό ξανά τονίζω αυτό ,και το αφήνουμε περίπου για μισή ώρα μέχρι να δούμε να ασπρίσει ο γαύρος που σημαίνει ότι έχει ψηθεί.
Το σουρώνουμε χωρίς να το ξεπλύνουμε και το τοποθετούμε πάλι στο γυάλινο σκεύος, το καλύπτουμε όλο καλά με λάδι να πάει πιό πάνω από τον γαύρο η ποσότητα  λαδιού ,ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο ,η όποιο άλλο αρωματικό προανέφερα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα !!! Διατηρείτε  για 3 ημέρες ,καλή σας όρεξη μαζί με ενα καραφάκι ουζάκι ,ο τέλειος μεζές !!!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ομελέτα Φούρνου.Η γρήγορη νόστιμη λύση!!!

κά  για 4 άτομα
 4 πατάτες κομμένες σε κομματάκια [σαν λεπτά κυβάκια]
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
8 αυγά
1 ποτήρι γάλα Νουνού
αλάτι-πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο [κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας π.χ. η κεφαλοτύρι.]
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.
σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε να μαραθούν οι ροδέλες κρεμμυδιών τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βγάζουμε.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε για λίγο και τις καλά στραγγισμένες βρασμένες πατάτες ανακατεύοντας ελαφρώς μην μας διαλύσουν
Σε αντικολητικό  ταψάκι [μέγεθος τούρτας] Ρίχνουμε και στρώνουμε τις πατάτες ,από πάνω τα κρεμμύδια .μετά πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι[ ΠΡΟΣΟΧΗ λίγο αλάτι διότι υπάρχει και το κεφαλοτύρι] το γάλα το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό .
Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα κουνώντας το ταψάκι να  καλύψει όλα τα παραπάνω που είπαμε κρεμμύδια πατάτες.
Το ψήνουμε στον προθερμασμένο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά .Πραγματικά απίθανο ,καλή σας όρεξη !!!!




Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης



Υλικά:
40 φύλλα κρούστας
500γρ. βούτυρο Lurpak ...
300γρ. φιστίκι Αιγίνης

Υλικά για το σιρόπι:
650γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
80γρ. γλυκόζη
3-4 φετες λεμονι

Προετοιμασία:
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε το φιστίκι
στο μπλέντερ σε σκόνη και οχι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε
τα φύλλα του μπακλαβά. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο
ταψί 30Χ45 εκ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις
διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο και
απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα.
Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα
υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα. Βάζουμε το
ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο
νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε
σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Καλη σας επιτυχια!!!
Aπό Αρτοποιεία και Συνταγές 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Λιόψωμο το πανεύκολο!!!
















Υλικά
2,5 κουτ.γλ. ξερή μαγιά
2 κούπες ζεστό νερό
Μισή κούπα μαύρες ελιές κομμένες
5 κούπας αλεύρι για ψωμί
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
Λίγο αλάτι
Eκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 2 είδη αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και αλάτι
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε τις ελιές και το δενδρολίβανο
Φτιάχνουμε μια μπάλα καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα
Ζυμώνουμε εκ νέου και αφήνουμε για ακόμα 50 λεπτά να φουσκώσει
Φτιάχνουμε μια φραντζόλα, τη χαράσσουμε και την ψήνουμε για περίπου μια ώρα



 τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.:






Σταφιδόψωμο αφράτο και γευστικό !!!



Μου έγινε υπέροχο μοσχομυριστό και αφράτο ..μου θυμίζει παιδικά χρόνια!!!


 Είναι και νηστίσιμο
Υλικά:
1 κούπα  του τσαγιού σπορέλαιο
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα του τσαγιού νερό
1/2 κούπα του τσαγιού μαύρες σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο
1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση: .
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού το νερό, την κανέλα και το γαρύφολλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από τη ζύμη του κέικ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Τη ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα  ραντισμένη με αλεύρι και τίναγμα το περιττό,ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Tρίγωνα Πανοράματος με υπέροχη γεύση στην κρέμα!!

