Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια





υλικά
1/2 χυλοπίτες

1 πακετάκι μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια
1 σακουλάκι με ανάμικτα λαχανικά
1 πράσο χοντροκομμενο
1/2 πιπεριά σε κύβους
1 πακέτο μανιτάρια χοντροκομμενα
1 κομματάκι βούτυρο για το σοταρισμά των λαχανικών




 

υλικά για την μπεσαμελ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 1/2 ποτηρια γαλα
1 συσκευασία Φιλαδέλφεια
1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί
3 αβγά
αλατι 



 
Εκτέλεση
βράζουμε τις χυλοπίτες της σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. σε ένα τηγάνι
βάζουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα λαχανικά να σοταριστουν με το βούτυρο και
προσθέτουμε αλατι και πιπέρι, όταν είναι έτοιμα τα ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι και
οι χυλοπίτες μας!!!!
σε ένα άλλο κατσαρολακι ζεσταίνουμε το βούτυρο για την μπεσαμελ και βάζουμε και το αλεύρι
για μερικά λεπτακια στην συνέχεια ριχνουμε το Φιλαδέλφεια το γάλα και και ανακατεύουμε
μέχρι να δέσει η κρέμα, αποσύρουμε απο την φωτιά και περιμένουμε λιγάκι να πεσει η
θερμοκρασία τότε ριχνουμε τ' αβγά που εχουμε χτυπήσει ελαφρώς και στην συνέχεια το αλατι
και το τυρί και είναι έτοιμη και η κρέμα μας!!! με μια κουτάλα παίρνουμε την μισή ποσότητα
από την κρέμα και την ριχνουμε στην κατσαρόλα που είναι οι χυλοπίτες και τα λαχανικά και
τ' ανακατεύουμε, βάζουμε να πάει παντού η κρέμα μας!!! σε ενα ταψάκι ριχνουμε ολα τα υλικά
της κατσαρόλας μας τα στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη
μπεσαμελ! τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα το φαγακι μας  αν θέλετε στο
μειγμα με τις χυλοπίτες βάζετε και μια ποσότητα τριμμένο τυρί για εξτρά γεύση >>

 Γιαγια Μαιρη εν δραση- οι κουζινίστας



Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Τυροπιτάκια γρήγορα και πεντανόστιμα !!!!





Υλικά και οδηγίες 

300ml γάλα ζεστό 

 300 γραμ. Βιτάμ πλάκα μέσα λιωμένο ανακατεύω καλά να λιώσει το βιτάμ και

 προσθέτω 2 φακελάκια μάγια.ανακατεύω , προσθέτω μισό κουταλάκι του 

γλυκού αλάτι 2 αυγά και 1 κιλό αλεύρι μύλοι Αγ Γεωργίου.ζυμώνω και έχω 

μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη.πιάνω και κάνω μπαλάκια ζύμης και τα 
ανοίγω 




με το χέρι μου σε μέγεθος , όσο ένα πιατάκι του καφέ.γεμίζω με:

 Λιώνω 1 κούπα φέτα, γιαούρτι 2 κουταλιές ,1 κούπα κεφαλοτύρι , 1 αυγού ελάχιστο 

αλάτι και πιπέρι αν το τρώτε






 κλείνω το μπαλάκι ζύμης και το τοποθετώ σε 

λαδόκολλα. 




Αλείφω με αυγό και γάλα για να είναι αφράτα

ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Εγώ έκανα διάφορα σχέδια. 




Ρολό χοιρινό γεμιστό με μείγμα πιπεριών,χαλούμι και μπέικον!!!




