Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σουσαμάτα πανεύκολα!!!

Yλικά
1 φαρινάπ
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 βιτάμ
1 φλυτζάνι σουσάμι
1 ποτήρι κρασιού κρασί
1 ποτήρι ζάχαρη
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Ανακάτεμα όλα τα υλικά μαζί ψήσιμο 20' σε μέτριο φούρνο,απλά...

 Συνταγή από Αγγελική Μπεσιου οι κουζινίστας

Πατατοκεφτέδες στο πι & φι



Υλικά
μια κούπα χλιαρό γάλα

ένα φακελάκι πουρέ πατάτας maggi
2 αυγά
μια κούπα τριμμένα τυριά - φέτα κεφαλοτύρι κασέρι
2 κρεμμύδια ξερά περασμένα από το μούλτι χοντροκομμένα
2-3 κουταλιές άνηθο
αλάτι πιπέρι

 Εκτέλεση
ζεσταίνουμε το γάλα προσθέτουμε τον πουρέ και σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά
μέχρι να βγει μια σφιχτή ζύμη!!!!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 
βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και πλάθουμε κεφτεδάκια που τα ρίχνουμε αμέσως σε ζεστό λάδι χωρίς αλεύρωμα!!!! μην τα βάλετε σε χαμηλή φωτιά γιατί χαλάνε το σχήμα τους αν το μάτι της κουζίνας σας είναι μέχρι το 9 θα τα τηγανίσετε στο 8
αν θέλετε κόβετε μικρά κυβακια ένα μαλακό τυράκι και το βάζετε στο κέντρο του πατατοκεφτές! καλή επιτυχία !!!!

 Γιαγια Μαιρη εν δραση

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Κρέπες γεμισμένες με κιμά & γαρνιτούρα λαχανικών .

Υλικά είναι για 15 κρέπες.

Γιά τον χυλό.
2-3 κούπες γάλα,
1 κούπα  φαρίν απ,
3 αυγά,
1κγ μπέικιν
λίγο αλάτι
1 κγ βούτυρο.

Εκτέλεση 
 Τα χτυπάμε πρώτα τα αυγά και  ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μετά τα υπόλοιπα υλικά  και γίνετε ομοιόμορφος χυλός
Σε ένα τηγάνι  αντικολητικό βάζουμε  λίγο βούτυρο και ρίχνουμε τόση  ποσότητα όση  ενός φλυτζανιού του καφέ κάθε φορά μέχρι να ετοιμαστούν όλες οι κρέπες

Για τον κιμά
.1/2 κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
 1/4 ματσάκι άνηθο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
 3 αυγά βραστά
αλάτι
πιπέρι
λάδι
τυρί γραβιέρα

Εκτέλεση 
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι προσθέτουμε τον κιμά τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι και λίγο νεράκι να μαγειρευτούν
Οταν κρυώσουν ρίχνουμε το τυρί τα αυγά.και ανακατεύουμε καλά.
 Βάζουμε στην μέση κάθε κρέπας από την γέμισητα τυλίγουμε τα βάζουμε σε πιατέλα  και κάνουμε και  μία γαρνιτούρα λαχανικών και καλή  μας όρεξη!!!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Tasia Michailidou 

Σαλάτα με μελιτζάνες και κόκκινες πιπεριές!

Συνταγή και φωτογραφία Χριστίνα Σιδέρη. Δημοσιευμένα στο site Love Cooking ως μέλος της συντακτικής ομάδας, του site.

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μπουκιές
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες + 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπουκιές
  • 1 ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα + 5 κ.σ για τη σαλάτα
  • 2-3 κ.σ ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πασπαλίζουμε με αλάτι τα κομμάτια μελιτζάνας και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ με τα δύο κομμάτια από τη 1 σκελίδα σκόρδου, αλείφουμε τον πάτο του σκεύους που θα τηγανίσουμε. Προθερμαίνουμε το σκεύος και σοτάρουμε για λίγο τα κουκουνάρια. Αφαιρούμε από το σκεύος και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα κομμάτια πιπεριάς. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Ακολούθως τηγανίζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας και πιπεριάς, το σκόρδο σε φετούλες, το σέλινο, το κουκουνάρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το balsamico και ανακατεύουμε καλά.

Οι Κουζινίστας 

Cheesecake βερίκοκο με στέβια στο ποτηρι!!

