Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ψωμάκια γλυκά με μερέντα !!!




Υλικα
500 γρ αλεύρι κοσκινισμένο

1 αυγο
250γρ γάλα ΧΛΙΑΡΌ
1ποτήρι ζάχαρη
1μαγιά φακελάκι
μερέντα




 

Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνω την ζύμη ,αφήνω να φουσκώσει,παίρνω μικρά κομματάκια ανοίγω στο χέρι μου σαν πιτάκια,βάζω γέμιση ,κλείνω και φτιάχνω μπαλάκια-ψωμάκια κλείνοντας τας καλά από κάτω.Αφήνω να φουσκώσουν 30 ΄ αλείφω με λίγο αυγό και γάλα και μετά ψήνω στους 200 για 20 ανάλογα τον φούρνο! Είναι υπέροχα !!!!



Συνταγή από 
Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα οι κουζινίστας

Τραχανόπιτα ανοιχτή Φ α ν τ α σ τ ι κ ή !!









ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
½ φλιτζάνι τραχανά
350 gr. φέτα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 αυγά
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι ανάλογα πόσο αλμυρή θα είναι η φέτα που θα βάλουμε


EKTΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τον τραχανά, την φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί το τυρί είναι αλμυρό και πιπέρι.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα .Τέλος χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 °C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σημείωση
Γίνετε και με γλυκό και με ξινό τραχανά η ίδια συνταγή 

Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση--Christine Yiovanoudi--Οι Κουζινίστας

Ψωμάκι χωρίς ζύμωμα !!!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο αλευρι...ότι θέλουμε
Μπορει να γινει συνδυασμος αλευρων (χωριατικο με ασπρο...χωριατικο-ασπρο-ολικης κλπ)
2 φακελακια μαγια ξερή (ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑ 1 ΜΑΓΙΑ!!!)
1 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη
2 κουταλακια του γλυκου αλατι
4-5 κουταλιες της σουπας λαδακι
 680-700 γρ νερο.χλιαρό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε ενα μπολ ανακατατευουμε ολα τα υλικα καλά και μετα σκεπαζουμε το μπολ με το καπακι του και το βαζουμε στο ψυγειο απο 12 ωρες και πανω!!

την επομενη μερα, αναβουμε το φουρνο στους 250 βαθμους και βαζουμε μεσα μια γαστρα αδειανη με το καπακι της.(Αν ο φουρνος ειναι δυνατος..κατεβαστε τη θερμοκρασια στους 230 ...γιατι αλλιως θα ψηθει γρηγορα απο εξω και μεσα θα μεινει αψητο)

μεχρι να καψει ο φουρνος βγαζουμε το μπολ ...αλευρωνουμε τον παγκο μας και παιδευουμε λιγο το ζυμαρι μας..δηλ κανουμε διπλωματα.σε αυτη τη φαση ..εγω το χωριζω σε 3 μερη .

αφηνουμε πανω στο παγκο με τα διπλωματα (2η σημειωση) προς τα κατω.

αφου καψει ο φουρνος...βγαζουμε με προσοχη την γαστρα , να μην καουμε και ριχνουμε τα ζυμαρια μας...με τα διπλωματα προς τα πανω αυτη τη φορα.

σκεπαζουμε με το καπακι ...και αφηνουμε να ψηθει για 1/2 ωρα ..μετα την μιση ωρα..ξεσκεπαζουμε και αφηνουμε για 1 τεταρτο ακομα...ετοιμο το ψωμακι μας !!!

1.Να σημειωσω....οτι τη γαστρα δεν τη λαδωνουμε ουτε βαζουμε αντικολλητικο χαρτι...δεν προκειται να κολλησει το ψωμακι

και επισης απο την αρχη που θα ανοιξουμε το φουρνο στους 250 βαθμους ή στους 230 αν ο φουρνος σας ειναι δυνατος και μεχρι να τελειωσουμε δεν αλλαζουμε τη θερμοκρασια.