Προσοχή το μαχαίρι μας πρέπει να είναι πολύ ακονισμένο και να κόβουμε παράλληλα έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα
  Ανοίγουμε το κομμάτι έτσι ώστε να έχουμε ένα λεπτό φιλέτο διότι στο τύλιγμα θα μας ψηθεί καλύτερα

Το πατάμε για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς ανηφοροκατηφόρες
 Μείγμα πιπεριού άσπρο,πράσινο,ροζ,με περισσότερο το ροζ,σκόνη μουστάρδας,πάπρικα καπνιστή,ρίγανη,αλάτι ημίχ

ονδρο

 Απλώνουμε τις φέτες από ζαμπόν & Μπέικον

 Επιλέγουμε τυρί όπως το χαλούμι το οποίο στην φωτιά δεν θα μας λιώσει και πέσει

 τυλίγουμε σφιχτά

 Δένουμε με κέρινο σπάγκο
Περνάμε καλαμάκια από σουβλάκι για να κρατηθεί και να κοπεί



  Περνάμε τα σουβλάκια και κόβουμε τα ρολά

 Τα ρολά μας έτοιμα για ψήσιμο


Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών και στις δυο πλευρές

  Και ψήνουμε !!!!



Μίλτος Σουλιώτης

Ψάρια με λαχανικά στον φούρνο !!



Τα ψαράκια μας κάνουν νανάκια 
 Υλικά 
3 μέτρια ψάρια
3 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες

2 κρεμμύδια σε ροδέλες
4 πιπεριές κερατά σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι τον χυμό
θυμάρι
αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο




 Εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψαράκια μας τα αλατοπιπερόνουμε
και τ' αφήνουμε για λιγάκι στην άκρη!
στρώνουμε το κρεβατάκι στα ψαράκια μας με τις ντομάτες τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και βάζουμε τα ψαράκια μας επάνω τους!

 
σε ένα σεικερ χτυπάμε λεμόνι μουστάρδα και ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε.
τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθούν αφού στον μισό χρόνο τα γυρίζουμε μα μια σπάτουλα!!!
τα συνοδεύουμε με σαλάτα κουνουπίδι με βρασμένα καρότα!


 Γιαγια Μαιρη εν δραση-

Κέικ βανίλια -πορτοκάλι-σοκολάτα!!!


Υλικά
500 γραμ φαριναπ (4 κουπες)
250 γραμ. μαργαρινη (1 κ 1/4 κουπα)
250 γραμ. γαλα αναμεικτο με χυμο πορτοκαλιου (1 κ 1/4 κουπα)
2 βανιλες
4 αυγα
400 γραμ. ζαχαρη (2 κουπες)

Οδηγιες
χτυπαμε πρωτα το βουτυρο σκετο να ασπρισει, ριχνουμε τη ζαχαρη και χτυπαμε να ενωθουν πολυ καλα. ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες, το γαλα-χυμο και τελος το αλευρι.
αν θελουμε να το κανουμε μαρμπρε, αδειαζουμε το 1/3 του χυλου σε αλλο σκευος και του ριχνουμε μεσα 5 γεματες κουταλιες κακαο και 1 βανιλια και το ανακατευουμε πολυ καλα. μετα στη φορμα ριχνουμε πρωτα το λευκο χυλο, σκορπιες κουταλιες σοκολατενιο και παλι σκορπιες κουταλιες λευκο χυλο μεχρι να τελειωσουν.
βοτυρωνουμε και αλευρωνουμε ελαφρα τη φορμα αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 1 ωρα ακριβως. ξεφορμαρουμε αφου κρυωσει. στολιζουμε αναλογα με τα γουστα μας! φυσικα και σκετο ειναι πεντανοστιμο αλλα μπορουμε να το πασπαλισουμε μα αχνη ή με γκαναζ σοκολατα!
 Christine Yiovanoydi--ΟιΚουζινίστας

Γαρίδες ψητές μαριναρισμένες


Υλικά
½ κιλό γαρίδες (μεγάλες)
λάδι 150ml
1 λεμόνι
φρέσκια ρίγανη (4-5 κλωναράκια)
φρέσκο δενδρολίβανο (4-5 κλωναράκια)
λίγο αλάτι 