Υλικά 
1πακετο digestive χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας καρύδι
1 κουταλιά κονιάκ
3 κουταλιές γάλα
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι να γίνουν πολτός
Κρέμα
1 μόρφατ στο μεταλλικό κουτί
1 πακέτο τυρί κρέμα
1/2 κούπα στέβια
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Χτυπάμε την μόρφατ σε σαντιγί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
Βάζουμε στο ποτήρι πολτό μπισκότου μετά την κρέμα  κρέμα
Διακοσμούμε με μαρμελάδα βερίκοκο φτιαγμένη με στέβια

Συνταγή από Δέσποινα Μόσχου Οι Κουζινίστας

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Μοσχάρι με κολοκυθάκια!

Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
• 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά
• 1 πρέζα ζάχαρη
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες τον χυμό
αλάτι και πιπέρι
• 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι σκόρδο και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2΄-3΄.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και το χυμό ντομάτας και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 50, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
3. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια κι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Και τα θωρακίζουμε για λίγο και από τις δυο πλευρές στο τηγάνι ύστερα τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους). Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σιγοβράζουμε για περίπου 10΄. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια! Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.

Συνταγή από Alexios Nikoloutsopoulos--Oι Κουζινίστας 

Γαριδομακαρονάδα με λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση.


Συστατικά

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
450γρ. μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
1/4 κούπας λεπτές φέτες φρέσκου βασιλικού
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φλιτζάνια μαγειρεμένα ζεστά μακαρόνια
1/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε την ντομάτα και τον βασιλικό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα. Ανακατέψτε με τις ελιές Καλαμών, την κάπαρη και το μαύρο πιπέρι.
Ανακατέψτε το μείγμα με τις γαρίδες και τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε με την φέτα.
Συνταγή από  Panagiota Katexaki από Low Calories-Οι Κουζινίστας

Τυρομπαλίτσες φούρνου ΑΦΡΟΣ !!!


ΥΛΙΚΑ για 25 κομμάτια

— 1 κούπα χλιαρό γάλα 0%
— 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
— 1 κ.γλ.αλάτι
— 1 αυγό
— 1 κούπα άσπρο τυρί (ανθότυρο ή φέτα) σε κομμάτια ή κίτρινο τυράκι τριμμένο λάιτ
— 1 με 2 κούπες φαρίνα ολικής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
— Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα— την μαγιά και την 1 κούπα φαρίνα ολικής.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σταδιακά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ώστε να γίνει μια ωραία ελαστική ζύμη
Φτιάχνουμε μπαλάκια και αν θέλουμε από πάνω βάζουμε λίγο τριμμένο τυράκι ή μαύρο σουσάμι.
Τα αφήνουμε 1/2 ώρα και τα ψήνουμε στους 200 αέρα για 10— 15 λεπτά..Καλή σας απόλαυση !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Συνταγή από Maria Kourti

Πολίτικο Θεσσαλονίκης!!! Εύκολο & γρήγορο!!

Evi Karanastasi


Για τη βάση:
2και 1/2 φ.τσ.σιμιγδάλι χοντρό
 1και 1/2 φ. τσ.ζάχαρη
250ml γάλα
1/2  κ.σ.μπέικιν
 1 κ.γ.σόδα
 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση
Όλα αυτά τα παραπάνω υλικά τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 25×33 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά .
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε σιρόπι με..
 2 και 1/2 φ.τσ.ζάχαρη και 2 φ.τσ.νερό το βράζουμε για 8 λεπτά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη βάση.
Ετοιμάζουμε 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες και την απλώνουμε πάνω από τη σιροπιασμένη βάση που πρέπει να είναι εντελώς κρύα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και παγώνουμε το γλυκό καλά πριν το σερβίρουμε..Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από Evi Karanastasi --

Ζυμαρικά με ψητά λαχανικά !!


Υλικά
κολοκυθάκια
μελιτζάνες
μανιτάρια
πιπεριές
μπαλσάμικο
μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι





Εκτέλεση!!!!
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια
προσθέτουμε αλατι πιπέρι το μπαλσάμικο και την μουστάρδα
και τ ανακατεύουμε όλα μαζί σε μια λεκανίτσα
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και τα ρίχνουμε μέσα
τα ψήνουμε στους 200 μέχρι να φύγουν τα υγρά!!! κουνάμε τακτικά την λαδόκολλα να ανακατευτούν τα λαχανικά μας!!!!
Αν τα μανιτάρια σας είναι πλευρώτους δεν τα βάζετε στο ταψί γιατί θα είναι σκληρά, τα βάζετε σε ένα τηγανάκι με μια κουταλιά βούτυρο και τα σοτάρεται για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά και τα ρίχνετε μετά στο ταψί!!!!