2.οπως εχουμε το ζυμαρι πανω στην επιφανεια εργασιας παιρνουμε τις ακρες και τις διπλωνουμε στο κεντρο , αρκετες φορες...μετα το χωριζουμε σε οσα κομματια θελουμε δηλ.... σε 2 καρβελακια σε 3 ή σε φρατζολακια ή ατομικα ψωμακια.εγω προσωπικα οταν τα χωριζω τα "ξαναδιπλωνω" για να κανουν τα ωραια "σκασιματα
 Η συνταγή είναι της φίλης Myrto Aggelou και την ευχαριστώ πολύ γι'αυτό το υπέροχο και πανεύκολο ψωμάκι!!!

ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΞΕΣΚΕΠΑΖΩ ΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΣΤΟΥΣ 200 ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΑΛΛΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΣΒΗΝΩ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 10-15 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ...!!!

''Να προσθέσω ακόμη ότι το ψωμάκι γίνεται και σε μακρόστενη φορμα για κεικ και σε ταψάκια,αρκεί να τα ''κάψουμε''πρώτα στο φούρνο όπως τη γάστρα και να τα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο!!!''

"Δείτε τα βιντεάκια εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=pVJwecaDa5I

https://www.youtube.com/watch?v=y-5enruyIiE

Συνταγή από 
Οι Λιχουδιές της Σόφης

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Κοτόπουλο στο τηγάνι άλα Αμέρικα .


 Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
2 ποτήρια νερού γεμάτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
2  ποτήρια του νερού γάλα φρέσκο
Αλάτι-πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία σακούλα το αλεύρι το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα και τα αναμιγνύουμε καλά.
Εντωμεταξύ έχουμε βάλει τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο γάλα να μαριναριστούν πάνω από μία ώρα πριν αποφασίσουμε να τα μαγειρέψουμε. [τηγανίσουμε ]
Ρίχνουμε μερικά κομμάτια από το κοτόπουλο μέσα στην σακούλα και κουνάμε καλά .
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα και τα αφήνουμε  να περιμένουν σε μία πιατέλα μέχρι να ζεσταίνουμε το λάδι .
Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή κι αργότερα σε πιο δυνατή μέχρι να ροδίσουν.
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε ...!
Αν τα θέλουμε με πιο πολύ κρούστα λίγο πριν τα βάλουμε στο τηγάνι τα ξαναρίχνομαι μέσα στο μείγμα αλεύρι πάπρικα κτλ τα τινάζουμε καλά και τηγανίζουμε ,αν και η μία φορά είναι αρκετή . 

.

 

 






Ζελέ γιαούρτι με φρούτα: ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό για το καλοκαίρι!!


Υλικά (για 4-6 άτομα):

300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
50 γρ. ακτινίδια κομμένα στα δύο
200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
1 κιλό γιαούρτι
125 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
120 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζετε σε μια φόρμα για κέικ.
Αφήνετε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με φρέσκες φράουλες.




Συνταγή από
Ναντίνα Ρεγγινιώτη

Λοξό υπέροχο γλυκάκι !!!

Υλικά για 6 ποτήρια
 
6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο η' ότι άλλο φρούτο σας αρέσει

1 φακελάκι ζελέ ανανά
12 μπισκότα mini digestive η' 6 μεγάλα
υλικά για την κρέμα πατισερι
1/2 λίτρο γάλα
120 γραμ ζάχαρη
60 γραμ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 αβγά
ξύσμα λεμονιού
ένα κομματάκι βούτυρο
υλικά σοκολάτας
250 γραμ κουβερτούρα
250 γραμ κρέμα γάλακτος






 Εκτέλεση
 Πρώτα βρίσκουμε έναν τρόπο να μείνουν τα ποτήρια μας λοξά αν θέλετε φυσικά τα βάζετε όρθια το ίδιο αποτέλεσμα γεύσεις θα έχετε!!! 
Στην συνέχεια βάζουμε τα φρούτα που θέλουμε και φτιάχνουμε τον ζελέ
μας σε μια λεκανιτσα βάζετε ένα ποτήρι βραστό νερό ρίχνετε το φακελάκι τον ζελέ
τον ανακατεύετε καλά να λιώσει και ρίχνετε ένα ποτήρι σιρόπι από την κομπόστα σας και μόλις κρυώσει τον ρίχνετε στα ποτήρια που έχετε την κομπόστα!!!
μπαίνουν στο ψυγείο να παγώσει ο ζελές!!!΄

΄Οταν είναι παγωμένος ο ζελές σας κάνετε την κρέμα σας. 