 



Υλικά για την κρέμα 950 γρ. γάλα (700 + 250)
3 βανίλιες
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. κρόκος αυγού (περίπου 4)
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. άχνη 
Για το φύλλο 1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο για άλειμμα

Για το σιρόπι500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό

Για γαρνίρισμασαντιγί
αμύγδαλο φιλέ 
Εκτέλεση για το φύλλοΑνάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στο πλάι με ένα πινέλο. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και με το που πάρουν βράση τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα 10Χ10 και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια.Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας με την στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε νοητά σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες μαζί και τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Παίρνουμε μια λωρίδα και την απλώνουμε μπροστά μας. Με τη βοήθεια του πινέλου την πιτσιλάμε με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε και μια ακόμα που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινάμε και διπλώνουμε σαν να κάνουμε τρίγωνο πιτάκι.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο σε δυο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από το χαρτί. Αραδιάζουμε τα τριγωνάκια σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βουτυρώνουμε και από πάνω τα τρίγωνα και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα. Περίπου μισή ώρα είναι αρκετή. Αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. 
Για την κρέμαΒάζουμε τα 700 γρ γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε βρασμό. Ποτέ δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα πριν ζεσταθεί καλά έτσι ώστε να μην καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά και το ανακατεύουμε. Προσθέτου και το αλεύρι και με ένα σύρμα το κάνω μια πάστα με τα υγρά του μπολ.Όταν ζεσταθεί το γάλα με τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα από αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι. Αυτό το κάνουμε  για να πάρουν σιγά σιγά θερμοκρασία τα αυγά και να μην γίνουν ομελέτα. Αφού έχει ζεσταθεί το μείγμα με τα αυγά το αδειάζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα περιμένω να αρχίζει να πήζει.Προσέχω το μάτι να είναι σε μέτρια θερμοκρασία  και αφαιρώ από το μάτι όταν χρειάζεται αν βλέπω το μείγμα να πήζει και να μην το προλαβαίνω στο ανακάτεμα. Στην αρχή του ψησίματος η κρέμα θα έχει μια ελαφριά γεύση αλευριού αλλά καθώς ανακατεύω δοκιμάζω συχνά γιατί σε κάποια στιγμή ψήνεται πια το αλεύρι και φεύγει αυτή η μυρωδιά.Όταν συμβεί αυτό αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω τα 50 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να αφομοιωθεί και αδειάζω την κρέμα σε ένα ταψί. Από πάνω βάζω μεμβράνη που να εφάπτεται με την κρέμα και βάζω το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει. Τη μεμβράνη τη βάζω για να μην κάνει κρούστα η κρέμα. Ετοιμάζω μια ελαφριά σαντιγί με την κρέμα και την άχνη.Όταν κρυώσει η κρέμα στο ψυγείο τη βάζω στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτω την σαντιγί. Βάζω το μείγμα σε κορνέ και κρατώ στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστώ. Αν θέλω μπορώ να ετοιμάσω σαντιγί για να γαρνίρω τα τρίγωνα, καθώς επίσης αμύγδαλο φιλέ ή λιωμένη σοκολάτα. Συναρμολογώ βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα και τα διακοσμώ αν θέλω με σαντιγί, αμύγδαλα ή σοκολάτα.
Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι του Άκη Πετρετζίκη

Τζιζ κέικ με άσπρη κρέμα. Υπέροχο γλυκό !!


Υλικά
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα Digestive
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Για την κρέμα
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
280 γρ. γιαούρτι σακούλας (σε θερμοκρασία δωματίου)
350 γρ. σοκολάτα λευκή
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
μπισκότα χοντροκοκομμένα
ζάχαρη άχνη
{εδώ φρέσκα φρούτα εποχής}
 Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ή με μία μαρίζ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένο χώμα.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 - 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Έπειτα την στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια και τη βάζουμε να λιώσει σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε καλά ώστε να χλιαρύνει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε έπειτα τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε ξανά.Τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε απαλά, κατά προτίμηση με μαρίζ, για να ενσωματωθεί η κρέμα χωρίς να χάσει τον όγκο της.Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και το στρώνουμε με μία σπάτουλα. Aφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που την φτιάχνω και είναι φυσικά τέλεια!!

Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα !!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές τις σούπας κακάο
1 κούπα μαργαρίνη βούτυρο μαλακό
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 φάκελα κουβερτούρα Γιώτης




Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο των 2 φακέλων νιφάδες κουβερτούρας.
Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
Σε ένα μπολ σπάζετε τα μπισκότα και τ ανακατεύετε με τα καρύδια .
Ενώνετε το μίγμα σοκολάτας με το μίγμα βουτύρου και το προσθέτετε στα μπισκότα .Ανακατεύετε πολύ καλά και βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα .
Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες

 Υλικά για επικάλυψη

1κουτί μικρό  κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα και άνω)
2  μαύρεςσοκολάτες
1 λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα έως ώτου λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας.
Αφήνουμε να παγώσει εκτός ψυγείου  και επικαλύπτουμε την τούρτα μας.