Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παγωτό σε αδειασμένο πορτοκάλι !

 Υλικά
 6-8 πορτοκάλια
300 γρ. Σπιτικό γιαούρτι
50 γρ. Αμύγδαλα
3 κουταλιές της σούπας ρούμι / κονιάκ
4-6 μπισκότα digestive

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα πορτοκαλια.
 Στο μίξερ ανακατεύουμε το γιαούρτι, πορτοκάλι, αμύγδαλο, το ρούμι / κονιάκ και τα μπισκότα.
Με αυτό το μίγμα γεμίστε τη φλούδα πορτοκαλιού και το αφήνουμε μερικές ώρες στην κατάψυξη. Είναι πολύ καλό και νόστιμο.

Συνταγή  Virginia Papadopoulo Panait-- Οι Κουζινίστας


Oι τηγανίτες τις γιαγιάς !!!!

Τηγανίτες της γιαγιάς Ελπις Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα


ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τσ σιμιγδάλι ψιλό
2 φλ τσ.γιαούρτι
1φλ καφ.γάλα
1/2 κγ μπέικιν,
1 βανίλια,
ξύσμα λεμονιού
1φλ καφέ ζάχαρη
λίγο κουρκουμά για χρώμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας χυλός και τον αφήνουμε για 30΄ στην άκρη.Στην συνέχεια παίρνουμε κουταλιά κουταλιά και τον ρίχνουμε στο τηγάνι με σπορέλαιο και τηγανίζουμε να πάρουν ωραίο χρώμα.Τις σερβίρουμε με μέλι,ζάχαρη κανέλα!

Συνταγή Ελπίς Ελπι Τσακαλίδου-Μαχαίρα  --Οι Κουζινίστας

Λουκουμάδες η απόλυτη απόλαυση !!!!





Υλικά
Για το μείγμα
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

- σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
2-3 λεμονόκουπες

σερβίρισμα
κανέλα σκόνη... τριμμένο καρύδι η σουσάμι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Σκεπάζουμε το χυλό με μία πετσέτα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει. Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε τους λουκουμάδες, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι (το οποίο πρώτα βουτάμε σε νερό) μείγμα και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μεγάλες κουταλιές από τον χυλό.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

"Μπρουσκέτες" με τηγανιτά αυγά και αυγά ποσέ (OEUFS POCHES)


Υλικά:
*Ανάλογα με το πόσα θέλουμε να φτιάξουμε και για πόσα άτομα:
-Αυγά
-Μεγάλες φέτες ψωμί (προσωπικά βάζω απο ζυμωτό καρβέλι)
Για κάθε μία μεγάλη φέτα ψωμί υπολογίζω 2 αυγά(1 τηγανιτό (μάτι) και ένα ποσέ
*προσοχή οι φέτες να μην είναι πολύ παχιές
-Ελαιόλαδο
-Ξύδι
-Αλάτι- πιπέρι- θυμάρι
-1 φύλλο δάφνης –πιπέρι σε κόκκους
-1 πιατάκι του καφέ ή 1 μικρό μπολάκι (για τα αυγά ποσέ)


Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού και με το χέρι μας ή ένα πινέλο τις περνάμε και από τις δύο πλευρές με λάδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Στη συνέχεια με ένα τσέρκι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο (με προσοχή να μην χαλάσουμε την κόρα) έτσι θα βγάλουμε μια στρογγυλή ψίχα από κάθε φέτα.
*αν δεν έχουμε τσέρκι μπορούμε να πάρουμε ένα φαρδύ ποτήρι για να κάνουμε την τρύπα!
Με αυτόν τον τρόπο η φέτα με την τρύπα θα χρησιμοποιηθεί για το τηγανιτό αυγό και η στρογγυλή ψίχα για το αυγό ποσέ.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λάδι.
Βάζουμε τις φέτες και τις ψίχες και ψήνουμε σε μέτρια φωτια (όχι στο φούρνο)μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και στην φέτα με την τρύπα σπάμε ένα αυγό.
Όταν η ξεχωριστή ψίχα ψηθεί την βαζουμε σε ένα πιάτο (τη θέλουμε για το ποσέ)
*ανάλογα με την κουζίνα που έχουμε προσέχουμε να μην μας αρπάξει το αυγό γι’αυτό είναι σημαντικό να έχουμε χαμηλή φωτιά.
*όταν ρίξουμε το αυγό προσέχουμε να μην φτάνει ψηλά σε ύψος στην τρύπα αλλιώς δεν θα ψηθεί εύκολα (γι’ αυτό η τρύπα της ψίχας δεν πρέπει να είναι μικρή).
*ίσως χρειαστεί να καλύψουμε με ένα αλουμινόχαρτο το τηγάνι έτσι ώστε να ψηθεί πιο εύκολα το αυγό από πάνω.
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να “βράσει” (μέχρι τη μέση περίπου για να καλύπτει το αυγό) και αν θέλουμε ρίχνουμε τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού.
Στο νερό ρίχνουμε και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι (συγκρατεί το ασπράδι κοντά στον κρόκο και βοηθάει να μη διαλυθεί.)
*ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να ρίξουμε το αυγό ,το νερό το θέλουμε σε κατάσταση λίγο πριν το βρασμό (να μην έχει έντονο κοχλασμό)
Ανακατεύουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια μικρή δίνη. Στο μπολάκι σπάμε με προσοχή το αυγό και το ρίχνουμε προσεκτικά στη δίνη που έχουμε δημιουργήσει.
Το βράζουμε για 2-3’ πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και όταν το ασπράδι είναι συμπαγές κι ο κρόκος όσο μελάτος θέλετε, αφαιρέστε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα, για να μη διαλυθεί.
*αν χρειαστεί διορθώνουμε το σχήμα τους προσεκτικά με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε το αυγό επάνω στην ψημένη ψίχα (δίπλα στην ψημένη φέτα με το άλλο αυγο) και αν θέλουμε αλατίζουμε.

Συνταγή  Akis Andreakos 



Cupcakes !!! Σαν μπιμπελό τέλεια !!!!


ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Υλικά για τα cupcakes:

250γρ. μερέντα ή νουτέλλα
2 αβγά μεγάλα
10 κ.σ. κοφτές φαρίνα
Ξύσμα και εσάνς πορτοκαλιού
Λίγη Κανέλα
12 χαρτάκια για κεκάκια



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την μερέντα,μόλις ενωθούν ρίχνουμε μια μια κουταλιά το αλεύρι και χτυπάμε για δύο τρία λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα.βάζουμε τα χαρτάκια στη φόρμα και μέσα.ρίχνουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας,από το μείγμα.ψήνουμε για 20 λεπτα περίπου (ανάλογα με το φουρνο)

Βουτυρόκρεμα πανεύκολη με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι βανίλια άρωμα(με άρωμα λεμονι-πορτοκαλι(οταν γίνουν κρέμα βάζω και 2 κ.σ χυμό λεμόνι και ανακατεύω λιγο ακομα)



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν. Στέκεται και δένει γρήγορα,θυμίζει σαντιγί,όμως είναι πιο σφιχτή. Μπορούμε να βάλουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το που θα την χρησιμοποιήσουμε. Στέκεται τέλεια πάνω στα cupcakes και είναι επίσης φανταστική για γέμισμα και επικάλυψη τούρτας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!!->

ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ.ΤΩΡΑ ΤΟ

 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΕΞΩ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΣΟΥΠΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ

 ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΚΡΕΜΑ(ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ)ΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚ

 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΛΑΚΏΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΡΝΕ ΒΑΛΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ

ΨΥΓΕΙΟ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ

 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΚΟΣ.ΤΑ CUPCAKES ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ

 ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ(ΤΩΡΑ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

*τα cupcakes και την κρέμα τα αρωματίζω με ξύσμα πορτοκάλι,λεμόνι,lime,κανέλα,βανίλια κτλ.

Συνταγή Από  Αkis Andreakos  Οι κουζινίστας


Κρασοτηγανιά σούπερ !!!!

 
Υλικά
Χοιρινό σε μπουκίτσες καλό είναι να επιλέξουμε πανσέτα η λαιμό 
πολύχρωμες πιπεριές από μία στο κάθε χρώμα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
θρούμπι





 Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί να μην κάψει και σοτάρουμε το κρέας που το έχουμε κόψει σε κομματάκια.
Η επιτυχία είναι να ροδοκοκκινίσουμε ωραία τα κομμάτια από το κρέας μας .
Εντωμεταξύ έχουμε κόψει σε κομμάτια τις πιπεριές  και το κρεμμύδι μας .
Μόλις σοταριστει καλά το κρέας ρίχνουμε και τις πιπεριές και το κρεμμύδι τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν κι αυτά ωραία και προσθ΄ρτουμε το αλάτι το πιπέρι και το θρούμπι .
Σβήνουμε με το κρασάκι μας και τότε ευωδιάζει ο τόπος ακούγοντας αυτό το τσούφ !!!
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε την χύτρα η βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα
Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα σε 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυρίζει την ανοίγουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε ανοιχτή ,ανοίγουμε και την φωτιά για λίγα λεπτά να πάρει δυό τρείς βράσεις και να δέσει η σαλτσούλα του.
Αν μαγειρεύουμε σε απλή κατσαρόλα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά δοκιμάζοντας  το κρέας μας .
Μόλις είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και πάλι αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να πάρει λίγες βράσεις να δέσει η σάλτσα μας .Μυρωδάτο και πολύχρωμο έτοιμο να δεχτεί την επίθεση !!Καλή όρεξη !!!!

Συνταγή από Deby Ilia Οι Κουζινίστας







Tυροψωμάκι στο πί και φί νοστιμότατο !!!!

 Υλικά
2 αυγουλάκια
2 κούπες αλευράκι 
1 κούπα  λαδάκι 
1 κούπα γαλατάκι 
300 γραμμάρια φετούλα 
1 φακελάκι μαγιά ξερή η λίγη φρέσκια 





Εκτέλεση 
Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά Αφού πρώτα διαλύσουμε την μαγιά σε λίγο ελάχιστα χλιαρό γάλα .
Τα ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί και πάρει χρώμα το βγάζουμε και αφού κρυώσει απολαμβάνουμε χωρίς πολύ κόπο ένα νοστιμότατο τυροψωμάκι .Καλή όρεξη !!!!

Συνταγή Depy Ilia


Τηγανοτυροψωμάκια πολύ ωραία τραγανά !!!!

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ.σούπας ξύδι
350 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μπολ ολα τα υλικά και ζυμώνουμε να φτιάξουμε μία όμορφη μαλακή ζύμη που πρέπει να μην κολλάει στα χέρια μας .
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει .
Πλάθουμε ένα μακρύ ρολό  και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε .
Ανοίγουμε με τα χέρια μας μακρόστενα την ζύμη και τηγανίζουμε σε μπόλικο λαδάκι.
Σε μερικές μπαλίτσες αφού τις ανοίξουμε με την παλάμη μας βάζουμε στην μέση τριμμένο τυράκι  φέτα κλείνουμε και απλώνουμε λίγο να ανοίξει το ζυμαράκι αλλά προσέχουμε γύρω γύρω να είναι κλειστό καλά.Τηγανίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο κι αυτά .Ετσι για την απογευματινή λιγουρίτσα κι όχι μόνο !!!! 

Συνταγή DebyIlia



Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πυραμίδα γεμιστή με πουράκια !!! Χωρίς λόγια !!!!


Υλικά:
1 τυρί Φιλαδέλφεια
 1 βανίλια
300 γρ άχνη ζάχαρη
 1 κρέμα γάλακτος
250 γρ πλήρης κρέμα γάλακτος
 1 πακέτο πει μπερ (θα μείνουν αρκετά)







Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με άχνη ζάχαρη, αρκετά μέχρι να πήξει, μετά προσθέτουμε  βανίλια  (εγώ έβαλα και λίγο μπέιλις ποτό }, μετά βρέχω τα μπισκότα με γάλα και κονιάκ και αρχίζω και κάνω πυραμίδες και ανάμεσα στήνω και τα πουράκια. Από κάτω προσθέτω κρέμα για να λειτουργήσει ως κόλλα να σταθεί το γλυκό .Είναι πραγματικά απίστευτο σε γεύση !!!!
Συνταγή
Stavroula Aifanth Οι Κουζινίστας

Κορμός νόστιμος γρήγορος οικονομικός !!!

 Υλικά
 1 πακέτο μπισκότα marrie Παπαδόπουλου
1 κουτί σαντιγί Μόρφατ(στο κουτάκι)
,Βιτάμ 200 γρ
,1 ποτήρι νερού
 άχνηανάλογα σε ποσότητα πόσο γλυκό το θέλετε
λίγο κονιάκ
λίγο γάλα
και κακάο όσο θέλετε για σκούρο χρώμα .