Βάζετε σε μια κατσαρολιτσα το γάλα και το ξύσμα λεμονιού να ζεσταθεί πολύ καλά και σε ένα άλλο δοχείο βάζετε τα αβγά το κορν φλαουρ
την ζάχαρη και την βανίλια και τα ανακατεύετε να γίνουν ένας χυλός με μια κουτάλα ρίχνετε από το ζεστό γάλα στον χυλό σας σιγά σιγά να πάρει την θερμοκρασία του γάλακτος και μετά το ρίχνετε στην κατσαρολιτσα σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα, μόλις είναι έτοιμη η κρέμα σας ρίχνετε και το βούτυρο και το ανακατεύετε μεχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα 

Βάζετε μια μεμβράνη πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει!!!
 Στην συνέχεια βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αυτή μόλις είναι ένα όμορφο σιρόπι σοκολάτας το αφήνετε και αυτό στην άκρη να κρυώσει!!! όταν έχετε όλα τα υλικά σας κρύα μοιράζετε την κρέμα στα 6 ποτήρια και πάνω στην κρέμα βάζετε τα μπισκότα στην συνέχεια ρίχνετε την σοκολάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν και είναι έτοιμα!!!!καλή σας επιτυχία!!!!!

Συνταγή 
Γιαγια Μαιρη εν δραση  οι κουζινίστας

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Μακαρόνια με μύδια !!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια ΜΙΣΚΟ
1 κιλό φρέσκα μύδια
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
 Πλένουμε τα μύδια τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν '
Εάν υπάρχουν μύδια ανοικτά τα αφαιρούμε και τα πετάμε '
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σέλινο και το σκόρδο για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα τα σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την πάπρικα αλάτι λίγο πιπέρι χαμηλώνουμε την ένταση τις φωτιάς σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ανοίξουν τα μύδια,
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και πετάμε όσα μύδια έχουν μείνει κλειστά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά με αλάτι .
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τον μαιντανό το σέλινο και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε στα πιάτα περιχύνοντας τα μακαρόνια με την σάλτσα μαζί με τα μύδια .

Εύκολο σπιτικό γλυκό με μπανάνα και καραμέλα!!

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό γλυκό, οικονομικά, εύκολα, γρήγορα για πιο υγιεινά.


Για την βάση:
12 μπισκότα digestive
75 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την καραμέλα:
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
400 γρ. (ένα κουτί) γάλα ζαχαρούχο

Για την γαρνιτούρα:
3 μπανάνες σε φέτες (ανάλογα με το μέγεθος κιόλας)
σαντιγί
τρούφα ή κακάο ή κομματάκια ή ξύσμα σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1) Φτιάχνουμε πρώτα την καραμέλα: σε ένα τηγάνι αντικολλητικό λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Τότε θα αρχίζει να αφρίζει κάπως. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσουν κανονικά (ανεβάζουμε ελαφρά τη θερμοκρασία). Όταν αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε πάλι και αφήνουμε να σιγοβράζει για 5 λεπτά. Η καραμέλα είναι έτοιμη! Αποσύρουμε απ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακατεύουμε συνέχεια!!

2) Ετοιμάζουμε τη βάση:
 Σπάμε τα μπισκότα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν τρίμματα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο καλά.
3) Απλώνουμε σε μία φόρμα και τα πατικώνουμε
4) Προσθέτουμε την καραμέλα πάνω στην βάση. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό και πιέζοντας με το πίσω μέρος του την καραμέλα, απλώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα.
5) Απλώνουμε τις μπανάνες πάνω στην καραμέλα,και από πάνω τη σαντιγί και μετά η διακόσμηση! Βάζουμε στο ψυγείο για 1- 1,5 ώρα.

Πάστα καραμέλας-σοκολάτας !!! Τέλειο !!!