Οταν είναι έτοιμα τα λαχανικά σας βράζετε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας και τα ανακατεύετε μαζί με τα ψητά λαχανικά στην κατσαρόλα, όχι κουτάλα, απλά κουνώντας την κατσαρόλα να μην λιώσουν τα λαχανικά!!!!
Τα σερβίρετε με μπόλικο τριμμένο τυράκι!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Συνταγή από  Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι κουζινίστας

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo ! Πεντανόστιμο ,πανεύκολο !!!


Υλικά
2 πακέτα μπισκότα oreo
1 κουταλιά σούπας βούτυρο γεμάτη
1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 
1 γάλα ζαχαρούχο
1 κρέμα γάλακτος morfat
Διακόσμιση 
Οτι έχετε εμπνευση π.χ τρούφα ,τριμμένη σοκολάτα κτλ
Εκτέλεση
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το κουτί morfat.
To στολίζουμε από πάνω ανάλογα με το γούστο μας .
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και όταν το σερβίρουμε προαιρετικά ρίχνουμε λίγο σιροπάκι καραμέλας .Είναι Θεικό !!!
Συνταγή από Maria Tsikouri


Πίτα με ζαμπόν, παρμεζάνα και αυγά!

Μία πίτα εύκολη είναι η ιδανική συνταγή για γρήγορο και εντυπωσιακό μαγείρεμα.
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 225 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 κ.σ Παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κ.γ αλάτι / ¼ κ.γ πιπέρι

Για την επικάλυψη της πίτας

  • 1 κ.σ γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ κούπας Παρμεζάνα τριμμένη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι.Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το ½ ζαμπόν. Σπάμε τα αυγά πάνω στο ζαμπόν και με ένα πιρούνι τρυπάμε τους κρόκους (δεν χτυπάμε τα αυγά, ώστε να αναμειχθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια).Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, την Παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν.Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν τουλάχιστον 2 εκ. μεγαλύτερες από την περίμετρο του ταψιού και τις γυρίζουμε προς τα έξω δημιουργώντας ένα πολύ μικρό «ρεβέρ». Με τα υπολείμματα από τη σφολιάτα, κόβουμε με το κου πατ σχεδιάκια και τα βάζουμε πάνω στη σφολιάτα που καλύπτει την πίτα.

Για την επικάλυψη της πίτας

Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Χριστίνα Σιδέρη

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Tουρτίτσα μωσαικό . Απίθανη και εύκολη !!!!

Υλικά:
Κρέμα γάλακτος την μικρή 250 γρ αλλά την πλήρη λιπαρών
1 μερέντα 400 μλ
1 και 1/2 πτι μπέρ
Εκτέλεση 
Χτυπάμε  την κρέμα να αφρατέψει.
 Μετά προσθέτουμε  την μερεντα και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
 Το τοποθετούμε  σε ένα μπολ που ήδη έχουμε  βάλει διαφάνεια ναύλον από κάτω στην επιφάνεια του μπολ.
 Το βάζουμε  κατάψυξη και μετά από λίγες ώρες το αναποδογυρίζουμε .
 Το πασπαλίζουμε  με άτι θέλουμε .
 Απλή συνταγή οικονομικότατη γρήγορη και με μόνο τρία υλικά !! ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ !!!
Μια συνταγή της φίλης μου Μαρίας
Συνταγή από   Stavroula Aifanth 

Κεφτέδες λαχανικών στο φούρνο !!!



ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (τραγανοι οπως οι τηγανιτοι)
ΥΛΙΚΑ
(για 18 κεφτέδες) —
 1 συσκευασία ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
250γρ (όχι με καλαμπόκι κ πατάτα)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και στυμμένο καλα—

 1 κολοκυθάκι τριμενο—
 1 αυγο—
 2 κ.σ. ελαιολαδο— 
δυοσμο— 
ανιθο—
 αλατι— 
πιπερι— 
σιμιγδάλι ψιλό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά.
Τρίβουμε κρεμμύδι κ κολοκύθι και τα στίβουμε πολύ καλά.
 Ψιλοκόβουμε δυόσμο— άνηθο.
Αφού βράσουν τα ανάμεικτα τα σουρώνουμε πιέζοντας να φύγουν όλα τα υγρά και να λιώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
 Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας σαν κεφτεδάκι και το βουτάμε στο σιμιγδάλι ώστε όταν ψηθεί να κάνει υπέροχη κ τραγανή κρούστα
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα κεφτεδάκια μας και ψήνουμε στους 200 αέρα έως να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα
Συνοδεύουμε με σαλάτα ντομάτα— αγγούρι— πιπεριά— φετούλα..Καλή σας όρεξη με τους πιο υγιεινούς κεφτέδες!! Οι λαχανοκεφτέδες είναι και διαβητικούς .

Συνταγή Maria Koyrti Οι Κουζινίστας