Εκτέλεση
 Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα τη Μόρφατ με μισό ποτηράκι κρασιού γάλα λίγο κονιάκ και το μισό ποτήρι άχνη.
Βάζω στην άκρη αν είναι καλοκαιράκι στο ψυγείο και χτυπάω Βιτάμ με την υπόλοιπη άχνη προσθέτω την σαντιγί και τέλος κακάο όσο σκούρο θέλω να γίνει .παίρνω τα μπισκότα και βάζω εναλλάξ σαντιγί και στρώνω σε κορμό αν θέλετε σαν γαρνίρισμα λίγο αμυγδαλάκι καβουρντισμένο και αλεσμένο από πάνω είναι τέλειο. Ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.Καλή όρεξη !!!Δεν μένει τίποτα εξαφανίζετε αμέσως !!!
 Συνταγή από  Ρούλα Αστρινάκη Εκτέλεση από Eya Xoriati Οι Κουζινίστας

Σκορδαλιά σε 5 λεπτάκια by mairh !!

 Υλικά
5 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στημένο καλά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 μεγάλες κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές πουρέ σε νυφάδες η' μια μικρή πατάτα βραστή
αλάτι 

Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι,
εκτός από την πατάτα τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν
μια αλοιφή και στο τέλος βάζουμε τις νιφάδες του πούρε η τις βρασμένες πατάτες
ανάλογα πόσο σφιχτή θέλουμε την σκορδαλιά μας!

  Γιαγια Μαιρη εν δραση

Μοσχάρι με μελιτζάνες !!!

    Ενα όμορφο κυριακάτικο πιάτο
    Υλικά
    1 1/2 μοσχάρι <<σπαλομίτα η χτένι >>
    5 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
    5 μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια
    5 πιπεριές κέρατο
    1 μικρο κομμάτι φέτα
    1 ποτήρι ντοματοπολτό
    λίγο ζάχαρη
    2 μεγάλα κρεμμύδια
    3 σκελίδες σκόρδο
    μαϊντανό
    αλάτι πιπέρι λίγο μπαχάρι
    ελαιόλαδο  





    Εκτέλεση  
    Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί
    ρίχνουμε το κρέας να  σοταριστεί  

    Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν
    και στην συνέχεια την ντομάτα την ζάχαρη και τ' αφήνουμε να βράση το μοσχαράκι μας στην συνέχεια και ενώ έχει αρχίσει να είναι μαλακό ρίχνουμε
    το αλάτι πιπέρι μπαχαρικό συνεχίζουμε το βράσιμο.

     Στον χρόνο που βράζει το κρεατάκι μας περνάμε απο το τηγάνι τις πατατες τις μελιτζάνες και τις πιπεριές
    και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.

     Όταν είναι έτοιμο το κρεατάκι μας βάζουμε σε μια γάστρα τις πατάτε από πάνω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
     Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την φέτα σε μικρά κομματάκια.
    στο τέλος βάζουμε από πάνω το κρεατάκι και κουνάμε κυκλικά την γάστρα μας και την βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προ θερμάνει
    για μισή ωρίτσα στους 180 να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά μας!!!!!


    Συνταγή 
    Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση

Πατζαροσαλάτα Δροσερή νόστιμη υπέροχη !!!!

Υλικά
4 μεγάλα πατζάρια
2 κουταλιές μαγιονέζα
4 κουταλιές γιαούρτι
μια σκελίδα σκόρδο
αλάτι


 Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα πατζάρια  με μπόλικο αλάτι.
Οταν κρυώσουν τα κόβουμε σε κυβάκια μικρά .
Ανακατεύουμετο γιαούρτι με την μαγιονέζα το σκόρδο τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι όλα μαζί και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι .
Αφήνουμε την σαλάτα για μερικές ώρες στο ψυγείο να βγάλουν τα πατζάρια το χρώμα τους και τα ανακατεύουμε ξανά .Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!  

 


Συνταγή από 
Γιαγια Μαιρη εν δραση


Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τυροπιτάκια πανεύκολα !!





Υλικά
2 κούπες τσαγιού γιαούρτι ή 2 κεσεδάκια
1 κ.σούπας σόδα
500 γρ.αλεύρι

2 κ.σούπας ζάχαρη
200 γρ. φέτα
2 αβγά
αλάτι  

Αν σας μπερδεύουν οι κούπες μετρήστε τα υλικά με το κεσεδάκι γιαουρτιού .
Αν θέλετε αρκετά κάντε διπλή την δόση .






Eκτέλεση
Ανακατεύομαι το γιαούρτι με την σόδα και το βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύομαι για να γίνει πολύ μαλακό ζυμάρι να απλώνει όχι να τρέχει

Παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας , το βουτάμε  σε λάδι να μη  κολλάει και παίρνομε από το ζύμη και απλώνουμε πάνω  σε λαδόκολλα .
 Ψήνουμε στους  180 /190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 

Dimitar Kolev