Για το παντεσπάνι

6 αυγά
1 φλυτζ ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
1/2 ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος
3 κσ κακάο
2,5 κ γ μπέικιν
1 φλυτζ αλεύρι
βανίλια




Για την καραμέλα

1 φλυτζ ζάχαρη
1 φλυτζ κρύο νερό
250 ml κρέμα γάλακτος

Για την σαντιγί

1,5 φλυτζ κρύο γάλα
3 φακελάκια σαντιγί σκόνη

Για την σοκολάτα

2 φλυτζ γάλα
1 φλυτζ ζάχαρη
3 κσ κακάο
1 κσ αλεύρι.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν..να ασπρίσουν, προσθέτουμε το σπορέλαιο , την κρέμα γάλακτος , το κακάο, το μπεικιν, τη βανίλια και το αλεύρι.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι , βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 180 β, προθερμασμένο φούρνο , περίπου μισή ώρα...δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα .
το δικό μου ταψακι είναι 30επι30.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη να λιώσει ,να πάρει λίγο σκούρο χρώμα....ΠΡΟΣΟΧΉ να μην καεί....ρίχνουμε το νερό....
Μόλις ρίξουμε το νερό η καραμέλα θα μαζέψει...μην φοβηθείτε..συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει ξανά.
και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος...ανακατεύουμε , μέχρι να ομογενοποιηθεί!!!!
Τρυπάμε το παντεσπάνι με καλαμάκι ξύλινο και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι καραμέλας να πάει παντού.
Αφού κρυώσει ....χτυπάμε τα υλικά της σαντιγί και την στρώνουμε από πάνω.

Για την σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα μικρή....ζεσταίνουμε το γάλα...προσθέτουμε τη ζάχαρη να λιώσει, Μέτα το κακάο, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε  το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφού κρυώσει το γλυκό μας, ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα....όμως να έχει κρυώσει η σοκολατα...για να μην παρασύρει τη σαντιγί!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑς ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!
Συνταγή από 
Myrto Aggelou--Οι Κουζινίστας

Τούρτα καραμέλα ! Θεική !!!!


Για τη βάση 
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 80 γραμμ. βούτυρο λειωμένο 
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο

Για την κρέμα 
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 μεγάλα φύλλα (10 γραμμ.ή 5 μικρά των 2 γραμμ. το καθένα) ζελατίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σάλτσα καραμέλας
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.σ νερό
  • 1 κ.γ μέλι
  • 4 κ.σ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για το στόλισμα της τούρτας
  • 350 γρ. ζάχαρη 
  • 1/2 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 50 ml νερό


Για τη βάση

Θρυμματίζουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα και προσθέτουμε το λειωμένο βούτυρο και το γαρύφαλο. Ανακατεύουμε για λίγο και στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή. Με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα.

Για την κρέμα

Βάζουμε σε χύτρα ταχύτητος το ζαχαρούχο γάλα (όπως είναι μέσα στο κουτί χωρίς να το ανοίξουμε), γεμίζουμε τη κατσαρόλα νερό μέχρι να το σκεπάσει και το βράζουμε για 30 λέπτα ( ο χρόνος μετράει από την ώρα που αρχίσει να "σφυρίζει" η βαλβίδα). Αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15΄. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί [παχύρρευστη μορφή]. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄. Στύβουμε καλά με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων με 1 κ.σ. νερό για ένα λεπτό. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τέλος τα προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Τέλος ρίχνουμε τη καραμέλα που έχουμε φτιάξει με το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε ακόμα ένα λεπτό και ρίχνουμε τη κρέμα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο. Παγώνουμε τουλάχιστον για 5-6 ώρες.