Οδηγίες 
προτιμήστε φρέσκιες γαρίδες, τις οποίες να πλύνετε καλά χωρίς να βγάλετε το κέλυφος από το επάνω μέρος . τις αφήνετε για λίγο να στραγγίσουν. τις μαρινάρουμε μέσα στα μυρωδικά που ετοιμάζουμε με το λαδολέμονο το δενδρολίβανο και την ρίγανη .ώσπου να ανάψετε τα κάρβουνα στην ψησταριά να έχει το χρόνο να αρωματισθεί απ’ το δενδρολίβανο και την ρίγανη και τα υπόλοιπα .
κατά την διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζουμε 2-3 φορές και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε απ’ την σχάρα στο πιάτο και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο και τα φρέσκα μυρωδικά μας (ρίγανη, δενδρολίβανο) και σερβίρουμε. σερβίρονται και σκέτες χωρίς προσθήκη από πάνω λαδολέμονου .
αν δεν έχουμε ψησταριά τις ψηνουμε σε γκριλ η ψηστιέρα η σε ειδικό μαντεμένιο τηγάνι με ρίγες
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ψωμάκι & φλογέρες γεμιστές με την ίδια ζύμη !!!!






το ψωμάκι το φτιάχνω με προζύμι που κρατάω πάντα  και το ανανεώνω κάθε εβδομάδα!!!! Προζύμι μπορείτε να βρείτε και από τον φούρνο 

Υλικά για 2 ψωμάκια μεγάλα και για φλογέρες 
3 κιλά αλεύρι
1 λίτρο και κάτι νερό
αλάτι






Οδηγίες για το ψωμί .
 Διαλύω το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλευράκι έως ότου γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
Το αφήνουμε τουλάχιστον σε ζεστό μέρος για 6 ώρες για να γίνει το προζύμη.

 
 Βάζω σε λεκανίτσα το προζύμη ,ρίχνουμε χλιαρό νερό περίπου στο κιλό και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά,να μην κολλάει στα χέρια ,αν κολλάει προσθέστε αλεύρι.
Το ζυμώνουμε καλά για λίγο και την χωρίζουμε την ζύμη  σε ότι θέλουμε να φτιάξουμε αμέσως  πχ σε μπαλίτσες για καρβελάκια η φραντζόλες η μέσα σε ταψάκι.
 
Λαδώνουμε όπου είναι να ψήσουμε η στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε ενώ τα έχουμε πλάσει σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν  το πολύ 2-3 ώρες.
Πρίν τα βάλουμε στο φούρνο τα ραντίζουμε με νερό και τα χαράζουμε για να φουσκώσουν ωραία .
Φουρνίζουμε στους 250 βαθμους στο πρώτο τέταρτο και υπόλοιπα 40 λεπτά στους 180 με 200 ανάλογα τον φούρνο στον αέρα .

Φλογέρες 

Υλικά 
Το ίδιο ζυμάρι  που θα κρατήσουμε από το ψωμί 
ζαμπόν  σε φέτες κομμένες στα δύο  
τυρί γκούντα κομμένο στα δύο 
ποσότητα υλικών ανάλογα με τις φλογέρες που θα φτιάξουμε .

Οδηγίες 
Αλευρώνουμε τον πάγκο βάζουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε μπαλίτσες .
Το ανοίγουμε αλευρώνοντας συνέχεια χέρια και πάγκο δίνοντας σχήμα βαρκούλας και βάζουμε στην μέση τις φετούλες ζαμπόν τυρί .
Υγραίνουμε τα πλαινά και τα κλείνουμε για να κολλήσουν .
Το κυλάμε ξανά σε αλευρωμένο πάγκο για να δώσουμε το τελικό μακρόστενο σχήμα και τα  τηγανίζουμε σε μέτρια πρός καυτή θερμοκρασία να ροδίσουν με καλαμποκέλαιο  καλύτερα .Καλή επιτυχία !!!








Φλογέρες
Ανοίγω λίγο λίγο από την φουσκωμένη ζύμη που την άφησα κάνα 3ωρω να γίνει μαζί με τα ψωμιά...ανοίγω λοιπόν ένα στενόμακρο ζυμαράκι βάζω μέσα μια φέτα ζαμπόν κομμένο στα 2 και 1 φέτα γκούντα κομμένη και αυτή και βρέχω τις άκρες για να μην ξεκολλήσει...και το γυρνάω κάνοντας το σχήμα της φλογέρας...τηγανίζω σε μέτρια έως λίγο δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές!!
\