Για τη σάλτα καραμέλας

Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μέτριο σκεύος, σε μέτρια φωτιά  και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και το μέλι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Συνεχίζουμε το βρασμό σε δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι να γίνει πορτοκαλί χρώματος, για 6-8 λεπτά, περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεστή κρέμα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι μέσα στη κατσαρόλα. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τη σάλτσα καραμέλας σε ένα μπολ, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το στόλισμα της τούρτας

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε τη ζάχαρη να λειώσει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας. Κάθε λίγο ανακινούμε το σκεύος για να λειώσει ομοιόμορφα η ζάχαρη και προσέχουμε να μη καεί. Απλώνουμε αντικολητικό χαρτί και με ένα κουτάλι ρίχουμε τα 2/3 της καραμέλας πάνω στο αντικολητικό χαρτί. Βάζουμε πάλι πάνω στο μάτι τη καραμέλα και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Με το κουτάλι βάζουμε καραμέλα παντού και ακολούθως σε ένα άλλο χαρτί ρίχνουμε τη καραμέλα με τα αμύγδαλα. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Αφαιρούμε τη τούρτα από τη φόρμα τη βάζουμε σε μία πιατέλα και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Σπάμε τη καραμέλα και τους ξηρούς καρπούς και καρφώνουμε τα κομμάτια της καραμέλας και των ξηρών καρπών ακανόνιστα. Παγώνουμε για ακόμα 1-2 ώρες και σερβίρουμε όσο το γλυκό είναι παγωμένο.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη

Εύκολο νόστιμο γρήγορο μπισκοτογλυκό !!!


Υλικά
1 1/2 πακέτο πτι μπέρ ολικής αλέσεως
400 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένης σε σαντιγί
1/2 φλ τσαγιού  άχνη ζάχαρη
1 κιλό γιαούρτι
400 γρ μαρμελάδα
1 μέτριο πυρέξ
'
Εκτέλεση
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη και ρίχνω το γιαούρτι και συνεχίζω να χτυπάω λίγο ακόμα..
Τοποθετώ στο πυρέξ μία στρώση μπισκότα μία στρώση κρέμα  εναλάξ.
Χτυπώ τέλος την μαρμελάδα στο μούλτι να αραιώσει λίγο και την απλώνω πάνω στην τελευταία στρώσει του γλυκού .
Τέλος κάνω διάφορα σχεδιάκια με τριμμένο μπισκότο τριμμένη σοκολάτα κι ότι άλλο τις αρεσκείας μου !!Καλή επιτυχία !!

Συνταγή  από Νίκη Μαν οι κουζινίστας

Γρήγορο tiramisu σε 4 βήματα !!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Υλικά
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
Μπισκότα για tiramisu (lady fingers)
Espresso (ή ζεστή σοκολάτα για μια χωρίς καφεΐνη έκδοση)
Εκτέλεση
1.Χωρίστε τα αυγά. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε μία κουταλιά από τα ασπράδια και μια κουταλιά τυρί μασκαρπόνε στο μίγμα των κρόκων-ζάχαρης και ανακατέψτε. Συνεχίστε έως ότου όλα τα συστατικά αναμειχθούν πλήρως.
3. Κάντε το espresso και αφήστε το να κρυώσει.
4. Με τα δάχτυλά σας βάλτε καφέ στη βάση ενός σκεύους. Στρώστε από πάνω τα μπισκότα, ραντίστε με τον υπόλοιπο καφέ και χύστε την κρέμα. Διακοσμήστε με σκόνη κακάο ή σοκολάτας και αφήστε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρετε.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοτυρόπιτα ξεσκέπαστη !!! Μοναδική η γεύση της !!


Τα υλικά της ελάχιστα,αλλά η γεύση αυτής της πίτας μοναδική!!!

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά περίπου(δεν τα ζύγισα) ψίχα κολοκύθας πολτοποιημένη
3-4 αυγά
1 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλ.γάλα
1/3 φλ.ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
300 γρ.φέτα(εγώ είχα σκληρή κατσικίσια!!!)

(πιπέρι ΟΧΙ δεν μου ταιριάζει καθόλου στην κολοκυθόπιτα!!!)



ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
300γρ.αλεύρι
λίγο αλάτι
1κ.γ ξύδι
1 κσ λάδι
χλιαρό νερό όσο πάρει



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έστυψα την ψίχα κολοκυθιού και τα ανακάτεψα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζύμωσα όλα τα υλικά για το φύλλο και το άφησα 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Έφτιαξα 2 φύλλα τα οποία τα έστρωσα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας μόνο από κάτω,έριξα τη γέμιση,και από πάνω χτύπησα 1 αυγό με λίγο λάδι και γάλα και άλειψα την πίτα!
Η γέμιση δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκ.πρέπει η πιτα μας να βγει λεπτή!
Έψησα στους 180 35-40 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει!!!

Συνταγή 
Οι Λιχουδιές της Σόφης
 

Παγωτό στιγμής μπανάνα μόνο με 1 υλικό !!!






Το μόνο κακό είναι ότι όντως πρέπει να φαγωθεί στη στιγμή γιατί δεν διατηρείται στην κατάψυξη...!!!
Αλλά αν το φας αμέσως θα νομίσεις πως τρως ένα κανονικό παγωτό φτιαγμένο με γάλα κ.λ.π!!!!


ΥΛΙΚΑ
4 μπανάνες ώριμες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεφλουδίζω και κόβω τις μπανάνες σε φετάκια πάχους 1 εκ.
Τις βάζω σε σακουλίτσα στην κατάψυξη να παγώσουν 4-5 ώρες.
Ρίχνω τις παγωμένες φέτες στο πολυμίξερ και πολτοποιώ μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή παγωτού!
Σ αυτη τη φάση μπορώ να προσθέσω μπισκότα,σοκολάτα,ξηροκάρπια και τα ανακατεύω.
Φτιάξτε το,αλλά φάτε το αμέσως!!!


Συνταγή από 
Οι Λιχουδιές της Σόφης
 

Σπιτικό παγωτό καραμέλα!!!


Σπιτικό παγωτό καραμέλα!!!
Το έφτιαξα και ξετρελλάθηκα!!!
Αν καραμελώσετε και ρίξετε μέσα ξηρούς καρπούς, (όπως έκανα εγώ),η γεύση του είναι ίδια με το γνωστό παγωτό
carte d'or !!!




ΥΛΙΚΑ
1 φυτική σαντιγί ( την πράσινη 500γρ)παγωμένη από το ψυγείο
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ (200 γρ)παγωμένο από το ψυγείο
1 βανίλια
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένα (dulce de leche)σε θερμ.δωμ.
σοκολάτα λιωμένη ή Μερέντα (προαιρετικά)
καραμελωμένα ξηροκάρπια

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΞΗΡΟΚΑΡΠΙΑ
150 γρ.αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ.ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πρώτα απ'όλα φτιάχνω την καραμέλα.
Στρώνω σ'ένα ταψάκι λαδόκολα.
Σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 1 κουταλάκι ζάχαρη και περιμένω να λιώσει.
Μόλις λιώσει συνεχίζω την ίδια διαδικασία προσθέτοντας κάθε φορά που λιώνει η ζάχαρη από 1 κουταλάκι,ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να πάρει το χρώμα καραμέλας.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω αμέσως τα ξηροκάρπια ανακατεύοντας να πάει παντού η καραμέλα.
Την αδειάζω μέσα στο ταψάκι με τη λαδόκολα και την αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω την κρέμα να γίνει σαντιγί,προσθέτω και το εβαπορέ και χτυπάω λίγο ακόμα.
Μόλις φουσκώσει καλά το μίγμα ρίχνω τη βανίλια και το 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
Σπάω τα καραμελωμένα ξηροκάρπια σε κομματάκια και τα προσθέτω κι αυτά.
Στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω για την κατάψυξη βάζω εναλλάξ μία στρώση μίγμα παγωτού και από πάνω κουταλιές από το 2 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα,πραλίνα αν θέλετε ή σοκολάτα λιωμένη και ξανά μίγμα παγωτού,μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Εγώ από πάνω έριξα σιρόπι καραμέλας!!!
Βάζω το παγωτό κατάψυξη για 6 ώρες.
Πριν το σερβίρω το αφήνω σε θερμ.δωμ.για 15 λεπτά όπως όλα τα παγωτά άλλωστε!!!

Συνταγή από 
Οι Λιχουδιές της Σόφης--Η συνταγή είναι της φίλης Kira Gavova και είναι υπέροχη!!!